宁夏青铜峡市高级中学2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2019 2020 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高级中学2019-2020年(一)期中考试高二英语测试卷(试卷满分 150分,考试时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What time does the museum close on Sundays?A. At 3:00 pm.B. At 4:00 pm.C. At 5:00 pm.【答案】A【解析】【原文】W: Hel
2、lo, this is the National Museum.M: Hi, can I visit your museum after 4 oclock in the afternoon?W: It depends, sir. We open at 9:00 am and close at 5:00 pm on weekdays but on Sundays we close two hours earlier.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man mean?A. Hes willing to help out.B. He has his hands f
3、ull.C. He almost loses the suitcase.【答案】B【解析】【原文】W: Brian, could you carry this suitcase too? Its too heavy. I cant carry it.M: How many hands do you think I have?3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man persuading the woman to do?A. Have less meat.B. Buy him a burger.C. Eat out with him.【答案】C【解析】【原文】M:
4、Do you want to grab a burger with me?W: No, I dont eat meat. Im a vegetarian.M: You should come with me, anyway. The restaurant Im heading to sells amazing vegetarian food.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the woman probably go to the gallery?A. By bus.B. By subway.C. By car.【答案】B【解析】【原文】W: Does the No.
5、25 bus go by the Hillside Gallery?M: Yes, but I suggest you not take a bus or drive there. You will be stuck in a traffic jam at weekends on this street. The underground is easy and fast.W: OK. Thank you.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】In what aspect is the man weak in Chinese?A. Reading.B. Writing.C. Speaking.
6、【答案】C【解析】原文】W: Have you decided to take that position in China? I heard the salary is good.M: No.W: Why? You took Chinese in high school, didnt you?M: Id be all right if they only required a reading or writing knowledge of it. But you see, I have to speak there.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。
7、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the man think of horror movies?A. Exciting.B. Frightening.C. Boring.7. What new hobby will the woman start?A. Skiing.B. Reading.C. Playing music.
8、【答案】6. A 7. A【解析】【原文】W: Er, do you have any hobbies, Jack?M: Mm, I like going to the movies if Im free. I know its not much of a hobby but I dont have a lot of time for hobbies.W: What are your favorite films?M: I like thrillers. Thats my favorite.W: Oh, Im no good with those. Theyre too frightening
9、. I dont watch any of them because I have my hands over my eyes.M: So what are your favorite hobbies, Rebecca?W: I want to take up skiing. Im starting new hobbies because I havent got any at the moment apart from reading and music.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What is the man allowed to make
10、 for Thanksgiving?A. The sauces.B. The salad.C. The desserts.9. What does the woman say about Thanksgiving in her family?A. No one takes it very seriously.B. Her parents try to do everything.C. Everyone shares the preparation work.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】W: I cant believe Thanksgiving is right around t
11、he corner! Who usually does the cooking in your family?M: My mother and my two aunts dont let anyone else do anything except for the salad and the drinks. That includes all the sauces, desserts, and place settings.W: Wow. It sounds like they take Turkey Day pretty seriously.M: Listen, if Thanksgivin
12、g were an Olympic sport, they would be kicked out for winning too many gold medals! What about you?W: Well, my parents and I do everything together. Its better than one person trying to do too much.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers?A. In Sydney.B. In Toronto.C. In Los Ang
13、eles.11. What does Simon plan to do after graduation?A. Study further.B. Run a hotel.C. Work in a company.12. What does Lucy major in?A. Law.B. Business.C. Management.【答案】10. C 11. C 12. A【解析】【原文】W: Hi Simon. I hope you like our school!M: Yes, I do! Los Angeles is great. Ive made lots of friends and
14、 I really enjoy my courses.W: Good! Me too! By the way, you didnt tell me what you are studying here.M: Didnt I? Im doing business studies.W: Really? Thats great. Are you working in a company after graduation?M: Maybe. I was born in Canada. My parents are in Toronto and I hope to find a job in a com
15、pany there.W: What about your friend Zoe?M: Shes from Sydney, Australia. Her father runs a hotel there and she is studying hotel management.W: Wow, both of you have your plans.M: Yes, we do. What about you, Lucy?W: Well, Im studying law.M: Great! So I know who to call if I need a lawyer in the futur
16、e.W: Sure. Classes are going to start. Lets go.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why are the speakers excited in the beginning?A. They park near the shopping mall.B. They are lucky to take the umbrella.C. They find the shopping mall easily.14. What would the man like to have for lunch?A. Fries.
