2020_2021学年高中英语Module3Literature模块素养评价含解析外研版选修7202103041196.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Module3Literature 模块 素养 评价 解析 外研版 选修 7202103041196
- 资源描述:
-
1、Module 3 Literature模块素养评价(三)(Module 3)(120分钟150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Whats the matter with Jane? She has been sitting there for hours. W: A letter from her mother made
2、 her feel homesick. 1. Whats wrong with Jane? A. She misses her home very much. B. She hasnt heard from her mother. C. She is worried about her mothers health. 答案: AText 2W: Have you played baseball before? My husband says their team needs one more player. M: Not really. But I like ball games, so I
3、believe it will be fun to learn to play baseball. 2. What does the man want to do? A. Find a baseball player. B. Organize a baseball team. C. Learn to play baseball. 答案: CText 3W: Would you mind if we discussed tomorrows schedule before dinner this evening? M: Not at all. I certainly dont want to ta
4、lk about it during our meal. 3. When will the two speakers discuss the schedule? A. During the meal. B. Before dinner. C. After dinner. 答案: BText 4M: This wine tastes a bit strange. W: Its made from fruit. M: From fruit? I thought wine was made from rice. W: Well, this is a special wine. I made it b
5、y myself. 4. What are the speakers talking about? A. Wine. B. Rice. C. Fruit. 答案: AText 5M: Hi, Jane, you look great. Have you lost some weight? W: Yes, I took off 4 kilos. Im glad you notice it. M: Not through crazy diet I hope. W: No. No, I just changed my eating habits. I have a balanced meal, an
6、d I eat a little less than before. 5. How does the woman lose weight? A. By starving herself. B. By exercising. C. By eating a balanced meal. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第
7、6、7题。Text 6W: Hello, sir. Could you spare me a minute? M: Sure, Jane. You look upset. What happened? W: Well, you know, its Kevin. He is telling everyone that David and I are in love. But we are not. We are just a study pair. You know I help him with his English and he helps me with my math. M: Oh.
8、I am going to tell you that you have made great progress in math. So that explains it. Dont worry. Ill talk to Kevin tomorrow. 6. Why is Jane unhappy? A. David fell in love with her. B. She met problems with math. C. Kevin made up stories about her. 答案: C7. What is the probable relationship between
9、the speakers? A. Classmates. B. Teacher and student. C. Father and daughter. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Were looking for someone to sell our new software products internationally. The job requires independence and above all, a pleasant manner with customers. M: I agree. . . thats essential. Ive w
10、orked in sales for years and have always tried to really listen to my customers to find out what they need. I think Im really good at that. W: Thats great. What about your sales experience? M: Ive been with my present company for four years and in my present position since two years ago. During the
11、time, Ive been named salesperson of the month three times, and have taken top sales awards several times as well. W: Impressive. . . 8. What is the most important qualification for the job? A. Independence. B. Rich sales experience. C. A pleasant manner with customers. 答案: C9. How long has the man b
12、een in his present position? A. For two years. B. For three years. C. For four years. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Professor Hopkins. May I have a word with you? M: Sure, Meg. Whats up? W: I got a C for my report. I am wondering what I have done wrong. You know I have put a lot of time and energy
13、to the report. M: Well, Meg. I understand you have made much effort on the report. Maybe thats why you are two days late to hand in the report. The due day is September 3rd. W: Yes, Professor. I am sorry about that. M: And this report is about the success of the Starbucks Coffee. In your report, you
14、 have mentioned the companys management, selections of stores and service. But I am surprised that you didnt mention anything about its coffee. Its a coffee shop. Isnt the taste of its coffee the most important thing to its success? WYeah, I guess I have made a mistake by leaving it out. M: And figu
