分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020版高考英语新设计一轮复习重大版精练:必修四 UNIT 1 阅读理解组块专练——练速度 WORD版含答案 (2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:391580
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:359.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版高考英语新设计一轮复习重大版精练:必修四 UNIT 阅读理解组块专练练速度 WORD版含答案 2 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 重大 精练 必修 阅读 理解 组块专练 速度
    资源描述:

    1、必修四 Unit 1 阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解AScotland Tour from LondonPrivate car/minibus 6 daysThe highlight of this overnight UK tour is Edinburgh, widely regarded as one of Europes most handsome cities.Your route takes you via the ancient university city of Cambridge, the historic town of Stamford, and e

    2、ither Elizabethan Burghley House or the magnificent Chatsworth House.Continue to York for your first two nights.Take a walk along the ancient city walls offering beautiful views, see the fine York Minster in England, and the “Shambles”, a perfectly preserved street of Medieval houses.On your way Nor

    3、th cross Hadrians Wall, built by the Romans about 120 AD and the romantic ruins of Jedburgh Abbey and Melrose Abbey where the heart of Robert the Bruce is buried.On your way to Edinburgh see Sir Walter Scotts home, Abbotsford House, Kelso a market town which he described as “the most beautiful in Sc

    4、otland” and Floors Castle, Scotlands largest inhabited castle owned by the Duke of Roxburghe.You will have two nights in Edinburgh.See its museums and galleries, Edinburgh Castle, the Palace of Holyroodhouse, the Royal Mile, Princes Street and Hopetoun House.On your fourth day visit ruined Linlithgo

    5、w Palace, birthplace of Mary Queen of Scots, and drive through Robert Burns country.The Lake District is a region of majestic mountain scenery, lakes and lush valleys: visit Wordsworths Cottage or Elizabethan Levens Hall.Your return to London will take you through StratforduponAvon immortalised by S

    6、hakespeare, the Cotswolds and Oxford, Englands oldest university.Tour pricesPassengersPriceMediumUp to 24,160Extra largeUp to 55,360MinibusUp to 117,305Prices include: Prices include your guide, private car/ minibus, overnight allowance for guide, tax and collection and return to your central London

    7、 hotel.Prices do not include entrance fees, parking, meals or hotels which we can recommend according to your preferences.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了从伦敦出发到苏格兰的六天旅行行程。1Which of the following is in a ruined state?AYork Minster.BChatsworth House.CElizabethan Burghley House.DJedburgh Abbey and Melrose Abbey.解析:

    8、选D细节理解题。根据第三段中的“the romantic ruins of Jedburgh Abbey and Melrose Abbey where the heart of Robert the Bruce is buried”可知选D项。2Which of the following is TRUE according to the text?AStratforduponAvon is in the Lake District.BAbbotsford House was home to Robert the Bruce.CMary Queen of Scots was born in

    9、Linlithgow Palace.DEdinburgh Castle was owned by the Duke of Roxburghe.解析:选C细节理解题。根据第五段中的“On your fourth day visit ruined Linlithgow Palace, birthplace of Mary Queen of Scots”可知选C项。3What is the right order of the sixday tour?ALondonYorkthe Lake DistrictEdinburghLondon.BLondonYorkEdinburghthe Lake Di

    10、strictLondon.CLondonEdinburghthe Lake DistrictYorkLondon.DLondonEdinburghYorkthe Lake DistrictLondon.解析:选B细节理解题。根据文章中关于行程的具体介绍可知选B项。BI enter my family home one last time.It is the first and only house my family owned in Canada and it is about to be sold.I stand in the quiet living room.Everything is

    11、 kept in its original state, until next week when the contents will be moved to make way for the new owners.In the advertisement selling the house, the house agent described it as “a dolls house”A perfect description.As I wander through the little rooms, it still amazes me that the six of us coexist

    12、ed here as well as we did.I walk across to my parents bedroom: It is this room that will be the hardest to leave.It is where my mother and father played out their daily ritual (习惯) as she neared the end.While she slept my father sat at the foot of the bed, pretending to read, watchful of her every m

