2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 ART 单元检测(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT ART 单元检测含解析新人教版选择性必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 选择性 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)第一部分阅读(共两节,满分 50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AFive years ago,when I taught art at a school in Seattle,I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students.I put a small set of Tinkertoys in front of each student,and s
2、aid:“Make something out of the Tinkertoys.You have 45 minutes todayand 45 minutes each day for the rest of the week.”A few students hesitated to start.They waited to see what the rest of the class would do.Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans
3、 provided.Another group built something out of their own imaginations.Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time.His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home.I was delighted at the presence of such a student.Here was an
4、 exceptionally creative mind at work.His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染)other students.Encouraging this kind of thinking has a downsideI ran the risk of losing those students who had a different style of thinking.Without fail one
5、would declare,“But Im just not creative.”“Do you dream at night when youre asleep?”“Oh,sure.”“So tell me one of your most interesting dreams.”The student would tell something wildly imaginative.Flying in the sky or in a time machine or growing three heads.“Thats pretty creative.Who does that for you
6、?”“Nobody.I do it.”“Reallyat night,when youre asleep?”“Sure.”“Try doing it in the daytime,in class,okay?”【语篇解读】本文是一篇记叙文。作为一名教师,作者用一种玩具培养孩子们的创造力和动手能力,其中一个孩子的创造力引起了作者的注意。1The teacher used Tinkertoys in class in order to_Aknow more about the studentsBmake the lessons more excitingCraise the students in
7、terest in artDteach the students about toy designA细节理解题。从题干的in order to判断,本题询问作者在课堂使用这种玩具的目的,第一段提到“as a test.to find out something about my students”由此可知,作者的目的是更多地了解自己的学生,因此选A项。B项“让课程更激动人心”,C项“提高学生们对艺术的兴趣”,D项“教学生玩具设计”,均不是作者的目的。2What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?AHe liked to help
8、 his teacher.BHe preferred to study alone.CHe was active in class.DHe was imaginative.D推理判断题。第三段作者描述这个学生,说他特别有创造力(was an exceptionally creative mind at work),因此选D项。imaginative有想象力的。作者在该段说他的创造力能够影响班上其他学生,这让作者意外地有了一个教学帮手,没有说他喜欢帮助老师(A项错),文章没有提到他更喜欢一个人学习(B项错),也没有提到他在课堂上非常活跃(C项错)。3What does the underline
9、d word“downside”in Paragraph 4 probably mean?AMistake.BDrawback.CDifficulty.DBurden.B词义猜测题。上文提到作者很喜爱这个学生,说这个学生的创造性能够感染其他学生,下文说“冒着失去那些有不同的思考风格的学生的风险”,根据前后语境的对比判断,downside的含义应该是drawback“不利条件,缺点”,而不是mistake“错误”,difficulty“困难”,burden“负担”。4Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?A
10、To help them to see their creativity.BTo find out about their sleeping habits.CTo help them to improve their memory.DTo find out about their ways of thinking.A推理判断题。根据题干信息可知本题考查的是文章后半部分对话的信息。作者鼓励学生讲述他们最有趣的梦,然后鼓励学生说,“白天在课堂上也试一试做梦,好吗?”。由此推断,作者让学生讲述他们的梦,是为了帮助学生看到自己的创造性,因此选A项。B项“为了弄清楚他们的睡眠习惯”,C项“为了帮助他们提
11、高记忆力”,D项“为了弄清楚他们的思维方式”,均不是作者的目的。BSalvador Dali(19041989)was one of the most popular modern artists.The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings,sculptures,drawings and more.Among
12、 the works and masterworks on exhibition the visitors will find the best pieces,most importantly The Persistence of Memory.There is also LEnigme sans Fin from 1938,works on paper,objects,and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artists showman qu
13、alities.The visitors will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning,the world of birth.The exhibition follows a path of time and subject with the visitors exiting through the brain.The exhibition shows how Dali draws the viewers between two infinities(无限)“From the infinity
14、 small to the infinity large,contraction and expansion coming in and out of focus:amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museumtheatre in Figueras,”explains the Pompidou Centre.The fine selection of the major works was done in close collaboration(合作)with t
