2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Looking good feeling good 单元素养测评(含解析)译林版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Looking good feeling 单元素养测评含解析译林版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 测评 解析 译林版
- 资源描述:
-
1、单元素养测评 (四)Unit 4(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: I want a pet. Should I get a dog or a cat? W: How about a fish? A dog or a cat is too much work. A fish is easy to take care
2、 of, and you can leave it alone for most of the day. 1. What kind of pet does the woman suggest? A. A dog. B. A fish. C. A cat. 答案: BText 2W: Excuse me. Could you tell me the way to the railway station, please? M: Sorry. Im a stranger here, too. But why dont you ask that man who is sitting in front
3、of the grocery store? You see the store Im talking about? The one next to the movie theater. 2. Which place is the woman looking for? A. A grocery store. B. A movie theater. C. The railway station. 答案: CText 3M: Linda, do you have everything ready for college? Did you pay housing fees, sign up for t
4、he meal plan and meet with your academic teachers? W: Yeah, I did that a few days ago. 3. What are the speakers mainly talking about? A. Preparations for college. B. Housing fees. C. Meal plans. 答案: AText 4M: Hi, Joanne. It is not easy for a newcomer like me to find a book here. W: Dont worry. At th
5、e beginning of every term, introductory tours will be given by the librarian. M: Oh, really? They are considerate. 4. Where does this conversation probably take place? A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore. 答案: BText 5W: Oh, hi. What is your name again? I cant keep straight all the s
6、tudents names in our Medical School. M: Its okay, Miss Smith. I have a hard time remembering names. 5. Whats the probable relationship between the speakers? A. Teacher and student. B. Doctor and patient. C. Mother and son. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中
7、选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Do you want to go over to Johns house tonight? W: No, I think Im getting sick, so I should probably just stay at home and rest. M: Oh, okay. You should drink some tea and stay warm. Would you like me to ma
8、ke you some soup? W: No, thanks. Im not hungry. I might just go to sleep, actually. I had to get up very early this morning for a meeting. One of my co-workers seemed ill, so I might have gotten sick from her. 6. What does the man offer to do for the woman? A. Stay at home with her. B. Make her some
9、 food. C. Drive her to a friends house. 答案: B7. How did the woman probably get sick? A. From John. B. From the man. C. From her colleague. 答案: C听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Do you have anything particular this evening? M: No, Ive got a lot of time to kill. W: Well, then. Wont you come over to dinner and
10、 have a game of Mahjong afterwards? M: With pleasure. W: You were not so eager about mahjong before. M: Thats because I didnt know the fun of playing it then. Why is mahjong such a popular game, do you know? W: Ive got no idea. I only know that foreigners are beginning to take an interest in it, bes
11、ides their old card games. M: Thats right. Some of them are already experts. W: Indeed they are. But the trouble about mahjong is once youre interested in it, you cant shed it off. M: Yes. Once I went crazy over other hobbies such as stamp collecting and reading, but I find them very boring now. W:
12、Im sure your former hobbies are more beneficial. M: I cant deny that, and I cant help it, either. W: The bells ringing. That must be our partners. 8. What does the woman believe? A. Mahjong can become an addiction. B. Mahjong is a beneficial hobby. C. Mahjong is too boring to play. 答案: A9. What are
13、they going to do now? A. Teach their partners. B. Learn old card games. C. Play mahjong games. 答案: C10. What used to be the mans hobby? A. Playing old card games and reading. B. Stamp collecting and reading. C. Playing old card games and mahjong. 答案: B听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Well, what about relax
14、ing after exercise then? I assume you have a restaurant or something. W: At the moment, weve got a salad bar which is very popular. M: Sounds good! W: What kind of membership are you interested in? M: Um, Im not really sure. What are the options? W: Well, the first one is called Gold, and you can us
15、e all the facilities at any time. You can also join in as many classes as you like for free. M: That sounds good. Is it very expensive? W: Well, you pay a 250 joining fee and then its 450oh no, Im sorry, its just gone up by50, sorry about that-its now 500 for the annual subscription fee. M: Right, g
16、ot that. And whats the next type? W: Well,thats Silverfacilities are the same as Gold except you can only use the centre at certain times. M: I see. So when exactly? W:You can only use the facilities between 10 am and 4: 30 pm. M: OK. And the price for that? Is the joining fee the same as for Gold?
