四川省眉山市仁寿县四校联考2020-2021学年高一下学期6月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省眉山市仁寿县四校联考2020-2021学年高一下学期6月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 眉山市 仁寿县 联考 2020 2021 学年 一下 学期 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、四校联考2020级高一(下)6月月考考试第一部分:听力30分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What will the woman do?A. Shoe her ticket. B. Help the man find his seat C. Follow the man to her seat.2. why does the man go to work by bike?A. To take exercise. B. To protect the environment C. To save money.3. What will the
2、man do this Saturday?A. Organize a dance . B. Help his mother with a party. C. Have dinner with the woman.4. What was the weather like in Australia during Emmas holiday?A. Sunny. B. Windy. C. Rainy.5. Why does the woman thank the man?A. He gave her a CD she wanted . B. He spent Christmas with her C.
3、 He helped her a lot第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6 What is Jim looking for?A. His wallet B. His watch. C. His CD.7. Why does Jim call Sarah through her mobile?A. She left it at her house. B. She was very busy in town, C. She didnt get it back from him.请听第7段材料,回答第8至10题
4、。8. Where does the woman come from?A. Spain . B. Canada. C. France.9. What language did the woman learn at college?A. German. B. Spanish. C. French10. What do we know about the woman?A. She is the same age as Alice. B. She wears a uniform in Canada. C. She will stay with Alice s family soon.听第8段材料,回
5、答第11至13题。11. Where is Michaels new house? A. In Oxford. B. In Warston. C. In Kidlington.12. How did Michael get the house?A. He bought it with his grandpas help. B. He received it from his grandpa. C. He rented it himself.13. What is Michael dissatisfied? . A. He has little money B. His house is too
6、 old. C. His house is a bit far from the bus stop.请听第9段材料,回答第14至17题14. What is the woman looking forward to doing first during the summer vacation?A. Having a good rest. B. Going to the beach. C. Working with kids.15. From whom did the man know the International Volunteer program in Costa Rica ?A. L
7、ily. B. Tom. C. May.16. What did Lily say about the International Volunteer program ?A. Tiring. B. Interesting. C. Well organized.17. How well the woman know more about the program?A. By asking the man .B. By telephoning TomC. By checking on the Internt请听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the speaker main
8、ly talking about?A. Good running methods. B. A running club for women.C. Advantages of running19. Why did the women join the running club?A. To lose weight .B. To kill the timeC. To become confident.20. How does the speaker feel about the women runners?A. Unconcerned. B. Worried. C. Pleased.第二部分 阅读理
9、解 40分第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四 个选项中,选出最佳选项。 ACharlie Thorne and the Last Equationby Stuart GibbsThe CIA is on a task to find an equation (方程式) called Pandora, which could destroy the world if the wrong people get it. For help, they turn to Charlie, a 12-year-old girl whos as smart
10、as Albert Einstein. People who like action-packed mysteries will enjoy reading this exciting book.AstroNutsby Jon Scieszka and Steven WeinbergIn AstroNuts, the Earth has been destroyed by humans for thousands of years. Four animals set out from Mount Rushmore, the headquarters (总部) of NNASA. Their t
11、ask is to find a new planet fit for human life. Finally, they discover one: Plant Planet. The storys theme (主题) is simple: Dont harm the planet. Readers who love fantasy will enjoy AstroNuts.Stargazingby Jen WangChristine hears that Moon, whos new in town, is the kind of kid who beats people up for
12、fun. But Moon and her mum come to live with Christines family, and the two kids become best friends. Moon even shares a big secret with Christine. Stargazing is based on author Jen Wangs experiences as a child. The story is about the power of friendship and how people are able to change.Roll with It
13、by Jamie SumnerRoll with It is a story about a 12-year-old girl named Ellie. She has difficulty walking on her own and uses a wheelchair. When Ellie and her mum move to another state to take care of Ellies grandpa, she must learn to navigate (处理) a new school and new friendships. This page-turner is
14、 a must-read for everyone. Its a heartwarming story that really shows the value of family and how being different is special.1. Which book tells readers to protect the place we live in?A. AstroNutsB. Stargazing.C. Roll with It.D. Charlie Thorne and the Last Equation2. What makes Stargazing different
