2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:必修2 MODULE 3 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大一轮外研版复习配套练习:必修2MODULE 阅读理解专项练 WORD版含答案 2020 高考 英语 一轮 外研版 复习 配套 练习 必修 MODULE 阅读 理解 专项 WORD
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(五)高考题型规范练第18页必修2Module 3:阅读理解专项练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AReading OktoberfestPalmer Park is the perfect place to host the first Reading Oktoberfest,which takes place on 1518 September.You can experience everything that makes Oktoberfest,held in a huge Beer ten
2、t.Well have live music and DJs and thousands of people going crazy.Opening hours:Thursday 15 September 17:00-23:30Friday 16 September 17:00-23:30Saturday 17 September 12:30-23:30Sunday 18 September 12:30-19:00Ramsbottom FestivalWith its riverside location,Ramsbottom Festival is one festival which ca
3、n truly be called beautiful.Here you can enjoy a mix of music,great arts and family shows,as well as a variety of Great British and international food.Ramsbottom Festival takes place on 1618 September at Ramsbottom Cricket Club,Bury,easily reachable by public transport from Manchester city centre.Th
4、e Willow Festival DorsetThe Willow Festivalthe worlds largest festival showing new and undiscovered live music bands and artists is coming to Dorset.Fun for all the family,the event also has a shopping area,a world food village,and plenty of activities for kids.Tickets are just 10.00,which covers a
5、come-and-go attendance for all three days.River Cottage FestivalIts our first ever family-friendly music festival,right here at River Cottage HQ in Devon.On 1718 September,the farm will be filled with live music from popular bands in the UK.In between all that dancing youll be able to watch shows fr
6、om local craftspeople (匠人) and make your own piece of jewelry.Tickets will cost you just 35,or 10 for children under 12 (babies under 2 go free).【语篇导读】本文是应用文。文章是四个秋季音乐节活动的介绍。1.What can visitors enjoy at Ramsbottom Festival?A.Family shows.B.Dancing on the farm.C.Making beautiful things by hand.D.Inte
7、rnational bands performances.答案A解析细节理解题。根据Ramsbottom Festival部分中的“Here you can enjoy a mix of music,great arts and family shows.”可知,在Ramsbottom Festival可以欣赏家庭表演。2.Both The Willow Festival Dorset and River Cottage Festival .A.are held at the same timeB.ask visitors to pay the same priceC.take place n
8、ear a riverD.are family-friendly答案D解析细节理解题。根据The Willow Festival Dorset部分中的“Fun for all the family”以及River Cottage Festival部分中的“Its our first ever family-friendly music festival.”可知,这两个节日都是非常适合一家人参加的。3.Which festival lasts the most days?A.River Cottage Festival.B.Ramsbottom Festival.C.Reading Oktobe
9、rfest.D.The Willow Festival Dorset.答案C解析细节理解题。对比文中的时间:Reading Oktoberfest:15-18 September,Ramsbottom Festival:16-18 September,The Willow Festival Dorset:all three days和River Cottage Festival:17-18 September可知,Reading Oktoberfest是四个节日中持续天数最多的。BKatie Smith Milway,author of the CitizenKid series,encour
10、ages children to be better citizens.Milways most well-known book is called One Hen:How One Small Loan(贷款) Made a Big Difference.The book is inspired by the true story of Kwabena “Kojo” Darko.It tells how a poor boy,Darko,in Ghana receives a small loan and buys a hen.This results in 25 more hens.The
11、farm is enough to support Kojos family and provide a livelihood for others.In a recent interview,Darko talked about how the hen changed his life.“It was amazing,” he said.“I slept with the chicken; I did everything with the chicken.It brought us money,and I was able to go to school and study.” The t
12、iny farm finally grew into one of the largest in West Africa.Darko went on to become chairman of Opportunity International,an organization that gives loans to people who cannot get them from a bank.“I want to give people who are poor and needy a chance just as someone did for me,” Darko said.By writ
13、ing about how small kindnesses can help families like Darkos,Milway hopes to encourage kids to deal with such problems as poverty.“Build a little business,” she said.“Maybe its a lemonade stand.Maybe its bigger than that.With the money you have made,you have a choice of spending it,saving it,or givi
14、ng it to help others.”Milway likes the idea of kids volunteering.When she was growing up,she enjoyed taking part in church activities and her school service organizations.She said that her mother encouraged her by volunteering and helping international students.“We were always a home where they coul
15、d feel welcome,” Milway said.【语篇导读】本文是记叙文。Milway最受欢迎的一本书讲述了一个小男孩在贷款的帮助下通过养鸡改变自己和周围人的生存状况的故事,鼓励孩子们改变自己的处境,进而帮助他人,改变世界。4.What do we know about One Hen:How One Small Loan Made a Big Difference?A.It is based on a true story.B.It is Milways latest book.C.It was written for poor kids.D.It offers advice on
16、 raising hens.答案A解析细节理解题。由第一段中的“The book is inspired by the true story of Kwabena Kojo Darko.”可知,这本书是根据真实故事创作的。5.What can we learn about Opportunity International?A.It was started by Darko.B.It gives jobs to the poor.C.It is in need of volunteers.D.It provides loans for the poor.答案D解析细节理解题。由第三段中的“Op
17、portunity International,an organization that gives loans to people who cannot get them from a bank”可知,该机构为穷人提供贷款。6.Whats Milways suggestion for kids?A.Start small businesses.B.Spend money carefully.C.Take part in school activities.D.Help international students fit in.答案A解析推理判断题。由倒数第二段中的“Build a litt
18、le business, she said.Maybe its a lemonade stand.Maybe its bigger than that.”可知,Milway建议孩子们可以通过做一些小生意来解决贫困问题。7.Whats the purpose of the text?A.To tell a life-changing story.B.To advertise a best-selling book.C.To encourage kids to make a difference.D.To show the importance of making loans.答案C解析写作目的题
19、。由第一段中Milway最受欢迎的书的标题One Hen:How One Small Loan Made a Big Difference以及最后一段中的“Milway likes the idea of kids volunteering”可推断,本文通过介绍Milway最受欢迎的书的内容(根据真实故事创作)鼓励孩子们改善处境,改变世界。CThe law of supply and demand explains how the prices of goods and services are determined.Prices rise when there is an increase
20、in demand.When there is an increase in supply,prices go down.When the amount of goods being demanded is the same as the amount of goods being supplied,it stabilizes prices.However,if either side increases too much,it can create economic problems.Tulip Mania was a period in the Dutch Golden Age when
21、the prices of tulips rose and dropped rapidly.In the 1630s,the demand for these flowers increased so much that prices went out of control.After tulips were introduced to the Netherlands,they became a symbol of wealth and position.As a result,the rare types were seen as valuable things and were trade
22、d at high prices.Soon,they grew in popularity as a trading product,and traders bought them to make a lot of money.Even ordinary people started to believe it was an easy way to make money and got involved in the trade of the tulips.Prices kept on rising as more people wanted tulips.Some people began
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390779.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023-2024部编版语文一年级上册《汉语拼音1ɑoe》.ppt