17、W: Actually, its slightly less than 250its 225, but the annual fee is only 300. Does that sound more like what you want? M: Well, its still more expensive than I thought. You know, Im just a student. 11. What is the woman? A. A restaurant staff member. B. A sports club staff member. C. A student uni
18、on staff member. 答案: B12. How much will the man pay for annual subscription fee if he takes the Gold membership? A. 250. B. 450. C. 500. 答案: C13. What can we learn from the dialogue if the man takes the Silver? A. He can use the facilities at 2 pm. B. He cannot join in the classes he likes. C. He sh
19、ould pay more for the joining fee. 答案: A听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: The special effects in that movie were so realistic! I felt like I was in outer space a few times. W: Yeah! It wouldnt have been the same watching this movie at home on TV.The huge screen and sound system in this theater really made a
20、 difference. M: And when the aliens started shooting lasers at the ship, I was like, whoa! I jumped back in my seat. They were so scary, with those big eyes and long, strange fingers. W: I hope I dont have nightmares tonight about being taken prisoner by aliens. M: Just remember the astronauts won t
21、he battle. They defeated the aliens and saved the planet earth, so you dont have to worry. W: Thats right! Hey, do you have any more popcorn left? M: I cant believe youre still hungry! We ate almost an entire large popcorn, plus candy and soda. W: I didnt eat lunch! Lets get some ice cream and see a
22、nother movie.I want to watch the comedy about the talking cats. Its starting in 20 minutes! M: Or we could see the one about the prisoners breaking out of jail! W: No,Id rather see something funny. M: OK, that sounds good. 14. Where does the conversation take place? A. At home. B. In a restaurant. C
23、. In a movie theater. 答案: C15. What did the man think about the movie? A. It was funny. B. It was realistic. C. It made him hungry. 答案: B16. What will the woman get to eat? A. Some ice cream. B. A large popcorn. C. Some candy and soda. 答案: A17. What kind of movie will the speakers watch? A. A movie
24、about a jail. B. A movie about aliens. C. A movie about talking cats. 答案: C听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Good evening, Im Jenny with this weeks weather report. Although it was sunny today, it looks like a storm is heading here tonight,with rainfall supposed to last until Sunday afternoon. We should expec
25、t thunder and lightning tomorrow morning, which will last into late Tuesday afternoon. The rain should let up a bit by Thursday night, although light showers will last through the end of the week.Today, we saw temperatures in the low 70s, but this week, certain areas will reach a low of 45 degrees a
26、t night and 50 degrees during the dayWith Thanksgiving coming up, there will be a lot of traffic this week as people head to holiday celebrations. Please be careful when driving in the rain, especially in areas that are likely to flood. Have a great week, everyone! Now over to Maria with the traffic
27、 report. 18. When is the rain expected to stop? A. On Sunday afternoon. B. On Tuesday afternoon. C. On Thursday night. 答案: A19. What was todays temperature? A. Around 70 degrees. B. Around 50 degrees. C. Around 45 degrees. 答案: A20. What time of the year is it? A. Spring. B. Summer. C. Winter. 答案: C第
28、二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021西安高一检测)Amore on the Net(Valentines Day)Valentines Day is the holiday honouring love and lovers. In the spirit of the holiday, we invite you to a little celebration for the holiday of “LOVE”! Celebrated on 14 Februa
29、ry. ML King Day on the NetIts a celebration of the man and the holiday. It is a time for the nation to remember the injustices that Dr King fought against. A time to remember his fight for the freedom and equality of all races and peoples. A time to remember the message of change through nonviolence
30、. Celebrated on the 3rd Monday of January. Easter on the NetEaster is the springtime holiday marking the rebirth of Christ and the renewal of the Christian faith. It is also the time to welcome back the tulips, the crocuses and the daffodils. Its a time of new suits and new dresses, and a time of ch
31、ocolate rabbits, chicks, and coloured eggs for kids! Depending on the calendarcan be celebrated in March or April. Thanksgiving on the NetThanksgiving Day in America is a time to offer thanks, of family gatherings and holiday meals. A time of turkeys and pumpkin pies. A time for Indian corn, holiday
32、 parades and giant balloons. Thanksgiving is celebrated on the 4th Thursday of November. Mardi Gras on the NetMardi Gras is a traditional holiday celebrated in New Orleans and other southern cities in the USA. The people there enjoy this celebration by going to parades. It is usually celebrated in F
33、ebruary. 【语篇概述】本文介绍了情人节、马丁路德金纪念日、复活节、感恩节及忏悔节等五个节日的网络庆典的活动内容及庆祝时间。21. Unlike Thanksgiving and Easter, ML King Day _. A. is a religious holidayB. is in memory of a national heroC. is a time to offer thanksD. is a time for lovers【解析】选B。细节理解题。根据ML King Day on the Net部分中的第二句可知, 这个节日是为了纪念马丁路德金。故B项正确。22. W