15、 from the other three books?A. It talks about friendship.B. It tells stories about animals.C. It contains lots of scientific knowledge.D. It was written according to the authors experiences.3. What happened to Ellie?A. She had difficulty in making friends.B. She had an accident which left her in a w
16、heelchair.C. She went to a new school and had to start all over again.D. She lost her mum and was taken care of by her grandpa.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四本书以供读者阅读。【1题详解】细节理解题。根据AstroNuts中“The storys theme (主题) is simple: Dont harm the planet.(这个故事的主题很简单:不要伤害地球)”可知,AstroNuts这本书告诉读者要保护我们居
17、住的地方。故选A项。2题详解】细节理解题。根据Stargazing中“Stargazing is based on author Jen Wangs experiences as a child.(Stargazing是根据作者王珍小时候的经历写成的)”可知,Stargazing和其他三本书的不同在于它是根据作者的经历写的。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Roll with It中“When Ellie and her mum move to another state to take care of Ellies grandpa, she must learn to navigate
18、(处理) a new school and new friendships. (当Ellie和她妈妈搬到另一个州去照顾她的爷爷时,她必须学会适应新学校和新的友谊)”可知,Ellie去了一所新学校,不得不重新开始一切。故选C项。BEver since he was nine years old, Daniel Arundel has been helping his mother Elizabeth in the kitchen. At home he learnt to bake (烘烤) cakes, while on Saturdays he helped at the sandwich
19、shop his mum ran.“Ive always loved making things for people to eat.” says Daniel who started selling his cakes while at secondary school. “Every Sunday I would sell cakes Id baked at home with Mum at a market. My cakes went down a storm.”His plan to open a bakery in his hometown of Oldham, Greater M
20、anchester, so impressed his teachers, they encouraged him to submit (提交) his idea to a national competition for business people. Although he didnt win, Daniel got an award (奖金) of $1,000 to help his project.Arundel Bakery opened on an industrial site in Oldham surrounded by offices full of people lo
21、oking for somewhere for their lunch. So he opened a sandwich shop at the front too. He also helps the community by making fresh, hot meals for lunch clubs for the homeless.Last year Daniel came second in another competition to recognized business talent organized by the Edge Foundation, an education
22、 charity, it encourages career routes to young people not choosing university“The last few years have been crazy. I am so busy. I dont have much of a social life at the moment,” admits Daniel. “I want to expand our range of gluten-fee (不含麸质的), dairy-free cakes for those who have food intolerances (过
23、敏) like me.”“I know Im still very young and Im learning all the time. But I love what lm doing and want to take every chance that comes to make my bakery a success.”4. How did Daniel usually spend his Sunday at secondary school?A He learnt how to cook.B. He made cakes at home.C. He sold food at the
24、market.D. He helped at his mums shop.5. What did Daniels teachers do when they learnt about his business plan?A. They raised money for him.B. They offered to work part-time for him.C. They encouraged him to a major in business.D. They advised him to take part in a competition.6. Why did Daniel open
25、a sandwich shop?A. To give customers more choices .B. To meet the need of office workers.C. To offer help to the local lunch clubs.D. To make full use of the space he had bought.7. What does Daniel plan to do in the future?A. Find time for a social life.B. Continue his studies in university.C. Ask f
26、or support from the Edge Foundation.D. Make special food for people similar to him.【答案】4. C 5. D 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了Daniel Arundel学会做蛋糕的背景、卖蛋糕的经历以及如何一步步发展了与烘焙相关的生意。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Every Sunday I would sell cakes Id baked at home with Mum at a market. My cakes went down a storm.”(“每个星期天
27、,我都会在市场上卖我和妈妈在家烤的蛋糕。我的蛋糕大受欢迎。”)”可知,在中学时,Daniel通常是在市场上卖蛋糕度过他的星期天。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“His plan to open a bakery in his hometown of Oldham, Greater Manchester, so impressed his teachers, they encouraged him to submit (提交) his idea to a national competition for business people. (他计划在他的家乡大曼彻斯特的奥尔德姆开一
28、家面包店,这给他的老师留下了深刻的印象,他们鼓励他提交想法到一个面向全国商人的比赛)”可知,当Daniel的老师知道了他的生意计划后,他们建议他参加比赛。故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“Arundel Bakery opened on an industrial site in Oldham surrounded by offices full of people looking for somewhere for their lunch. So he opened a sandwich shop at the front too. (Arundel面包房开在奥尔德姆的一个工业