    13、ove.No matter how stealthily (偷偷地) he attempted to leave she would feel it.“Where are you going, James?” she would ask in her soft Scottish tones (语调)“Ill be back, Cathy,” he promised.“As long as I know youre there,” she would say.My father died suddenly one year after losing my mom.A week before it

    14、 happened,he said,“Sing no sad songs for me, girl.I lived the life I wanted.” I think of those words now as his last and most precious gift to me.It is time to go. I do another quick check through the rooms and lock the door.As I drive down the street, out of habit I glance in my rearview mirror and

    15、 can almost see my mother, standing at the bottom of the driveway seeing me off.“Love you, baby,” she would call after me in her sweet Scots accent, waving her arm until I was out of her sight.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者最后一次回到一家人曾一起生活过的小屋,重温他们在那里度过的美好时光。4Why was the authors house called “a dolls house”?AIt was

    16、 small in size. BIt was filled with dolls.CIt was designed by girls. DIt was beautifully decorated.解析:选A细节理解题。根据第二段最后一句可知,作者走进他们一家人曾住过的小房子里,感叹他们六个人怎么能挤在这么小的房子里还过得那么开心。此处的little是提示词。a dolls house用比喻的手法形容作者家的房子小得像是给玩偶住的。5What did the ritual of the authors parents show?AThey were wellbehaved.BThey dist

    17、rusted each other.CThey lacked communication.DThey held deep affection for each other.解析:选D推理判断题。根据第三段最后两句及下文作者父母间的对话可知,他们的一举一动都流露出对彼此深深的爱。尤其是该段中的“pretending to read, watchful of her every move, stealthily, she would feel it”可以看出他们两人对彼此的挂念和关爱。6What was the final present the author received from her

    18、father?AA song for her. BA sincere goodbye.CHis appreciative words. DHis attitude towards life.解析:选D推理判断题。根据倒数第三段中父亲的话可知他过上了自己想要的生活,所以让女儿不要为他的离开而感到难过。父亲在临终前将自己对生活的态度分享给了作者,这对作者来说是弥足珍贵的礼物。7What is the authors purpose in writing the text?ATo advertise her house.BTo remember her family.CTo show her lov

    19、e for Canada.DTo share her childhood experiences.解析:选B写作意图题。通读全文可知,作者最后一次回到曾经跟家人生活过的小屋,触景生情,想起父母曾经每天“上演”一遍的老规矩及临别时母亲在她身后挥手告别的场景,由此可推出作者写这篇文章的意图是为了怀念她的家人。CMay Day, the first day of May, is celebrated as a spring festival in many countries.It marks the approach of summer.The English developed their Ma

    20、y Day festival from the Roman festival called Floralia.In the festival of Floralia, the Romans gathered flowers to honor the goddess of spring, Flora.In the Middle Ages, May Day became the favorite holiday of many English villages.People gathered flowers to decorate their homes and churches, sang sp

    21、ring songs and chose a king and a queen of May.Villagers danced around a tall pole fixed upright in the ground, called a maypole, each holding the end of a ribbon attached to the top of the pole.They tied the ribbons around the pole until it was covered with bright colors.They collected dew (露水) on

    22、May Day morning and washed their faces with it because they believed that the dew on the day had the magic power to regain youth.Nowadays in Britain people no longer attach great importance to the day, but in some towns and villages people still celebrate it by choosing the May Queen and dancing aro

    23、und the maypole.May Queen is a girl selected as the most beautiful girl on May Day.She is usually crowned with flowers and often driven in procession through the street.In the United States, the day has never been celebrated with the same enthusiasm as in Britain.But in many American towns and citie

    24、s, children celebrate the day with dancing and singing.They often gather flowers in handmade paper baskets and hang them on the doorknobs of the homes of their friends and neighbors on May Day morning.At May Day parties, children select May Queen, dance around the maypole, and sing May Day songs.语篇解

