2020版高考英语大一轮复习(山西专用 外研)检测:7_必修二 MODULE 1 OUR BODY AND HEALTHY HABITS 题型组合训练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大一轮复习山西专用 外研检测:7_必修二MODULE 1OUR BODY AND HEALTHY HABITS 题型组合训练 WORD版含答案 2020 高考 英语 一轮 复习
- 资源描述:
-
1、题型组合训练四(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018江西质检)The US president Donald Trump has popularized the phrase “fake news”. But not too long ago these words in combination would have meant little to everyday English speakers.Anatoly Liberman, a German, writes about the origins of the word “fake”
2、. The word, it turns out, has a very dark past. The best guess at how “fake” became the mainstream, argues Liberman, is that it was a kind used by thieves in the London underworld. But “how it got there, nobody in the world knows, and probably nobody will ever know,” he tells Quartz.Liberman is a pr
3、ofessor at the University of Minnesota and the author of Word Origins and How We Know Them. He writes that early records of “fake” as an English adjective appeared around the middle of the 18th century. The word likely comes from cant, or thief jargon(行话).The OED mentions “fake” as a verb starting i
4、n 1819, which basically meant “to do” in jargon, but also “to kill, wound, or rob”. An entry from a dictionary that year reads:“To fake any person or place, to rob them; to fake a person may also imply to shoot, wound, or cut; to fake a man out and out, is to kill him.”Liberman traces the word next
5、to Charles Dickens, who used “cly-faker”,where “cly” means pocket, in Oliver Twist. This is how he believes the knowledge of “fake” as a word that means to steal, spread. Eventually it became a commonplace English word.1.The underlined word “fake” in Paragraph 1 probably means . A.lyingB.trueC.commo
6、nD.interesting2.What can we learn about Anatoly Liberman?A.He is skilled in some foreign languages.B.He is interested in all the English words.C.He lived in England for a long time.D.He likes writing articles in English very much.3.What is mainly discussed in this passage?A.The history of English wo
7、rds.B.Some stories about English words.C.The importance of the English word “fake”.D.The origins of an English word.4.What can we infer from this passage?A.We must focus on the words of Donald Trump.B.We should study English words very carefully.C.“Fake” likely comes from words used by a class of pe
8、ople.D.Anatoly Liberman likes to trace the commonplace English words.答案语篇解读美国总统特朗普使得“假新闻”这个词成为流行词。文章探讨了“fake”这个词的起源。它曾是伦敦底层社会里小偷之间的行话,意为“做”“杀死”“偷”等。1.A词义猜测题。美国总统特朗普使得“假新闻”一词成为流行词。由此可知,fake的意思应为“假的”,故选A项。2.A推理判断题。由第三段中的“Liberman is a professor at the University of Minnesota and the author of Word Ori
9、gins and How We Know Them.”可知,Liberman是明尼苏达大学的教授,也是Word Origins and How We Know Them一书的作者。且在文中他探索了fake一词的起源。由此可以推知,他非常擅长外语。故选A项。3.D主旨大意题。由文章第二段中的“Anatoly Liberman, a German, writes about the origins of the word fake.”和下文的具体介绍可知,文章探讨了“fake”这个词的起源,也就是探索一个英语单词的起源,故选D项。4.C推理判断题。由第二段中的“The best guess at
10、how fake became the mainstream, argues Liberman, is that it was a kind used by thieves in the London underworld.”可知,Liberman提出,关于“fake”一词如何成为主流词,最可靠的猜测应该是,它曾是伦敦底层社会里小偷之间的行话,也就是社会某一阶层的人使用的语言,故选C项。B(2018课标全国)Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning, but s
11、he is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money:Good Food, she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste, while preparing recipes for u
12、nder 5 per family a day. And the Good Morning Britain presenter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own home, preparing meals for sons, Sam, 14, Finn, 13, and Jack,11.“We love Mexican churros, so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,”
13、she explains.“I pay 5 for a portion(一份), but Matt makes them for 26p a portion, because they are flour, water, sugar and oil. Everybody can buy takeaway food, but sometimes were not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eight-part series(系列节目), Save Money:Good Food, follows in the f
14、ootsteps of ITVs Save Money: Good Health, which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense, Susanna and Matt spend time with a different family each week. In tonights Easter special they come to the aid
15、of a family in need of some delicious inspiration on a budget. The team transforms the familys long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.5.What do we know about Susanna Reid?A.She enjoys embarrassing her guests.B.She has started a new programme.C.She dislikes working ea
16、rly in the morning.D.She has had a tight budget for her family.6.How does Matt Tebbutt help Susanna?A.He buys cooking materials for her.B.He prepares food for her kids.C.He assists her in cooking matters.D.He invites guest families for her.7.What does the author intend to do in paragraph 4?A.Summari
17、ze the previous paragraphs.B.Provide some advice for the readers.C.Add some background information.D.Introduce a new topic for discussion.8.What can be a suitable title for the text?A.Keeping Fit by Eating SmartB.Balancing Our Daily DietC.Making Yourself a Perfect ChefD.Cooking Well for Less答案语篇解读本文
18、介绍了英国节目主持人Susanna Reid创办的一档新节目Save Money:Good Food的相关情况。5.B细节理解题。根据第一段的but she is cooking up a storm in her latest role可知,她创办了一档新节目,故选B项。6.C推理判断题。根据第二段第一句话(在节目Save Money:Good Food中,她每周拜访一个不同的家庭,并且在厨师Matt Tebbutt的帮助下在准备每个家庭每天低于5英镑的食谱时提供如何减少食物浪费的很好的建议)可知,Matt Tebbutt在做饭方面帮助了Susanna,故选C项。7.C推理判断题。文章前三段
19、主要介绍了新节目Save Money:Good Food的相关情况,而第四段介绍了它和节目Save Money:Good Health的关系。由此推断本段主要补充这一节目的背景知识,故选C项。8.D主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了英国节目主持人Susanna Reid通过创办新节目Save Money:Good Food教给观众如何花更少的钱制作更美味的食物。故选D项。CYoure out to dinner. The food is delicious and the service is fine. You decide to leave a big fat tip. Why? The
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390770.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
