分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2020版高考英语总复习 Module 5 Newspapers and Magazines高考题型分组训练 外研版必修2.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390915
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:2.32MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版高考英语总复习 Module Newspapers and Magazines高考题型分组训练 外研版必修2 2020 高考 英语 复习 Magazines 题型 分组 训练 外研版 必修
    资源描述:

    1、Module 5 Newspapers and Magazines高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018太原市高三年级模拟)Urban Transportation in CanadaPublic transportation & Transit passesAll cities and most major towns in Canada have a public transportation system with one or more modes of transportation (bus, subway, train, etc.).

    2、 The bus is the most common form of urban transportation in Canada. To use public transportation, you must purchase a ticket or a transit pass. Transit passes allow you unlimited use of public transportation for a specific period (one month or more). They are usually cheaper than buying many tickets

    3、 if you plan to use public transportation often.Transportation for people with disabilitiesPublic transportation often has features to assist people with disabilities. In many cities and towns, there are also transportation services available specifically for people with limited mobility, such as sp

    4、ecially equipped buses. You can find out about these services in the same way you would learn more about other public transportation options.Etiquette on public transportationWhen taking public transportation such as a bus or train, it is important to understand the unspoken rules of conduct in the

    5、shared space. Here are a few things to note:Be polite and respectful to others around you. For example, maintain an appropriate noise level when talking or making a phone call.If you are carrying a backpack or a large shoulder bag in a crowded public transit vehicle, keep it close to you, preferably

    6、 at your feet to avoid hitting people with it as you walk by.Avoid pushing or touching others in order to make more room for yourself. Sometimes public transit can become very crowded, but it is important to keep calm and give others appropriate personal space.Have your proof of payment accessible i

    7、n case you are asked to show it.语篇解读:本文主要介绍了加拿大的公共交通方式和交通卡、公共交通为残疾人提供的服务及在公共交通工具上应注意的一些礼仪。1What is the advantage of using transit passes over buying tickets?ASafer trips. BLonger service hours.CLower costs. DMore use of transport.解析细节理解题。根据第一段中的“Transit passes allow you unlimited use of public trans

    8、portation for a specific period (one month or more). They are usually cheaper than buying many tickets if you plan to use public transportation often”可知,交通卡可以在特定时间段内无限次使用,因此如果经常使用公共交通工具的话,使用交通卡(transit passes)会更便宜,故选C项。答案C2How does the transportation system help people with disabilities?ABy running

    9、special transport services.BBy offering fewer transportation options.CBy limiting their mobility on city buses.DBy providing free rides in towns and cities.解析细节理解题。根据第二段中的“In many cities and towns, there are also transportation services available specifically for people with limited mobility, such a

    10、s specially equipped buses”可知,交通系统可以为残疾人提供特殊的交通服务,故选A项。答案A3What is considered impolite on public transportation?ALowering your speaking voice.BPlacing backpacks at your feet.CStaying close to other passengers.DHaving your proof of payment at hand.解析细节理解题。根据第六段中的“Avoid pushing or touching others in o

    11、rder to make more room for yourself.”及“it is important to keep calm and give others appropriate personal space”可知,在公共交通工具上要避免触碰到他人,为他人留出适当的个人空间,因此C项(和其他乘客靠得很近)是不礼貌的,故选C项。答案C B(2018南昌市第一次模拟测试)When I was five or six years old, I remember watching TV and seeing other children suffer in other parts of t

    12、he world. I would say to myself, “When I grow up, when I can get rich, I will save kids all over the world.”At 17, I started my career here in America, and by the age of 18, I started my first charity organization. I went on to team up with other organizations in the following years, and met, helped

    13、, and even lost some of the most beautiful souls, from sixyearold Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia(白血病), and whose story inspired thousands to volunteer as donors, to my grandmother, who lost her battle with cancer in 2012, and her death is the very reason and the driving force be

    14、hind the Clara Lionel Foundation (CLF). Were all human. And we all just want a chance: a chance at life, a chance in education, a chance at a future, really. And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one.People make it seem too hard to do charity work. T

    15、he truth is, you dont have to be rich to help others. You dont need to be famous. You dont even have to be collegeeducated. But it starts with your neighbor, the person right next to you, the person sitting next to you in class, the kid down the block in your neighborhood. You just do whatever you c

    16、an to help in any way that you can. And today, I want to challenge each of you to make a commitment to help one person,one organization,one situation that touches your heart. My grandmother always used to say, “If youve got a dollar, theres plenty to share.”语篇解读:本文是一篇记叙文。小时候在电视中看到世界的一些地方遭受困苦的孩子时,“我”

