2020-2021学年高中英语 Unit 1 Living with technology单元素养评价(含解析)牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Living with technology单元素养评价含解析牛津译林版选修7 2020 2021 学年 高中英语 technology 单元 素养 评价
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Living with technology单元素养评价(一)Unit 1(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Who do you think is the greatest British writer?M: Jane Austen. W: Hmm. Shes good, but I like D. H. Law
2、rence and Charles Dickens more. 1. Who is the best British writer, according to the man?A. Jane Austen. B. D. H. Lawrence. C. Charles Dickens. 答案: AText 2M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan. W: Yes, I know. But how could I prepare with the meeting date fixed so soon?2. Wha
3、t does Susan mean?A. She had a date then. B. She will put off the meeting. C. She didnt have time to prepare the speech. 答案: CText 3W: Waiter, can you come here for a second, please?M: Whats the problem, madam?W: This soup is cold. M: Im sorry. Ill bring you some hot soup. 3. Why does the woman ask
4、the man to come?A. She feels cold. B. She wants to order some food. C. Something is wrong with the soup. 答案: CText 4W: Jack, have you brushed your teeth?M: No, I have already brushed them this morning. Im busy playing my X-Box!W: Jack, you know you have to brush them twice a day. Dr. Brunswick said
5、so. Dont talk back. Just do it now. 4. Who is Jack probably talking with?A. His mother. B. His teacher. C. His dentist. 答案: AText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache?W: Neither. The noise almost drove me mad. 5.
6、Why didnt Mary sleep well?A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Jackson, stop pacing up
7、 and down. Im trying to read. M: Arent you bored? Do you need some form of entertainment like everyone else?W: Reading is a form of entertainment. M: Come on! Youre not a nineteenth-century lady who has nothing to do but read. Really, I wonder how they managed to survive in the past. How on earth di
8、d they entertain themselves before the invention of the TV and computers?W: Believe me. They had better ways of entertaining themselves than playing computer games and watching TV. 6. What is the woman doing?A. Watching TV. B. Playing computer games. C. Reading a book. 答案: C7. What is the mans attit
9、ude towards the womans idea?A. He is opposed to it. B. He doesnt care about it. C. He is in favor of it. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: You look sad, Jason. Whats wrong?M: I got a ticket just now. W: Why?M: I was driving slowly near the shopping mall when a policeman suddenly appeared from behind and
10、 asked me to pull over. I had to stop my car. He told me that I had stopped on the double yellow line while I was waiting for the light. W: Why did you do that? You are not a new driver. M: I was thinking about my mother. Shes been ill in bed. I was worrying about her, so I didnt notice where I had
11、stopped. W: Then what did you say?M: I said I was wrong, but the policeman wrote me a ticket anyway. That means I lost 425 dollars!W: Misfortunes often come in pairs. 8. Why was the man worried?A. He lost his wallet. B. His mother has been ill. C. A policeman was in front of the shopping mall. 答案: B
12、9. What will the man have to do in the end?A. Pay the fine. B. Go to the hospital. C. Repair his car. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Excuse me. I am from STM. We are carrying out a survey on the traffic in our city. Do you mind if I ask you some questions?M: No, not at all. Go ahead. W: Good, thanks
13、. What do you do, sir?M: I am a teacher. I teach children French. W: Great. Do you live far from the school? I mean, how do you usually go to work?M: Well, mostly by car. But once in a while, I prefer to ride my bike. You know, I live quite far from the school, about 20 miles away. And I have to spe
14、nd about an hour riding to school. But it only takes me less than a quarter of an hour to drive my car, unless the traffic is very bad. W: I see. Does this happen often? I mean the bad traffic. M: Yes, sure! I often get stuck on the way, and the problems getting worse and worse. W: Thats all of my q
15、uestions. Thank you very much. M: You are welcome. 10. What probably is the woman?A. A driver. B. A teacher. C. A reporter. 答案: C11. How long does it take the man to get to school by bike?A. About an hour. B. Half an hour. C. Fifteen minutes. 答案: A12. What does the man think of the traffic in the ci
16、ty?A. Excellent. B. Terrible. C. Normal. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Id like to check out this book, please. M: Eleanor & Park! I absolutely love this book. W: Oh. Good. Im really looking forward to reading it. Ive heard a lot of good things. MHave you read Attachments or Landline? Those are some
17、 of my favorite Rainbow Rowells novels. You should read those as well. W: I havent read them, but Ive read Fangirl, which I loved. M: I havent read that one. Oh, it looks like your card has to be renewed. Are you still at your same address?W: Yes, I am. M: Okay, youre all set. Would you like a recei
18、pt?W: No, thanks. By the way, do you have a list of the classes you offer? I couldnt find anything on the website. M: Weve been meaning to get that information up on the site. Heres a list. Most of our classes are held on Mondays and Wednesdays. Occasionally, we have a class on Friday, but its rare.
