分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第一套.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385292
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第一套 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 第一
    资源描述:

    1、阅读理解(A)In the kitchen of my mothers houses there has always been a wooden stand(木架)with a small notepad(记事本)and a hole for a pencil. Im looking for paper on which to note down the name of a book I am recommending to my mother. Over forty years since my earliest memories of the kitchen pad and pencil

    2、, five houses later, the current paper and pencil look the same as they always did. Surely it cant be the same pencil? The pad is more modern, but the wooden stand is definitely the original one. “Im just amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.” I s

    3、ay to her, walking bank into the living-room with a sheet of paper and the pencil. “You still use a pencil. Cant you afford a pen?” My mother replies a little sharply. “It works perfectly well. Ive always kept the stand in the kitchen. I never knew when I might want to note down an idea, and I was a

    4、lways in the kitchen in these days.” Immediately I can picture her, hair wild, blue housecoat covered in flour, a wooden spoon in one hand, the pencil in the other, her mouth moving silently. My mother smiles and says, “One day I was cooking and watching baby Pauline, and I had a brilliant thought,

    5、but the stand was empty. One of the children must have taken the paper. So I just picked up the breadboard and wrote it all down on the back. It turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem I was working on.” This storywhich happened before I was bornreminds me how extra

    6、ordinary my mother was, and is, as a gifted mathematician. I feel embarrassed that I complain about not having enough child-free time to work. Later, when my mother is in the bathroom, I go into her kitchen and turn over the breadboards. Sure enough, on the back of the smallest one, are some pencile

    7、d marks I recognize as mathematics. Those symbols have traveled unaffected through fifty years, rooted in the soil of a cheap wooden breadboard, invisible(看不到的)exhibits at every meal.( ) 1. Why has the authors mother always kept the notepad and pencil in the kitchen?A. To leave messages. B. To list

    8、her everyday tasks.C. To note down maths problems. D. To write down a flash of inspiration. ( ) 2. What is the authors original opinion about the wooden stand? A. It has great value for the family. B. It needs to be replaced by a better one. C. It brings her back to her lonely childhood. D .It shoul

    9、d be passed on to the next generation. ( ) 3. The author feels embarrassed for _ A. blaming her mother wrongly. B. giving her mother a lot of trouble. C. not making good use of time as her mother did. D. not making any breakthrough in her field.( ) 4. What can be inferred from the last paragraph?A .

    10、The mother is successful in her career. B. The family members like traveling. C. The author had little time to play when young. D. The marks on the breadboard have disappeared. ( ) 5. In the authors mind ,her mother is_A. strange in behavior. B. keen on her research. C. fond of collecting old things

    11、. D. careless about her appearance.本篇文章为记叙文。主要讲述“我”的母亲总是习惯实用厨房里的记事本和铅笔。50年过去了,换了 5 所房子,可母亲的习惯没有改变,却更热衷于此。我突然意识到母亲是位天才的数学家。46. D细节理解题。 根据第四段第三句 never knew when I might want to note down an idea, “and I was always in the kitchen in those days”可知作者母亲随时在存放的记事本上记录自己的想法,故选 D 项。47. B 推理判断题。根据第三段作者说的“Im jus

    12、t amazed you still have the same stand for holding the pad and pencil after all these years.”“Cant you afford a pen”可知作者态度,是在反问母亲,想让母亲用更好的笔和记事本,故选B48. C 细节理解题,根据第五段第二句“I fell embarrassed that T complain about not having enough child-free time to work”可判断选C项49. A 推理判断题。根据最后一段内容,可知我意识到母亲的成功,她是天才数学家,母亲

    13、充分利用了厨房里的记事本写下数学,以及她对我的影响,由此判断选A50. B细节理解题。根据第五段第二句母亲的话“One day I was cooking and watching baby It turned out to be a real breakthrough for solving the mathematical problem I was working on.”可知,作者的母亲很热衷于自己的发现,由此判断选B(B)Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed

    14、 he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that werent bad enough, he had no health insurance. After a month of

    15、 feeling upset, Thomas decided hed better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rock star, and created , a free online community for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal storie

    16、s, information, and resources. Jason Swenckis son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going thro

    17、ugh, so he doesnt feel alone. Kody is anything but alone. Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages. These days, Thomass main focus is his charity(慈善机构), Fight It, which provides medic

    18、ines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rocks tar Festival in the Caribbean. Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hou

    19、rs a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of Rock stars original members. But Christopher is the only person I know saying people need help now. ( ) 1. Which of

    20、the following is true of Christopher Thomas? A. He needs to go to the doctor every day. B. He studies the leading cause of diabetes C. He has a positive attitude to this disease. D. He encourages diabetics by writing articles.( ) 2. D was created for _. A. diabetics to communicate B. volunteers to f

    21、ind jobs C. children to amuse themselves D. rock stars to share resources.( ) 3. According to the text, Kody _. A. feel lonely because of his illness B. benefits from C. helps create the online kids forums D. writes childrens stories online( ) 4. What can we learn about Fight It? A. It helps the dia

    22、betics in financial difficulties. B. It organizes parties for volunteer once a year. C. It offers less expensive medicine to diabetics. D. It owns a well-known medical website.( ) 5. The last paragraph suggests that Thomas _. A. works full-time in a diabetes charity B. employs 22 people for his webs

    23、ite C. helps diabetics in his own way D. ties to find a cure for diabetes56. C 细节理解题。通读全文可知,Christopher Thomas 对于自己的疾病采取了积极的态度, 所以 C 项正确。A 项与 Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life 不符; 项与文中的 Thomas 开办网站, B 与病人及其家属分享有关的 信息和资源不符;D 项提到的写作是 Thoma

    24、s 的专职工作,而他的志愿工作才是运作 Fight It 这个慈善机构。57. A 细节理解题。根据 a free online community for diabetics and their loved onesa place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources 可知 A 项正确。58.B细节理解题。根据 Father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. Kody gets

    25、 so excited, writing to kids from all over, says Swencki, one of the sites volunteers. They know what hes going through, so he doesnt feel alone. 可知 B 项正确。59.A 细节理解题。根据 Fight It, which provides medicines and supplies to people225 to datewho cant afford a diabetics huge expenses. Fight-it.org has rai

    26、sed about $23,000in products and in cash.可知 A 项正确。60. C 推理判断题。 根据 But Christopher is the only person I know saying people need help now. 可知 Thomas 在用自己的方式帮助糖尿病人, 所以 C 项正确。 项与 Thomas often devotes up A to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables 不符;B 项与 Even with a staff of 22 volunteers;D 项与Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says Bentley Gubar, one of Rockstars original members. But Christopher is the only person I know saying people need help now.不符。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解第一套.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385292.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1