    25、读:本文是一篇说明文,主要介绍了欧洲国家的传统节日“五朔节”。8What do we know about the May Day in Britain in the Middle Ages?APeople dressed in bright colors.BPeople celebrated it with enthusiasm.CPeople presented flowers to the goddess of spring.DPeople stayed at home instead of going to churches.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“In the Midd

    26、le Ages, May Day became the favorite holiday .king and a queen of May.”可知,在中世纪,英国人通过举行各种活动,热情地庆祝五朔节,故B项正确。9Why did people wash their faces with dew on May Day?ATo bring good luck. BTo become prettier.CTo get magic power. DTo get young again.解析:选D细节理解题。根据第二段最后一句“They collected dew (露水) on May Day mor

    27、ning .magic power to regain youth.”可知,人们在五朔节用露水洗脸,是因为他们相信露水在当天有恢复青春的魔力,故D项正确。10Paragraph 3 is mainly developed _.Aby comparison Bby spaceCby process Dby classification解析:选A写作方法题。根据第三段第一句“Nowadays in Britain people no longer .dancing around the maypole.”可知,如今在英国,在一些城镇和村庄,人们仍然通过选择“五朔节女王”和围绕五月柱跳舞来庆祝五朔节

    28、;根据第三段最后一句“In the United States, the day has never been celebrated with the same enthusiasm as in Britain.”可知,在美国,人们从来没有以像英国人那样的热情来庆祝这一节日。据此可以判断,该段是通过比较美国和英国如何庆祝该节日展开的,故A项正确。11Nowadays, many American children celebrate May Day with lots of activities EXCEPT _.Ahanging flowers on the doorknobs of the

    29、ir friends homesBselecting May Queen and dancing around the maypoleCgathering flowers in handmade paper baskets and singing May Day songsDcollecting dew on May Day morning and washing faces解析:选D细节理解题。根据第四段中的“They often gather flowers in handmade .sing May Day songs.”可知,如今在美国,孩子们通过选择“五朔节女王”、围绕五月柱跳舞、将

    30、花篮挂在邻居家或朋友家的门把手上、演唱五朔节的歌曲来庆祝这一节日,故排除A、B、C项;根据第二段最后一句“They collected dew (露水) on May Day morning .magic power to regain youth.”可知,用露水洗脸是中世纪英国人的做法,而不是现在美国儿童的做法,故选D项。DNow, scientists would like to predict earthquakes, but is this possible?In fact, Japan has already predicted where its next great earthq

    31、uake will be: Tokai, a region along the Pacific coast.Here earthquakes occur every 100 to 150 years.But the section along Tokai hasnt had a major earthquake since 1854.The theory is that strain is building up in this region, and that its time for this zone to reduce its stress.Unfortunately, its one

    32、 thing to say that an earthquake is likely to happen in a highrisk area.Its another to predict exactly where and when the earthquake will occur.The desire for a precise prediction of time and place has lead to another theory: the idea of “preslip.” Naoyuki Kato, a scientist at the Earthquake Researc

    33、h Institute, says his laboratory experiments show that before a fault (断层) in the earths crust (地壳) finally breaks and causes an earthquake, it slips just a little.If you can detect these early slips taking place deep in the earths crust, we may be able to predict the next big earthquake.In the late

    34、 1980s, scientists working in Parkfield California, in the US.decided to study the fault to see if there were any warning signs prior to an earthquake.Theyve chosen Parkfield because its known for having earthquakes quite regularly approximately every 22 years.To do_this,_they drilled deep into the

    35、fault and set up equipment to register activity.Then they waited for the earthquake.Year after year, nothing happened.When an earthquake did finally hit on September 28, 2004, it was years off schedule, but most disappointing was that scientists reviewed the data but could find no evidence of anythi

    36、ng unusual preceding the September 28th earthquake.Instead of giving up, though, scientists in Parkfield dug deeper into the ground.In 2008, the researchers in Parkfield claimed to have detected small changes in the fault shortly before an earthquake hit, demonstrating that perhaps the “preslip” the

