2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters Section Ⅰ Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Family matters Section Starting out 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Starting out & Understanding ideas.阅读理解AIve loved my mothers desk since I was just tall enough to sit above the top of it.Mother sat writing letters.Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be a most wonderful thing in the world.
2、Years later, during her final illness, Mother kept different things for my sister and brother.“But the desk,” she said again, “is for Elizabeth.”I never saw her angry, never saw her cry.I knew she loved me; she showed in action.But as a young girl, I wanted to have hearttoheart talks between mother
3、and daughter.They never happened.And a gulf opened between us.I was “too emotional (易动感情的)”But she lived “on the surface (表面)”As years passed and I had my own family.I loved my mother and thanked her for our happy family.I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she cho
4、se that she did forgive me.My hope turned to disappointment, then little interest and, finally, peace it seemed that nothing happened.I couldnt be sure that the letter had even got to Mother.I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.But the prese
5、nt of her desk told me, as shed never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work.I cleaned the desk carefully and found some papers inside a photo of my father and a onepaper letter, folded and refolded many times.It was my letter.“In any way you choose, Mother, you always ch
6、ose the act that speaks louder than words.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和妈妈之间“行胜于言”的故事。本文以“母亲的写字台”为线索回忆母亲生前与自己的点点滴滴。托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情。1The passage shows that .AMother was cold on the surface but kind in her heart to her daughterBMother was too serious about her daughter in wordsCMother wrote to her daughte
7、r in careful wordsDMother wrote to her daughter in careless words解析:选A推理判断题。由第三、四段内容以及倒数第二段的I cleaned the desk carefully and found some papers inside a photo of my father and a onepaper letter, folded and refolded many times.It was my letter.可以判断出,母亲表面上很冷漠,但母亲对女儿的爱是深藏在母亲内心深处的。故选A。2The underlined wor
8、d “gulf” in the fourth paragraph means .Adeep understanding between the old and the youngBdifferent ideas between mother and daughterCfree talks between mother and daughterDpart of the sea going far in land解析:选B词义猜测题。由第四段中画线词后的I was “too emotional(易动感情的)”But she lived “on the surface (表面)”可知,“我”注重感情
9、,但她只停留在表面上。所以猜测gulf指的是母女之间的想法不同。故选B。3What did Mother do with her daughters letter asking for forgiveness?AShe had never received the letter.BFor years, she often talked about the letter.CShe didnt forgive her daughter at all in all her life.DShe read the letter again and again before she died.解析:选D推
10、理判断题。由倒数第二段中的I cleaned the desk carefully and found some papers inside a photo of my father and a onepaper letter, folded and refolded many times.It was my letter.可知,母亲去世后,“我”仔细地清理桌子时,发现里面有“我”给她写的信,折叠再折叠过好多次。所以判断出母亲在去世之前,一遍又一遍地读着女儿写给自己的请求原谅的信。故选D。4Whats the best title for the passage?AMy Letter to M
11、otherBMother and ChildrenCMy Mothers DeskDTalks between Mother and Me解析:选C标题归纳题。根据文章的开头Ive loved my mothers desk以及文章倒数第二段的But the present of her desk told me . that she was pleased that writing was my chosen work.可知,作者托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情。结合全文内容可知,本文以“母亲的写字台”为线索回忆母亲生前的点点滴滴。故选C。BOne day when I was 5, m
12、y mother scolded (责骂) me for not finishing my rice and I got angry.I wanted to play outside and not to be made to finish eating my old rice.When angrily opening the screen door with my foot, I kicked back about a 12inch part of the lower left hand corner of the new screen door.But I had no remorse,
13、for I was happy to be playing in the backyard with my toys.Today, I know if my child had done what I did, I would have scolded my child, and told him about how expensive this new screen door was, and I would have delivered a spanking (打屁股) for it.They never said a word.They left the corner of the sc
14、reen door pushed out, creating an opening, a breach (裂缝) in the defense against unwanted insects.For years, every time I saw that corner of the screen, it would constantly make me think about my mistake.For years, I knew that everyone in my family would see that hole and remember who did it.For year
15、s, every time I saw a fly buzzing (嗡嗡) in the kitchen, I would wonder if it came in through the hole that I had created with my angry foot.I would wonder if my family members were thinking the same thing, silently blaming me every time a flying insect entered our home, making life more terrible for
16、us all.My parents taught me a valuable lesson, one that a spanking or stern (严厉的) words perhaps could not deliver.Their silent punishment for what I had done delivered a hundred stern messages to me.Above all, it has helped me become a more patient person and not burst out so easily.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者
17、讲述了自己小时候因为不愿意听从父母的教育而乱发脾气损坏了纱门,父母并没有修理纱门,任由纱门上留下了一个裂缝,不时地有苍蝇等穿过它进入厨房。数年来,这种无声的惩罚令作者不断感到内疚,最终帮助作者成了一个更加有自控能力的人。5When the author damaged the door, his parents .Agave him a spankingBleft the door unrepairedCscolded him for what he had doneDtold him how expensive it was解析:选B细节理解题。根据第二段最后一句可知,作者损坏了纱门,留下了
18、一道裂缝,他的父母并没有修理。故选B。6The underlined word “remorse” in Paragraph 1 most probably means “ ”AregretBhurtCfeel Dnotice解析:选A词义猜测题。根据画线词上文When angrily opening the screen door with my foot, I kicked back about a 12inch part of the lower left hand corner of the new screen door.可知,“我”在新纱门左下角一个12英寸的地方踢了一脚。结合第二
19、段可知,新纱门很贵。弄坏了纱门的“我”不仅没有感到自责和惭愧,反倒在后院玩得很开心。故画线词词义是“后悔”。故选A。7The experience may cause the author .Ato hide his anger away from othersBnot to go against his parents willCto have a better control of himselfDnot to make mistakes in the future解析:选C推理判断题。根据最后一段最后一句可知,这次经历让作者成了一个更有耐心,不轻易发火的人,也就是能够更好地控制自己的人。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384777.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
