2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 The world meets China 单元检测(含解析)外研版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit The world meets China 单元检测含解析外研版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AGoing green seems to be a fad (时尚) for a lot of people these days.Whether that is good or bad, we cant really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.On April 22, 2011, we decided to go
2、 green every single day for an entire year.This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things.Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.With the idea of
3、 going green every single day for a year, Our Green Year started.My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all the green things that could be done to help the environment.We wanted to push the message that every little bit hel
4、ps.Over the course of Our Green Year, we completely changed our lifestyles.We now shop at organic (有机的) stores.We consume less meat, choosing green food.We have greatly reduced our buying we dont need.We have given away half of what we owned through websites.Our home is kept clean by vinegar and lem
5、on juice, with no chemical cleaners.We make our own butter, enjoying the smell of homemade fresh bread.In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.Our minds have been changed by Our Green Year.We are grateful for the chance to have been able to go green and educate oth
6、ers.We believe that we do have the power to change things and help our planet.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在2011年决定一家人开始力行环保生活一年,取得了很好的效果的故事。1It was difficult for the couple to live a green life for the whole year because _Athey were expected to follow the green fadBthey didnt know how to educate other peo
7、pleCthey were unwilling to reduce their energyDthey needed to perform unusual green tasksD细节理解题。根据第二段中的“and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things.Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different green things to do and this was no easy task.
8、”可知,必须有365种不同的绿色环保任务,确实是一件不易的事情。故选D。2What did the couple do over the course of Our Green Year?AThey tried to get out of their ungreen habits.BThey ignored others ungreen behaviour.CThey chose better chemical cleaners.DThey sold their homemade food.A细节理解题。根据第四段中的“Over the course of Our Green Year, we
9、 completely changed our lifestyles.We now shop at organic (有机的) stores.We consume less meat, choosing green food.We have greatly reduced our buying we dont need.”可知,他们试图改变以前的不环保的做法。故选A。3What can we infer from the last paragraph?AThe government will give support to the green project.BThe couple may c
10、ontinue their project in the future.CSome people disagree with the couples green ideas.DOur Green Year is becoming a national campaign.B推理判断题。根据最后一段中的“We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others.We believe that we do have the power to change things and help our pl
11、anet.”可知,这次环保经历很好,他们可能会在将来继续他们的环保计划。故选B。BIt was the final climb on his search to reach the highest top on all seven continents.When Christopher Kulish finally reached Mount Everests 29,035foot peak, he joined an elite group known as the “Seven Summits Club” (七峰俱乐部)But the 62yearold Colorado attorney
12、 died suddenly Monday after returning to the first camp below the mountains summit.Hes the second American to die in the past week after reaching Everests highest point.His family believes the cause was a heart attack, according to the Denver Post.“He saw his last sunrise from the highest peak on Ea
13、rth,” his brother, Mark Kulish, said in a statement to the Denver Post.“We are heartbroken at this news.”Last week, 55yearold Donald Lynn Cash of Utah collapsed and died just after reaching the Everest peak.He too had reached the highest point on all seven continents.Including Christopher and Cash,
14、at least 11 people have died on Mount Everest this year.The deaths come among reports of overcrowding on the popular mountain.The Nepali government granted a total of 381 permits to climb Everest this year, a number that doesnt include guides who are on the mountain as well.For some climbers, that t
15、raffic has meant longer wait times some told the Himalayan Times the wait has been over two hours between the last camp and the peak.Mountaineer Vanessa OBrien, who has also climbed the seven summits, said when theres a crowd, being a more experienced climber wont help you.“It doesnt matter if youre
16、 the best race car driver in the world.If youre stuck in traffic, youre stuck in traffic,” she said in an interview.And when a climber is stuck in that traffic his or her body is starting to deteriorate (恶化)OBrien, who set a record as the fastest woman to reach the highest peak on every continent, a
17、lso said the descent (下降) is often harder than the climb.Climbing expert Alan Arnette said theres no simple explanation for the string of deaths.He said weather that has led to a shorter climbing season is one factor causing overcrowding.He also said the cost to climb Mount Everest has decreased, wh
18、ich means more people are making the journey.He urged the governments in charge of granting (同意) permits to limit how many people can be on the mountain at once.Still, Christopher was no beginner.His family said hed been mountain climbing for five decades.He arrived at the base camp nearly two month
19、s before his climb so he could give himself time to adapt to the conditions.When he made his journey, his family said he was climbing with a small group in almost ideal conditions after some of the overcrowding had cleared.His brother described being a lawyer as a “day job” for Christopher.Climbing
20、was his love.“He was an inveterate climber of peaks in Colorado, the West and the world over,” Mark Kulish said.“He passed away doing what he loved.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了资深登山爱好者Christopher Kulish在攀登七大洲最高峰返回时在第一个营地突然死亡,并介绍了攀登最高峰人员死亡的原因以及Christopher的一些生平事迹。4What made longer wait times on Mount Everest?
