分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版高考英语二轮复习限时规范训练二十四阅读板块__练速度20191202110.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390630
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:2.33MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 高考 英语 二轮 复习 限时 规范 训练 十四 阅读 板块 _ 速度 20191202110
    资源描述:

    1、限时规范训练(二十四)阅读板块练速度(满分40分,限时35分钟).阅读理解(30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour Winter SpotsHere are four spots around the world worth a winter trip.Christmas Island, AustraliaOn Christmas Day of 1643, Captain William Mynors sailed past this tropical (热带的) island 224 miles south of Java and named i

    2、t, of course, “Christmas”. Consisting of rainforest, sand beaches, coral reefs and one oceanic mountain, two thirds of this 52squaremile island is a national park, home to pipistrelles, flying foxes, endangered seabirds and sea turtles. Many of the 2,000 local people celebrate the Chinese Lunar New

    3、Year every year.Quito, EcuadorIn Quito, the sun always sets at six. As the second biggest city in Ecuador and the second highest capital in the world, Quito makes a convenient access point to the Amazon rainforest, the thrillseekers paradise (天堂). In only three hours, travelers can travel from the b

    4、estpreserved historical city center in Latin America to the land of giant tortoises, lava lizards and bluefooted boobies.Sun Peaks, CanadaSnowshoeing, dogsledding and stormwatching all make British Columbia a favorite winter destination. But if youre planning on skiing, skibiking or snowlimoriding,

    5、please head for Sun Peaks, Canadas second largest ski area.Lijiang, ChinaA winter trip to the southwest Chinese Province of Yunnan promises mild, dry and sunny weatherexcellent conditions for skiing the trails of Chinas highest ski resort (胜地), Jade Dragon Snow Mountain. Home to plenty of wildlife a

    6、nd 400 types of tress, the mountain is located about 10 miles from the UNESCO World Heritage Old Town of Lijiang, an important center for the fascinating Naxi people whose 1,000yearold Dongba characters are the only living pictographic (象形文字的) writing system worldwide today.语篇解读本文是一篇应用文。文章主要介绍了四处适合冬

    7、季旅行的目的地。1What makes Quito one of the best winter destinations?AThe various rare animals.BThe beautiful sunsets there.CThe thrilling winter activities.DThe closeness to the rainforest.解析:细节理解题。根据Quito, Ecuador部分中的“Quito makes a convenient access point to the Amazon rainforest, the thrillseekers parad

    8、ise. In only three hours, travelers can travel from.”可判断选D项。答案:D2Who might be most interested in Sun Peaks, Canada?AWinter sports lovers.BIce sculpture fans.CExperienced adventurers.DMountainclimbing enthusiasts.解析:推理判断题。根据Sun Peaks, Canada部分中的“But if youre planning on skiing, skibiking or snowlimor

    9、iding, please head for Sun Peaks, Canadas second largest ski area.”可知,冬季运动爱好者对此地应最感兴趣,故选A项。答案:A3What can you enjoy on Christmas Island and Jade Dragon Snow Mountain?AExtreme sports.BA variety of wildlife.COceanic plants and animals.DTraditional Chinese cultures.解析:细节理解题。根据Christmas Island, Australia

    10、部分中的“two thirds of this 52squaremile island is a national park, home to pipistrelles, flying foxes, endangered seabirds and sea turtles”以及Lijiang, China部分中的“Home to plenty of wildlife”可知,这两个地方都有很多种野生动物。答案:BBIn 1848, gold was found in California. Thousands of people rushed there. Many people decided

    11、to stay there. But there was a problem of sending messages between California and Missouri. The train line to California wasnt finished until 1869. It took a long time to ride a horse to Missouri.In 1860 and 1861, the Pony Express was the fastest way to get or send messages in the West. The route th

    12、ey took was around 2,000 miles long. It took most people weeks or months to ride that far. The Pony Express could make the trip in just ten days. So how did they do it?The Pony Express had 184 stations along the way. The stations were around ten miles apart. This was about how far a horse could run

    13、before getting tired. The rider would change the horse at each station. He would only take his mail package with him. Every 75100 miles, the rider would get to a home station. At each home station, riders would rest. Before resting, he would give his mail package to a new rider. The mail never stopp

    14、ed moving.It was hard to ride for the Pony Express. Each rider had to weigh less than 125 pounds. Speed was the key. Most of the riders were teenage boys. They rode at a fast speed of up to 100 miles a day. If there were an emergency, one might have to ride 200 miles in a day. The ride could be dang

    15、erous, because attacks by Native Americans were common. Riders should be brave enough.The Pony Express played an important role for a time, but it did not last. The Civil War started in April, 1861. This was bad news to the owners of the Pony Express. The worst for them was yet to come. On October 2

    16、4th, 1861, the first telegraph line to California was finished. People could send messages in an instant. Two days later, the Pony Express closed, but the spirit of the brave riders lives on even today. 语篇解读本文是一篇说明文。在美国淘金热的年代,东西部互通信息是件很不容易的事,但当时有一家公司却能提供最快的邮递服务,那么这家公司是如何运作的呢?4How soon could the Pony

