天津市河东区2014高考英语阅读理解5.1假天天练(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 河东区 2014 高考 英语 阅读 理解 5.1 天天 答案
- 资源描述:
-
1、天津市河东区2014高考英语阅读理解5.1假天天练(1)及答案【2014安徽省屯溪一中月考卷】We already know the fastest, least expensive way to slow climate change: Use less energy. With a little effort, and not much money, most of us could reduce our energy diets by 25 percent or more doing the Earth a favor while also helping our wallets. No
2、t long ago, my wife, PJ, and I tried a new diet not to lose a little weight but to answer an annoying question about climate change. Scientists have reported recently that the world is heating up even faster than predicted only a few years ago, and that the consequences could be severe if we dont ke
3、ep reducing emissions of carbon dioxide (CO2) and other greenhouse gases that are trapping heat in our atmosphere. We decided to try an experiment. For one month we recorded our personal emissions of CO2. We wanted to see how much we could cut back, so we went on a strict diet. The average US househ
4、old produces about 150 pounds of CO2 a day by doing common-place things like turning on air-conditioning or driving cars. Thats more than twice the European average and almost five times the global average, mostly because Americans drive more and have bigger houses. But how much should we try to red
5、uce? For an answer, I checked with Tim Flannery, author of The Weather Makers: How Man Is Changing the Climate and What It Means for Life on Earth. In his book, he had challenged readers to make deep cuts in personal emissions to keep the world from reaching extremely important tipping points, such
6、as the melting of the ice sheets in Greenland or West Antarctica. To stay below that point, we need to reduce CO2 emissions by 80 percent. he said. Good advice, I thought. Id opened our bedroom windows to let in the wind. Wed gotten so used to keeping our air-conditioning going around the clock. Id
7、almost forgotten the windows even opened. We should not let this happen again. Its time for us to change our habits if necessary.68. Why did the author and his wife try a new diet? A. To take special kinds of food B. To improve their health C. To lose weight D. To respond to climate change. 69. The
8、underlined words tipping points most probably refer to _. A. melting points B. burning points C. freezing points D. boiling points70. It can be inferred from the passage that _. A. it is necessary to keep the air-conditioning on all the time B. the average European household produces about 1,000 pou
9、nds of CO2 a month C. the average US household produces about 3,000 pounds of CO2 a month D. it seems possible for every household to cut emissions of CO271. Which of the following would be the best title for this passage? A. Changing Climate Sounds Reasonable B. Changing Our Habits Begins at Work C
10、. Saving Energy Starts at Home D. Reducing Emissions of CO2 Proves Difficult【参考答案】 68-71 D A DC【2014安徽省屯溪一中月考卷】ESports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. Many television companies have used sports to attract viewers from particular se
11、ctions of the general public, and then they have sold audiences to advertisers.An attraction of sport programs for the major U.S. media companies is that events are often held on Saturday and Sunday afternoonsthe slowest time periods of the week for general television viewing. Sport events are the m
12、ost popular weekend programs, especially among male viewers who may not watch much television at other times during the week. This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming.Media corporations also
13、 use sports to attract commercial sponsors that might take their advertising dollars elsewhere if television stations did not report certain sports. The people in the advertising departments of major corporations realize that sports attract male viewers. They also realize that most business traveler
14、s are men and that many men make family decisions on the purchases of computers, cars and life insurance.Golf and tennis are special cases for television programming. These sports attract few viewers, and the ratings(收视率)are unusually low. However, the audience for these sports is attractive to cert
15、ain advertisers. It is made up of people from the highest income groups in the United States, to certain advertisers. It is made up of people from the highest income groups in the United States, including many lawyers and business managers. This is why television reporting of golf and tennis is spon
16、sored by companies selling high-priced cars. business and personal computer, and holiday trips .This is also why the networks continue to carry these programs regardless of low ratings.Advertisers are willing to pay high fees to reach high-income consumers and those managers who make decisions to bu
17、y thousands of “company cars” and computer, with such viewers, these programs dont need high ratings to stay on the air.72. Television sport programs on weekend afternoons_.A. result in more sport eventsB. get more viewers to play sportsC. bring more money to the television networks D. make more peo
18、ple interested in television73. Why would weekend afternoons become dead time without sport programs? A. Because there would be few viewersB. Because the advertisers would be off workC. Because television programs would go slowlyD. Because viewers would pay less for watching television74. The rating
19、s are not important for golf and tennis programs because _.A. their advertisers are car makersB. their advertisers target at rich peopleC. their viewers are attracted by sportsD. their viewers can afford expensive cars75. What is the passage mainly about?A. Television ratings are determined by male
20、viewersB. Rich viewers contribute most to television companiesC. Commercial advertisers are the major sponsors of sport events D. Sports are gaining importance in advertising on television【参考答案】7275 C A B D【2013界广东省茂名市一模】DSunny countries are often poor. A shame, then, that solar power is still quite
21、 expensive. Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to get round this. In return for a deposit of around $10 it is supplying poor Kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) cur
22、rent to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). The firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. Then, next day, it can be put outside and charged back up
23、 again.The trick is that, to be able to use the electricity, the systems keeper must buy a scratch cardfor as little as a dollaron which is printed a reference number. The keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by SMS to Eight19. The companys server will res
24、pond automatically with an access code to the unit.Users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. In fact, they are paying off the cost of the unit. After buying around $80 worth of scratch cardswhich Eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe us
25、er will own it. He will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.In that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate.
26、Users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. According to Eight19s figures, this looks like a good deal for customers. The firm believes the average energy-starved Kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his
27、 mobile phone in the market-place. Regular users of one of Eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. Meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper. 41. The underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by
28、_ .A. make use of B. come up with C. look into D. deal with 【答案】D【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及Eight19, a British company by Cambridge University, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以Eight19发明了一个新的方法来解决这个问题,故选D。
29、42. What should the user do when the electricity in the battery is used up?A. Buy a scratch card. B. Recharge it outside.C. Buy another solar cell.D. Return it to the company.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句Then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选A。43. How mu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级下册语文课件-21 猴王出世∣人教新课标 (共15张PPT).ppt
