2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 CULTURAL HERITAGE单元综合检测(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CULTURAL HERITAGE单元综合检测含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 HERITAGE 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 1单元综合检测(一)第一部分阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题2.5 分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AFor visitors who are on a short weekend visit to the island Bali,here is a tip of how to get the most out of their 48 hours visit.Friday3 pm.There is nothing like a good meal.La Lucciola at Seminyak is
2、the place to be,with its good food,great service and a beautiful view of the sea.5 pm.About an hour away from La Lucciola is Uluwatu.This southern tip of the island is famous for its famous temple that stands on the edge,high above the sea.The fire dance,is performed here daily at sunset.8 pm.To fin
3、ish off the evening,head to Jimbaran Bay where restaurants offer candles,local dances and a moving band of boys singing songs on request.Kick off your shoes,feel the sand,and tuck into the catch of the day.Saturday9:30 am. Start the day with another dose of Balinese culture by heading for a dance pe
4、rformance.12 pm. Kintamani,a favourite with tourists for the panoramic (全景的) view of active volcano Mt.Batur and adjoining crater lake.Its a good idea to reach Kintamani early as it tends to get cloudy after 3 pm.Have lunch at a local restaurant with a view of Mt.Batur and the lake.Tourists can catc
5、h the sunrise at the Mt.Batur peak.2:30 pm. Head back to Ubud,the seat of Balis fine arts,dance and music,and spend the rest of your afternoon strolling through its streets.Sunday6 am. Its time for a reduce in the seaand dont forget the camera.10:30 am. another halfday trip to two of the most famous
6、 temples in Bali.Drive down to the Taman Ayun temple at Mengwi.12 pm. Next up is the Tanah Lot temple,perhaps the most famous of them all.Built on a rock that gets cut off from the mainland during high tide,the temple is best seen in the afternoon when it is silhouetted(显出轮廓) against the sun or at s
7、unset.【语篇解读】本文是一篇应用文。对于那些在巴厘岛度过一个短暂的周末的游客,这里有一些小窍门,教你如何在48小时的游览中获得最大的乐趣。文章主要介绍了巴厘岛周五、周六和周日不同时间会举行的一些活动。1. From the passage,we know that the fire dance is performed _Ain UbudBevery dayCon the seaDonly on weekendsB细节理解题。根据Friday部分中“The fire dance,is performed here daily at sunset.”可知,每天日落时在这里表演火舞。由此可知
8、,每天都有火舞表演。故选B。2Why is it better to go to Kintamani early?ABecause the restaurants there close early in the afternoon.BBecause the view of sunrise is better than that of sunset.CBecause the volcano there is not active in the afternoon.DBecause the weather there is not so good after midafternoon.D细节理解
9、题。根据Saturday部分中“Its a good idea to reach Kintamani early as it tends to get cloudy after 3 pm.”可知,早点到达Kintamani是个好主意,因为下午3点以后多云。由此可知,早点去Kintamani更好,是因为下午三点以后那里的天气不太好。故选D。3Which is the best place for tourists to have a good time at night?ALa Lucciola.BMengwi.CJimbaran Bay.DPuri Saraswati.C细节理解题。根据Fri
10、day部分中“To finish off the evening,head to Jimbaran Bay where restaurants offer candles,local dances and a moving band of boys singing songs on request.Kick off your shoes,feel the sand,and tuck into the catch of the day.(要结束这个夜晚,你可以去Jimbaran Bay,那里的餐馆提供蜡烛,当地的舞蹈,还有一个由男孩组成的移动乐队应约唱歌。脱掉鞋子,感受沙子,尽情享受一天的生活。
11、)”由此可知,Jimbaran Bay是游客晚上享受时光的最好地方。故选C。BRecently I invited a homeless man to have lunch with me at the Soup Plantation so that he could eat as much as he wanted to fill his stomach.I met him over the phone when I was calling Father Bennos,a soup kitchen.Something within stirred me to invite him to lu
12、nch.Since he did not have a car,I offered to pick him up.We had a wonderful fourhour lunch.I learned a lot about his struggles but more importantly,I finished lunch,feeling greater gratitude(感激) for a roof over my head,a warm shower,a comfortable bed ,and food on the tableall of which we may not thi
13、nk twice about.He,too,enjoyed the connection,his lunch,and a rest from spending his afternoon on the streets.I learned long ago that one person alone cannot solve the problem of the homeless people in California or the United States of America.However,each person can make an effort to help the homel
