2021-2022学年新教材高中英语 课时评价十六 Unit 5 Languages Around the World Reading and Thinking(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时评价十六 Unit Languages Around the World Reading and Thinking含解析新人教版必修第一册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、十六Unit 5Reading and Thinking. 单词拼写1. There were calls for major(主要的) changes to the system. 2. Right now, a little more than 7. 3 billion(十亿) people share the planet. 3. As time goes by, I have changed my attitude(态度) and I even think she is lovely. 4. After three years of study, she has a good comm
2、and of the dialect(方言) here. 5. Would you please tell me the specific(确切的) time of the program and how long it will last? 6. I am interested in national affairs(事务) and take great interest in journalism. 7. The Eiffel Tower, which is about 320 meters high, is the symbol(象征) of Paris. 8. I feel glad
3、to introduce the study of Chinese classics(名著) in our school. 9. My father will write some copies of the Chinese character(汉字) “Fu”, meaning good luck. 10. We should consider lots of factors(因素) when choosing a university. . 单句语法填空1. There is a great difference in attitudes to/towards what one eats
4、between the rich and the poor. 2. The new law didnt refer to land used for farming. 3. I really appreciate having (have) a chance to study with you abroad. 4. Id appreciate it if you could let me know in advance whether or not you will come. 5. We will visit Mencius Temple, dating(date) back to Song
5、 Dynasty. 6. This is why I want to major in Chinese culture. 7. Doing exercise regularly is of importance(important) to your health. 8. Hope everyone can join in our global(globe) low-carbon project to make our world a better place to live. 9. Youll be able to choose a room based (base)on your own p
6、ersonal tastes. 10. There were many varieties(variety) of fruit: pears, apples, and lots more I just cant think of. . 完成句子1. No matter how late it is, his mother is always waiting for him. 不管有多晚, 他母亲总是等着他。2. This was a time when Toms mother got angry very easily. 有一段时期, 汤姆的妈妈很容易生气。3. Id appreciate y
7、our writing me back as soon as possible. 你尽早回信我将感激不尽。4. It is known to us that Jackson is regarded as one of the most famous musicians. 众所周知, 杰克逊被认为是最著名的音乐人之一。5. As China plays a more and more important role in global affairs, it is very important for us to have a good knowledge of Chinese. 随着中国在国际事
8、务中扮演着越来越重要的角色, 学好汉语对我们来说非常重要。6. According to the survey, the people against the plan were in the majority. 根据调查, 反对这个计划的人占多数。. 阅读理解A(2021济宁高一检测)Learning a second language is tough at any age. Now, in a new study, scientists have found out the exact age after which your chances of reaching fluency(流利
9、)in a second language seem to plummet: 10. The study published in the journal Cognition, found that its “nearly impossible” for language learners to reach native-level(母语水平)fluency if they start learning a second language after age 10. “It turns out youre still learning fast, ” says study co-author
10、Joshua Hartshorne. “Its just that you run out of time, because your ability to learn starts dropping at around 17 or 18 years old, ” People who start a few years after age 10 may still become quite good at a language, the authors say, but they are unlikely to become fluent. Kids may be better than a
11、dults at learning new languages for many reasons. Childrens brains are more plastic than those of adults, meaning theyre better able to adapt and respond to new information. Kids may also be more willing to try new things than adults are. Their comparatively new understanding of their native languag
12、e may also be advantageous. These findings may seem discouraging, but it was inspiring for scientists to learn that the key period for fluent language learning might be longer than previously thought. Some scientists believed that the window begins to close shortly after birth, while others made it
13、longer to very early childhood. Compared with those judgmentsage 17 or 18 when language learning ability starts to drop offseems relatively old. For this study, the researchers created an online test promising to guess peoples native language and home country based on their responses to English gram
14、mar questions. Almost 670, 000 people took it, giving the researchers huge amounts of data from English speakers of many ages and backgrounds. Examining the responses and grammar mistakes allowed them to make unusually exact judgments about language learning. 【文章大意】文章主要介绍了孩子比成年人更容易学习语言的原因。孩子最好在10岁之前
15、学习一门新语言。1. What does the underlined word “plummet” in Paragraph 1 mean? A. Drop sharply. B. Increase greatly. C. Appear gradually. D. Double suddenly. 【解析】选A。词义猜测题。根据文章第一段中“在一项新的研究中, 科学家发现了你流利掌握第二语言的确切年龄是10岁前, 之后掌握语言的能力似乎会急剧下降。”可知, 画线词的意思是“急剧下降”, A项符合题意。故选A 。2. What can we learn from the study? A. A