    17、便下定决心长大后要帮助他们;十八岁时“我”创立了自己的第一个慈善组织。慈善无关贫富,无关名誉,无关教育背景;从帮助身边的人做起,你将成就你的事业。4What did the author want to do at a young age?AWatch TV. BGrow up quickly.CBecome wealthy. DHelp other children.解析细节理解题。根据第一段中的第二句“I would say to myself, When I grow up, when I can get rich, I will save kids all over the world

    18、.”并结合第一段内容可知,小时候在电视中看到受苦的孩子,作者想要在长大后帮助他们,故D项正确。答案D5What directly caused the author to create and develop the CLF?AA sixyearold kids request.BHer grandmothers death of cancer.CMany volunteers inspiration.DOther organizations encouragement.解析细节理解题。根据第二段第二句中的“to my grandmother, who lost her battle with

    19、 cancer in 2012, and her death is the very reason and the driving force behind the Clara Lionel Foundation (CLF)”可知,在2012年,祖母不敌癌症病魔而去世,这促使作者成立了克拉拉莱昂内尔基金会(CLF)。据此可知,是作者的祖母患癌症去世这件事促使了作者成立并发展了克拉拉莱昂内尔基金会(CLF),故B项正确。答案B6What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to?AA chance. BA task.CA lif

    20、e. DAn organization.解析代词指代题。根据第二段的最后一句“And at CLF, our mission is to impact as many lives as possible, but it starts with just one”可知,在克拉拉莱昂内尔基金会中,我们的任务是尽可能影响更多的生命,但这个任务从影响一个人的生命开始。根据该句中的“as many lives as possible”,结合“but. just one”可知,画线词one指代“a life”,故C项正确。答案C7What does the author suggest people do

    21、 in the last paragraph?ADo little things to help those around them.BWork hard to get a college education.CChallenge their friends to offer help.DDo charity work whoever you are.解析推理判断题。根据第三段中的第五句“But it starts with your neighbor, the person right next to you, the person sitting next to you in class,

    22、 the kid down the block in your neighborhood”可知,慈善帮助可以从帮助你的邻居开始,帮助现在在你身边的人开始,帮助上课时坐在你旁边的人开始,帮助你家附近街区上的小孩开始。据此可以判断,作者建议慈善从帮助身边的人做起,故A项正确。答案AC(2018广州市综合测试)The belief that new technologies are causing the death of work is the idea that never goes away. Despite evidence to the contrary, we still view te

    23、chnological change today as being more rapid and dramatic in its consequences for work than ever before. But this is nothing new. People have always viewed the technological change that takes place during their lives as the most dramatic and dangerous that ever happened in history. In the 1930s, the

    24、 British economist (经济学家) John Maynard Keynes predicted the widespread use of electricity would produce a world where people spend most of their time doing nothing. In the United States during the 1960s, the government repeatedly investigated fears that automatic machines would permanently reduce th

    25、e amount of work available. In 1988, one Australian historian claimed that at least a quarter of the workforce would be without jobs within 10 years because of computers.Of course, none of these disasters came to pass in the United Kingdom, the United States and Australia, or anywhere else.Yet today

    26、, we are seeing the return of these predictions, with some experts claiming the world of work is once more undergoing radical and unprecedented change. They argue that robots and other workplace technologies are causing a reduction in the total amount of work available, or are bringing a more rapid

    27、pace of substitution of machines for humans than the one that has been seen previously.But there is a little evidence to support such beliefs. Statistics show that the percentage of people in work, the number of hours they work, and how frequently they change jobs have remained remarkably constant o

    28、ver the past 20 years.This stability should not come as a surprise. There are good reasons why we should not expect new technologies to cause the death of work. New technologies always cause job losses, but that is only part of the story. What also needs to be understood is how they increase the amo

    29、unt of work available.One way this happens is through the increases in incomes that accompany the use of new technologies. With the introduction of these technologies, goods and services can be produced faster, which results in higher real incomes for workers. Higher incomes then increase demand for

    30、 other products and consequently more workers are needed to make them. Additionally, while new technologies are likely to substitute for some types of workers, they will also increase demand for other types of workers, especially those with higherlevel skills and expertise.So, the end of work is no

    31、closer today than at any time in the past. But there is still a need to keep disproving the prediction and to reduce peoples fears.语篇解读:本文是一篇议论文。历史上曾经发生过多次预测技术的发展导致人们失业的事情,现在这个论调又被提起;数据显示,事实上新技术的发展并没有导致工作总量的减少。8What is the function of the second paragraph?ATo explain the importance of developing new

