宁夏银川市金凤区六盘山高级中学2020届高三英语模试试题四(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 银川市 金凤区 六盘山 高级中学 2020 届高三 英语 试试 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川市金凤区六盘山高级中学2020届高三英语模试试题四(含解析)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1.When can a guest order and eat inside the restaurant?A.At 9:00pmB.At 10:00pmC.At 11:00pm2.What is the possible relationship between the two speakers?A.Actor and actressB.Customer and salesgirlC.Husband and wife3.How does
2、 the woman think Jack will succeed?A.By giving friends more supportB.By keeping on working hardC.By trying to be more intelligent4Where is the man now?A.In a hotelB.In the lost and foundC.At home5.Why cant David answer the phone?A.Because he is preparing lunchB.Because he is taking out his lunchC.Be
3、cause he has gone out for lunch第二节(共5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,井标在试卷的相应位置听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读各个小题听完后,各水题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍.6(1)Where does the conversation most probably take place?A.In a libraryB.In a bookstoreC.In a classroom(2)Why did the man refuse to
4、give the woman his telephone number?A.He couldnt waitB.He didnt believe herC.He didnt like the book7(1)What are the two speakers talking about?A.The time of a moveB.The place for a new companyC.The choice of a place(2)How will the man probably make the decision?A.By asking the womans opinionB.Accord
5、ing to the weather changeC.Judging by the result of the survey8(1)What is the problem with the mans computer?A.It cant be started any moreB.It breaks down again and againC.It keeps working very slowly(2)What is the mans requirement?A.To change it for a new oneB.To ask for an apologyC.To refund it or
6、 have it repaired(3)How is the problem solved?A.The man will get the computer repairedB.The woman will have the computer refundedCThe man will get a completely new computer9(1)Who has ups and downs in life in the last ten years?A.MaryB.BobC.Jenny(2)Why was it hard for Bob to make two ends meet for f
7、irst years?A.Because his wife lost her jobB.Because both he and his wife had low incomeC.Because his wife was still studying(3)Where does the mans wife work now?A.In a trading companyB.At a law firmC.At a university(4)Why does the man want to hold a party this Saturday?A.To welcome his old classmate
8、B.To celebrate his new moveC.To memorize their graduation10(1)Which brand held the first place in the smartphone market in India in Q4 2019?A.XiaomiB.SamsungC.Vivo(2)How many more Samsungs smartphones were sold in India in 2019 than in 2018?A.158 millionB.45 millionC.13 million(3)What mainly helped
9、Vivo beat Samsung in the Indian smartphone market?A.Its sales channelB.Its high popularityC.Its lowpriced phones(4)How were Xiaomis smartphones sold before in India?A.In physical storesB.Through online channelsC.Online and offline as well第二部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共4小题;每小题6分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B
10、、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AKnown for its plenty of ancient ruins,sunny beaches,tasty cuisine and friendly atmosphereit is no wonder that Greece ranks among Europes top travel destinations But the reason that tourism exists in the first place is that its just so beautiful hereOften,youll also find tha
11、t beauty on some islandsThessalonikiThessaloniki is Greeces secondlargest city and the capital city of the Macedonia region of Northern Greece Lively festivals, social events and a colorful nightlife make this city the cultural capital of Greece Consisting of a historic city center and commercial di
12、strict, Thessaloniki offers both old and new attractions from its Byzantine walls to museums and art galleries Thessalonikis nightlife is unmatchedZagoriZagori is a region of great natural beauty, with striking geology and two national parks, in northwestern Greece Forests and mountains are surround
13、ed by powerful rivers and traditional villages, many featuring grand stone houses dating from the late 18th century The best way to enjoy the area is by hiking the numerous paths connecting the villages The most accessible and rewarding target is the wonderful Vikos GorgeHalkidikiHalkidiki has sport
14、ing excellent beaches Its three separate peninsulas(半岛) can be roughly summarized as follows: Kassandra has the nightlife, Sithonia has the beaches and Athos has the monks(僧侣)Being closes to Thessaloniki, Kassandra is more builtup, while the more quiet Sithonia has campgrounds, hidden bays and clear
15、 waters Both are popular with Greek and Eastern European tourists Much of the easternmost peninsula is accessible by boat and open to males only1. Which place is the cultural center of Greece?A. ZagoriB. SithoniaC. HalkidikiD. Thessaloniki2. What is the most worth visiting in Zagori?A. Vikos GorgeB.