29、区,周围的办公室里挤满了找地方吃午饭的人。所以他也在前面开了一家三明治店)”可知,Daniel开了一家三明治店以满足办公室工作人员的需要。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“I want to expand our range of gluten-fee (不含麸质的), dairy-free cakes for those who have food intolerances (过敏) like me.” (“我想为那些像我一样有食物不耐受的人扩大我们无麸质、无乳制品蛋糕的范围。”)”可知,Daniel将来打算为和他相似的人做特别的蛋糕。故选D项。CThey say -whe
30、n you put time into creating a gift for someone,you are giving away a part of your life. I have to share two stories.My first gift was for Ashok Soota. The gift was to say thank you for what he has been doing for our IT industry. Ashok,now in his seventies, has led thousands of people to success. He
31、 has been awarded the title of The IT Man of the Year more than once and considered as one of the 12 gems(难能可责的人) that built our IT industry.I had seven days, before meeting him, to think and to create a special gift for him. Finally I could create something special. It was a wine (葡萄酒) bottle with
32、a personalized label(标签)on it.When I handed over my gift to him, he said no, he couldnt accept gifts. But when he saw the label on the bottle, he didnt have the heart to refuse.Anjali is a family friend. Once she told us about her cousin who had passed away in his twenties a few years ago. He suffer
33、ed from autism(患有自闭症). His autism, however, did not get in the way of his production of art nor in his show of love to all those he knew. When Anjali spoke about him, we could see how much she loved the boy.l decided to create a replica(复制品)of one of his paintings as a gift for Anjali. When she look
34、ed at what I had created , I knew from her face that I had given her the most valuable gift.Some of my friends may ask me, “You did not expect anything in return. Is all this effort worth the time?”I would say: my gifts showed the unconditional love Ashok showed for the country and the unconditional
35、 love Anjali felt for her young brother.8. What kind of a person is Ashok?A. He is smart and likes asking questions.B. He is cheerful and always ready to help.C. He is easy-going and likes making friends.D. He is hard-working and makes great achievements.9. What was Ashoks reaction when he received
36、the authors gift at first?A. He refused it.B. He was surprised.C. He accepted it at once.D. He was moved to tears.10. What can we learn about Anjali?A. She lost her beloved cousin.B. She is interested in painting.C. She used to suffer from autism.D. She is the authors family member.11. Which of the
37、following can be the best title ol this text?A. The art of giving giftsB. Creating gifts with lifeC. My special gifts for friendsD. The importance of giving gifts【答案】8. D 9. A 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者讲述了自己为Ashok Soota和Anjali制作礼物的故事,作者的礼物表现了Ashok对国家无条件的爱,以及Anjali对她弟弟无条件的爱。有人说,当你花时间为某人制作一份礼物时,你正在
38、付出你生命的一部分。【8题详解】推理判断题。根据第二段第四句“He has been awarded the title of The IT Man of the Year more than once and considered as one of the 12 gems(难能可责的人) that built our IT industry.”(他曾不止一次被授予“IT年度风云人物 ”的称号,并被认为是建立我们的IT行业的12个难能可责的人之一。)可知,Ashok是一个有巨大成就的人。根据第二段第二句“The gift was to say thank you for what he ha
39、s been doing for our IT industry.”(这个礼物是为了感谢他为我们的IT行业所做的一切。)可知,Ashok是一个勤奋的人。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段第一句“When I handed over my gift to him, he said no, he couldnt accept gifts.”(当我把礼物交给他时,他说不,他不能接受礼物。)可知,Ashok一开始收到作者的礼物时的反应是拒绝。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第五段第二句“Once she told us about her cousin who had passed aw
40、ay in his twenties a few years ago.”(有一次,她告诉我们她的表兄几年前二十多岁时去世了。)和最后一句“When Anjali spoke about him, we could see how much she loved the boy.”(当Anjali说起他的时候,我们可以看出她有多爱这个男孩。)可知,Anjali失去了她心爱的表兄。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一句“They say -when you put time into creating a gift for someone,you are giving away a pa
41、rt of your life.”(他们说-当你花时间为某人制作一份礼物时,你正在付出你生命的一部分。)可知,文章主要是讲用生命创造礼物的故事。故选B。DWhile visiting Lake Louise last summer, one of the most famous sights in the Canadian Rockies, I saw a plastic spoon float by in the green water. Whether someone had thrown the spoon into the water, or if it was blown in by
42、 the wind, the sight surprised me. It was a sad reminder (提醒物) of the reach that plastic pollution has. Try as I might, I could not reach that spoon, and had to watch it float away.Grist wrote about the problem of plastic cutlery (餐具) in an article called “Its time to take Americas plastic fork prob
43、lem seriously”: “Its hard to say how many forks, spoons, and knives Americans throw away, but in 2015 we placed nearly 2 billion delivery (递送) orders. If at least half those meals included single-use cutlery, that would mean were throwing away billions of cutlery each year. They dont just disappear.
