2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 Into the wild单元检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Into the wild单元检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 wild 单元 检测 解析 外研版 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)A(2020北京丰台区高一期中联考)Monster ZooMonster Zoo is one of the largest zoos in the world,covering more than 15 km squares.It is home to more than 50 species of rare and native animals.The zoo is located 70 km from the city New South Australia.Monster Zoo was founded in 1
2、983 as a breeding area(繁殖区).Officially open to the public in October 1993,Monster Zoo is now home to more than 500 animals.Opening HoursMonster Zoo is open daily from 9:30 am. to 5:00 pm. with last entry at 3:00 pm.The zoo is open every day of the year,including Christmas Day and all public holidays
3、.The exception to this is if the forecast temperature for Monster Zoo is 40 degrees or above,it will be closed.To get the most out of your visit we recommend setting aside a minimum of four to five hours to fully enjoy the Monster Zoo.TicketsChild (414 years old): AUD 28.50Adult (15 years old and ov
4、er): AUD 51.75Family / Mini Group: AUD 132.75Meet the KeeperMonster Zoo offers various daily zoo keeper talks and animal feeds that give guests the chance to interact (互动)with our friendly workers and learn about the zoos unique residents.Looking for a more unique animal experience?Consider booking
5、a Behind the Scenes Animal Experience to come face to face with some of our special animal residents.CafKetabi Caf is open from 9:30 am. to 5:00 pm. daily and offers a variety of tasty treats,small snacks and hot meals.PicnicsFor those who prefer to bring their own meals,special picnic areas are ava
6、ilable close to the Visitor Center.Please note that due to fire risk,the zoo does not allow for the use of BBQs.【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了Monster Zoo的有关事宜。1What can we learn about the zoo from the text?AIt is the largest zoo in the world.BIt is open daily all year except Christmas Day.CIt is open to the pub
7、lic ten years after it was founded.DIt is home to more than 500 species of animals.C推理判断题。根据第二段中Monster Zoo was founded in 1983 as a breeding area(繁殖区).Officially open to the public in October 1993可知,Monster Zoo成立于1983年,是一个繁殖地。1993年10月正式向公众开放。由此推知,动物园在成立十年后对公众开放,故选C项。2If three young men aged 12,14 a
8、nd 19 visit the zoo,how much will they pay?AAUD 155.25.BAUD 108.75.CAUD 85.25. DAUD 132.75.B细节理解题。根据Tickets中信息可知,AUD 28.50AUD 28.50AUD 51.75AUD 108.75,也就是说如果三个年龄分别为12岁、14岁和19岁的年轻人参观动物园,他们要付108.75澳元,故选B项。3Where does this text most probably come from?AA health newspaper.BAn animal book.CA travel websi
9、te.DA fashion magazine.C推理判断题。本文介绍了Monster Zoo的有关事宜,其中包括Monster Zoo,Opening Hours,Tickets,Meet the Keeper,Caf和Picnics,所以本文最有可能来自一个旅游网址,故选C项。B(2019湖北省沙市中学高一期末)Animals,including insects,do not have a language like ours.They do not talk to each other in words and sentences.But if we watch them,we can s
10、ee that they do have ways of communicating with each other.Can you see the rabbits tail?When rabbits see this white tail moving up and down,they will run.The rabbit has reminded them of potential dangers without making a sound.It has given them a signal.Many other animals use this kind of language.W
11、hen a cobra ( 眼镜蛇)is angry,it raises its “hood” and makes itself look fierce.This warns other animals.When a bee has found some food,it goes back to its home.It cannot tell the other bees where the food is by speaking to them,but it does a little dance in the air.This tells the bees where the food i
12、s.Some animals say things by making sounds.A dog barks,for example,when a stranger comes near.A cat purrs (发出呼噜声)when pleased.Some birds make several different sounds,each with its own meaning.Sometimes we human beings speak in the same way.We make sounds like “Oh” or “Ah!” when we are frightened or
13、 pleased or when we drop something on our toes.But we have something that no animals havea large number of words which have the meanings of things,actions,feelings or ideas.We are able to give each other all kinds of different information in words and sentences,which no other animals can do.No other
14、 animals have so wonderful a language as we have.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了几种动物所用的独特的交流方式。4Which of the following statements is TRUE according to the passage?AAnimals do have a language like that of human beings.BBees communicate with each other by dancing.CSome animals can use words.DA dog barks to show
15、its friendliness.B细节理解题。根据第三段最后两句“It cannot tell the other bees where the food is by speaking to them,but it does a little dance in the air.This tells the bees where the food is.”可知,蜜蜂是通过跳舞来交流信息的,故选B。5For what purpose does a rabbit use its tail?AIt warns other rabbits of danger.BIt tells other rabbi
16、ts where the food is.CIt makes itself look fierce.DIt helps itself to run fast.A细节理解题。根据第二段第三句“The rabbit has reminded them of potential dangers without making a sound.”可知选A。6What is this passage mainly about?AHumans language is more wonderful than animals language.BPeople should pay attention to an
17、imals body language and sounds.CAnimals have their own ways to communicate with each other.DAnimals are smarter than we think.C主旨大意题。说明文的第一段通常会点出说明的对象。根据第一段最后一句“But if we watch them,we can see that they do have ways of communicating with each other.”可知,各种动物都有自己的交流方式,故选C。7Who can make several differe
18、nt sounds?ARabbits. BBees.CBirds. DCats.C细节理解题。根据第四段中“Some birds make several different sounds,each with its own meaning.”可知选C。CLeo has always been my closest and constant companion these past five years.In fact,he is very friendly to me especially when I take care of other furry friends in our shel