15、he Museo Nacional Reina Sofia in Madrid,Spain,and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St.Petersburg,Florida.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了巴黎蓬皮杜艺术中心展览了萨尔瓦多达利众多的艺术品,以帮助人们了解萨尔瓦多达利的作品风格。5Which of the following best describes Dali according to Paragraph 1?AOptimistic.BProd
16、uctive.CGenerous.DTraditional.B推理判断题。由第一段中的“The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing together over 200 paintings,sculptures,drawings and more.”可知,巴黎蓬皮杜艺术中心的展览汇集了达利200多件油画、雕塑、绘画等作品,由此可以推断出他是一个多产的(product
17、ive)艺术家。对于他的“乐观”“慷慨”和“传统”,文中没有信息支持。6What is Dalis The Persistence of Memory considered to be?AOne of his masterworks.BA successful screen adaptation.CAn artistic creation for the stage.DOne of the best TV programmes.A细节理解题。由第一段中的“Among the works and masterworks on exhibition the visitors will find t
18、he best pieces,most importantly The Persistence of Memory.”可知,The Persistence of Memory是达利最优秀的作品之一,故A项正确。根据第一段最后一句“.works on paper,objects,and projects for stage and screen and selected parts from television programmes reflecting the artists showman qualities.”可知是其他作品与stage,screen,television program
19、mes有关,而不是The Persistence of Memory这部作品,故排除B、C、D三项。7How are the exhibitions arranged at the World of Dali?ABy popularity.BBy importance.CBy size and shape.DBy time and subject.D细节理解题。根据第二段中的“The exhibition follows a path of time and subject with the visitors exiting through the brain.”可知,达利的作品展览是按照时间
20、和主题组织的。对于按照“流行度”“重要性”“尺寸和形状”等这样的形式,文中并无信息支持。8What does the word“contributions”in the last paragraph refer to?AArtworks.BProjects.CDonations.DDocuments.A词义猜测题。最后一段强调了对主要作品进行了精选(The fine selection of the major works),又点明contributions来自其他机构,所以可推断出contributions应该属于works的范畴。COn one of her trips to New Yo
21、rk several years ago,Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinner.They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes,another customer was approaching their table.“Hey,arent you from Mississippi?”the elegant,whitehaired writer remembered being asked by the s
22、tranger.“Im from Mississippi too.”Without a second thought,the woman joined the Welty party.When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.“They began telling me all the news of Mississippi,”Welty said.“I didnt know what my New York friends were thinking.”Taxis on a rainy New York nigh
23、t are rarer than sunshine.By the time the group got up to leave,it was pouring outside.Weltys new friends immediately sent a waiter to find a cab.Heading back downtown toward her hotel,her bigcity friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi st
24、ate reunion(团聚)“My friend said:Now we believe your stories,”Welty added.“And I said:Now you know.These are the people that make me write them”Sitting on a sofa in her room, Welty,a slim figure in a simple gray dress,looked pleased with this explanation.“I dont make them up,”she said of the character
25、s in her fiction these last 50 or so years.“I dont have to.”Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson,Miss,from conversations overheard on a bus.It annoys We
26、lty that,at 78,her left ear has now given out.Sometimes,sitting on a bus or a train,she hears only a fragment(片段)of a particularly interesting story.【语篇解读】本文是一篇记叙文。全文讲述了著名作家Eudora Welty在纽约的朋友聚会上,遇到了两个人。大家的交流对她的写作影响很大。她经常收集人们的所见所闻,写成自己的一篇篇文章。9What happened when Welty was with her friends at the cafe?
27、ATwo people joined her.BHer childhood friends came in.CA heavy rain ruined the dinner.DSome people held a party there.A细节理解题。根据第三段“.the woman joined the Welty party.When her dinner partner showed up,she also pulled up a chair.”可知,除了那位陌生的女士,要跟她一起吃饭的人也加入到了Welty的饭局中。B项说“她儿时的朋友加入进来了”,文中只是说几个纽约的朋友;C项说“一场
28、大雨毁掉了晚餐”,但是文中提到下大雨是在他们吃完饭离开的时候,吃饭的时候并未受大雨的影响;D项说“一些人在那里举行了聚会”,文中并未提及。10The underlined word“them” in Paragraph 6 refers to Weltys_AreadersBpartiesCfriendsDstoriesD代词指代题。联系本段“My friend said:Now we believe your stories,”Welty added.“And I said:Now you know.These are the people that make me write them.”
