分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2020-2021学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world课时作业1(含解析)新人教版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:389821
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:94.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Unit Festivals around the world课时作业1含解析新人教版必修3 2020 2021 学年 高中英语 world 课时 作业 解析 新人
    资源描述:

    1、Unit 1 Festivals around the world课时作业1.阅读词汇预习Reading部分的词汇,完成下列小短文。写出画线部分的汉语意思。There lived a hunter 1._ who looked energetic 2._ every day. He told others he wanted to be a good hunter like some of his ancestors 3._. Every day he could take some small animals home and his family often held a party in

    2、 celebration 4._ of his harvest 5._. With the development of agriculture 6._, the hunter gradually gave up hunting and lived a happier life.答案1猎人/狩猎者2.充满活力的/精力充沛的/积极的3祖宗/祖先4.庆祝/庆贺5.收获6.农业.用方框内所给短语的适当形式填空(有多余选项)1As you know, the Olympic Games _ every four years.2It is said that a museum has been buil

    3、t _ the victims (受害者) in the big earthquake.3Its acceptable to _ your friends on April 1st.4In the past, poor workers worked _, but they still lived a hard life.5The two girls talked _ they had been friends for a long time.答案1take place2.in memory of3.play a trick on4day and night5.as though.阅读FESTI

    4、VALS AND CELEBRATIONS,选出最佳选项1Whats the main idea of the text?ATo introduce different festivals and celebrations around the world.BTo introduce festivals of the dead.CTo introduce festivals to honour people.DTo introduce harvest and Thanksgiving festivals.2Most ancient festivals would be celebrated b

    5、ecause of the following reasons except _.Athe end of cold weather Bplanting in springCharvest in autumn Dliving happily3Whats the origin of Halloween?AA childrens festival.BAn event in memory of the dead.CA feast to honour people.DFestivals that look forward to the end of winter and the coming of sp

    6、ring.4Which is NOT the festival to honour people?AThe Dragon Boat Festival in China.BColumbus Day in the USA.CThe Western holiday Halloween.DA national festival on October 2 in India.5From the passage we can know that people love festivals and celebrations because they can _.Aeat good foodBwear beau

    7、tiful clothesCget lucky money in red paperDenjoy themselves and relieve (释放) stress答案1A2.D3.B4.C5.D.阅读文章,完成下面的表格(每空不多于三个词)FestivalsAims/ReasonsAncient festivalsTo celebrate the end of 1._, planting in 2._ and harvest in 3._.Festivals of the DeadTo honour the dead or to satisfy the 4._.Festivals to H

    8、onour PeopleTo honour 5._ people.Harvest FestivalsTo be grateful for 6._ and the agricultural work is 7._.8._To 9._ the 10._ of winter and the coming of spring.答案1cold weather2.spring3.autumn4.ancestors5famous6.harvest7.over8.Spring Festivals9look forward to10.end阅读理解AThanksgiving is a time to give

    9、thanks for family, health, and life in general. However, Black Friday has turned it into a business.Traditionally, the true value of Thanksgiving lies at home not the shopping centres. However, Black Friday has nowadays allowed society to ignore this as individuals (个人) long for something that they

    10、do not need or even truly want. Shopping on Black Friday becomes a sign of a shift into a culture that values material wealth (财富) over spending time with loved ones. People are willing to force their way through the crowds in their desperate search for markeddown sweaters and necklaces.In recent ye

    11、ars, Thanksgiving has become a preBlack Friday holiday for many families. They are devoted to mapping out shopping routes and making organized schedules for which stores to hit first. By drawing individuals out to shopping centres with “matchless savings”, businesses encourage this behaviour of igno

    12、ring Thanksgiving. Many families take their homecooked meals while camping out at the door of shopping centres. With each new year, Thanksgiving is falling victim to overcommercialized (过度商业化) societychanging from a meaningful time for family to a day devoted to products and shopping.Black Friday ha

    13、s shown that with current common standards (标准), people cannot even set aside a single day to appreciate what they already have without immediately buying more. Families have lost sight of what is truly important in life, and have found reasons in debating between a low cost HDTV and an appreciation

    14、 for what they already have. Remember, Thanksgiving should be a day in which people are grateful for all that they have.1What does the underlined word “this” in Paragraph 2 probably refer to?AThe sign of a shift.BThe true value of Thanksgiving.CThe shopping crowd.DThe material wealth.2In recent year

    15、s, what will many families do when Thanksgiving comes?ATheyll visit some newlyopened shopping centres in advance.BTheyll choose a big store for their first visit.CTheyll make full preparations for the Black Friday shopping.DTheyll go camping at the gate of shopping centres for a good deal.3In the la

    16、st paragraph, the author mainly intends to tell us that we should _.Aappreciate what weve possessed with our familiesBstay with our families as long as we canCtry to spend less to get lowcost productsDset aside a single day to buy more4Whats the authors attitude towards the present ways people celeb

    17、rate Thanksgiving?APuzzled.BUnconcerned.CHappy. DWorried.答案与解析本文主要讲了现在的感恩节已经变了味道,人们过感恩节不再是一家人在一起,而是转向了商业化购物。黑色星期五使得人们忽视了他们真正需要的东西,而只是在疯狂地进行购物。作者在这里提醒人们要记得感恩节是一个人们感恩他们所拥有的东西的节日。1B代词指代题。根据文中第二段的“Traditionally, the true value of Thanksgiving lies at home not the shopping centres. However, Black Friday