17、B. Chicken sandwiches.C. The lamb burger.15. What will the speakers do right after lunch?A. Learn Spanish.B. Do some shopping.C. Go to the museum.16. How will the speakers go to the museum probably?A. By car.B. By bike.C. On foot.【答案】13. A 14. B 15. B 16. C【解析】【原文】W: Wow! We are so lucky to find a p
18、arking space so close to the shopping mall.M: Do you remember last time we had to park four blocks away and run to the mall in the rain? That was so crazy.W: Dont worry. I always keep an umbrella in the car these days!M: Good. Oh, its already lunchtime. What would you like to get for lunch?W: The la
19、mb burger and fries. They are famous in the Burgers! How about you?M: I think Ill get what I always order, chicken sandwiches.W: What about going shopping after lunch?M: Great. Well, do you think there will still be time to catch the new Spanish exhibit at the Art Museum?W: Yes, of course. There wil
20、l be two hours left for us. And the museum is within walking distance.M: Lets go and have lunch first.W: OK.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How long have Earth Boxes been in market?A. About 15 years.B. About 25 years.C. About 30 years.18. What can Earth Boxes be used to do in poor countries?A.
21、Solve hunger problems.B. Improve soil conditions.C. Teach students science.19. What is the advantage of Earth Boxes?A. Saving much space.B. Purifying much water.C. Making crops grow fast.20. Why are Earth Boxes used in middle school?A. To learn math well.B. To grow vegetables.C. To do some experimen
22、ts.【答案】17. B 18. A 19. A 20. C【解析】【原文】M: Growing crops in containers saves water. It needs little fertilizer(肥料). In addition, the chemicals cannot run off into nearby waterways. The same earth mixture can be used for five or six years.Since Earth Boxes went on sale in 1994 many people around the wo
23、rld have used them. Other people have made their own vegetable growing boxes. Some use two large plastic containers. One container has holes in the bottom and sits inside the other box. Earth mixture goes into the top container, and water goes through a tube into the bottom box. A plastic trash bag
24、is then used to cover the top container.Some people think this kind of gardening will be important to people in poor countries where hunger is a problem. A lot of food can be grown in a small space for a small amount of money.The people who make Earth Boxes are interested in educating young people.
25、They have developed a program aimed at teaching students science and agriculture. When children first enter elementary school, they learn about water, soil, light, and nutrition. In middle school, they do experiments and collect information. In high school, they learn how to use math to better under
26、stand what happens when plants grow. The learning program includes written materials for teachers and students. And it uses an Earth Box in the classroom as a small laboratory for experiments.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACommunity Affairs* Open Plans-F
27、ixing the Great Mistake6:00 pm, Center for Architecture, Tafel Hall 536 LaGuardia Place, ManhattanAdvocating for livable streets and alternative transportation, Mark Gorton explores the history of transportation in New York with a focus on how urban planning policies that prioritize (优先考虑)the automo
28、bile have affected many other aspects of life in the city.Admission: $10For more information, please call 212-945-0505 or visit www.streb.org.*River to River Festival-Extraordinary Moves: STREB Human Fountain6:00 pm, 200 Vesey Street, ManhattanInspired by the Bellagio Fountains in Las Vegas, Human F
29、ountain involves performers jumping from as high as 30 feet from an open honeycomb structure in order to create cascades (人工瀑布)of airborne liquid muscle. The outcome is a mixture of slam dancing, amazing human flight, and wild action sport, which captures kids, adults and the general publics hearts,
30、 minds and bodies.Admission: FREEFor more information, please call 212-945-0505 or visit www. streb.org.*Scandinavia House-Nordic Summer Jam6:30 pm, 58 Park Avenue, ManhattanContemporary singer and songwriter Anders Holsts music shows roots in jazz, soul and European pop music.Admission: $10For more
31、 information, please call 212-847-9740 or visit www.scandinaviahouse.org*Hot Festival-Tickets to Manhood7:30 pm, Dixon Place, 161A Chrystie Street , ManhattanWhat makes a man today? How do boys grow into men? Through humorous, touching stories, a glimpse is offered into the events that turn boys int
32、o men. Performed by Douglas Allen, Maximiliano Balduzzi, Spencer Scott Barros, Gerard Joseph and James Scruggs.Admission: $15 in advance; $18 at door.For more information, please call 212-219-0736 or visit www.hotfestival.org21. Which of the following focuses on music?A. Open PlansB. Hot FestivalC.