19、 W: Thank you. Im interested in taking a Photoshop class. M: Oh, yes, that has been popular for a while now. Were offering a new course starting next Monday. It will be every Monday for six weeks. We also have photography and digital design, if youre interested. W: I think Ill start with Photoshop f
20、irst. Thanks for your help. 13. Which book does the man recommend?A. Attachments. B. Fangirl. C. Eleanor&Park. 答案: A14. Why does the man ask the woman about her address?A. She recently moved. B. Her library card has to be renewed. C. He will send her information about classes. 答案: B15. Which class i
21、s the woman interested in taking?A. Digital design. B. Photography. C. Photoshop. 答案: C16. When will the new courses take place?A. On Fridays. B. On Mondays. C. On Wednesdays. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: When was the last time your family had a picnic outside? How long do you spend watching TV
22、every day? Nowadays, families spend less and less time on outdoor activities, but “Take a Child Outside” week in the US is trying to change the situation. “Take a Child Outside” week encourages parents to take their kids away from the television and go out for some fresh air. This special week began
23、 in North Carolina. Now it has spread throughout much of the US. This year, about 250 organizations in the US and Canada will take part in it. This special week brings a message to all families: go and take a long walk. Parents can take their kids to go fishing, go on a boat trip or just go camping
24、together. Even just sitting at a picnic table and watching their kids playing outside is a good idea. Outdoor activities connect kids to nature. They allow them to be free and to move around. They can also improve kids skills in creativity and observation. Kids can make use of outdoor materials when
25、 playing in the outside world around them. In addition, about 17 percent of kids in the US are overweight. This special week also aims to prevent the phenomenon from spreading. 17. What does “Take a Child Outside” week encourage parents to do?A. To forbid kids to watch TV. B. To spend more time with
26、 their kids. C. To take kids out for fresh air. 答案: C18. Which of the following activities can belong to “Take a Child Outside” week?A. Playing chess. B. Going hiking. C. Reading books. 答案: B19. Which of the following is a benefit of “Take a Child Outside” week according to the passage?A. Making kid
27、s eat less. B. Making kids protect nature. C. Making kids better at observation. 答案: C20. According to the passage, which of the following countries doesnt take part in the activity?A. The UK. B. The USA. C. Canada. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)A(2020芜湖高二检测)University Room Regula
28、tionsApproved and Prohibited ItemsThe following items are approved for use in residential rooms: electric blankets, hair dryers, personal computers, radios, televisions and DVD players. Items that are not allowed in student rooms include: candles, ceiling fans, fireworks, waterbeds, sun lamps and wi
29、reless routers. Please note that any prohibited items will be taken away by the Office of Residence Life. Access to Residential RoomsStudents are provided with a combination(组合密码)for their room door locks upon check-in. Do not share your room door lock combination with anyone. The Office of Residenc
30、e Life may change the door lock combination at any time at the expense of the resident if it is found that the student has shared the combination with others. The fee is $25 to change a room combination. Cooking PolicyStudents living in buildings that have kitchens are only permitted to cook in the
31、kitchen. Students must clean up after cooking. This is not the responsibility of housekeeping staff. Kitchens that are not kept clean may be closed for use. With the exception of using a small microwave oven to heat food, students are not permitted to cook in their rooms. Pet PolicyNo pets except fi
32、sh are permitted in student rooms. Students who are found with pets, whether visiting or owned by the student, are subject to an initial fine of $100 and a continuing fine of $50 a day per pet. Students receive written notice when the fine goes into effect. If, one week from the date of written noti
33、ce, the pet is not removed, the student is referred to the Student Court. Quiet HoursResidential buildings must maintain an atmosphere that supports the academic mission of the University. Minimum quiet hours in all campus residences are 11: 00 pm to 8: 00 am Sunday through Thursday. Quiet hours on
34、Friday and Saturday nights are 1: 00 am to 8: 00 am. Students who violate quiet hours are subject to a fine of $25. 【文章大意】本文是说明文, 主要介绍了大学宿舍的规则。21. Which of the following items are allowed in student rooms?A. Ceiling fans and waterbeds. B. TVs and electric blankets. C. Hair dryers and candles. D. Wir
35、eless routers and radios. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段第一句The following items are approved for use in residential rooms: electric blankets, hair dryers, personal computers, radios, televisions and DVD players. 可知, 电视机和电热毯是允许使用的。22. What do we know about the cooking policy?A. A microwave oven can be used. B.
