分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Let’s talk teens Section Ⅰ Welcome to the unit .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:384675
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:33KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 Unit Lets talk teens Section Welcome to the 2021 2022 学年 新教材 高中英语 Let
    资源描述:

    1、Welcome to the unit & Reading.阅读理解AOne of the most important things in the world is friendship.In order to have friends,you have to be a friend.But how can you be a good friend at school?Listen Listen when they are talking.Dont say anything unless they ask you a question.Sometimes its not necessary

    2、for you to have anything to say;they just need someone to talk to about their feelings.Help them If your friends are ever in need of something,be there to help them.You should try to consider them first,but you neednt do everything they want you to do.Try to take an extra pencil or pen with you to c

    3、lasses in case they forget one.Have a little extra money in your pocket because they may forget something they need._ Try to make plans with your friends.Go shopping,go for ice cream,have a party,go to a movie and so on.Take time to know each other even better by doing something you both enjoy.By pl

    4、anning things together,you both can have a good time.And youll remember these things when youre all old!语篇解读:本文是一篇说明文。文章就如何当个好朋友提出了三条建议。1While your friend is talking to you about his or her feelings, you should _.Agive him or her some adviceBjust listen unless askedCcalm him or her downDshare your f

    5、eelings as well解析:选B细节理解题。根据第二段第一、二句Listen when they are talking.Dont say anything unless they ask you a question.可知,B项正确。2When we provide help for our friends,we should _.Atry to do everything for themBput them before ourselvesCchange their bad habits firstDignore their faults解析:选B细节理解题。根据第三段第二句中的Y

    6、ou should try to consider them first可知,选B。3Which of the following can be put in the blank of the last paragraph?AMake plansBEnjoy yourselfCUnderstand your friends DPlay with your friends解析:选A推理判断题。根据最后一段中破折号后面的Try to make plans with your friends.及该段的内容可知,该段主要讲要和朋友一起制订计划,故选A。4The passage is mainly ab

    7、out _.Ahow to find a good friendBhow to help friends in troubleChow to be a good friendDhow to make more friends解析:选C主旨大意题。文章第一段的最后一句提出疑问:在学校你该如何当个好朋友?接下来给出了三条建议,由此可知,文章主要讲的是如何当个好朋友,故选C。BIn the ongoing battle between Tiger Moms, French Mamas, and everyone else who wants to know what is the best way

    8、to raise their kids, a new study adds evidence that the extreme Tigerstyle may do more harm than good.Authoritarian parents are more likely to end up with disrespectful children with violent behaviors, the study found, compared to parents who listen to their kids with the goal of gaining trust.It wa

    9、s the first study to look at how parenting styles affect the way teens view their parents and, in turn, how they behave.The study considered three general styles of parenting.Authoritative parents are demanding and controlling while also being warm and sensitive to their childrens needs.Authoritaria

    10、n parents, on the contrary, are demanding and controlling without the appearance of caring, attachment and receptiveness.They take a “my way or the highway” approach to their kids.Permissive parents, the third group, have warm and receptive qualities, but they set few boundaries and carry out few ru

    11、les.Using data on early 600 kids from an ongoing study of middle school and high school students in New Hampshire, researchers from the University of New Hampshire were able to find “my way or the highway” parenting with more violent behaviors like robbery, drugtaking, and attacking someone else wit

    12、h the intention of hurting or killing.Firm but loving parenting, on the other hand, led to fewer lawbreakers.Permissive parenting, surprisingly, didnt seem to make much of a difference either.To explain the link between parenting style and behavior in kids, the researchers suggested that what matter

    13、s most is how reasonable kids think their parents power is.This sense comes when kids trust that their parents are making the best decisions for them and believe that they need to do what their parents say even if they dont always like how their parents are treating them.When kids respect the power

    14、of their parents, the researchers reported in the journal of Adolescence, their behavior is better.Previous research has also linked firm but caring parenting with kids who have more selfcontrol and independence.When children consider their parents to be the reliable figure, they trust their parents

    15、 and feel that they have a duty to do what their parents tell them to do. The child is more likely to follow the rules when the parent is not physically present.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了三种类型的父母教育:权威型父母、专制型父母和宽容型父母并分析了专制型教育带来的不利影响。5Tiger Moms and French Mamas are mentioned in the first paragraph to _.Agive

    16、 an example of authoritarian parentingBshow the advantage of parentingCcompare two types of parentingDintroduce the topic解析:选D推理判断题。根据第一段中的In the ongoing battle between .the extreme Tigerstyle may do more harm than good.可知,第一段提到了虎妈和法国妈妈是为了引出本文话题。故选D项。6According to the research, what kind of parentin

    17、g style is likely to cause childrens criminal behaviors?ACaring parenting. BPermissive parenting.CAuthoritarian parenting. DAuthoritative parenting.解析:选C细节理解题。根据第二段中的Authoritarian parents, on the contrary, are demanding and .approach to their kids.和第三段中的researchers from the University of New Hampshi

    18、re were able to .and attacking someone else with the intention of hurting or killing可知,根据研究,专制型父母的教养方式会导致孩子的犯罪行为。故选C项。7Which of the following probably belongs to the action of the permissive parents?AAllowing the kids to stay up late at weekends as the kids like.BBeating the kids if the kids dont fo