33、Scandinavia HouseD. River to River Festival22. If John wants to take part in an activity for free, he should _.A. call 212-945-0505B. call 212-219-0736C. visit www.scandinaviahouse.orgD. visit www.hotfestival.org23. Who makes explorations of the transportations history in New York?A. Anders HolstB M
34、ark GortonC. Douglas AllenD. Gerard Joseph【答案】21. C 22. A 23. B【解析】本文介绍了一些社区活动,作者对于活动的地点、内容和价格进行了详细的介绍。【21题详解】细节理解题。由Scandinavia House-Nordic Summer Jam Contemporary singer and songwriter Anders Holsts music shows roots in jazz, soul and European pop music.可知Scandinavia House集中于音乐,选C。【22题详解】细节理解题。由A
35、dmission: FREE For more information, please call 212-945-0505 or visit www. streb.org.可知如果John想要参加一次免费的活动,他应该给212-945-0505打电话,选A。【23题详解】细节理解题。由Mark Gorton explores the history of transportation in New York with a focus on how urban planning policies that prioritize (优先考虑)the automobile have affected
36、 many other aspects of life in the city.可知Mark Gorton探索纽约的交通运输史,选B。BA ten-year-old boy from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving the life of an elderly neighbor. The event happened late in an evening when Danny DiPietro was being driven home f
37、rom hockey practice by his mom.Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure that he believed was a dog outside an apartment building near his house. Given the freezing weather the young boy got a feeling that something was not right. But instead of dismissing it like most kids a
38、t his age, he insisted that his mother, Dawn, find out what was going on. Dawn tried to make Danny believe that no one would leave a dog out in such cold weather, but he refused to take no for an answer.Dawn finally gave in and decided to drive to the area with the family dog and see if there was an
39、y truth in Danny s hunch (直觉). Sure enough, as she got closer to the apartment building she noticed a garage that was wide open and someone waving madly for help. Upon getting there, she realized that it was not a dog the young boy had seen, but Kathleen St. Onge. The 80-year-old woman had fallen do
40、wn on some ice in front of her garage and had been lying there for two hours, unable to get up.Dawn rushed home to get her husband to help and called 911. The two then returned with some blankets to cover Ms. St. Onge, while they were waiting for the ambulance to arrive. Though still in hospital, th
41、e elderly woman is recovering well and forever grateful to Danny for following his hunch!24. When seeing a figure in front of an open garage, Danny _.A. recognized it was an old womanB. thought it was a homeless dogC. realized something was wrongD. believed it was nothing important25. When Dawn got
42、closer to the garage, she _.A. noticed the dog had gone awayB. knew Dannys hunch was wrongC. found an old lady waving for helpD. felt something must have been stolen26. Which of the following can best describe Danny?A. Brave and patient.B. Friendly and honest.C. Considerate and positive.D. Persisten
43、t and warm-hearted.27. What could be the best title for the passage?A. Always Follow Your HunchB. Be Ready to Help Save the ElderlyC. An unknown Hero Brings Love and HopeD. A 10-year-old Boy Saved His Elderly Neighbors Life【答案】24. C 25. C 26. D 27. D【解析】本文是一篇故事,主要讲了一个十岁的小男孩用自己的坚持,救了一位上了年纪的邻居的生命。【24题
44、详解】细节理解题。由第二段Thats when the young boy noticed an open garage (车库) and a figure (身影) that he believed was a dog outside an apartment building near his house. Given the freezing cold weather, the young boy got a feeling that something was not right.可知当看到在一个打开的车库里有一个身影,Danny意识到出了一些事情,故选C。【25题详解】细节理解题。由
45、第三段Sure enough, as she got closer to the apartment building she noticed a garage that was wide open and someone waving madly for help.可知当Dawn更靠近车库时,她看到一个老妇人挥手寻求帮助,故选C。【26题详解】推理判断题。由第一段A ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that led to saving th
46、e life of an elderly neighbor. 和最后一段The two then returned with some blankets to cover Ms. St. Onge, while they waited for the ambulance (救护车) to arrive.可推断出Danny是一个坚持而又热心的孩子,故选D。【27题详解】主旨大意题。由全文的主题句A ten-year-old from Howell, Michigan is being praised as a hero thanks to his persistence (坚持) that le
47、d to saving the life of an elderly neighbor.可知这篇文章主要讲了一个十岁的小男孩用自己的坚持,救了一位上了年纪的邻居,故选D。CIt seems that the Englishmen just cannot live without sports of some kind. A famous French humorist once said that this is because the English insist on behaving like children all their lives. Wherever you go in th