    32、 technologies.BTo show how the technology affected employment in the past.CTo argue that technological dangers are becoming more serious.DTo give historical examples of unnecessary fears about new technologies.解析细节理解题。通读第二段可知,该段列举了英国经济学家、美国政府和澳大利亚历史学家的预测,时间分别为20世纪30年代、20世纪60年代和1988年,他们都预测新技术的发展会导致工作

    33、职位的减少;由第三段“Of course, none of these disasters came to pass in the United Kingdom, the United States and Australia, or anywhere else”可知,所预测的这些情况都没有发生;据此可以判断,该段旨在举例说明我们没有必要担心新技术的发展,故D项正确。答案D9How can employment statistics over the past 20 years best be described?AConfusing. BReliable.CStable. DVariable

    34、.解析推理判断题。根据第五段的第二句“Statistics show that the percentage of people in work, the number of hours they work, and how frequently they change jobs have remained remarkably constant over the past 20 years”可知,就业统计数据显示,在过去的二十年里,工作人员的比例、工作时间和换工作的频率一直保持着惊人的稳定;据此可以判断,在过去的二十年里,就业统计数据是稳定的。C项意为“稳定的”,故C项正确。答案C10Acc

    35、ording to Paragraph 7, why does demand for other products often increase after new technologies are introduced?AThere are more goods for people to choose from.BThere is more demand for new skills in the economy.CProductivity improvements help raise workers salaries.DHigher quality goods at lower pri

    36、ces encourage consumption.解析细节理解题。根据第七段的第二、第三句“With the introduction of these technologies, goods and services can be produced faster, which results in higher real incomes for workers. Higher incomes then increase demand for other products and consequently more workers are needed to make them”可知,随着新

    37、技术的引入,商品生产更快,从而使工人的实际收入得到了提高;更高的收入会增加人们对其他产品的需求,因此需要更多的工人来生产这些产品。据此可知,生产效率的提高使工人的工资上涨,这是产品需求增加的原因,故C项正确。答案C11What is the authors opinion about the introduction of new technologies?AIt does not have an effect on most peoples jobs.BIts benefits are usually not worth the introduction.CIt usually leads

    38、to a significant increase in employment.DIts danger to peoples employment possibilities is overstated.解析推理判断题。根据最后一段“So, the end of work is no closer today than at any time in the past. But there is still a need to keep disproving the predictions and to reduce peoples fears”可知,作者认为人们夸大了引进新技术对失业的影响,故

    39、D项正确。答案DD(2018长沙市、南昌市部分学校第一次联合模拟)Watching what you eat can be easier said than done, but a recent study shows it might not just be about whats on your plateit could be about how quickly it disappears.Japanese researchers followed 1,083 adults for five years, splitting them into three categories base

    40、d on how quickly they ate: slow, normal, and fast. They also answered a questionnaire at the beginning of the study, sharing their diet, physical activity, and medical history. In the beginning, none of the volunteers had metabolic syndrome(新陈代谢综合征)meaning at least three risk factorswhich can lead t

    41、o health problems like heart conditions and diabetes.When the participants reported back five years later, 84 had been diagnosed(诊断) with metabolic syndromeand their eating speed was a major predictor, according to the results in the journal Circulation. The fast eaters were 89 percent more likely t

    42、o have metabolic syndrome than slow and normal eaters. Just 2. 3 percent of slow eaters received the diagnosis, compared to 11.6 percent of fast eaters. But thats not all. Fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow eaters.The researchers say gob

    43、bling makes it easier not to take notice of fullness before your body has a chance to signal you to stop. “So when people eat fast they are more likely to overeat,” said Takayuki Yamaji, MD, study author and cardiologist at Hiroshima University in Japan in a statement.Previous research backs up the

    44、weight benefits of slow eating, too. One study of New Zealand women found fast eaters have higher bodymass indexes(指数), and a Chinese study found that both healthy and fat men ate less when told to chew 40 times instead of 15 times before swallowing. Initial research even suggests chewing your food

    45、longer could burn more caloriesup to about 1,000 extra every month.语篇解读:本文是一篇说明文。不只吃什么影响健康,吃的速度也影响健康。12What are the participants divided by?AMedical history. BHealth condition.CPhysical activity. DEating speed.解析细节理解题。根据第二段中的“splitting them into three categories based on how quickly they ate: slow,

    46、normal, and fast”可知,按照参与者吃饭的速度,研究者将他们分为吃得慢、正常、快三个类别。答案D13Which may be the result of the study?AFast eaters are 4 times more likely to have metabolic syndrome.BNormal and slow eaters dont have metabolic illness.C89% of fast eaters have higher blood pressure.DSlow eaters are healthier than fast eaters