15、res are important too. You also need to add an actual figure such as the monthly sales. W: You are quite right, Professor? MAnd why not do more research, look for some figures and write the report again? W: Are you giving me another chance, Professor? M: Seems like I am. 10. When did Meg hand in the
16、 report? A. On September 1st. B. On September 3rd. C. On September 5th. 答案: C11. What is the most important to Starbucks success? A. Its management. B. The taste of its coffee. C. Its selections of stores and service. 答案: B12. What does the professor advise Meg to do? A. To do more research. B. To c
17、hange a new topic. C. To leave out some figures. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello, let me introduce myself. Im your neighbor. My name is Shirley. M: Hi, Shirley. Im John. Nice to meet you. W: Nice to meet you, too. M: Please come in. W: Here is a little gift for your family. Its a calendar with
18、all the community events on it. I hope it can be helpful. M: I really appreciate it. W: Since we are neighbors, if you need any help or anything, please come to me. M: I will. Actually, I am worried so much about the security of this community because my house has been broken into twice before. W: O
19、h, dont worry about that here. There are security guards on duty 24 hours a day. M: Really? Thats good. W: By the way, a party will be held for new neighbors the day after tomorrow. I hope I can see you there. M: Yeah, and we can get to know each other at the party. W: That sounds good! I have got t
20、o go. M: OK, come and visit anytime. Thanks for the invitation. 13. What gift does the woman give? A. An album. B. A calendar. C. A community list. 答案: B14. What is the man worried about? A. The party. B. His new neighbors. C. The security of the community. 答案: C15. How many hours per day are the se
21、curity guards on duty? A. 8 hours. B. 12 hours. C. 24 hours. 答案: C16. When will the party be held? A. The day after tomorrow. B. Tonight. C. Tomorrow evening. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Ladies and gentlemen, Welcome aboard this Virgin Atlantic flight to Boston from Seattle. Im stewardess, Moni
22、caNow Ill give you the introduction to the flight. Weve reached our cruising speed of 575 miles per hour at a height of 37, 000 feet. Our flight time today is estimated to be six and a half hours. Well be coming over to Newfoundland before leading down the coast to Boston. Well arrive in Boston at a
23、bout 17: 45 US Time. The crew will serve an evening meal during the flight. Anyone who wants wireless earphones, press the button please. Sorry, there are no blankets available, neither are cushions. Tablets and iPods are just allowed before the plane is landing. In case of turbulence, please keep y
24、our seat belts fastened when youre in your seats. Ladies and gentlemen, in twenty minutes we will be starting to land on Boston Logan International Airport, where the temperature is 3Please put your seats in the upright position and remain seated until the plane has come to a complete stop. We hope
25、you will fly again soon with Virgin Atlantic. 17. What is the destination of the flight? A. Seattle. B. Newfoundland. C. Boston. 答案: C18. What will the crew offer during the flight? A. A cushion. B. A blanket. C. A meal. 答案: C19. What may passengers do during the flight? A. They may watch the movies
26、 on their tablets during the flight. B. They may adjust the seats before the planes going down. C. They may sit with seat belts unfastened during the flight. 答案: B20. What is the speaker mainly talking about? A. Flight information the passengers should know. B. Weather reports the passengers should
27、receive. C. Safety instructions the passengers should follow. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AStrongest Female Literary Characters of All TimeThere are some of historys most inspiring and great females who can be found on the pages of these novels. Elizabeth BennetCalled “Lizzie” o
28、r “Eliza” by her family and friends, Elizabeth Bennet is the stubborn and clever heroine from the 1813 Jane Austens novel Pride and Prejudice. Shes the second eldest of five daughters in the Bennet family and, like the rest of her sisters, she is expected to marry for status and money, not for love.