16、dults tend to perform badly in learning a second language. B. Children are at an advantage in acquiring a new language. C. All these new findings are quite discouraging for scientists. D. People have different key periods for mastering a language. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段Kids may be better than adults at
17、learning new languages for many reasons可知, 由于许多原因, 孩子在学习新语言方面可能比成年人更好。由此判断出孩子在学习一门新语言方面具有优势。故选B。3. What does the last paragraph mainly focus on? A. The purpose of the study. B. The findings of the study. C. The subject of the study. D. The process of the study. 【解析】选D。段落大意题。根据文章最后一段可知, 最后一段主要是介绍研究的过
18、程。故选D。4. Whats the best title of the text? A. Kids Are Better at Learning New LanguagesB. Adults Cant Learn a Second Language WellC. Never Say Die When Learning a New LanguageD. Better to Learn a New Language Before Age 10【解析】选D。主旨大意题。根据文章第一段第二句可知, 现在, 在一项新的研究中, 科学家发现了你流利掌握第二语言的确切年龄是10岁前, 之后掌握语言的能力似
19、乎会急剧下降。由此可知, 本文主要讲述了孩子比成年人更容易学习语言, “最好在10岁之前学习一门新语言”是合适的标题。故选D。B(2021郑州高一检测)In Woods Chans class at a High School in California, students chat with each other in Spanish, Arabic(阿拉伯语) and Mam, a Mayan language from Guatemala. The students have only been in the US for a few weeks or months. Many stud
20、ents were from different countries last year. Woods Chan became concerned when she started hearing the Spanish-speaking students laugh when their classmates spoke Mam or Arabic. Woods Chan came up with an idea. She asked her students to take turns teaching a little bit of their home language each da
21、y. Students taught their peers(同伴) how to count from 1 to 10, how to introduce themselves and how to say basic phrases or words like, “Cool”. Then, they recorded themselves saying those phrases in short videos and wrote vocabulary words on the whiteboard. Woods Chan saw the difference in her student
22、s. She said they grew more confident after seeing their own language on the whiteboard and hearing it in the videos. They started making friends with each other across cultural lines. Other students who were not in that class would come in and see something written in Mam on the whiteboard and say,
23、“Hey, thats Mam! I speak Mam! ”The project also helped students understand their peers better. Orlando, a 17-year-old student from El Salvador, said he never knew Arabic or Mam even existed before he came to the US and heard his classmates talk. Now, he thinks it would be good for all students in hi
24、s school to learn a little of their peers home language. “When I first got here, ”he said in Spanish, “I thought, no one talks like me. Im the only one, and I felt lonely. Now, I dont feel so bad anymore. ”Knowledge of other languages can help Woods Chans students beyond the classroom, too. Language
25、s like Mam are becoming more and more common in the US. Some Oakland graduates have gone on to become Mam-English interpreters(口译员)to help fill a lack of interpreters in all kinds of settings. 【文章大意】这篇文章讲述了一位高中老师Woods Chan让班里来自不同国家讲不同语言的学生们当小老师教同学们自己的母语, 从而增强了孩子的自信心, 促进了学生之间文化、语言、情感交流的故事。5. What mad
26、e Woods Chan think of the idea? A. Her students making fun of anothers language. B. Her students hardly using their home language. C. Her students being interested in learning a new language. D. Her students having difficulty communicating with each other. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句可知当Woods Chan开始听到说西班牙
27、语的学生在听到他们的同学说玛雅语或阿拉伯语时发出的笑声时, 她开始担心起来。可知Woods Chan的学生嘲笑别人的语言使她想到了这个主意。故选A。6. What was the students feeling of seeing their home language written on the board? A. Angry but accepting. B. Excited and proud. C. Puzzled but supportive. D. Relaxed and creative. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段最后一句可知, 其他没有上过这门课的学生会进来,
28、看到白板上用Mam语写的东西, 然后说: “嘿, 那是Mam语! 我说Mam语! ”可推知学生很兴奋。由此可知, 学生们看到自己的母语写在白板上感觉兴奋和自豪。故选B。7. What effect did Woods Chans project have on Orlando? A. It made him feel less lonely at school. B. It encouraged him to get a job as an interpreter. C. It helped him understand his home language better. D. It enab
29、led him to work better in foreign language classes. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段最后一句“我想没有人像我这样说话。我感到很孤独, 现在, 我不再感觉那么糟糕了。”可知, Woods Chan的项目让Orlando在学校里不那么孤单了。故选A。8. What can be the best title for the text? A. School is not the only place to learn. B. All Woods Chans students are language teachers. C. Woods Cha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385769.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021届高考语文一轮专题重组卷课件:第二部分 百强精选9 .ppt
