2020秋高中英语 Unit 4 Global warming Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Global warming Section 2训练与检测含解析新人教版选修6 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 4Section .阅读理解AThe popularity of bicycling continues to rise, and it is no surprise.Its fun, healthy and ecofriendly.Maybe thats why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today.Bikes can take you almost anywhere, and there is no fuel cost!Hop on a bicycle a
2、nd ride around your neighborhood.You may discover something new in your community.Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car.In many communities, you can bike to work and benefit from exercise without polluting the environment.You dont even have to ride all t
3、he way.Folding bikes work well for workers who ride the train.Just fold the bike and take it with you.Have you ever thought about bicycling across a foreign country? Its a great way to experience another culture, see beautiful scenery and meet friendly people.Bicycle enthusiast Goran Kropp bicycled
4、across not just one country but several.He rode a remarkable 11,000 km from his home in Sweden to Nepal and then climbed Mount Everest! And now, bicycling across a country to raise money for a charity or to advertise a cause is also popular.To encourage people to bike, many cities in Europe have est
5、ablished bikeshare programs.In Paris, for example, thousands of bikes are parked at bike stations around the city.Users can rent bikes at any station.The first halfhour of use is free.After that, users pay a small fee.When they finish riding, they simply park their bikes at any station.For people wh
6、o dont want to drive, the bikes are an excellent alternative (替代品) to buses and taxis, which burn fuel and cause pollution.As a result of the success of bike plans in Europe, theyre spreading to the US, Australia and other countries as well.Look for one in your city soon.文章大意:本文介绍了骑自行车在大城市变得更加流行。它既有
7、趣,又健康环保。1We can learn from the passage that _A_.Abikes are becoming more and more popularBbikes save peoples timeCbikes have increased in priceDbuses and taxis will be replaced by bikes解析:细节理解题。根据第一段第一句话“The popularity of bicycling continues to rise,and it is no surprise.”可知骑自行车变得越来越流行。2According to
8、 this passage, workers in some cities can take their bikes _D_.Ato concerts and festivalsBinto their company officesCto large recreational areasDonto public transportation解析:推理判断题。根据第二段“Folding bikes work well for workers who ride the train.Just fold the bike and take it with you.”可知折叠自行车很适合那些乘火车的人。
9、只需要折叠好就能随身携带。3When do the bike riders in Paris have to pay a fee?_B_AWhen they damage the bikes in an accident.BIf they ride the bikes for over thirty minutes.CAfter they receive a bill in the mail for a ride.DBefore they rent the new bikes at any station.解析:细节理解题。根据第三段“The first halfhour of use is
10、free.After that,users pay a small fee.”可知前半个小时是免费的。半个小时后用户需要付很少的费用。4We can infer from Paragraph 3 that _A_.Amany people can use the same bikesBthe bikes arent likely to break downCriders can keep the bikes for monthsDpeople can ride bikes to save money解析:推理判断题。根据第三段第一句话“To encourage people to bike,m
11、any cities in Europe have established bikeshare programs.”为了鼓励人们骑自行车,很多欧洲城市实施了公共自行车计划。第三句话 “Users can rent bikes at any station.”用户可以在任何停车点租车。第六句话“When they finish riding,they simply park their bikes at any station.”当他们骑完后,可以停在任何一个停车点。综上所述,可知人们可以共用一辆自行车。BHave you ever thought, if all ice in Antarcti
12、ca and the arctic melts due to the global warming, what will happen? But one thing is sure with 100% certainty, penguins in Antarctic and the arctic will be in big trouble.Rising temperatures in coming years would lead to less sea ice in the Southern Ocean that surrounds Antarctica and fewer habitat
13、s and feeding grounds for penguins, says the World Wildlife Fund (WWF) in its report. 2 Degrees is Too Much.Antarctica and the Arctic are the most threatened regions from climate change.In the Antarctica, the temperature has risen 2.5 degrees in the past 50 years.This speed is nearly five times fast
14、er than that before the Industrial Revolution.It is mainly caused by burning fossil fuels.Unless nations reduce carbon dioxide emission, the world will warm by an average of 2 degrees in less than 40 years.Rich nations should agree to reduce greenhouse gas emission.Temperatures near the Poles have r
15、isen much faster, which has led glaciers on the Antarctic Peninsula to melt quickly.The situation is quite critical, because in the past 50 years the number of emperor penguins has decreased by 50 percent across the whole Antarctica.On the northwest coast of the Antarctic Peninsula, the number of Ad
16、elie penguins has dropped surprisingly over the past 25 years.Fifty percent of the habitats of the emperor penguin and 75 percent of the habitats of the Adelie penguin face a rapid reduction, or even disappearance, if the global temperature rises 2 degrees above preindustrial levels.With a 2degree i
17、ncrease in global temperature and the decrease in sea ice thickness, emperor penguins will find it difficult to find new areas to live.With less sea ice, penguins could be pushed further south, but this could prevent them from hunting for food during the dark winters, because they need at least a fe
18、w hours of daylight to find their food.文章大意:本文作者告诉我们,由于全球变暖,南极和北极的冰川将融化,生活在两极的企鹅将面临绝境。5The purpose of the passage is to_C_.Aintroduce the Adelie penguins and emperor penguins to readersBtell readers about the rising temperatures in the AntarcticaCtell readers about the effect of global warmingDwarn
19、people that Antarctica is becoming smaller and smaller解析:主旨大意题。有文章首段第一句“Have you ever thought, if all ice in Antarctica and the arctic melts due to the global warming, what will happen?”可知,本文主要就是全球变暖带来的影响(文章主要提到对南极和北极的影响)。故选C最有概括性。6In the authors opinion, what has caused global warming?_A_AThat carb
20、on dioxide emission is too high.BThat the atmosphere of the earth is becoming thinner.CThat the earth is getting hotter and hotter.DThat the use of oxygen in the air is out of control.解析:事实细节题。根据文章第三段“It is mainly caused by burning fossil fuels.Unless nations reduce carbon dioxide emission, the worl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390245.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022八年级英语下册 Unit 7 Know Our World(Review)习题课件 (新版)冀教版.pptx
