2021-2022学年新教材高中英语 Unit4 Exploring literature S2课后巩固练习(含解析)译林版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit4 Exploring literature S2课后巩固练习含解析译林版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 S2 课后 巩固 练习
- 资源描述:
-
1、Unit4 Exploring literature.单词拼写1. That _(部分) of the road is still closed.2. Making good grades probably tops your list of goals for your middle school child, but making friends is also important. Middle school marks a new _ (篇章) in your childs life.3. This is a key _(特色) of our community college.4.
2、Its traditional in America to eat _(火鸡)on Thanksgiving Day. 5. Thomas was quite _ (小气的). He had a younger brother called Sam and he seldom shared his toys with him.6. Before stepping onto the s_ of Spring Festival Gala, Yue Yunpeng and Sun Yue, the two crosstalk comedians, took a deep breath to keep
3、 up their courage.7. His bike is his only means of t_.8. Be sure to stay on _ (话题) and not offer irrelevant information. (2019全国)9. We must pay _(格外的)attention to this point.10. The money was collected for a _ (特定的) purpose. 【答案】1. section2. chapter3. feature4. turkey5. mean6. stage7. transport8. to
4、pic9. particular10. specific.单句语法填空1. What she _ (mean) is that theres no point in waiting here.2. The seeds _ (transport) by the wind. 3. The music was worth _ (save)(2019北京卷)4. He treated them with _ (generous) and thoughtfulness.5. The first stage in research is data _ (collect). 6. The whole mea
5、l was good but the wine _ particular was excellent.7. I must look _ these bills and check them before I pay them.8. My brother is very excellent. He _ (recommend) good books to me.9. This _ (develop) did not take place overnight. (2019全国卷)10. Thanks to the Chinese _ (poet) Competition, publications
6、on classical Chinese literature are taking up a significant share of storage space at the bookstore. 【答案】1. means2. are transported3. saving4. generosity5. collection6. in7. through8. recommends9. development10. Poetry.选择合适的短语完成句子ought to, in particular, look through, look for, be likely to, come ac
7、ross, to ones taste, to start with, be worth doing, providewith1. We all need to _ ways to reduce our carbon footprint. 2. Ive never _ such an experience in my time. 3. _, we have the correct leadership of the Party.4. _ this proposal for me, and tell me what you think of it.5. Jack recommended some
8、 foreign movies to me, but not _.6. Students _ have a proper attitude towards college before thinking about which college to attend. (2019北京卷)7. These interviewees _ impressed us with their rich knowledge.8. Whatever _ should be done well.9. If she is far out at sea, she will _ ride out the storm in
9、 safety.10. Now many hotels has no longer automatically _ customers _ disposable (一次性的) daily necessities such as toothbrush, comb and shaver. 【答案】1. look for2. come across3. To start with4. Look through5. to my taste6. ought to7. in particular8. is worth doing9. be likely to10. provided; with.完成句子1
10、. 大学生掌握一门外语是必要的。_ for college students to master a foreign language.2. 我不知道该做什么。I dont know _3. 很多人发现英语越来越有用。Many people found English _4. 抓住机会吧,否则你会遗憾的。 Take the chance, _5. 这问题不值得反复讨论。The question _ again and again.6. 我想知道他是否住在那儿。I want to know _7. 他建议先看这本书,再去看这部电影。He _ before seeing the movie.8.
11、你怎么知道在哪里可以找到我?How did you know _?9. 我们在公园里玩游戏是很有意思,但我觉得我们这么吵闹是不礼貌的。_ games here in the park, but I think its impolite of us to make so much noise.10. 运动对身体的好处可以分为3个方面。The physical benefits of exercise _11. 这位姑娘发现地上有一个钱包。The girl found a purse _12. 第二天早晨,老人发现自己身上盖着一件旧大衣。The next morning, the old man
12、found himself _13. 寒冷的天气最可能使水分不足的植株遭受损害甚至死亡。Cold weather _ plants that do not have enough moisture.14. 再多走一步,你就会迷失方向了。_, and youll lost. 【答案】1. It is necessary2. what to do3. more and more useful4. or you will regret it5. is not worth discussing6. if/whether he lives there7. recommended reading the
13、book8.where to find me9. Its interesting for us to play10. can be divided into three factors11. lying on the ground12. covered with an old coat13. is most likely to damage or kill14. One step further.用适当的情态动词填空1. _ you tell me whats happening over there?2. _ I have a word with the manager, sir?3. So
14、mething flying far away must be a hawk.No, it _ be a hawk.4. Man _ reach the moon or any other star in the universe now, but we _ get there years ago.5. Grandfather, _ my sister come?6. Are you coming to Jeffs party?Im not sure. I _ go to the concert instead.7. Could I borrow your dictionary?Yes, of
15、 course you _.8. The fire spread through the hotel very quickly but everyone _ get out.9. The monitor must be in the reading room, _ he?10. He hardly _ say anything more, since you know all about it.11. You _ come to the meeting this afternoon if you have something important to do.12. May I pick a f
16、lower in the garden? No, you _.13. Helen, will you be at the party tonight?Yes, but I have so much homework to do that I really _.14. If you listen to me, you _ have some candies, Deary.15. Peter _ come with us tonight, but he isnt very sure yet.16. Dare you go home alone at night?Yes, I _.17. Sorry
17、 Im late. I _ have turned off the alarm clock and gone back to sleep again.18. You must phone us every week.Yes, I _.19. It was terrible. The car _ break down just as we were going on our holiday.20. A wise man _ sometimes make a mistake.21. Shall I tell John about it?No, you _. Ive told him already
18、.22. When can I come for the photos? I need them tomorrow afternoon.They _ be ready by 12:00. 【答案】1. Could2. May3. cant4. can; couldnt5. shall6. may7. can8. could9. isnt10. need11. neednt12. wont13. shouldnt14. will15. may16. dare17. shouldnt18. will19. should20. might21. neednt 22. will.阅读理解阅读下列短文,
19、从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21:00.November_7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recogniz
20、ed as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”December_5thIce for the Metropolis
21、, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew.February_6thAn Update on the Cotsword Canals, by
22、 Liz Payne. The Smoudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March_6thEyots and AitsThames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of th
23、em. She will tell us about those of greatest interest.Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/bookMore info:www.canalmuseum.org.uk/whatsonLondon Canal Museum1213 New Wharf Road, London NI 9RTwww.canalmuseum.org.ukwww.canalmuseum.mobiTel:020 771308361. When is the talk on James Brindley?A. February 6t
24、h. B. March 6th. C. November 7th. D. December 5th.2. What is the topic of the talk in February?A. The Canal Pioneers. B. Ice for the Metropolis.C. Eyots and AitsThames Islands. D. An Update on the Cotsword Canals.3. Who will give the talk on the islands in the Thames?A. Miranda Vickers. B. Malcolm T
25、ucker.C. Chris Lewis. D. Liz Payne. 【答案及解析】文章主要介绍了在伦敦运河博物馆每个月的讲座安排。内容包括讲座的时间、讲座的人以及讲座内容的简介。1. C细节理解题。根据文章第二段第二句James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.所对应的日期November 7th,故选C。2. D细节理解题。根据文章第四段February 6th 中的第一句An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Smoudw
26、ater Canal is moving towards reopening.可以得出答案,故选D。3. A细节理解题。根据文章第五段第一句Eyots and AitsThames Islands, by Miranda Vickers. 可以知道作报告的人是Miranda Vickers,故选A。BHe was a founder of modern Chinese literature. He was regarded as “an old man always telling the truth”. Living across two centuries, he experienced
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385161.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