29、 To remain true to herself, she would rather remain single, a concept that was unheard at the time. Nancy DrewShe first appeared in the 1930s but remains one of the most iconic female characters in all of literature. Created by Edward Stratemeyer, Nancy Drew wasnt simply a pretty girl. Instead, the
30、bold, physically strong, and fiercely intelligent Nancy used her superior intelligencenot her looksto solve a series of mysteries. Josephine MarchJosephine March is the second eldest daughter in the March family and is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868
31、. At 15, she is strong-willed, confident, and literary and unlike her sisters, she is outspoken and uninterested in marriage. Josephine both struggles with and challenges societys expectations of how women in the 19th century should carry themselves, making her one of literatures most daring female
32、characters. Hester PrynneRecognized by some critics as one of the most important characters in female literature, Hester Prynne is the leading character in Nathaniel Hawthornes 1850 novel, The Scarlet Letter. Married but separated by distance from her husband, Hester has an affair with a minister an
33、d becomes pregnant. 【文章大意】文章介绍了四个在小说中最鼓舞人心、最伟大的女性。21. Why would Elizabeth Bennet rather remain single? A. She is too stubborn. B. She doesnt want to cheat herself. C. She doesnt want to marry for love. D. She is the eldest daughter of the family. 【解析】选 B。细节理解题。根据Elizabeth Bennet中“To remain true to h
34、erself, she would rather remain single, a concept that was unheard at the time. ”可知, Elizabeth Bennet不想为金钱和地位结婚, 不想欺骗自己, 所以保持单身。故选B。22. What is Nancy Drew like? A. Kind. B. Outspoken. C. Clever. D. Proud. 【解析】选C。细节理解题。根据Nancy Drew中“the bold, physically strong, and fiercely intelligent Nancy used her
35、 superior intelligencenot her looksto solve a series of mysteries. ”可知, Nancy Drew勇敢, 强壮和聪明, clever是她的一个特征, 故选C。23. What is the right order of the time these females appeared in novels? a. Elizabeth Bennetb. Nancy Drewc. Josephine Marchd. Hester PrynneA. dcabB. adbcC. cdbaD. adcb【解析】选 D。细节理解题。根据文中“E
36、lizabeth Bennet is the stubborn and clever heroine from the 1813”; Nancy Drew中“first appeared in the 1930s”; “Josephine March. . . is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868”; “Hester Prynne is the leading character in Nathaniel Hawthornes 1850 novel. ”可知, 按
37、每个人物出现的时间排列顺序, 故选D。BOne of the easiest ways to stop the spread of disease is to simply wash your hands. Twenty seconds of handwashing with soap and water can reduce illnesses and save lives. But, many people, especially children, do not have good handwashing habits. One problem is that children do n
38、ot wash their hands often enough or long enough. Children may think that it is a tiresome thing to do. To help handle this problem, two businesswomen from India created a product to turn handwashing into a fun activity. Amanat Anand and Shubham Issar created a tool called SoaPen, aimed at teaching k
39、ids good handwashing habits and encouraging kids to wash their hands with soap appropriately and regularly. “Its such a simple habit to do, but the fact is that people arent doing it, and its resulting in actual deaths which is shocking. So, we decided to come up with a fun method, ” said Issar. As
40、the name suggests, SoaPen is a pen made out of soap. The children draw on their hands with the soap pen and then wash the drawing off. If they dont spend enough time washing it off, the colors remain on the childrens hands. Issar said it makes sure that children take enough time to wash their hands.
41、 This may be especially helpful in a classroom. Often a teacher does not have the time to make each child wash his hands properly. Kids actually wash their hands for the proper amount of time because theyre drawing on their hands. To obliterate the drawing, they actually wash their hands instead of
42、just going under water and, you know, a one-second wash and off. Good news is that the school children in Mumbai, India, will soon most likely wash their hands after handling a pet. Issar and Anand stated that SoaPen to be created everywhere will help promote good habits through handwashing in the c
43、ity across the globe. 24. Why does SoaPen come into existence? A. To cure kids of some kinds of diseases. B. To teach kids the importance of soap. C. To make money from children consumers. D. To help kids wash their hands correctly. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的One problem is that children do not wash their h
44、ands often enough. . . to do. 和第二段的To help handle this problem, two businesswomen from India created a product to turn handwashing into a fun activity. 可知, 发明肥皂笔是为了培养儿童正确地洗手, 并且把洗手看作是有趣的活动。25. Which of the following does Issar agree with? A. Handwashing is anything but little. B. SoaPen is designed
45、for classrooms. C. Some teachers ignore kids health in school. D. Kids dont know the right way of handwashing. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段Issar 说的话可知, 事实上人们不洗手, 这导致了死亡, 这是令人震惊的。由此可知, Issar 认为洗手很重要。A选项中anything but表示“决不, 根本不”, anything but little=important。26. What does the underlined word “obliterate” in Par
46、agraph 5 mean? A. Remove. B. Reserve. C. Learn. D. Show. 【解析】选A。词义猜测题。obliterate所在的句子的意思: 为了除去手上的画, 他们要真正洗手而不是仅仅把手放在水下面, 你知道, 洗一秒钟然后就离开了。根据句意可知obliterate表示“除去”。27. What does the last paragraph mainly talk about? A. SoaPen has become popular worldwide. B. SoaPen has been applied in Mumbai schools. C.