    47、.解析推理判断题。根据第三段中的“Fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow eaters”可知,比起吃得慢的人,吃得快的人体重增加更多、腰围更大、血糖水平也更高,反向推知,吃得慢的人比吃得快的人健康。答案D14What does the underlined word “gobbling” in Paragraph 4 best mean?ATasting slowly. BDigesting quickly.CEating greedily

    48、. DCooking carefully.解析词义猜测题。根据第四段中的“when people eat fast they are more likely to overeat”可知,吃得快可能会让人吃得过多。所以这个词的意思应是“狼吞虎咽地吃”。故选C项。答案C15What does the last paragraph tell us?AThe importance of eating speed.BThe advantage of eating slowly.CThe result of a Chinese study.DFast eating and overeating.解析段落大

    49、意题。根据文章最后一段的中心句“Previous research backs up the weight benefits of slow eating, too”及下文内容可知,本段主要讲慢点吃的好处。答案B.七选五阅读填空(2018石家庄教学质量检测二)A daily multivitamin may give your wellbeing an extra benefit, but if youve ever swallowed one and felt sick right after, you know its hardly a pleasant experience. _1_ Y

    50、oure taking vitamins on an empty stomach.Vitamins that are more acid in nature, like vitamin C, may cause nausea(恶心) if theyre consumed on an empty stomach. Vitamins A,D, E and K, unlike some others, may be better absorbed when not taken with food._2_Vitamins are like medicines in that they can act

    51、on each other and other medicines youre taking. _3_ Some research suggests that multivitamins could cause side effects when taken at the same time with high estrogen(雌激素) levels.Theres a lot of iron in your pill.Multivitamins that contain a lot of iron or iron supplements themselves can cause nausea

    52、. This is especially true if youre taking them outside of a meal. Iron is interesting in that its best absorbed on an empty stomach, but its hardest to take on an empty stomach because of the nausea. _4_ It might decrease the absorption a little bit but its better than nothing.Allergic reaction side

    53、 effects.Since multivitamins contain so many vitamins and minerals, allergic reactions are certainly possible. Mild allergic reactions can include itchiness(痒) and a few hives(荨麻疹). _5_ Should you experience more advanced signs of an allergic reaction, such as trouble breathing, chest pain, widespre

    54、ad hives or a swollen facial region, visit the closest emergency room immediately.The label on your vitamins should provide directions for taking them. Check the information before taking them to see what else you should know.AYoure taking vitamins with other medicines.BBelow are a few reasons why m

    55、ultivitamins may be making you ill.CIts important to discuss with an expert the timing of these vitamins.DThese stomach issues can be extremely disturbing.EIts better to take it with food than trying taking it on an empty stomach.FIf you experience these side effects, stop use and contact your docto

    56、r.GPlease review the combinations to make sure there are no harmful interactions.语篇解读:本文主要讲述了服用多种维生素可能让人感到不适的几种原因。1解析本句出现在第一段的段尾。从第二段开始一直到第五段都是在分析让人感到不适的原因,所以B项符合语境。B项的意思是“以下是多种维生素可能会使你感到不适的几个原因”。答案B2解析本空是段落的主题句。本段落讲的是各种维生素之间以及维生素与其他药物之间会相互作用,所以A项作为本段小标题合适。A项的意思是“你是与其他药物一起服用了维生素”。答案A3解析本句出现在段落中间,起到承

    57、上启下的作用。上文讲的是,各种维生素之间以及维生素与其他药物之间会相互作用;下文讲的是,当雌激素水平高时服用多种维生素可能引起副作用,所以G项符合语境。G项的意思是“请检查一下混合物(多种维生素),确保它们之间没有有害的相互作用”。答案G4解析本句出现在段落中间,起到承上启下的作用。上文讲的是,多种维生素中的铁在空腹时服用吸收效果是最好的,但空腹服用会让人恶心;下文讲的是,这可能会吸收得少一点,但总比一点也不吸收要好,所以E项符合语境。E项的意思是“比起试图空腹服用来说,跟食物一起服用多种维生素更好一些”。答案E5解析本句出现在段落中间,起到承上启下的作用。上文讲的是,轻微的过敏反应症状;下文讲的是较重的过敏反应症状,所以F项“如果你感受到了这些副作用,就不要服用了,要联系你的医生”符合语境。答案F

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语总复习 Module 5 Newspapers and Magazines高考题型分组训练 外研版必修2.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390915.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1