21、ALacking guides.BOvercrowding.CBad weather.DGetting governments permission.B细节理解题。根据第三段中的“The deaths come among reports of overcrowding on the popular mountain.”以及“For some climbers, that traffic has meant longer wait times some told the Himalayan Times the wait has been over two hours between the l
22、ast camp and the peak.”可知,过度拥挤使得珠峰上的等待时间更长。故选B。5What might cause the string of deaths according to Alan Arnette?aThe less cost attracting more climbers.bThe more climbers worsening the environment.cMore permits granted by the government.dThe governments limiting the number of the climbers.eThe weath
23、er leading to a shorter climbing season.Aa, b, dBa, c, e.Cb, c, d.Db, d, e.B细节理解题。根据第五段可知,Alan Arnette认为,成本越低导致吸引越多的登山者、政府给予了太多的登山许可以及天气导致登山季节缩短造成了一连串的死亡。因此a, c和e正确。故选B。6Why did Christopher arrive at the base camp so early before climbing?ATo wait for his friends.BTo learn about the mountain.CTo cle
24、ar the traffic jam.DTo adapt to conditions earlier.D细节理解题。根据倒数第二段中的“He arrived at the base camp nearly two months before his climb so he could give himself time to adapt to the conditions.”可知,Christopher在开始攀登前很早就到达了大本营,是为了更早适应气候条件。故选D。7What does the underlined word “inveterate” in the last paragraph
25、 probably mean?AExperienced.BFamous.CExcellent.DAddictive.D词义猜测题。根据最后一段中的“Climbing was his love.”可知,登山是Christopher的爱好;根据“.of peaks in Colorado, the West and the world over”可知,Christopher攀登过科罗拉多、西部和世界各地的山峰,是一位铁杆的登山爱好者。由此可推测画线单词意思为“上瘾的”。故选D。CHave you ever heard of “Survival Holidays”? It is for childr
26、en to go into the lonely place for exciting activities.Now about 1,000 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature is good for children.Many children in big cities spend a
27、ll time watching TV and playing computer games.“Survival Holidays” gives them an important change.Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is.Children need more free time to play.They need to be left on their own, without adults disturbing(干扰) them.Parents care too much about their children
28、.They like to see the children being busy with activities that are controlled(控制) by adults, which causes many problems.Children dont know what to do when they are in danger.Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge.Children are not comfortable with danger.Even slight d
29、anger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.Many people think the survival activities are good for children.Even years later, they will still remember what they have learned.Some have learned to stay calm in dangerous times.Some have learned how to keep safe.Others
30、have learned how to work in a team.All these skills will help them a lot in their lives.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了“生存假期”这一活动,不仅深受大人和孩子的喜爱,而且也使孩子们学到了很多有益的、难忘的生存技能。8What is “Survival Holidays” according to the passage?AIt is summer holidays.BIt is winter holidays.CIt is a kind of holidays to escape from dan
31、ger.DIt is a holiday to go into the lonely place for exciting activities.D细节理解题。由文章开头第二句“It is for children to go into the lonely place for exciting activities.”可知,生存假期就是孩子们到荒凉的地方做些激动人心的事情,并非寒假或暑假。9Which children may take part in “Survival Holidays”?APoor children.BRich children.CChildren from citie
32、s.DChildren from the countryside.C推理判断题。文章第二段说的是:人们喜欢这一活动的原因是他们认为这有好处,并且,对于城里的孩子,这也是重要的改变。所以最可能积极参加的是城里的孩子,不是农村的,也并非有钱或没钱的。10Whats the main idea of the last paragraph?AThe reason people dislike “Survival Holidays”BThe advantages of “Survival Holidays”CThe disadvantages of “Survival Holidays”DThe sug
33、gestions of taking part in “Survival Holidays”B主旨大意题。通读最后一段,通过参加这一活动,多年后孩子们仍然会记得他们所学会的,“沉着面对危险、如何保证安全、如何协同工作”,这些显然都是活动的有利方面。11In a “Survival Holidays” children can learn the following except _Ahow to get good gradesBhow to stay calm in different timesChow to keep safe when they meet dangerDhow to wo
34、rk in a teamA细节理解题。由文章最后一段可得出即选项B.如何在不同情况下沉着面对危险;C.他们如何在遇到危险时保证安全;D.如何协同工作。所以选择答案A。DEducation is not an end, but a means to an end.In other words, we do not educate children only for the purpose of educating them.Our purpose is to fit them for life.In some modern countries it has for some time been
35、fashionable to think that by free education for all whether rich or poor, clever or stupidone can solve all the problems of society and build a perfect nation.But we can already see that free education for all is not enough; we find in such countries a far larger number of people with university deg
36、rees; they refuse to do what they think “low” work; and in fact, work with hands is thought to be dirty and shameful in such countries.But we have only to think a moment to understand that the work of a completely uneducated farmer is far more important than that of a professor; we can live without
37、education, but we die if we have no food.If no one cleaned our streets and took the rubbish away from our houses, we should get terrible diseases in our towns.In fact, when we say that all of us must be educated to fit us for life, it means that we must be educated in such a way that, firstly, each
38、of us can do whatever work suited to his brain and ability, and secondly, we can realize that all jobs are necessary to society, and that is very bad to be ashamed of ones work.Only such a type of education can be considered valuable to society.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章谈论了作者对教育的看法,探讨了教育的目的和作用。12The writer o
39、f the passage thinks that _Aeducation can settle most of the worlds problemsBfree education for all probably leads to a perfect worldCfree education wont help to solve social problemsDall the social problems cant be solved by educationD推理判断题。文章第一段作者就提到教育的目的不是单纯地教孩子,而是为了让他们适应生活,后面也论证了教育以适应生活为目的,可见教育并
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384851.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