    37、ory is correct.Although there is still a long way to go, it appears from the research being done all over the world that earthquakes are not entirely random.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了人们为了能准确预测到地震所付出的努力。12What can we say about the theory in Paragraph 2?AIt is more a forecast than an exact prediction.BIt c

    38、an be used to predict an earthquake.CIt is very suitable to be used in Tokai.DIt is beneficial to highrisk areas.解析:选A推理判断题。根据第二段中的“The theory is .Its another to predict exactly where and when the earthquake will occur”可知,该理论只是对地震高发区的一种预测,而并非能准确预测到地震。13What can the underlined words “do this” in Para

    39、graph 4 refer to?AStudy the fault. BKnow Parkfield.CSet up equipment. DWait for an earthquake.解析:选A代词指代题。根据第四段中的“scientists working in Parkfield California .prior to an earthquake”以及“they drilled deep into the fault”可知,科学家钻凿到深处断层,是为了通过研究断层来寻找地震前的一些预兆,故选A项。14Why did the scientists feel disappointed a

    40、bout the earthquake in 2004?AThere were some unusual data for the earthquake.BThe earthquake occurred later than they had expected.CThere werent any warning signs about the earthquake.DThe earthquake caused them to give up their further research.解析:选C推理判断题。根据倒数第二段中的“most disappointing was that scien

    41、tists .the September 28th earthquake”可知,对于2004年发生的地震,科学家没有找到任何关于地震的异常征兆。15Whats the text mainly about?AThe Parkfield investigations.BDifferent ways to predict an earthquake.CThe reasons for earthquake prediction failures.DEfforts to predict when an earthquake will happen.解析:选D主旨大意题。文章主要讲述了人们为了能准确预测到

    42、地震所付出的努力,故选D项。.阅读七选五How to live life with on limitsHow do you get rid of selfimposed limitations and give yourself the freedom to pursue your heartfelt dreams? _1_ Here are some suggestions to get you going.Strike the word “no” from your vocabulary.If you think about something you want to do, the th

    43、ought creeps into your mind that this isnt a possibility for you._2_ The only way is to say “yes” in place of “no.” Believe that you can and you will pursue dreams without any limitations.Become a sponge (海绵), soaking up (摄取) experiences.Perhaps the best way to remove limitations is to eagerly embra

    44、ce all life experiences._3_ By being present you can absorb the experiences.Recognize that the horizon never ends.When you look at the horizon, no matter how many steps you take trying to reach it, the horizon always remains ahead._4_Be inspired by others.Take a cue from people you admire and mirror

    45、 their behaviors in accomplishing goals.The more difficult the goal was, the more you can potentially learn from how they achieved it._5_If youre overworked and overstressed, you should strike a few tasks off your everyday todo list and create some balance between work and play.When life is more in

    46、balance, its easier to see that those socalled limitations dont really have a hold on you anymore.AMake a great effort to achieve balance.BThis shows your lack of selfconfidence.CThe most important habit to cultivate, however, is hope.DYou need to live life fully and to be an active participant.EDes

    47、pite difficulties and obstacles, you should take action at once.FLike anything else, it requires determination and adopting some good habits.GThis is a metaphor that means there are no limits to where you can go or what you can do.语篇解读:本文是一篇说明文。如何突破自身的局限,着力追逐自己的梦想?本文给你一些建议。1选F要突破自身的局限,着力追逐自己的梦想,那就需要决心,需要培养一些好的习惯,F项符合语境。2选B根据设空前对自我否定的思想可知,这是一种缺乏自信的表现,B项承接前一句。3选DD项“live life fully and to be an active participant”与设空前的“eagerly embrace all life experiences”相呼应。4选GG项是对小标题“Recognize that the horizon never ends”作进一步的阐释。5选A根据设空后的“create some balance”以及“When life is more in balance”可知,A项作小标题最佳。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语新设计一轮复习重大版精练:必修四 UNIT 1 阅读理解组块专练——练速度 WORD版含答案 (2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391580.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1