16、 Byzantine wallsC. Two national parksD. Historic stone houses3. What do we know about the three places?A. They all lie on some islands of GreeceB. They are Europes top travel destinationsC. Their ancient ruins are the most rewardingD. Greece has the best tourism only because of them【答案】1. D 2. A 3.
17、A【解析】本文是一篇说明文阅读。文章主要介绍了希腊的一些岛屿上的值得游览的美景。【1题详解】细节理解题。根据第二段Thessaloniki is Greeces secondlargest city and the capital city of the Macedonia region of Northern Greece。Lively festivals, social events and a colorful nightlife make this city the cultural capital of Greec.塞萨洛尼基是希腊第二大城市,也是希腊北部马其顿地区的首府热闹的节日、
18、社交活动和丰富多彩的夜生活使这座城市成为希腊的文化之都。可知Thessaloniki是希腊的文化中心。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段The most accessible and rewarding target is the wonderful Vikos Gorge。最容易到达也是最有价值的目标,是奇妙的维克斯峡谷。可知扎戈里最值得一游的是Vikos Gorge。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第一段Known for its plenty of ancient ruins,sunny beaches, tasty cuisine and friendly atmosphe
19、re,it is no wonder that Greece ranks among Europes top travel destinationsBut the reason that tourism exists in the first place is that its just so beautiful hereOften, youll also find that beauty on some islands希腊以其丰富的古代遗迹、阳光明媚的海滩、美味的菜肴和友好的氛围而闻名,难怪希腊跻身欧洲顶级旅游目的地之列但旅游业之所以存在,首先是因为这里太美了。通常,你也会在一些岛屿上发现这
20、种美景。可知这三个地方它们都位于希腊的一些岛屿上。故选A。BWhile Jennifer was at home taking an online exam for her business law class, a monitor(监控器)a few hundred miles away was watching her every move.Using a web camera equipped in Jennifers Los Angeles apartment, the monitor in Phoenix tracked how frequently her eyes moved f
21、rom the computer screen and listened for the secret sounds of a possible helper in the room. Her Internet access was lockedremotelyto prevent Internet searches, and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was: Did she enter her student number at the same speed as she had
22、in the past? Or was she slowing down?In the battle against cheating, this is the cutting edge and a key to encourage honestly in the booming field of on line education. The technology gives trust to the entire system, to the institution and to online education in general. Only with solid measures ag
23、ainst cheating, experts say, can Internet universities show that their exams and diplomas are validthat students havent searched the Internet to get the right answers.Although online classes have existed for more than a decade, the concern over cheating has become sharper in the last year with the g
24、rowth of “open online courses.” Private colleges, public universities and corporations are jumping into the online education field, spending millions of dollars to attract potential students, while also taking steps to help guarantee honesty at a distance.Aside from the web cameras, a number of othe
25、r high-tech methods are becoming increasingly popular. Among them are programs that check students identities using personal information, such as the telephone numbers they once used.Other programs can produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible cheaters b
26、y analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones. As in many university classes, term papers are scanned against some large Internet data banks for cheating.4. Why was Jennifer watched in an online exam?A. To correct her typing mistakes.B. To find her secrets
27、in the room.C. To keep her from dishonest behaviors.D. To prevent her from slowing down.5. The underlined expression “cutting edge” in Paragraph 3 is closest in meaning to _.A. sharpening toolB. advanced techniqueC effective ruleD. dividing line6. Some programs can find out possible cheaters by _.A.
