2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 Laugh out loud Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit Laugh out loud Starting 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价
- 资源描述:
-
1、一Unit 1Starting out & Understanding ideas【语用训练】. 单句语法填空1. Although the Lakers won 118-78 victory tonight over the Houston Rockets in Game 5 at Staples Center, they were in no mood to celebrate(celebrate) it. 2. To our amusement(amuse), he came into the office with his sweater inside out. 3. She has
2、argued that wild animals should be left in the wild and not be used for entertainment(entertain) or advertisements. 4. Im busy, so I have to employ a housekeeper to look(look) after my children. 5. Entering the meeting room, I spotted Bob sitting(sit) in the front row and I walked to him. 6. If you
3、command wisely, youll be obeyed cheerfully(cheerful). 7. With great concentration (concentrate)she went through the movements. 8. The new drug has great significance for the treatment (treat)of the disease. 9. Sitting there in a well-worn waterproof, she talked with striking familiarity(familiar) of
4、 the courts of Europe. 10. Having examined (examine) my stomach, the doctor prescribed some medicine and advised me to take it after meals. . 选词填空take off, cheer up, in pain, do the trick, concentrate on, look through, more often than not , because of, feel like, do a great job1. We should try our b
5、est to cheer up those people after the disaster. 2. That seemed to do the trick, or at least he thought so. 3. I looked through todays newspaper but I found nothing important. 4. Two players are out of the team because of injury. 5. I really enjoy the play. The students did a great job with the scen
6、ery. 6. I usually slept in on Sundays, but on this particular morning, I felt like getting up early. 7. More often than not, these people suffer because they do not practice efficient time management. 8. My father does whatever he can do for me in order that I can concentrate on my study. 9. She cou
7、ldnt walk straight down the road, obviously in pain. 10. Our flight takes off at 8: 00 am, so we have enough time to go to the airport. . 完成句子1. I do want to change this situation, but I dont know how. 我的确想改变这种现状, 但我不知道该怎么办。2. Dont sit there doing nothing. Come and help me with this table. 不要坐在那里什么也
8、不做。过来帮我收拾餐桌。3. This year, we have read three times as many books as we did last year. 今年, 我们读的书是去年的三倍。4. It is the teachers praise that contributes to my success. 是老师的表扬促使我成功的。5. Since working here, Kate has got along well with her colleagues. 自从在这里工作, 凯特一直和她的同事相处得很好。. 阅读理解A(2021兰州高二检测) The idea tha
9、t you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. However, it is really true and simple. The sense of humor, laughter and play plays an important part in keeping you healthy. Treat the blues with a sense of humor, which is closely tied to laughter. L
10、aughter is infectious. Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness. Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious a
11、s laughter is. You can experience something by smiling at everyone around you, and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger. Play is an important part of making sure that we stay healthy. We are often encouraged to make sure our children play, and are told of the benefits
12、of being out playing. However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness. While the studies are still in the early stages, the studies that
13、have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive (认知的) falling. 【文章大意】本文是说明文。幽默, 笑和玩耍有益于身心健康, 作者分别就这三个方面对身心的影响进行了阐述, 并呼吁人们应该多利用这三个方面, 让生活更加美好。1. What can laughter increase according to the author? A. Cognitive ability. B. Good relationships. C. A sense of h
14、umor. D. Happiness and trust. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness. . . . and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger. 可推断出, 在作者看来笑能使人们之间的关系亲密。2. What does the author think the old sho
15、uld do? A. They should have a good rest. B. They should play like children. C. They should prevent cognitive falling. D. They should take part in physical play. 【解析】选D。 细节理解题。根据第三段中的However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its
16、 for children. Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness可知, 作者认为老年人应该进行身体力行的运动。3. Which of the following would be the best title for the text? A. Humor, Laughter and Play for HealthB. Always Keep Our Body HealthyC. Have an Active and Happy LifeD. Let Our Body and
17、Mind Relax【解析】选A。主旨大意题。通读全文, 尤其是以下几处: 第一段The sense of humor, laughter and play plays an important part in keeping you healthy. 第二段Treat the blues with a sense of humor, which is closely tied to laughter. Laughter is infectious. . . 和最后一段Play is an important part of making sure that we stay healthy.
