2020_2021高中英语Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChinaSectionⅡGrammar课时作业含解析外研版必修320210402257.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 高中英语 Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChinaSection Grammar 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Module 5课时作业(十四)Module 5Section Grammar.用适当的关系代词或关系副词填空1Ancient China was a place where states were often at war with each other.2October 1,1949 was the day when the Peoples Republic of China was founded.3I dont know the reason why she looks unhappy today.4The man who is shaking hands with my father
2、 is a policeman.5This is the scientist whose name is known all over the country.6Guilin is a city which/that has a history of 2,000 years.7That is all that I want to say.8We jumped with joy at the news, which was natural.9I hope to get such a dictionary as he is using.10He gave his mother a colour T
3、V set for her birthday, which pleased her a lot.11This is the teacher from whom weve learnt a lot.单句改错1The book that I borrowed it from the library is well written.去掉it2The house stood at the place which the roads meet.whichwhere3Did you see the young man whom was chosen as the League secretary?whom
4、who4We shall visit the university where my father teaches there.去掉there5The man for who I had done everything deserted me.whowhom6I have known the reason which she is so worried.whichwhy或在which前加for7This is the girl who practise playing the piano every day.practisepractises8This is the 100th letter
5、which she has received from that boy.whichthat9The first thing which was done today was cleaning my house.whichthat10The hotel in it we stayed was near a park.itwhich.阅读理解Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going.
6、 When the world was still populated by huntergatherers,small,tightly knit(联系)groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12, 000 languages between
7、them.Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nationstate and the spread of universal compulsory education, especially globalis
8、ation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English,Spanish and Chinese are increasingly taking over.At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The gen
9、eral rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alon
10、e accounts for well over 800.The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that.Already well over 400 of the total of 6, 800 languages are close to extinction (消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at rando
11、m, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150), Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a questionmark): none of these seems to have much chance of survival.【语篇解读】本文主要介绍了全球语言多样性的发展变化以及现在所面临的危机。1What can we infer about languages
12、 in huntergatherer times?AThey developed very fast.BThey were large in number.CThey had similar patterns.DThey were closely connected.答案与解析:B推理判断题。根据第一段的最后一句“Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages b
13、etween them”可知,在狩猎时代,人口少,语言却很丰富,故选B。【干扰项分析】根据第一段第二句“When the world was still populated by hunter gatherers, small, tightly knit (联系)groups developed their own patterns of speech independent of each other”可知,在狩猎时代,小的紧密联系的群体发展了各自独立的语言,故C、D项错误;根据第一段的内容可知,文中未提及狩猎时代语言的发展速度,可排除A项。2Which of the following b
14、est explains “dominant” underlined in paragraph 2?AComplex. BAdvanced.CPowerful. DModern.答案与解析:C词义猜测题。此题可从画线词后面的举例“such as English,Spanish and Chinese”着手,英语、西班牙语和汉语都是目前世界上几大语言之一,这几门语言的影响力是很大的;由此猜测,dominant与选项中的powerful最为接近。complex“复杂的”;advanced“高级的,先进的”;powerful“有影响力的”;modern“现代的”。故选C。3How many lang
15、uages are spoken by less than 6,000 people at present?AAbout 6,800. BAbout 3,400.CAbout 2,400. DAbout 1,200.答案与解析:B推理判断题。根据第三段的最后一句“The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the worlds languages are spoken by fewer people than that”可知,目前全球不同语言使用人数的中位数仅是6 000,这就意味着世界上
16、有一半的语言的使用人数不到6 000;结合第三段第一句“At present,the world has about 6,800 languages”可知,选B。4What is the main idea of the text?ANew languages will be created.BPeoples lifestyles are reflected in languages.CHuman development results in fewer languages.DGeography determines language evolution.答案与解析:C主旨大意题。根据第一段第
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384366.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