14、ess in their own way.Do you know that 40% of the US.population live paycheck to paycheck?Should a sudden financial case appear,any one of those 40% can end up homeless in the streets.For this holiday season,perhaps you may want to try something new.Buy a meal for the person asking for money instead
15、of giving them spare change.If you can make the time and find courage,invite them to share a meal with you.Jesse Jackson once said,“Never look down on anybody unless you are helping them up,” and Rumi told us,“When we practice loving kindness and pity,we are the first one to benefit from it.”【语篇解读】本
16、文是一篇夹叙夹议文。作者邀请一个无家可归的人共进午餐,度过了一个美妙的四小时午餐。这也让作者对自己的生活更加感激。作者早就意识到一个人是无法独自解决加州或美国无家可归者的问题的,但是每个人都可以用自己的方式努力帮助无家可归的人。作者建议可以通过为他人买一顿饭来帮助他人,而不是直接给他们钱。4What does the underlined word “stirred” in the first paragraph probably mean?ALimited.BAllowed.CBegged.DEncouraged.D词义猜测题。根据上文“Recently I invited a homele
17、ss man to have lunch with me at the Soup Plantation so that he could eat as much as he wanted to fill his stomach.(最近,作者邀请了一位无家可归的人与自己在Soup Plantation共进午餐,这样他就可以想吃多少就吃多少,填饱他的肚子。)”由此可知,画线单词所在句句意是,作者心中有个念头鼓励作者请这个无家可归的人来吃午饭。即画线词意为“鼓励”。故选D。5What was the author thankful for?AThe homeless man.BThe length
18、of the lunch.CThe condition of his life.DThe connection with the man.C细节理解题。根据第二段中“I learned a lot about his struggles but more importantly,I finished lunch,feeling greater gratitude for a roof over my head,a warm shower,a comfortable bed ,and food on the tableall of which we may not think twice abo
19、ut.(我了解了他的挣扎,但更重要的是,我吃完午饭,对有一个住的地方、一个热水澡、有一张舒适的床、桌上有食物更有感激之情所有这些我们可能不会多想。)”由此可知,作者感谢他的生活状况。故选C。6What does the author think of those who live on paycheck?AThey live a comfortable life.BThey just make ends meet.CThey are really homeless people.DThey look down upon the homeless.B推理判断题。根据第三段中“Do you kno
20、w that 40% of the US.population live paycheck to paycheck?Should a sudden financial case appear,any one of those 40% can end up homeless in the streets.(你知道40%的美国人都是靠工资生活的吗?如果突然出现财务问题,这40%中的任何一个人最终都可能无家可归。)”由此可推知,作者认为那些靠薪水生活的人他们只是刚好能维持生计而已。故选B。7Which of the following doesnt the author advise us to d
21、o?ATry something new.BBuy a meal for a person.CGive money to the homeless.DInvite a person to share a meal.C细节理解题。根据最后一段中“For this holiday season,perhaps you may want to try something new.Buy a meal for the person asking for money instead of giving them spare change.If you can make the time and find
22、 courage,invite them to share a meal with you.(在这个假期,也许你想尝试一些新的东西。为乞要钱财的人买一顿饭,而不是给他们多余的零钱。如果你有时间和勇气,请他们和你一起吃顿饭。)”由此可知,作者不建议我们给无家可归的人钱财。故选C。CThe shower,I find,is the best place to cry.The water covers the sound of my sadness,while washing away any evidence of my pain.I shower after the kids have gone
23、 to bed;its the only time I can be alone.I always did my best to protect my two children from my tears.If I needed to cry,I cried by myself.Yet,I encourage my two boys to cry.My 7yearold prides himself on never crying at school.“Oh,but you must cry,”I insist.“Crying is good.It gets the sadness out.N
24、ever hold back your tears.”But then I did just that.What might it do to them to see their mother upset?Then my father died,and there was no way I could schedule my grief and keep my feelings inside.I tried to get on with things,but the sadness still came.The realization that my dad was actually gone
25、 hit me with an intensity(紧张)that was impossible to cover up.To my surprise,my boys didnt seem too alarmed.Later,they found me hiding in the bedroom one afternoon,weeping.“Its OK,mommies get sad too,”I told them,smiling through my tears.“Dont be sad,Mommy.Granddad is coming back as a baby,”my 7yearo
26、ld said,his tiny arms stretched across my shoulders.“Think about love,”he went on.“Think about all the people who love you.”I realized that in hiding my pain,I was only denying what it means to be human.I felt as if I had led my sons to believe that “negative” emotions are only a concept,and not som