28、 scanning the Internet test questionsB. checking the question answering speedC producing a large number of questionsD. giving difficult test questions7. Which of the following is the best title of this passage?A. The Advantages of Online ExamsB. The High-tech Methods in Online CoursesC. The War agai
29、nst the Booming of Online EducationD. The Fight against Cheating in Online Education【答案】4. C 5. B 6. B 7. D【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述随着“开放式网络课程”的蓬勃发展,对作弊的担忧变得越来越尖锐,一些大学和学院开始采用各种方法来防止作弊的问题。【4题详解】细节理解题。根据第二段倒数第二句and her typing style was analyzed to make sure she was who she said she was: Did she enter her st
30、udent number at the same speed as she had in the past? 可知,监控Jennifer的原因是为了确保她不作弊。故选C,就是不诚实的行为。【5题详解】猜测词义题。根据a key to encourage以及下一句的the technology可以知道答案。cutting edge与key是并列关系,同时二者都可以做到鼓励诚实行为。前面this所指代的为上文中提到的防作弊科学技术,由此得知cutting edge应该为advanced technique。故B项正确。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的第一句Other programs can
31、 produce unique exams by drawing on a large list of questions and can recognize possible cheaters by analyzing whether difficult test questions are answered at the same speed as easy ones. 可知,通过生成大量的有难也有易的问题,然后通过分析回答困难问题是否与回答容易问题速度一样来发现可能的作弊者。故选B。【7题详解】主旨大意题。文章主题句位于第三段第一句In the battle against cheati
32、ng, this is the cutting edge and a key to encourage honesty in the booming field of online education.以及文中多次出现cheating,可知本文主要讨论网络课程的防作弊问题,故选D。CIn the winter of 1910, Dr. Wu Lien-Teh stepped off a train in the northern Chinese city of Harbin. He was there to solve a medical mystery, at great personal
33、risk. Over the past few months, an unknown disease had swept along the railways of northeast China, killing 99.9% of its victims. The Qing Imperial court had sent the Cambridge-educated Dr. Wu north to stop the epidemic.When Dr Wu arrived in Harbin on Christmas Eve, 1910, he carried little in the wa
34、y of medical instruments and had only one assistant. One of Wu s first acts upon arrival was to set up special quarantine(隔离) units and to order lockdowns to stop infected persons from traveling and spreading the disease. He had teams check households for possible cases, and even managed to convince
35、 authorities to completely close the railways in the early weeks of 1911. Of particular concern was the upcoming Chinese New Year holiday, which had become a great annual migration of people traveling across the country to see their families.Thanks to Dr. Wus efforts, the number of plague victims be
36、gan to die down, and by March 1, 1911, the epidemic was fully contained. The pneumonic (肺炎的) plague outbreak of 1910-1911 lasted nearly four months, affected five provinces and six major cities, and accounted for over 60,000 deaths. It is clear that without the brave and decisive actions taken by Dr
37、. Wu, it could have been much worse. Had the epidemic gone unchecked, allowing holiday rail passengers to spread the disease to the rest of China could have meant a catastrophic loss of life and possibly a global health crisis.In April 1911, Dr. Wu chaired an International Plague Conference in Sheny
38、ang, attended by scientists from 11 counties including the United States, Great Britain, Russia, Japan and France. They praised Dr. Wu for his handling of the 1910-1911 outbreak. For a time, Dr. Wu was the worlds most famous plague fighter, a title be defended in a malaria epidemic in China in 1919,
39、 and a return of plague in 1921.8. What was Dr Wus mission in 1910?A. To take personal risk.B. To end an epidemic.C. To provide medical education.D. To investigate the number of victims.9. Which of Dr Wus acts stopped the disease from spreading nationwide?A. Setting up special quarantine units aroun
40、d the country.B. Treating infected persons with his medical instruments.C. Checking households himself for possible cases.D. Convincing authorities to close the railways.10. What can we infer from the last two paragraphs?A. The disease worsened after Mach 1, 1911.B. 60,000 would have died without Dr
