2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 CELEBRATIONS Section Ⅶ WRITING WORKSHOP .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CELEBRATIONS Section WRITING WORKSHOP 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、WRITING WORKSHOP & READING CLUB.阅读理解Winter solstice (冬至), an important solar term in the traditional Chinese calendar, as the name implies, means the coming of winter.It generally occurs between December 21st and 23rd.According to the traditional Chinese calendar, one year is divided into twentyfour
2、 solar terms.On this day, in the Northern Hemisphere the period of daytime is the shortest of the year and the period of night is the longest.In Northern China there is a custom of eating dumplings during the winter solstice.The tradition of eating dumplings during the winter solstice has its origin
3、 in early times.It is said that dumplings were invented by Zhang Zhongjing, a wellknown doctor from the EasternHan Dynasty.One winter, he noticed that many peoples ears were frozen, which made him sad.In order to prevent and cure the freezing injury caused by the cold, he asked his followers to boil
4、 mutton, chilies and other ingredients with medicinal properties in a pot for fending_off cold.After these were boiled, they ladled (舀取) the mutton and other ingredients out of the pot, cut them into pieces, and then wrapped them with dough skins in the shape of ears.Afterward, they put these into p
5、ots to boil again.On the day of the winter solstice, the people whose ears were frozen were sent to eat the dumplings.People who ate it felt warm from head to toe and had their cold injury healed.Thereafter, every winter solstice people ate dumplings.Then there became a saying that if you eat dumpli
6、ngs during the winter solstice, then you wont freeze your ears off.Afterwards, Zhang Zhongjing died on the day of winter solstice.In order to honor him, every year on the day of the winter solstice every household makes dumplings.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了华北地区的人们在冬至吃饺子这个习俗的由来。1What can be inferred from the
7、 passage?AWinter solstice is the most important among twentyfour solar terms.BAustralia in the Southern Hemisphere has the longest period of daytime on winter solstice.CIf people dont eat dumplings, they will have their ears frozen off.DChina has the longest period of daytime on winter solstice.解析:选
8、B推理判断题。根据第一段最后一句可知,冬至这天,在北半球白天的时间是一年中最短的,而澳大利亚在南半球,所以冬至这天白天时间最长。故选B项。2What does the underlined phrase “fending off” in Paragraph 3 probably mean?APutting off.BPutting out.CKeeping up. DFighting off.解析:选D词义猜测题。根据第三段内容可知,张仲景为了预防和治疗寒冷引起的冻伤,他让人们把各种食材放入锅内煮以此来御寒,故该短语意为“避开,抵挡”。故选D项。3According to the passag
9、e, people make dumplings to eat every winter solstice because _.Athey want to honor Zhang Zhongjing, who invented dumplings to cure people of freezing injuryBthey want to celebrate the important solar term in the traditional Chinese calendarCdumplings boiled with mutton, chilies and other ingredient
10、s with medicinal properties taste deliciousDthey can feel warm from head to toe and have their freezing injury healed解析:选A细节理解题。根据最后一段内容可知,张仲景在冬至那天去世了,为了纪念他,每年冬至的时候,每家每户都包饺子。故选A项。4Which of the following should be the best title for the passage?AThe Inventor of DumplingsBThe Origin of Winter Solstice
11、CThe Importance of Eating DumplingsDThe Origin of the Custom of Eating Dumplings on Winter Solstice解析:选D标题归纳题。本文主要讲述冬至吃饺子这个习俗的由来,而A、B、C三项只是文中的细节。故D项是最合适的标题。.阅读七选五Sleeping well is important to your physical and mental health.However, you might not be able to control the factors that affect your sleep
12、.Here are some habits you can adopt to encourage better sleep.Stick to a sleep schedule._1_.The recommended amount of sleep for a healthy adult is at least seven hours.Most people dont need more than eight hours in bed to achieve this goal.Pay attention to what you eat.Dont go to bed hungry or full.
13、In particular, avoid heavy or large meals within a couple of hours of bedtime._2_._3_.Create a room thats ideal for sleeping.Often, this means cool, dark and quiet._4_.Avoid long use of screens just before bedtime.Consider using roomdarkening shades, earplugs, a fan or other devices to create an env
14、ironment that suits your needs.Doing calming activities before bedtime, such as taking a bath or using relaxation techniques, might promote better sleep.Include physical activity in your daily routine.Regular physical activity can promote better sleep._5_.Spending time outside every day might be hel
15、pful, too.AWork out a good planBStick to a balanced dietCCreate a restful environmentDYour discomfort might keep you upESet aside no more than eight hours for sleepFAvoid being active too close to bedtime, howeverGExposure to light might make it more challenging to fall asleep语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了保证
16、良好睡眠的几个好习惯。1选E根据下文The recommended amount of sleep for a healthy adult is at least seven hours.可推知,此处表示一个健康成年人所需要的睡眠时间,与选项E呼应,故选E项。2选D根据上文可知,要避免睡前饿着肚子或吃得过饱,或是睡前几个小时吃油腻的食物或大餐,这会让人不舒服,自然就睡不好了,与选项D呼应,故选D项。3选C根据空处所在位置可知,空处为主题句。根据该段内容可知,该段介绍了营造舒适的睡眠环境的重要性,故选C项。4选G根据空前一句Often, this means cool, dark and qui
17、et.可推知,在灯亮着的情况下是不利于睡眠的,故选G项。5选F空处与上文Regular physical activity can promote better sleep.形成呼应,由此可推知,此处表示睡前太活跃反而不利于睡眠,故选F项。.完形填空Greenberg was a lucky guy to enter Columbia University on a full scholarship.But just before junior year, Greenbergs _1_ changed.One day his vision “_2_ up” and later he was d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384766.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021学年高一语文人教版必修4教学课件:表达交流 发展幸福 学习纵向展开议论 .ppt