27、ething they should possess.Its one thing to tell my children its OK to cry.Its another to show them how its done.We owe that to our children,according to social researcher and author Brene Brown.During her TED talk,Brown said,“Its necessary we be seendeeply seen.”“Our job is not to protect our child
28、ren,to keep them perfect,”said Brown.“Our job is to look and say,youre imperfect,and youre made for struggles,but you are worthy of love and belonging”【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者常在孩子们睡觉时自己躲在卫生间里哭泣,因此让孩子们误认为哭泣是不好的。这让作者反思,认识到应该教会孩子们如何正确处理自己的悲伤。8According to the passage,the author_Aseldom schedules her grie
29、f(悲伤)Bbelieves boys should be toughCfinds inspiration when she showersDoften gets her sadness outA细节理解题。根据第一段中“The shower,I find,is the best place to cry.”可知,作者尽力不让孩子们知道自己哭,但却鼓励孩子们该哭时要哭,故B项是错误的。根据第一段中作者如果要哭的话是在孩子们睡觉后在浴室哭,可知C项是错误的,根据前三段尤其是第三段第一句可知,作者平时不会让自己哭的,是怕孩子们无所适从,故D项是错误的。但在她父亲死后无法控制自己的情绪所以才哭,故A
30、项是正确的。9Where was the author when she was found crying by her son?AIn the bathroom.BIn the authors bedroom.CIn her fathers house.DIn the kitchen.B细节理解题。根据第三段中的“Later,they found me hiding in the bedroom one afternoon,weeping.”可知,当孩子们发现她哭时,她正在自己的卧室,由此可知,选B。10What did the author realize after she failed
31、 to hide her pain?AHis sons words were moving and comforting.BHer son completely understood her sadness.CThe way she handled sadness had misled her children.DHer children didnt worry about her sadness at all.C推理判断题。根据第四段中的“I realized that in hiding my pain,I was only denying what it means to be huma
32、n.I felt as if I had led my sons to believe that negative emotions are only a concept,and not something they should possess.”以及第二段中的“My 7yearold prides himself on never crying at school.”分析这两句可知,作者觉得她躲在卧室里哭好像误导了孩子们相信她不应该哭,故选C。11The article is meant to tell parents that they should_Atell kids its not
33、 all right to cryBget any of their emotions outCpush children to work toward perfectionDteach their children how to deal with griefD主旨大意题。通读本文可知,作者为了保护孩子,从不在孩子们的面前哭泣,因此让孩子们误认为哭泣是不好的,而作者最后认识到应该教会孩子们如何正确处理自己的悲伤。故选D。DNot long ago,Egypt marked the 150th anniversary of the opening of the Suez Canal.The c
34、anal connects the Mediterranean Sea to the Red Sea and the Indian Ocean.It helped speed world trade between the East and the West.But the manmade waterway has also helped speed the rise of other things,such as invasive(入侵的)nonnative species.Scientists say the invasive creatures have damaged the Medi
35、terraneans environment and caused native species to disappear.The number of nonnative creatures has risen since the Suez Canal was widened in 2015.The “New Suez Canal” has raised concerns in Europe and brought disagreement from many Mediterranean countries.Bella Galil is an Israeli biologist who has
36、 studied the Mediterranean for over 30 years.She says much of the ecological damage cannot be repaired.She said urgent action is needed to ease the effects of the invasive fish and other sea life.Galil works at Tel Aviv Universitys Steinhardt Museum of Natural History.She noted that the widening and
37、 deepening of the Suez Canal has created a “moving aquarium” of species.These creatures could make coastal waters almost unusable for human beings.Galil believes the number of invasive species has reached 400.That is twice the number 30 years ago.She said this is a “historic example of the dangers o
38、f unintended consequences.”Israel is now dealing with huge numbers of poisonous(有毒) jellyfish that affect coastal power centers and keep people from visiting the seashore.Other poisonous species,such as the lionfish and silvercheeked toadfish,are also appearing.Galil said the problems of invasive sp
39、ecies can be compared to those of climate change,pollution and overfishing.She argues that the new species have caused a major “restructuring” of the environment.This has endangered native species.Some experts have suggested that increasing salt levels in the canal itself could create a barrier that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384472.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