    17、 Express send a letter from California to Missouri?AIn twenty days.BIn thirty days.CIn ten days.DIn twentyfour hours.解析:细节理解题。根据第二段中的“The Pony Express could make the trip in just ten days.”可知,答案为C。答案:C5Why were the Pony Express stations ten miles apart?AThere should be enough stations to keep the ri

    18、ders safe.BThe riders must have a rest after riding ten miles.CA rider would spend one day in riding ten miles.DA horse could run that far before getting tired.解析:细节理解题。根据第三段中的“This was about how far a horse could run before getting tired.”可知,马跑十英里后就会疲倦,所以每跑十英里就要换马。答案:D6Whats the main idea of the fo

    19、urth paragraph?AProblems existing in the Pony Express.BThe special system of the Pony Express.CDangers to the workers in the Pony Express.DRequirements for a rider of the Pony Express.解析:段落大意题。根据第四段的内容可知,本段描述了该公司的骑手必须具备的条件。答案:D7Which of the following ended the Pony Express?AThe train line.BThe Civil

    20、 War.CThe use of telegraph.DMobile phones.解析:细节理解题。根据最后一段的内容可知,虽然美国内战的爆发对该快递公司有影响,但最终让它倒闭的还是电报的使用。答案:CCIts hard to imagine the humble bucket (桶) being a work of art, but those made by Shuji Nakagawa in his Kyoto studio go for thousands of dollars. Smooth and fragrant with the fresh smell of hinoki,

    21、they are used for a variety of purposes from storing rice to holding water for bathing. The level of craftsmanship, honed (磨炼), over a century of teaching and built on traditional methods that go back 700 years, creates a perfect finish and it is almost impossible to see the joints (接头) on the bucke

    22、ts.The story begins with Nakagawas grandfather, Kameichi, who 90 years ago went to work at the famous carpentry studio Tarugenwhen he was just 10 years old. At 45, he left to establish his own firm, calling it Nakagawa Mokkougei. Now run by Kiyotsugu, Nakagawas father, the company still operates and

    23、 is one of the most highly regarded traditional carpentry firms in Japan.Nakagawa was initially resistant to following his father, but he eventually joined the family business after graduating with a fine arts degree from Kyotos Seika University. He worked 10 to 12 hours every weekday to learn the c

    24、raft. However, times have changed and as cheap, plastic, or massproduced products have become readily available, the demand that was a given for his father and grandfather is no longer there. This thirdgeneration carpenter has to make some changes to the way his company designs, produces and finally

    25、 markets its product. “For me, there is such great skill, history and philosophy in one bucket,” Nakagawa says. “To lose that is a great shame to me. So if I can carry on this skill, this history and philosophy, the form is not important. If I can pass this on to the next generation, Im willing to m

    26、odernize, as long as the essence (精髓) is there.”语篇解读本文是一篇记叙文。随着社会的发展,大批量生产的日用品抢走了很多传统手艺的市场,使这些手工艺作坊面临困境。8What can we learn about the bucket made by Nakagawa?AIt is made out of cheap plastic.BIt is mainly used to store food.CIt is usually sold at a low price.DIt is regarded as an amazing craft.解析:细节理

    27、解题。根据第一段中的“Its hard to imagine the humble bucket being a work of art”以及“The level of craftsmanship.creates a perfect finish and it is almost impossible to see the joints on the buckets.”可知,Nakagawa制作的这种桶简直就是令人称赞的艺术品。答案:D9What did Nakagawa do upon graduation?AHe worked at a carpentry studio.BHe took

    28、charge of the family business.CHe worked hard to be a skillful carpenter.DHe opened his own studio in downtown Kyoto.解析:细节理解题。根据第三段中的“He worked 10 to 12 hours every weekday to learn the craft.”可知,毕业后Nakagawa努力打磨自己的技艺。答案:C10What challenge does Nakagawa face as a thirdgeneration carpenter?AHe cant get

    29、 any support from his family.BHe has to make his products popular on the market.CHe feels it hard to produce buckets in large quantities.DHe fails to understand the philosophy of making buckets.解析:推理判断题。根据第三段中的“This thirdgeneration carpenter has to make some changes to the way his company designs, p

    30、roduces and finally markets its product.”可知,传统工艺已经不如以前那么有市场,Nakagawa要做的是想办法让他的产品赢得市场的认可。答案:B11From which is the text probably taken?AAn art and design magazine.BA school textbook.CA research paper.DA health report.解析:推理判断题。通读全文可知,本文介绍了位于日本京都的一家用传统工艺生产木桶的工作室由于社会的发展面临被新型产品取代的威胁,这与艺术和设计有关,故选A。答案:ADWhen

    31、 you look in the mirror, you see yourself. That puts you in the company of animals like dolphins, elephants and chimpanzees (黑猩猩). The mirror test is often used as a way of measuring whether animals have selfawareness. And an animal that is aware of itself has a high level of intelligence. Now, a sp

    32、ecies of fishthe cleaner wrassehas also spotted its reflection.Alex Jordan, a biologist at the Max Planck Institute in Germany, is one of the researchers of the study on cleaner wrasse consciousness. He and his team conducted many tests that show the fish does seem to recognize its reflectionwhen th