44、 A recent study of the San Francisco Bay Area found that food and drink packaging made up 67 percent of all litter on the streets.”Fiona Nicholls, ocean plastics campaigner for Greenpeace UK, said: “We cant carry on using up land or cutting down forests to make cutlery, cups or packaging that get us
45、ed for a matter of moments, and could pollute our planet for hundreds of years to come. Its grotesque.”As members of the community, we should do our part to stop single-use cutlery. One way is to throw a travel set of reusable cutlery into your bag. Even if you dont have your own set or forget to br
46、ing it with you, there are other ways. When eating out, choose places that offer reusable cutlery. Finger foods like pizza, tacos or sandwiches are also nice choices. If youre ordering food for delivery, you can also say “no thanks” to plastic forks, knives and spoons.12. How did the author feel upo
47、n his discovery at Lake Louise?A. He felt relaxed.B. He was nervous.C. He was worried.D. He felt encouraged.13. What does Grists article mainly show?A. The problem of using plastic is serious.B. The streets in American cities are not tidy.C. At least half of meals are wasted every year.D. Many peopl
48、e spend money on takeaway food.14. What does the underlined word “grotesque” in Paragraph 3 mean?A. useful.B. boring.C. satisfying.D. unreasonable.15. What is the last paragraph mainly about?A. Single-use cutlery harms the environment.B. Single-use cutlery is in great need every year.C. Peoples opin
49、ions on single-use cutlery are divided.D. People can use different ways to stop using.【答案】12. C 13. A 14. D 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章由作者发现一个漂浮在路易丝湖里的勺子感到担忧切入,介绍了美国人使用塑料餐具的问题很突出,提出了人们可用不同的方法停止使用一次性塑料餐具制品。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“Whether someone had thrown the spoon into the water, or if it was blown in by t
50、he wind, the sight surprised me. It was a sad reminder (提醒物) of the reach that plastic pollution has. (不知是有人把勺子扔进了水里,还是被风吹了进来,这个情景让我很吃惊。这是对塑料污染影响范围的一个难过的提醒)”结合下文对美国人使用塑料餐具的严重情况可推知,作者对在路易丝湖发现有一个塑料勺子漂浮感到担心。故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第二段中“Its hard to say how many forks, spoons, and knives Americans throw away
51、, but in 2015 we placed nearly 2 billion delivery (递送) orders. If at least half those meals included single-use cutlery, that would mean were throwing away billions of cutlery each year. They dont just disappear. A recent study of the San Francisco Bay Area found that food and drink packaging made u
52、p 67 percent of all litter on the streets.” (“很难说美国人到底扔掉了多少叉子、勺子和刀,但2015年我们收到了近20亿份外卖订单。如果这些食物中至少有一半使用一次性餐具,那就意味着我们每年要扔掉数十亿的餐具。它们不会凭空消失。最近对旧金山湾区的一项研究发现,食品和饮料的包装占大街上垃圾的67%。”)”利用了很多数据说明塑料餐具的现状,可知,Grist的文章主要显示了使用塑料的问题很严重。故选A项。【14题详解】词句猜测题。根据第三段中“We cant carry on using up land or cutting down forests to
53、 make cutlery, cups or packaging that get used for a matter of moments, and could pollute our planet for hundreds of years to come. Its grotesque. (“我们不能再继续消耗土地或砍伐森林来制造短暂使用的餐具、杯子或包装,这样会在未来几百年污染我们的星球。这是grotesque。”)”可知,消耗大量资源来制造对环境有害的短暂使用的餐具、杯子或包装这做法是不合理的。由此可知,划线词grotesque意为“怪诞的、不合理的”。故选D项。【15题详解】主旨大意
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391736.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