    18、has nowadays allowed society to ignore this as individuals (个人).”可知,感恩节真正的价值在于家,但是黑色星期五使得人们忽视了这个真正的价值。故选B。2C细节理解题。根据文中第三段的“In recent years, Thanksgiving has become a preBlack Friday holiday for many families. They are devoted to mapping out shopping routes and making organized schedules for which st

    19、ores to hit first.”可知,在最近几年,感恩节成为人们为购物做准备的一天。故选C。3A推理判断题。根据文中最后一 段的“Remember, Thanksgiving should be a day in which people are grateful for all that they have.”可知,作者想要告诉我们,要感恩我们所拥有的东西。故选A。4D推理判断题。根据文中“.Thanksgiving is falling victim to overcommercialized(过度商业化) society.”以及最后作者的话可知,作者对现在人们过感恩节的方式表示担忧

    20、。故选D。BWorld Book Day falls on April 23 every year. It was set up by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of reading. It is also the day to honour great writers, for example, William S

    21、hakespeare, born or dead on that day.Many countries celebrate World Book Day. Take the UK as an example. On that day, millions of school children can buy books of special price, a much lower price than usual, in any bookstore. It has been done every year since 1998. World Book Day is also celebrated

    22、 in China. Our former Premier Wen Jiabao, a_bookworm,_who does lots of reading every day, has called on people to do more reading. He suggested that young people should spend more time reading. “Books cannot change the world, but people can change the world by changing themselves through reading,” h

    23、e said.Why do people like reading? One big advantage is that reading helps us become more knowledgeable and more intelligent. Also, reading helps us to follow the latest developments of science and technology. Besides, reading gives us information about other cultures and places of the world. When w

    24、e read, we may find many things that are unfamiliar to us. We would have to use our brain to think about them or do more reading to find out the answers. The more we read, the more we know. Whats more, reading is also one of the most important ways to learn a foreign language like English.“Reading m

    25、akes a full man” (Bacon, 1597). Books, magazines, newspapers and other kinds of materials can help us to know more about the outside world and perfect us. So it is necessary for us to spend time on reading every day.5World Book Day was set up in order to encourage people to _.Abuy more booksBdo more

    26、 readingClearn foreign languagesDknow more about science6In the UK, what will school children do on World Book Day?AThey will give away some books to those poor families children.BThey will go to the library in order to read as many books as possible.CThey will buy books of a much lower price than u

    27、sual in any bookstore.DThey will organize some activities in memory of William Shakespeare.7How many advantages of reading are mentioned in the passage?ATwo. BThree.CFour. DFive.8The underlined words “a bookworm” in Paragraph 2 probably mean “_”Aa person who loves readingBa person who hates readingC

    28、a person who loves collectingDa person who likes buying books答案与解析本文是一篇说明文。文章介绍了世界读书日的设立目的及有关国家在读书日这天的活动。5B细节理解题。根据文章第一段中的“It was set up by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) in 1995 to encourage people, especially teenagers, to discover the pleasure of rea

    29、ding.”可知,联合国教科文组织设立读书日的目的是鼓励人们,尤其是青少年发现读书的快乐,也就是多读书。故选B。6C细节理解题。根据文章第二段中的“Take the UK as an example. On that day, millions of school children can buy books of special price, a much lower price than usual, in any bookstore.”可知,在读书日这天,孩子们可以以比平时低得多的价格在任意书店买书。故选C。7C细节理解题。根据文章第三段中的“One big advantage is.Also, reading helps us to.Besides, reading gives us.Whats more, reading.”可知文中提及四种好处。故选C。8A词义猜测题。根据文章中的“.who does lots of reading every day.”可知,bookworm指每天读大量书的人,应该是非常喜欢读书的人。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world课时作业1(含解析)新人教版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389821.html
    相关资源 更多
  • 人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Warming up 》 课件 (共29张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Warming up 》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Warming up .ppt人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Warming up .ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Reading》 课件(共25张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Reading》 课件(共25张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Reading》 课件(共21张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Reading》 课件(共21张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Pre-Reading》 课件(共24张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit3 《Computers---Pre-Reading》 课件(共24张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up 课件(共34张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up 课件(共34张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up .ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up .ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共35张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共25张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共25张PPT).ppt
  • 云南省昆明市第一中学2015届高三英语第五次双基检测试题(扫描版).doc云南省昆明市第一中学2015届高三英语第五次双基检测试题(扫描版).doc
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共35张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共35张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (4).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (4).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共40张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共40张PPT).ppt
  • 云南省昆明市禄劝彝族苗族自治县第一中学2019_2020学年高一英语上学期期中试题2019122502100.doc云南省昆明市禄劝彝族苗族自治县第一中学2019_2020学年高一英语上学期期中试题2019122502100.doc
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading 知识点》 课件 (共34张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading 知识点》 课件 (共34张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up》 课件(共24张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up》 课件(共24张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up .ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Warming up .ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共73张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共73张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共34张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共34张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共21张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (共21张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共59张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共59张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共47张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共47张PPT).ppt
  • 云南省昆明市禄劝彝族苗族自治县第一中学2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省昆明市禄劝彝族苗族自治县第一中学2019-2020学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共45张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共45张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共39张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共39张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共38张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共38张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共29张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件(共29张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共34张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共34张PPT).ppt
  • 人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共25张PPT).ppt人教版高中英语 必修二 Unit2《The Olympic Games---Reading》 课件 (2)(共25张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1