    19、llow their instructions.CRefusing to listen to the kids requests and demands.DSetting some rules and checking the kids behaviors.解析:选A推理判断题。根据第二段最后一句Permissive parents, the third group, have warm and receptive qualities, but they set few boundaries and carry out few rules.可知,“允许孩子们在周末晚睡”可能属于宽容型父母的行为

    20、。故选A项。8According to the passage, children are more likely to obey the rules when _.Atheir parents listen to them totallyBthey believe in and accept their parentsCtheir parents are sensitive to their needsDtheir parents demand and control their behaviors解析:选B推理判断题。根据第四段中的This sense comes when .the re

    21、searchers reported in the journal of Adolescence, their behavior is better.可知,当他们相信和接受他们的父母时,孩子们更有可能遵守规则。故选B项。CTeenagers who spend hours in front of the television may have a poorer diet as young adults. A study,which involved nearly 1,400 high school students, found those who watched TV for five ho

    22、urs or more every day had less healthy diets than other students five years later.Why does this happen? Should the parents take any measures?On the one hand, people who spend a lot of time in front of the TV, especially teenagers, may snack (吃零食) more,and that may influence their longterm diet quali

    23、ty.On the other hand,TV ads for fast food, sweets and snacks make teenagers eat more of those foods.TV time might also replace exercise time for some kids.The researchers found a clear relationship between TV time during high school and diet quality of the young.While the heaviest TV viewers were ea

    24、ting the most junk food,those whod watched less than two hours every day had the most fruits and vegetables.As far as I am concerned,children should watch no more than two hours of television per day.And parents should set a good example by eating right,being physically active and curbing their own

    25、TV time.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了看电视时间和饮食质量的关系。9According to the passage,heavy TV viewers are easy to _.Aeat more fruitsBeat fewer vegetablesCeat less junk foodDeat more food high in calcium (钙)解析:选B细节理解题。根据第五段第二句可知,沉迷于看电视的人很少吃蔬菜。故选B项。10The underlined word “curbing” in the last paragraph can be replaced b

    26、y “_”Aadding BcheckingCcontrolling Dstopping解析:选C词义猜测题。根据最后一段内容可知,该画线词所在句的意思是:父母要为孩子树立个好榜样,饮食合理,积极运动,并且控制自己看电视的时间。由此可猜出curbing的意思是“控制”。故选C。11What suggestion does the author give the parents?AThey must watch TV with their children.BThey should stop the children from watching TV.CThey should pay atten

    27、tion to nutrition in diets.DThey cant do what they dont want their children to do.解析:选D细节理解题。根据最后一段内容可知,作者给父母的建议是:他们不想让孩子做的事情,自己也不要去做。故选D项。.阅读七选五Children should spend at least one hour playing and spending time in nature each day, according to the Wildlife Trusts (野生生物基金会)The UK organization speaks

    28、for 46 groups and 2,300 nature protection areas._1_The calling comes from a study by University College London.Its 451 students in the study were 8 or 9 years of age._2_ The activities were run by the Wildlife Trusts over the course of several weeks, such as learning about plants and trees._3_ And t

    29、hey also showed a sense of connection with the natural world and high levels of enjoyment.90 per cent said they learned something new about the natural world; 79 per cent felt the experience would help their schoolwork; _4_ Perhaps most importantly, 79 per cent mentioned they would believe more in t

    30、hemselves.However, parents on their own arent giving kids that time._5_ A 2020 report found that less than 10 per cent British kids enjoy themselves in nature, compared to 40 per cent of adults when they were younger years ago.To improve the situation, the organization is calling on the government t

    31、o free up a daily hour for nature time for kids.AParents care much about their kids nature time.BAnd the time has been reducing greatly in recent years.CThe children showed a great increase in personal health.DThey were interviewed before and after nature activities.E81 per cent said they had better

    32、 relationships with their teachers.FThe students are asked to study in University College London for one day.GIt is now calling on the government to include nature time into daily school life.语篇解读:本文是一篇说明文。根据野生生物基金会的说法,孩子们每天至少应该花一个小时在大自然中玩耍。然而,父母自己并没有给孩子们足够的时间。1选G根据上文提示“这个英国组织为46个团体和2 300个自然保护区代言。”可

    33、知,此处承接上文,选项G(它现在呼吁政府将自然时间纳入日常学校生活)切题,承接下文,第二段开头的The calling也和选项中的calling呼应。故选G。2选D根据上文提示“参与研究的451名学生年龄在8到9岁之间。”再根据下文提示“这些活动是由野生生物基金会在几周内开展的,比如了解植物和树木。”可知,此处承接上下文,选项D(他们在自然活动前后接受了采访)切题。故选D。3选C根据下文提示“他们也表现出与自然世界的联系和高层次的享受。”可知,此处承接下文,选项C(孩子们的健康状况有了很大的改善)切题。故选C。4选E根据上文提示“79%的人认为这些经历有助于他们的学业”。再根据下文提示“也许最重要的是,79%的人提到他们更自信了。”可知,此处承接上下文,选项E(81%的人说他们与老师的关系更好)切题。故选E。5选B根据上文提示“然而,父母自己并没有给孩子们足够的时间。”再根据下文提示“2020年的一份报告发现,英国只有不到10%的孩子喜欢大自然,相比之下,有40%的成年人在他们年轻的时候喜欢大自然。”可知,此处承接上下文,选项B(近年来,这种时间大大缩短了)切题。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Let’s talk teens Section Ⅰ Welcome to the unit .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384675.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1