2021-2022学年新教材高中英语 课时作业1 UNIT 1 SCIENCE FICTION 教学 知识细解码(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业1 UNIT SCIENCE FICTION 教学 知识细解码含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 作业 知识
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(一).单词拼写1Every purchaser of a pound of coffee received a box of cookies as a bonus(意外收获)2The old Roman walls may still be seen but not in their integrity(完整)3The dignity(庄重) of the occasion was spoilt when she fell down the steps.4This position offers a weekly salary(薪水) of 200.5Both sides in
2、the conflict have agreed temporarily to suspend(暂停) hostilities.6The group meets on a regular basis,usually weekly(每周) or biweekly.7Dismissing(消除) her fears ,she climbed higher.8He calculated(计算) his gains and losses of money and the result was a minus.9A suitable answer has already been put forward
3、 by the chairwoman(女主席)10Add the remaining flour(面粉) to make a soft dough. 阅读理解AWant to get your package delivered via robots?Now theres an app for that.If you live in Washington DC.,or Redwood,you may have glimpsed a small,boxy robot rolling along a local sidewalk,minding its own business,but attra
4、cting the attention of many curious onlookers.The autonomous machines were part of a pilot program last year by Starship Technologies focusing on delivering meals from local restaurants in dozens of cities around the world.This week,the company unveiled plans to broaden its delivery service beyond f
5、ood to include package,a move that led it to declare itself “the worlds first robot package delivery service”The next time you order food,this cute robot might roll up to deliver it.The package delivery service is not available to everyone yet.The wheeled robots have a top speed of 4mph and can dete
6、ct obstacles from 30 feet away.“The robot can operate through anything,” Nick Handrick,head of operations for Starships DC.office,said,“If you had something in the waya stickits able to climb sticks.”To sign up for the service,which costs a little more than $10 per month,customers need to download t
7、he companys app.Customers then create a “Starship Delivery Address”,a unique address inside a Starship facility,where they can have packages sent from places such as A.Once a package is delivered to the Starship address,customers receive a text notification that allows them to schedule a home delive
8、ry via robot.The robots are opened by customers via a mobile phone code.Barriers exist for robotic ground delivery,with many states requiring that humans be in control of delivery robots.Those regulations havent stopped Starship Technologies from accumulating experience on streets around the globe a
9、head of the companys latest launch.The company says its robots have covered more than 125,000 miles in more than 100 cities in 20 countries.【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲述了Starship Technologies公司开发一项由机器人送货的服务,从最初的送餐服务到试点送包裹服务。1What can we know about the robotic delivery?AIt is part of a trial project by Starship
10、 Technologies.BThe robotic delivery is available to everyone at present.CYou can use the service free of charge via smart phones.DThe robots are opened by customers with a text notification.A推理判断题。根据第二段第一句可知,这些自动机器是去年星际飞船技术公司试点项目的一部分,该项目专注于从全球数十个城市的当地餐馆提供饭菜。故选A。2What does the underlined word “unveil
11、ed” in Paragraph 2 probably mean?ARevised.BReleased.CRestored.DReset.B词义猜测题。根据第二段“这些自动机器是去年星际飞船技术公司试点项目的一部分,该项目专注于从全球数十个城市的当地餐馆提供饭菜。”可知,之前的这个计划只是试点项目。但是这一周,为了扩大送货范围,这个计划被公布了。故选B。3What is the last paragraph mainly about?AThe good news of the service.BHow the robotic delivery works.CThe disadvantages
12、of the robotic delivery.DRobotic delivery develops despite challenges.D标题归纳题。根据最后一段第一句以及最后一句可知,机器人地面运送存在障碍,许多州要求由人类控制运送机器人,但尽管如此,他们的机器人已经在20个国家的100多个城市行驶了超过 12.5万英里。所以本段主要讲了尽管这项服务存在挑战但也是在向前发展。故选D。4What can be the best title for the text?ANew Robot Was InventedBWheelless Robots Are on the WayCHow Rob
13、ots Deliver PackagesDPackages Will Be Delivered by RobotsD标题归纳题。根据文章第一段Want to get your package delivered via robots?(你想通过机器人把包裹送到吗?)以及所提及的“在华盛顿特区或红杉区(Redwood),你可能会瞥见一个四四方方的小机器人在当地的人行道上滚动,运送包裹”可知,文章就是围绕机器人送包裹所展开的。后文又补充,机器人送包裹这项服务已经被公布且具体实施。最后也提及,虽然遇到挑战,但是也在继续向前发展。故选D。BWhether at home or the workplac
14、e,social robots are going to become a lot more common in the next few years.Social robots are about to bring technology to the everyday world in a more humanized way,said Cynthia Breazeal,chief scientist at the robot company Jibo.While household robots today do the normal housework,social robots wil
15、l be much more like companions than mere tools.For example,these robots will be able to distinguish when someone is happy or sad.This allows them to respond more appropriately to the user.The Jibo robot,arranged to ship later this year,is designed to be a personalized assistant.You can talk to the r
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385367.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