18、. . 可知, 文章分别就幽默、笑和玩耍对身心的影响进行阐述。说明了幽默、笑和玩耍有益于健康这一主题。B(2021芜湖高二检测)Laughter is a kind of universal body language that is shared by people of all nationalities, skin colors, cultures and traditions. But did you know that the ability to tell real laughter apart from fake (假的) laughter also varies among c
19、ultures? Greg Bryant, a professor of communication at the University of California, published a study in late July. In the study, 884 people from 21 countries were asked to listen to random recordings of laughter. Some of the recordings were made up of laughs from the bottom of the heart, while othe
20、rs were made by people who were asked to laugh on command. The study showed that people around the world have the ability to pick out real laughter, although their abilities vary from country to country. Residents of the Samoan Islands, were particularly good at it, correctly identifying real laught
21、er 56 percent of the time. According to Bryant, people from smaller, less industrialized nations “are more accurate in identifying a natural smile” because they rely heavily on emotional engagement in order to predict others behavior and create stronger social relationships. But how do people from d
22、ifferent cultures detect natural laughter so easily? And what characters does real laughter have? As Professor Jessica Wolf of the University of California told the Association for Psychological Science, in real laughter, we produce qualities, such as higher pitch (音调) and volume, as well as faster
23、bursts of no clear sounds. By contrast, fake laughter will “sound like speech”. According to Science Daily, fake laughter is controlled by the same brain system that controls the lips and tongue. Bryant further explained that this system has active ability, saying “with this speech system, you can m
24、ake a lot of different noises, including crying, laughter or scream. Thats where fake laughter comes from”. So thats something to think about: next time one of your friends laughs at something you say, will you be able to tell if its real or fake? 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了布莱恩特通过研究发现, 尽管各国人民的能力各不相同, 但是世
25、界各地的人们都可以通过声音中的微小差异来识别真笑和假笑。文章还说明了真笑和假笑分别具备的特点。4. What did the study find? A. Real laughter is produced from peoples heart. B. People can tell real laughter from fake laughter. C. People have trouble recognizing real laughter. D. Laughter is a kind of universal body language in the world. 【解析】选B。细节理
26、解题。根据第三段第一句The study showed that people around the world have the ability to pick out real laughter, although their abilities vary from country to country. 可知, 研究发现了人们可以分辨出真笑和假笑。5. Why are residents of Samoan accurate in identifying natural laughter? A. They put much emotion to knowing others. B. Th
27、ey often predict others behaviors. C. They arent well educated. D. They have a strong social relationship. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中. . . because they rely heavily on emotional engagement in order to predict others behavior and create stronger social relationships. 可推知, 萨摩亚居民能准确识别自然的笑声是因为他们把很多情感放在了解别人上。6.
28、 What characters does real laughter have? A. Clearer words. B. Slower speed. C. Higher sound. D. More like a speech. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段中. . . in real laughter, we produce qualities, such as higher pitch and volume, as well as faster bursts of no clear sounds. 可知, 自然的笑声通常以高音量为特征。7. What can we learn
29、about the fake laughter system? A. It controls ears and eyes. B. It works like speech systems. C. It encourages people to copy others. D. It can make people produce various noises. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段中Bryant further explained that this system has active ability, saying “with this speech system, you
30、 can make a lot of different noises, including crying, laughter or scream. Thats where fake laughter comes from”. 可知, 假笑系统可以使人产生各种各样的噪音。CYoure sitting on the train home and the person opposite you yawns(打哈欠). Suddenly, youre yawning with him, though youre not tired. This phenomenon confused scientis
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385688.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-10威尼斯的小艇_北京版 (共23张PPT).ppt