    33、e researchers added a colored mark to its body, the fish would even try to remove the mark upon catching sight of it in the mirror. It seems to indicate the clever fish species has some sense of self or individuality.But Jordan said,“Im the last to say that the cleaner wrasse fish is as smart as chi

    34、mpanzees.” Instead, he believes that the measure scientists have used for nearly 50 years is imperfect.One problem with the test, for example, is that it uses vision to measure selfawareness. Yet not all animals rely on sight to recognize themselves. It may well be that a bat, for example, which dep

    35、ends on sonar (回声定位) to get around, is selfconscious. Elephants, while able to pass the mirror test, rely more heavily on smell than on sight.Consciousness in humans or animals is not easy to measure or understand. Philosophers and scientists have long wrestled_with the questions of how a sense of s

    36、elf is assessed, and how it relates to physical processes. Jordan believes the cleaner wrasse is selfcognizant (自我知晓的), but not the same extent (程度) as a human. This means scientists need to reconsider whether some concepts centered on humans can be used in understanding animals.语篇解读本文是一篇说明文。科学家们通常用

    37、“镜子测试”来检测动物的自我意识,但是Alex Jordan却对这个方法提出了质疑。12Why are dolphins, elephants and chimpanzees mentioned in the text?AThey are as clever as humans.BThey have some sense of self.CThey have the same intelligence.DThey are widely used in experiments.解析:推理判断题。根据第一段的内容可知,文中提到的海豚、大象和黑猩猩都通过了镜子测试,即能在镜子里认出自己,它们有一定的

    38、自我意识。答案:B13The study on the cleaner wrasse made Alex Jordan _.Adoubt whether the mirror test is reliableBdiscover the secret about the fishs sightCdevelop a better method to replace the mirror testDbelieve the cleaner wrasse is as smart as chimpanzees解析:细节理解题。根据第三段中的第二句以及第四段的内容可知,Alex Jordan对“镜子测试”的

    39、可靠性产生了怀疑。答案:A14Which of the following can replace the underlined part “wrestled with”?Apresented withBended withCstruggled with Dagreed with解析:词义猜测题。wrestle的本意为“摔跤”,这里为引申义“应对,对付”。答案:C15What can we learn from the text?AIt is relatively easy to test animals consciousness.BSome concepts for humans cant

    40、 be applied to animals.CAnimals rely on at least two senses to get to know themselves.DMore tests need to be done to prove the cleaner wrasse is selfaware.解析:推理判断题。通读全文,尤其是最后一段的最后一句可知,一些基于人类的概念不能用在动物身上。答案:B.阅读七选五(10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。During the day, most of us are out in the

    41、community mixing with all kinds of people. Our children are learning about the world from many sources without parental involvement. 16 Perhaps the only opportunity of the day to talk with each other is at the dinner table. So how can we gather our family to the table and have quality meal time toge

    42、ther?Eating meals together is not an easy thing and does not necessarily mean the experience will be wonderful. 17 I first recommend trying setting a modest goal of two times a week and building from there.Learning to shop wisely and prepare food is a useful skill which is becoming more important wi

    43、th rising food prices. I usually take my kids with me to shop, so we can practice thrift (节俭)18 They are proud to contribute to the meal and enthusiastic about the mealtime.19 But there are ways to make food preparation fast and easy. Soups can be made in quantities to last two or three dinners. And

    44、 when cooking rice or potatoes, make enough for a few meals.The interruption of a phone call or text message is a sure way to break the conversation and remind everyone of events beyond the dinner table. At our home, we make it a rule that all cell phones are in silent mode. 20AFood is better eaten

    45、with the people we love.BEven within family, it takes practice to get along.CEven when everyone is home, they do their own things.DGiven a little guidance, young children can also be helpful in the kitchen.EIt makes our time together more relaxing and helps have a sound conversation.FProbably we fav

    46、or dining out because homecooked meals always take more time.GIts true that the shape of table and the seating order can influence communication.语篇解读本文是一篇说明文。在繁忙的现代社会,家人在一起交流的时间并不多。作者就一家人如何能坐在一起共享晚餐并多一些交流给出了建议。16解析:本句与本段前两句共同描述了一个问题:一家人很少有相互交流的机会。答案:C17解析:本空起承上启下的作用。上文指出,家人坐在一起吃晚饭是交流的好机会。但是,坐在一起吃饭并不

    47、是一件易事,而且也不一定会是愉快的经历。因此,家人相处也需要练习。空后作者提出具体的建议“I first recommend trying setting a modest goal of two times a week.”可知,应选B。答案:B18解析:根据本空前后内容可知,作者建议让小孩参与购物和食物制作,D项与此相关。答案:D19解析:根据本段中的“But there are ways to make food preparation fast and easy.”可知,本段针对“在家做饭很费时”这一问题给出了建议,故选F。答案:F20解析:E项显然是在家时手机静音带来的好处。答案:E

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语二轮复习限时规范训练二十四阅读板块__练速度20191202110.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390630.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1