41、 Wus efforts.C. A global health crisis followed the 1910-1911 outbreak.D. The plague broke out again about 10 years later.11. What can be the best title of the text?A. A Plague FighterB. A Global Health CrisisC. The Beginning of the Chinese Public Health SystemD. A Plague Outbreak【答案】8. B 9. D 10. D
42、 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了“抗疫斗士”伍连德博士的相关事迹。1910年,伍连德博士带着抗击疫情的医学任务来到哈尔滨。在伍博士的努力下,瘟疫的受害者人数下降并完全得到控制。如果疫情没有得到控制,疾病传播到中国其他地区,可能意味着灾难性的生命损失。因此伍博士为抗击疫情做出了巨大贡献。【8题详解】细节理解题。根据第一段的最后一句话The Qing Imperial court had sent the Cambridge-educated Dr. Wu north to stop the epidemic.(清朝廷派剑桥大学毕业的伍博士北上,以阻止疫情的蔓延。)可知1910年伍博
43、士的使命是去结束这场流行病。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的He had teams check households for possible cases, and even managed to convince authorities to completely close the railways in the early weeks of 1911. Of particular concern was the upcoming Chinese New Year holiday, which had become a great annual migration of
44、people traveling across the country to see their families.(他让一些小组检查家庭是否有可能发生这种情况,甚至说服当局在1911年的前几周彻底关闭铁路。特别值得关注的是即将到来的春节假期,这已经成为全国各地旅游探亲者每年的一次大迁徙。)可知伍博士的说服当局关闭铁路的行为阻止了这种疾病在全国的传播。故选D项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中的For a time, Dr. Wu was the worlds most famous plague fighter, a title be defended in a malaria ep
45、idemic in China in 1919, and a return of plague in 1921. (有一段时间,伍博士是世界上最著名的抗疫斗士,1919年在中国的一场疟疾疫情中,伍博士的“抗疫斗士”头衔被捍卫,1921年疫情又卷土重来。)可知在1911年疫情结束大约10年后,瘟疫再次爆发。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据第三段中的Thanks to Dr. Wus efforts, the number of plague victims began to die down, and by March 1, 1911, the epidemic was fully co
46、ntained. (在伍博士的努力下,瘟疫的受害者人数开始下降,到1911年3月1日,瘟疫完全得到控制。)及最后一段中的For a time, Dr. Wu was the worlds most famous plague fighter, (有一段时间,伍博士是世界上最著名的抗疫斗士)及总览全文可知文章主要描述了“抗疫斗士”伍连德博士的伟大抗疫事迹。因此A项(抗疫战士)为最佳标题。故选A项。DIf there was such things as perfect food,eggs would be one of themTheyre readily available,easy to c
47、ook,affordable and packed with proteinBut for decades,eating eggs has also been controversial due to their high cholesterol(胆固醇)contentOne egg contains around 185 milligrams of cholesterol,which is more than half of the 300mg daily amount of cholesterol that the US dietary guidelines recommended unt
48、il recentlyResearchers havent definitively linked consumption of cholesterol to an increased risk of cardiovascular(心血管的)diseaseAs a result,US dietary guidelines no longer have a cholesterol restriction;nor does the UKInstead,emphasis is placed on limiting how much fat we consume,which can increase
49、the risk of developing cardiovascular diseaseResearch published earlier this year,though,challenged the common opinion that eggs have no harm to our healthResearchers looked at data from 30,000 adults followed for an average of 17 years and found that each additional half an egg per day was signific
50、antly linked to a higher risk of heart disease and deathDespite the study being one of the largest of its kind to address this specific relationship between eggs and heart disease,it was observational,giving no indication of cause and effectWhile researchers are a long way from understanding why egg
51、s affect us differently,the vast majority of recent research suggests they pose no risk to our health,and are much more likely to provide health benefitsEven so,having eggs for breakfast every day probably isnt the healthiest option,eitherat least as its recommended that we have a varied dietrather
52、than put all our eggs in one basket12. Which section on a newspaper could you probably find this article?A. SocietyB. HealthC. TravelD. Fashion13. Why has eating eggs been controversial for decades?A. Because they are readily availableB. Because they are easy to cookC. Because they are affordable an
53、d packed with proteinD. Because they contain much cholesterol14. What can we infer from the research mentioned in the 4th paragraph?A. Cholesterol has strong link to the increased risk of diseaseB. The UK dietary guidelines no longer have a cholesterol restrictionC. Having two eggs per day would lea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