48、is country, you will see both children and grown-ups knocking a ball about with a stick or something, as if in Britain men shall always remain boys and women girls! Still, it can never be bad to get exercise, can it?Taking all amateur(业余)and professional sports in Britain into consideration, there c
49、an be no doubt that football is at the top of the list. It is called soccer in the United States. The game originated(起源于)in Britain and was played in the Middle Ages or even earlier, though as an organized game, or “association football”, it dates only from the beginning of the 19th century.The nex
50、t is rugby, which is called “football” in the United States. It is a kind of football played by two teams of fifteen players than eleven. In rugby, an oval-shaped ball is used which can be handled as well as kicked. It is a pretty rough game.In summer, cricket is the most popular sport. In fact, it
51、has sometimes been called the English national game. Most foreigners find the game rather slow or even boring, but it enjoys great popularity among the British.Tennis rates high on the list, too. It was introduced into England from France in the 15th century, but it was from England that it spread t
52、o practically every country in the world.Table tennis, or “ping-pong”, surely is not played on a great scale as it is in China or Japan. Basketball and volleyball were introduced into Britain during the late 19th century from America and are gaining popularity. Horse-back riding, swimming, rowing an
53、d golf all attract a lot of people.28. The main purpose of Paragraph l is to tell us that the English_.A. are all sports loversB. behave like childrenC. like to kick a ball aroundD. can remain young all their lives29. According to the passage, which of the following is NOT true about football and ru
54、gby?A. They differ in the shape of the ball.B. They are played by different numbers of players.C. They both can be handled.D. They both can be kicked.30. The game that was never played in Britain until the late 19th century is_.A. basketballB. tennisC. rugbyD. football31. What would be the best titl
55、e for this passage?A. The Most Popular SportsB. The English SportsC. History of SportsD. Sports in Britain【答案】28. A 29. C 30. A 31. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。本文主要说明了英国人热爱运动,似乎他们离开运动就无法生存。还介绍了英国人的足球,橄榄球,板球,网球及乒乓球运动。【28题详解】推理判断题。根据文章第一句“It seems that the Englishmen just cannot live without sports of some kind
56、.”可知,英国人离开运动之后似乎就无法生存。及此段第三句“Wherever you go in this country, you will see both children and grown-ups knocking a ball about with a stick or something, as if in Britain men shall always remain boys and women girls!”可知英国到处都可以看到在运动的人。因此说明了英国人都是运动爱好者。故选A项。【29题详解】细节理解题。由第三段对橄榄球的介绍“It is a kind of footba
57、ll played by two teams of fifteen players than eleven. In rugby, an oval-shaped ball is used which can be handled as well as kicked.”可知橄榄球是一个椭圆形的球,据常识知足球是圆形,因此A选项正确;橄榄球每队15人而不是11人,因此B选项正确;橄榄球既可手传又可脚传,而足球只可脚传,因此D选项正确。故选C项。【30题详解】细节理解题。由最后一段“Basketball and volleyball were introduced into Britain durin
58、g the late 19th century from America and are gaining popularity.”(19世纪末,篮球和排球从美国传入英国,并越来越受欢迎。)因此直到19世纪英国人才开始打篮球。故选A项。【31题详解】主旨大意题。文章第一段说明了英国人热爱运动,似乎他们离开运动就无法生存。第二段开始直到最后一段介绍了英国人玩的体育运动,有足球,橄榄球,板球,网球及乒乓球运动。因此D项(在英国的体育运动)为最佳标题。故选D项。【点睛】主旨大意题解题技巧(1) 要在阅读原文基础上,仔细考虑选项是否与文章主题有密切联系;(2) 再看选项对文章的概括性或覆盖面如何;(3)
59、 要注意题目是否过大或者过小;(4) 要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,导致范围过小)、过度概括(多表现为扩大范围)、以事实、细节代替抽象概括的大意。如第4小题,要求选择最佳标题,A项(最流行的运动)作为标题概括不够,B项(英国体育)作为标题过度概括,C项(体育运动的历史)概括不够,除介绍历史之外,还有每项运动的流行程度。故选择D项为最佳标题。DIt has been discovered that after the age of sixteen, the number of our brain cells begins to decrease at a speed of s
60、everal million a year. They simply die off. In certain types of activity, the human brain is at its highest point in the early twenties, when it has collected enough information to be able to use the vast number of cells freely in the most effective way. Pure mathematics is one of the fields in whic
61、h this happens, and we know that Albert Einstein made all his world-shaking discoveries between the age of about 20 and 25, and spent the rest of his life tidying them up and arranging them.But in certain other types of activity (of which being an author is perhaps one), experience is more important
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387558.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋八年级部编版语文上册课件:11 与朱元思书 (共22张PPT).ppt