36、Cooking in student rooms is permitted. C. A housekeeper is to clean up the kitchen. D. Students are to close kitchen doors after cooking. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段With the exception of using a small microwave oven to heat food, students are not permitted to cook in their rooms. 可知, 小的微波炉是可以使用的。23. If a stu
37、dent has kept a cat in his room for a week since the warning, he will face _. A. parent visitsB. a fine of $100C. written noticeD. the Student Court【解析】选D。细节理解题。根据第四段中的If, one week from the date of written notice, the pet is not removed, the student is referred to the Student Court. 可知, 如果学生在接到书面通知后
38、的一星期里没有送走宠物, 他将被送交学生法庭处理。BChinese researchers have developed a robot designed to help doctors treat COVID-19(新型冠状病毒肺炎) and other highly contagious diseases. The robot can perform some of the same medical examination tasks as doctors. For example, the device can perform ultrasounds, collect fluid sam
39、ples from a persons mouth and listen to sounds made by a patients organs. Cameras record the robots activities, which are controlled remotely so doctors can avoid coming in close contact with infected patients. Doctors and other medical workers can operate the machine from a nearby room, or from muc
40、h farther away. The robots main designer is Zheng Gangtie, an engineer and professor at Chinas Tsinghua University in Beijing. “Doctors are all very brave, ” Zheng said. “But this virus is just too contagious. . . We can use robots to perform the most dangerous tasks. ” Zheng said a friend of his, t
41、he head of Beijings Tsinghua Changgung Hospital, told him that one of the biggest problems in dealing with COVID-19 was that health care workers treating patients were getting infected themselves. Zheng said he wanted to do something to help this situation. So the engineer gathered a team and went t
42、o work on the robotic device. Zheng said the team was able to convert two robotic arms. The devices use the same technology that is used for space equipment, including moon explorers. The new robot is almost completely automated, Zheng said. It can even disinfect itself after performing actions invo
43、lving patient contact. However, Zheng said he had heard from some doctors that it would be better not to build such robots to be fully automatic. This is because many patients still desire a personal presence to help calm them during treatment. The team currently has two robots and both have been te
44、sted by doctors at hospitals in Beijing. One machine was taken to Wuhans Union Hospital, where doctors were being trained to use it. The plan is to use the robot to help treat COVID-19 patients, along with assistance from nurses and other hospital workers. Zheng would like to build more of the robot
45、s, but said money from the university has run out. About $72, 000 has been spent on each robot. He said he does not plan to commercialize the design, but hopes that a company can begin that process. 【文章大意】本文是新闻报道。中国研究人员开发了一种机器人, 旨在帮助医生在新型冠状病毒肺炎和其他高度传染性疾病的治疗中用机器人来完成最危险的任务。24. What can we learn from P
46、aragraph 2?A. The robot can record doctors activities. B. The robot can carry out actions automatically. C. The robot can assist doctors to examine patients. D. The robot can collect samples of patients organs. 【解析】选C。 细节理解题。根据第二段The robot can perform some of the same medical examination tasks as do
47、ctors. 可知, 机器人可以像医生一样执行一些医疗检查任务。由此可知, 机器人可以帮助医生检查病人。25. The underlined word “disinfect” in Paragraph 3 is the closest in meaning to _. A. affect B. clean C. update D. fix【解析】选B。词义猜测题。此处可以根据构词法猜测词义。infect意为“传染, 感染”, dis-是否定前缀; 再根据画线词所在的句子的意思“它甚至可以在进行与病人接触的动作后使自己免于感染”可以推测disinfect 意为“清洁, 消毒”。26. What
48、can we infer about the robot according to Zheng Gangtie?A. It is very costly to make. B. It is highly recognized by doctors. C. It can be purchased in the market soon. D. It can also be used in moon exploration. 【解析】选A。推理判断题。根据第五段Zheng would like to build more of the robots, but said money from the
49、university has run out. About $72, 000 has been spent on each robot. 可知, 郑想要制造更多的机器人, 但是他说大学的钱已经花光了。每个机器人大约花费了72 000美元。由此推断, 这种机器人制作费用很高。27. What is the main purpose of the text?A. To introduce a new type of medical robot. B. To provide guidance on treating COVID-19. C. To describe the current condi
50、tion of COVID-19. D. To promote the commercialization of a new robot. 【解析】选A。推理判断题。文章介绍, 中国研究人员开发了一种机器人, 旨在帮助医生在新型冠状病毒肺炎和其他高度传染性疾病的治疗中用机器人来完成最危险的任务。文章还介绍了郑钢铁研制新型机器人的过程及新型机器人的功能。由此可知, 本文主要是为了介绍一种新型医疗机器人。CI recently posted a picture on Facebook from the movie Mad Max, a film where two groups race thro
51、ugh the desert in steampunk vehicles, and wrote, “Actual picture of my way to work today. ” It was meant to be a joke because of the sandstorms in Beijing, but one of my friends from back home thought it was real. I couldnt imagine how they could think that is actually what China is like. China has
52、so many more conveniences and advantages than the West, and many of my friends agree. “I dont know how I will be able to deal when I go back home, ” said a friend who is about to end her gap year in Beijing. “Ive become so spoiled in China. ”China seems to be leading the way in innovation(创新) and co
53、nvenience for daily life. Back home I could never shop, pull out my phone and scan a QR code to pay. There have been rumors of starting bike sharing in my hometown for years with little success while bike sharing suddenly appeared in Beijing overnight. I just step outside and scan a code, and I am o
54、n my way. Going out to eat with a group of friends back home was troublesome for both the group and the servers. Splitting bills and swiping(刷) 10 different cards or making change for each person in the group can be a pain. But with Chinas WeChat, you can quickly send your friends your part of the b
55、ill. The list goes on. . . When I first arrived in Beijing, I was dead set on leaving in a month. That month has come and gone. Now, when someone asks me when Im coming back, I think to myself, “Who knows?”While my friends think I am riding through the desert on a motorbike, I am actually taking a D
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389862.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
