2021-2022学年高中英语 Unit 3 A healthy life Using Language练习(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit healthy life Using Language练习含解析新人教版选修6 2021 2022 学年 高中英语 Language 练习 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3Using Language. 单词拼写1. I cant make that decision for you; you will have to use your judgement(判断). 2. I think you should stop taking weight-loss pills (药片)in no time. 3. The police have issued a statement(声明)urging the public to cooperate in this inquiry. 4. If you had prepared in advance, you
2、 wouldnt be in such an awkward (笨拙的) position. 5. It is illegal(违法的) to read others letters without permission. 6. A judge must be free from prejudice (偏见), so he can make a judgement about a case correctly. 7. What do you think makes his plan abortion (中途失败)? 8. The needle (针) pierced her finger wh
3、ile she was doing some sewing. 9. We are reducing the chances of survival(幸存) for the entire forest. 10. She liked to dance but felt embarrassed(尴尬的) if someone was watching her. . 单句改错1. Dont take it for granted, and even an experienced climber can get into the trouble. (去掉the)2. It is typical of h
4、im to take risk in the experiment. (riskrisks或risk前加a)3. There are such many poorly parked bikes that sometimes they end up blocking streets. (such改为so)4. I bet he was even more embarrassing than I was. (embarrassingembarrassed)5. It is your teamwork and good spirits what impress us deeply. (what改为t
5、hat)6. How does the woman feel when asking about the offer price of her flat? (askingasked)7. It is our primary task to study hard rather than be addicted to playing computer games. (be改为being)8. He was lucky to survive in the fierce fire. (去掉in). 完成句子1. We dont want to take the risk of losing their
6、 business. 我们不想冒失去他们生意的危险。2. When compared with the size of the whole earth, the biggest ocean does not seem big at all. 与整个地球的大小相比, 最大的海洋看起来也并不大。3. She felt embarrassed about making so loud noise in the reading room. 对于在阅览室里弄出这么大的噪声她感到很尴尬。4. He keeps working in spite of his illness. 他不顾生病坚持工作。5. Us
7、ually, its so crowded on the bus that I cant find anywhere to sit. 通常, 公交车上太拥挤了, 我找不到坐的地方。6. Some of us think it good to have private cars. 我们中的一些人认为有私家车是好的。7. Sometimes you have to make a judgement on your own. 有时候你要独自做出判断。8. In those days, most of the people had to fight for survival. 那些日子里, 大部分人都
8、要为生存而战。 . 阅读理解(2021北京高二检测)AFew things are more satisfying than sleeping late on weekends. But though the extra sleep may improve your mood, it does not appear to improve your health. A new study shows that so-called “recovery sleep”cannot reset the body clock and may actually lead to some serious he
9、alth problems. Christopher Depner, an assistant professor at the Department of Integrative Physiology of the University of Colorado Boulder, said, “Sleep loss can influence a range of physiological systems. It can increase our risk of high blood pressure and heart disease, it can cause weight gain,
10、and it can increase our risk of diabetes(糖尿病). ”In the study, Depner and his colleagues divided the volunteers into three groups. One group was allowed to get a full nights sleep. The next was kept to just five hours each night. And the third group went back and forth, limited to five hours of shut-
11、eye during the workweek, allowed as much sleep as they wanted over the weekend, and then back to five hours for the last couple of days. “We found that a loss of sleep leads to a sharp increase in snacking(吃零食). But even more surprising, sleeping on the weekend doesnt helpand even makes things worse
12、, ”said Depner. “After the weekend, when they went back to getting inadequate sleep during the work or school week, their liver and muscle insulin(胰岛素)sensitivity or blood sugar regulation was reduced. And this is not something we found in people who had long-term inadequate sleep schedules. So its
13、possible that this is a worsening of the bodys ability to regulate blood sugar for those specific tissues after the weekend. So make a date with a pillow. And trade the sweets for sweet dreams. 【文章大意】本文为说明文, 介绍了因平时睡眠不足而周末补觉给身体带来的伤害, 建议人们在平时保证充足的睡眠。1. What effect does sleep loss have on people? A. It
14、 results in changes in their moods. B. It does harm to the body clock. C. It damages the liver severely. D. It makes people become fatter. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的最后一句可知, 缺乏睡眠会导致患高血压、心脏病和糖尿病的风险增加以及体重增长, 故答案为D。2. What do we know about the volunteers in the second group? A. They were allowed to have the l
15、east sleep in a week. B. They could have as much sleep as possible on weekends. C. Their liver and muscle insulin sensitivity was reduced. D. Their ability to regulate blood sugar was found worsened. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的“One group was allowed to get a full nights sleep. The next was kept to just fiv
16、e hours each night. And the third group went back and forth, limited to five hours of shut-eye during the workweek, allowed as much sleep as they wanted over the weekend, and then back to five hours for the last couple of days”可以比较三组情况并得知, 第二组的睡眠时间是最少的, 故答案为A。3. What does the author advise readers t
17、o do according to the text? A. To sleep extra hours on weekends. B. To balance their work and sleep. C. To trade some sweets as possible. D. To get enough sleep on weekdays. 【解析】选D。 推理判断题。根据第一至四段的内容可知, 研究表明因平时睡眠不足而在周末补觉的做法对健康没益处, 甚至会对身体造成更大的伤害。作者在最后一段提出建议“So make a date with a pillow. And trade the
18、sweets for sweet dreams”, 即作者建议人们上班或上学日要保证充足睡眠(不要寄希望于周末补觉), 故答案为D。4. From which part of a website is the text probably taken? A. Culture. B. Health. C. Sci-tech. D. Fashion. 【解析】选B。推理判断题。文章围绕睡眠与健康的关系而展开, 故答案为B。B(2021长春高二检测)When it comes to the reason why those people are fond of the foods and other
19、products (产品) of Fresh Choice, Im willing to share with you some information about that. Here I would like to show you a way to inspect its wonderful stories. So far, it has become popular among the public and has won great fame within a short period of time. Lots of people are crazy about this spec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389395.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋二年级语文上册 名著导读(歪脑袋 木头桩)课件 新人教版.pptx