19、ter.There have been a lot of forest fires during the summer season.Not far from our shelter,a forest caught fire during this hot summer.Leo rushed towards the forest where flames sent out a terrible heat.Theres no longer any hope at the moment to wait for Leo to come back to the shelter.In fact,I wa
20、s waiting for the firemen to announce me his death in the forest.Suddenly,a fireman burst into my office and informed me that my dog Leo succeeded in saving four cats which were trapped by the flames.Leo seized the kittens,one by one moving them to a safe place.I immediately accompanied the fireman
21、to the forest to pick up the rescued kittens,but Leo was not there.Then we heard the sound of a dog come from the forest barking furiously.The firemen followed the tracks of the dog until they found him barking loudly by the side of an injured fireman who was lying on the ground.That day,I was very
22、proud of Leo for his two heroic actions.I paid a visit to the fireman accompanied with my adorable Leo.What a memorable scene when the fireman hugged Leo tightly to his chest!“One thousand thanks,Leo,for saving my life,”the fireman said.This true story of love shows us that pets are kind,loving,and
23、caring.We should love and protect them.Dont belittle them.Little animals can make enormous things for humans.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者所待的收容所里的小狗Leo在一次大火中英勇救出四只小猫和一名消防员的故事。8In the authors first opinion,what had happened to Leo?ALeo was afraid of the big fire.BLeo was killed by the big fire.CLeo was ab
24、le to save all the people.DLeo ran away from the shelter for ever.B细节理解题。根据第二段第四句可知,作者原以为Leo在大火中身亡了。故选B。9What does the underlined word “belittle” in the last paragraph probably mean?ALook down upon. BLive up to.CThink highly of. DMake things small.A词义猜测题。根据文章最后一句可知,作者呼吁我们要关爱保护动物,不要瞧不起它们,故画线单词意为“瞧不起;
25、小看”,选A。10Which of the following best describes Leo as a pet?AUnkind. BLonely.CGenerous. DHelpful.D推理判断题。根据第一段第二句“.he is very friendly to me.”和最后一段第一句“.pets are kind,loving,and caring.”以及Leo在大火中救小猫和消防员的良好表现可推知,D项为正确选项。11What is the authors purpose in writing the passage?ATo call attention to the dang
26、er of big fire.BTo persuade people to keep pets.CTo share a story of love and care from pets with us.DTo stress the role of pets in peoples life.C写作意图题。文章主要讲述了作者所待的收容所里的小狗Leo在一次大火中英勇救出四只小猫和一名消防员的故事,因此可以推断出作者被Leo的英勇行为感动,写本文是为了与读者分享Leo的爱与同情心的故事。故选C。DDogs have complex emotions such as jealousy (嫉妒)and
27、pride,according to a scientific research that throws new light on their relations with humans.Animal psychologists previously believed most animals lacked the “sense of self”,which is needed to experience secondary emotions such as jealousy,embarrassment or guilt.These emotions are more complex than
28、 instant reactions such as anger or joy.Professor Friederike Range,from the University of Vienna,has shown that dogs are jealous when they feel unfairly treated compared with other dogs.“Dogs show a strong reaction to inequity (不公平),”she said.“If one dog gets something,youd better believe another wi
29、ll demand something as well.” But,her study points out that it doesnt matter if one gets a better treat and only that the distribution is fair.The dog study is the latest into several species,including cows,horses,cats and sheep,which have shown that animals are far more selfaware than they were tho
30、ught.Paul Morris,a psychologist at the University of Portsmouth who studies animal emotions,told The Sunday Times,“We are learning that dogs and horses are far more emotionally complex than we ever realized.They can suffer simple forms of many feelings we once thought only primates (灵长类)could experi
31、ence.”In research among dog owners,Morris found almost all of them reported jealous behavior by their pets.The dog often tried to get their owner away from a new lover in the early days of a relationship.Behavior experts suggest owners keep their dogs away as much as possible from a new partner or c
32、hild.This helps to prevent jealous activity of the dog such as interruptions with barking or whining (哀号).【语篇解读】本文是一篇说明文。只有人类才会有嫉妒、骄傲这些情绪吗?新的研究表明,狗也有嫉妒心。12Whats the best title for this passage?AAnimals Have Complex FeelingsBA New ResearchCHow to Prevent Jealous Activity from a DogDDogs Can Be Jealou
33、sD标题归纳题。通读全文可知本文主要讲的是狗会嫉妒这件事,A、B两项过于笼统,C项过于片面。13What can we learn from the second paragraph?AOnly advanced animals have complex feelings.BMost animals lack the sense of self.CExperts used to believe that most animals lack complex emotions.DThe best way to prevent jealousy is to treat all the animals
34、 fairly.C推理判断题。由第二段可知,动物心理学家曾认为动物缺乏体会嫉妒、困窘和内疚等高级情感的自我意识,故选C项。14According to the passage,which of the following statements is true?AThe owner of the dog can do what he likes without considering the feelings of dogs.BWe have already realized that animals are selfaware.CDogs will get jealous if they fi
35、nd they are treated unfairly.DThe best way to prevent dogs jealous activity is to give whatever they like to eat.C细节理解题。由文章第三段第一句可知,狗在发觉自己受到不公平的待遇后会感到嫉妒,故选C项。15What does the underlined word “complex” in the second paragraph mean?AComplicated. BDifficult.CEasy. DPositive.A词义猜测题。根据文中对情感的描述可知,jealousy,
36、embarrassment以及guilt是复杂的情感。complex意为“复杂的”,故选A项。.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)The art of conversation takes practice,but its not as hard as you might think._16_Be around confident people.Being around confident people makes you feel good.The other persons enthusiasm makes all the conversation participan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384981.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