47、 The inventors think SoaPen has a bright future. D. Kids health should be paid more attention to. 【解析】选C。主旨大意题。Issar和Anand说, SoaPen会在各地生产, 在全球各地的城市帮助人们通过洗手养成好的习惯。由此可知此种产品大有前途。CFew writers have had such an impact on the thinking of the modern world as British writer George Orwell(19031950). Orwell wr
48、ote many things on a variety of topics, for example, poverty in England in the 1930s during the Great Depression and his experience in the Spanish Civil War(19361939). But he is most famous for his works of fiction. Animal Farm (1945) and especially Nineteen Eighty-Four (1949). These last books beca
49、me especially influential in the West in the 1950s during the early Cold War years. In Nineteen Eighty-Four, Orwell imagined a Britain of the future, modeled on the Soviet Union. His frightening tale of Winston Smith, a regular man who comes into conflict with the government, was close to the fears
50、of many people of the time. Ideas from the novel soon entered everyday culture, and are still in use today. “Big Brother”, for example, is a phrase from the book that refers to how authority is always looking over ones shoulder. Other phrases used in the novel, like“War is Peace” and “Freedom is sla
51、very” are also still used now. Indeed, many people see Orwells book as a warning about what might happen if those in power become corrupted. Even today, Orwell remains an influential voice. Often, writers achieve great fame and popularity, but they dont affect how people live their everyday lives. U
52、NESCOs Memory of the World Programme recently decided to include a collection of Orwells writings on its register. The Memory of the World Register is similar to UNESCOs world heritage site program, which protects places and buildings natural features in the world. According to its website, the idea
53、 behind the body is “that the worlds documentary evidence belongs to all” and should be “accessible forever to all”. University College London, which proposed the idea to UNESCO, said in its application that Orwells work “had a great influence on human thought in all parts of the world, an influence
54、 that remains powerful today”. 【文章大意】文章主要介绍了乔治奥威尔的作品至今仍对人类的思想产生巨大的影响。28. What do we know about Orwell? A. He only wrote about imaginary worlds. B. He liked to follow the style of other writers. C. His works were based on his own experience. D. His books were well-received during the Cold War. 【解析】选D
55、。细节理解题。根据文章第二段“These last books became especially influential in the West in the 1950s during the early Cold War years. ”可知, 乔治奥威尔的书在冷战早期在西方具有深远的影响力, 广受欢迎。故选D。29. Orwell wrote the novel Nineteen Eighty-Four to_. A. warn people of the dangers of corruptionB. present various conflicts with the governm
56、entC. expose the cruelty of the war in the 20th centuryD. describe the serious effects of poverty in England【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段内容尤其是最后一句“Indeed, many people see Orwells book as a warning about what might happen if those in power become corrupted. ”可知, 奥威尔的小说一九八四是对掌权者腐败的警告。故选A。30. The author mention
57、s some phrases from Orwells books in the passage mainly to_. A. stress his ideas are still popular todayB. share some of his ideas with leadersC. show how he used language in a creative wayD. explain how he described the dark side of society【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段中“Even today, Orwell remains an influen
58、tial voice. ”和最后一段“University College London, which proposed the idea to UNESCO, said in its application that Orwells workhad a great influence on human thought in all parts of the world, an influence that remain powerful today. ”可知, 至今奥威尔的作品对人类思想仍然有很大影响, 从而可以推断出, 文章提及奥威尔的作品中的一些用语是为了强调他的思想至今仍很受欢迎。故选
59、A。31. Why would the Memory of the World Register include Orwells writings? A. They are a huge literary success. B. They introduced a new way of writing. C. They shaped political systems in Western countries. D. They continue to have a great effect on human thought. 【解析】选D。细节理解题。根据文章倒数第二段“According t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383890.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级英语上册 专项训练(二)词汇习题课件 外研版(三起).ppt