29、可知,朋友们相信Eudora Welty的故事是真实的,正是在现实生活中从这些陌生的人口中得到的信息才让她写出这些故事。本文并未提到readers(读者),故排除A项;文中虽然提到了party(聚会),但此处them并非指聚会,故排除B项;文中也提到了friends(朋友),但此处them并非指朋友,故排除C项。11What can we learn about the characters in Weltys fiction?AThey live in big cities.BThey are mostly women.CThey come from real life.DThey are
30、pleasure seekers.C推理判断题。根据最后一段“Beauticians,bartenders,piano players and people with purple hats,Weltys people come from afternoons spent visiting with old friends,from walks through the streets of her native Jackson.”可知,她故事中的角色都是取材于生活中各个阶层的人。A项说“他们生活在大城市”,显然与各个层次的人不符;B项说“他们大多是妇女”,也与文章不符;D项说“他们是快乐的追寻
31、者”,文章未提及。DThe study,published today in the journal PLOS Biology shows that the average body size and number of sharks and other marine predatorsvital to maintaining healthy ocean ecosystemsfell significantly near cities with more than 10,000 people and associated fishing boats.The minimum distance f
32、rom people and fishing which had no measurable effect was 1,250 kilometres.This is far further than previous studies have suggested and probably reflects the increased distance fishing boats can now travel.As a result,sharks were only observed at 12% of sites monitored.Lead author Dr.Tom Letessier s
33、aid,“Human activity is now the biggest influence on sharks distribution.Just 13% of the worlds oceans can be consideredwildernessbut sharks and other predators are much more common and significantly larger at distances greater than 1,250 kilometres from people.This suggests that large marine predato
34、rs are generally unable to thrive near to people and is another clear example of the impact of human overuse of our seas.”To collect their data,the team analysed videos taken at 1,041 sites across the Indian and Pacific Oceans,selected to test the biggest possible range of conditions and habitats.Sh
35、arks and other freeswimming predators were studied using cameras attached canisters(小罐)filled with bait. In total,the team recorded 23,200 animals representing 109 species.These included 841 individual sharks from 19 different species.Dr.Letessier added,“Our study also found that shallower water env
36、ironment,of depths less than 500 metres,was vital for the diversity of marine predators.We therefore need to identify sites that are both shallow and remote and protect them.However,there are still numerous shallow hot spots near human markets that are not appropriately protected,and this must chang
37、e.”语篇解读本文是一篇说明文。研究发现人类活动是造成鲨鱼和其他海洋掠食动物体形变小和数量骤降的主要原因。为了海洋掠食动物的多样性,我们应该找到远离人类的浅水地区,并且将它们保护起来。12According to the study,what happened to sharks and other marine predators?AThey became less important for keeping healthy ocean ecosystems.BThey only lived near cities with 10,000 people.CThey loved swimmin
38、g after fishing boats.DTheir average body size and number decreased sharply.D细节理解题。根据第一段中的“the average body size and number of sharks and other marine predators.fell significantly”可知,该研究表明鲨鱼和其他海洋掠食动物的体形和数量骤降。 故选D项。13Which of the following statements may Dr.Tom Letessier agree with?ALarge marine pred
39、ators can grow well near people.BPeople shouldnt disturb the sea and sea animals.CSharks distribution was mainly affected by human activity.DOther ecological factors have no impact on sharks distribution.C细节理解题。根据第三段中的“Lead author Dr.Tom Letessier said,Human activity is now the biggest influence on
40、sharks distribution.”可知,汤姆勒泰西耶博士认为鲨鱼的分布主要受人类活动的影响。故选C项。14What does the author intend to do in Paragraph 4?AIntroduce a new topic for readers.BIntroduce the study means used by the team.CSummarise the previous paragraphs.DCollect data about sharks and other predators.B推理判断题。根据第四段的主要内容,尤其是“To collect
41、their data,the team analysed videos taken at 1,041 sites across the Indian and Pacific Oceans”和“Sharks and other freeswimming predators were studied using cameras attached canisters filled with bait.”可知,本段的主要目的是介绍该团队的研究方法。故选B项。15What can we infer about the perfect environment for the diversity of ma
42、rine predators?AIt should be deeper than 500 metres.BIt should be spots that are hot enough.CIt should be shallower and away from humans.DIt should be spots changed from human markets.C推理判断题。根据最后一段中的“Dr.Letessier added,Our study also found that shallower water environment,of depths less than 500 met
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384461.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
