2020版高考英语新攻略总复习山东人教专用精练:BOOK 6 UNIT 1 ART题型组合训练十三(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新攻略总复习山东人教专用精练:BOOK 6UNIT 1ART题型组合训练十三B WORD版含解析 2020 高考 英语 攻略 复习 山东人 专用 精练 BOOK UNIT ART
- 资源描述:
-
1、题型组合训练十三(B).七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018安徽江南十校3月联考)It is said that most people have no more than 30 friends at any given time, and 400 over the course of their lives. However, on social networking sites, most users have about 150 friends.12There are no instructions about how to
2、 make friends, how to keep friendships going, and how to end friendships if we want to move on. People have very different opinions about this. Some people would die for their friends and value them more than their family. Others say that friends are temporary, only there to help each other until th
3、ey are no longer needed.3Because of these different definitions of friendship, it is easy to be unhappy about our friendships. We may want them to be deeper and closer, or we may want to have more friends in our lives. Sometimes we simply do not have the time to develop our friendships, or we fear w
4、e have left it too late in life to start. If we move to another country or city, we have to find ways to make new friends again.4We should not think that it could be too late to build friendships. We also need to understand that the need to be around other people is one that is shared by many. There
5、fore, we should not be too frightened of starting to talk to people who in the future may become our friends.5Remember what people say:strangers are friends we have not met yet.A.It is likely that they would like to get closer to us too.B.If people with such different views become friends, this can
6、lead to problems. C.Also, there are no rules about friendship.D.Rules about friendship vary from culture to culture and from person to person.E.This dissatisfaction shows us how important friendships are to most of us.F.Everyone needs to get help from friends.G.If these numbers are correct, then fri
7、endship means different things in different situations.答案语篇解读本文为说明文。不同的人对友谊有不同的理解,但是友谊对每个人都非常重要,我们要善于建立和经营友谊。1.G细节句。设空处前的“30 friends” “and 400 over the course of their lives” “150 friends”与G项中的“these numbers” 相对应,故答案为G项。2.C主题句。设空处在段首,属于本段主题句。下文是对本主题句展开说明。根据下文 “There are no instructions about how to
8、make friends, how to keep friendships going, and how to end friendships if we want to move on.”可推出C项(对于友谊也没有规则可循。)为本题答案。3.B细节句。设空处前两句介绍了人们对友谊不同的观点,本句承接上句:如果这些持不同观点的人成了朋友,就会出现一些问题。上文的“very different opinions”与B项中的“such different views”相对应。故答案为B项。4.E细节句。本句起承上启下的作用。第三段主题句(即第三段首句)中的“to be unhappy”与E项中的d
9、issatisfaction相对应,故答案为E项。5.A细节句。上句意为:因此,我们不应该太害怕与将来可能会成为我们的朋友的人们去交谈。本句对上句进一步解释:他们可能也愿意接近我们。综上所述,答案为A项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (2019山东济南外国语学校上学期月考)I went with some colleagues from my office for dinner in a very popular local restaurant. It was 1business time and the restaura
10、nt was packed. We 2 found a table in a corner for three of us.As soon as we sat down, we heard a crash when a cleaning boy 3the floor with all the plates he was carrying. There was 4 and no one was saying or doing anything.In a flash I remembered my 5many years ago. Once, I 6in the airport because I
11、 had rushed there on my own on an empty stomach. I was picked up and taken care of by two 7. Now this was my chance to 8ward it forward.I ran to the young mans side immediately, turned him on his back and screamed for someone to 9 a hot drink. Soon people started asking if I was a doctor. I said I w
12、asnt, 10I was skillful at blacking out(晕厥).The kid soon opened his eyes, 11 what had happened. I 12 him by saying it was OK and I had had a 13 experience. He had not eaten anything. I held the 14 drink to his mouth till he finished it and sat with him till he felt OK. By then the 15 had arrived. I a
13、sked her to give the kid something to eat. I offered to pay.The manager was kind enough to refuse the 16 and agreed to make sure the kid ate before he went home. By the time all this was 17 it was getting late for my colleagues. We hadnt 18 anything yet, so they decided to go home.I slowly walked ho
14、me, not hungry any more, feeling 19 for the opportunity that I paid forward the 20 I had received many years ago.1.A.peakB.localC.spareD.regular2.A.actuallyB.finallyC.eagerlyD.gradually3.A.kickedB.touchedC.hitD.swept4.A.silenceB.dangerC.doubtD.tension5.A.adventureB.flightC.experienceD.lesson6.A.show
15、ed upB.walked aroundC.settled downD.passed out7.A.friendsB.strangersC.colleaguesD.relatives8.A.payB.returnC.takeD.put9.A.orderB.buyC.serveD.bring10.A.andB.soC.becauseD.but11.A.knowingB.wonderingC.ignoringD.arguing12.A.remindedB.comfortedC.answeredD.encouraged13.A.memorableB.personalC.similarD.common
16、14.A.coolB.refreshingC.sweetD.warm15.A.customerB.managerC.waitressD.doctor16.A.paymentB.rewardC.suggestionD.support17.A.upB.awayC.overD.behind18.A.preparedB.demandedC.receivedD.ordered19.A.readyB.anxiousC.gratefulD.comfortable20.A.kindnessB.honorC.inspirationD.service答案语篇解读本文为记叙文。作者和朋友去餐厅吃饭的时候,突然打扫卫
17、生的男孩摔倒在地,作者立刻提供帮助。因为之前作者晕倒的时候,也有陌生人向作者提供了帮助,作者想把这份善良传递下去。作者想通过这个故事告诉读者:人间自有真情在!1.A根据后半句可知餐厅里非常拥挤,说明那是用餐的高峰期。故选A项。peak高峰时期的;local当地的;spare空闲的;regular有规律的。 2.B我们去吃饭的时候正是用餐高峰期,饭店里非常拥挤,我们最终在角落里找到了一张桌子。故选B项。 actually实际上;finally最终; eagerly急切地; gradually逐渐地。3.C根据下文turned him on his back 可知端着盘子的打扫卫生的男孩撞到了地板
18、上。故选C项。kick踢;touch触摸;hit碰撞,撞击;sweep清扫。4.A根据常识,当发生意料之外的事情时,我们通常都反应不过来,会说不出话,故选A项。silence沉默;danger危险;doubt怀疑;tension紧张。5.C根据下文描述可知,那是我之前的一次经历。故选C项。adventure探险;flight航班;experience经历;lesson 教训。6.D根据下句可知,我空腹急急忙忙地前往机场,昏迷后受到陌生人的帮助,这一次我要把这份善良传递下去。故选D项。show up出现;walk around四处走动;settle down定居; pass out昏迷。 7.B
19、根据下文可知当时我得到了陌生人的帮助,故选B项。friend朋友;stranger陌生人;colleague同事;relative亲戚。8.A根据下文I paid forward the I had received many years ago可知,这次我想帮助这位陌生的打扫卫生的男孩,是因为之前我受到陌生人的帮助,我想把这份善良传递下去。故选A项。pay偿还;return返回;take带走;put放置。9.D我立刻冲到男孩旁边,把他扶起来,大声喊人拿一杯热饮料过来。bring表示从远处把物品拿到近处。故选D项。order命令; buy购买;serve服务,服役;bring带来,拿来。10.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391338.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《同步参考》2014-2015学年高中语文(粤教版)必修1课件:18 汉乐府两首.ppt