34、hich holidays are celebrated in the same month? A. Mardi Gras and Easter. B. Valentines Day and ML King Day. C. Valentines Day and Mardi Gras. D. Easter and ML King Day. 【解析】选C。细节理解题。根据Amore on the Net和Mardi Gras on the Net这两部分中对时间的描述可知, 这两个节日都是在二月(February)。故C项正确。23. Among the holidays children mos
35、t probably prefer _. A. Valentines Day B. ML King DayC. Thanksgiving D. Easter【解析】选D。推理判断题。根据Easter on the Net部分中的“. . . and a time of chocolate rabbits, chicks, and coloured eggs for kids! ”可知, 在这个节日里, 有为孩子们准备的各种东西, 由此推断孩子们最喜欢的应该是Easter。故D项正确。24. Which of the following is most likely the time to ce
36、lebrate Thanksgiving? A. 6 Nov. B. 11 Nov. C. 21 Nov. D. 27 Nov. 【解析】选D。细节理解题。根据Thanksgiving on the Net部分中的“Thanksgiving is celebrated on the 4th Thursday of November. ”推测, 若11月1日是第一个星期四, 那么该节日最早的庆祝时间应该是在22号, 而其他情况下的庆祝时间只会比22号还晚。故D项正确。BOnce I went to a Catholic mission hospital in Ghana to visit a d
37、octor friend who was off duty that day. On reaching the hospital gate I saw a woman. She seemed to have travelled from a faraway village just to bring her sick girl to the hospital. The girl was so ill; she seemed to be dying; her eyes were bulging and she had flies all over her body. All the mother
38、 could do was watching her child suffer. The nurses in the hospital wouldnt help her, perhaps because she didnt have any money. When I saw that she was crying for help, I picked up the girl and took her straight to the doctors. The doctors examined her and told the mother that her daughter was anaem
39、ic(患贫血症的). She would need pints(品脱) of blood. When they said this, the poor woman nearly fainted. She was poor. There was no way she could pay for the blood for the girl. I was so moved that I said she neednt worry about the money: I would give the blood if I could. I went to a doctor and asked if i
40、t was possible for me to help out. The doctor shrugged his shoulders and said, “Lets see. ” The doctor then tested my blood. Then he said, “The girl is lucky. ”They took my blood and gave it to the girl. The mother was very grateful. She said I had been an angel to her daughter. I was so relieved th
41、at I had saved the life of the girl. Since that day, Ive always tried to help those in need. 【语篇概述】有一次, “我”去医院拜访“我”的一位医生朋友, 结果在医院门口遇到了一个奄奄一息的小女孩。小女孩的妈妈身无分文, 极度绝望。“我”毫不犹豫地予以帮助, 最终小女孩转危为安, “我”也如释重负。从此以后, 无论何时何地, “我”都会尽力帮助他人。25. How was the girl saved? A. A good doctor helped her. B. The girls mother g
42、ave her blood. C. The author gave enough money to the girl. D. The author gave his blood to the girl. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段第一句“They took my blood and gave it to the girl. ”可知, “我”给了小女孩急需的血, 因此小女孩得救了。故选D项。26. What do we know from this passage? A. Life was hard for doctors in Ghana. B. Without the auth
43、ors help, the girl might have died. C. After the experience, the author was less willing to help others in need. D. The doctors tended to refuse to save girls. 【解析】选B。推理判断题。通读全文可知小女孩家里穷, 付不起输血的费用, 是作者捐血救了她, 由此可知, 如果没有作者的帮助, 小女孩可能会死。故选B项。27. What can be inferred from the passage? A. The author takes
44、pleasure in helping others. B. We should act quickly when there is a problem. C. God helps those who help themselves. D. The world is not always fair to everyone. 【解析】选A。推理判断题。根据文章内容尤其是最后一段可推知, 作者在这件事之后成为了一个愿意帮助他人的人, 并以此为乐。故选A项。CAn old and very rich friend of mine told me he had an unpleasant experi
45、ence. He went to a famous jewellery shop and asked to be shown some gold necklaces. After examining several minutes, he decided to buy a gold necklace with a precious diamond, and asked if he could pay by cheque(支票). The assistant said that was quite in order, but the moment my friend signed his nam
46、e, he was invited into the managers office. The manager was very polite, but he explained that someone with exactly the same name had given them a worthless cheque not long ago. My friend got very angry when he heard this and said that he would buy a diamond necklace somewhere else. When he got up t
47、o go, the manager told him that the police would arrive at any moment and he had better stay unless he wanted to get into serious trouble. Sure enough, the police arrived soon afterwards. They were polite, too, but explained that a person who had used the same name as his was responsible(负有责任的) for
48、a number of recent robberies. Then the police asked my friend to copy out a note which had been used by the thief in a number of stores. The note read, “I have a gun in my pocket. Ask no question and give me all the money in the drawer. ”Luckily, my friends handwriting was quite unlike the thiefs. H
49、e was not only allowed to go without further delay, but also to take the diamond necklace with him. 【语篇概述】“我”的朋友到一家珠宝店里购物, 却被认为有盗窃的嫌疑。通过警察的调查, “我”的朋友被证明是无辜的, 这只是一起乌龙事件。28. Why was the man invited into the managers office? A. Because his handwriting was like a thiefs. B. Because a thief had used the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384922.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
