分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型南京市2015高考英语二轮基础选练(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:391941
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:240.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南京市 2015 高考 英语 二轮 基础 答案
    资源描述:

    1、南京市2015高考英语二轮基础选练(1)及答案短文语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1-10的相应位置上。Scientists have developed a non-stick chewing gum. The new gum can _1_ (remove) easily from pavements, shoes and clothes. Its the result of polymer (聚合体) research at the University of Bristol

    2、and could be launched commercially in 2008. _2_ it catches on(流行), the product will solve _3_ major headache for present authorities around the world.“The advantage of our Clean Gum is that _4_ has a great taste, it is easy to remove and has the potential to be _5_ (environment) degradable (可降解的),”

    3、said Terence Cosgrove, a professor of chemistry _6 _ helped to found a company called Revolymer to commercialize the technology.Todays chewing gums are made from synthetic(人工制造的) latex(植物的乳汁), which is resistant _7_ the weather and is strongly sticky. The new gum adds a special polymer to modify(修改,

    4、改变) its properties(特性), _8 _ (make) it far _9 _ sticky.In two street trials, other commercial gums remained stuck to the pavement _10 _ Clean Gum came away(脱掉,脱落) naturally in all cases. 【参考答案】(11)6. be removed 2. If 3. a 4. it 5. environmentally 6. who 7. to 8. making 9. less 10. while 完形填空After 22

    5、 years of marriage,I have discovered the secret to keep love alive in my relationship with my wife,Peggy. I started dating another woman.One day Peggy said to me,“Life is too_1_,and you need to spend time with the people you love. You probably wont believe me,but I know you love her and I think that

    6、 if you spend more time with her,it will make us_2_.”The “other” woman my wife was encouraging me to_3_is my mother,a 72yearold widow who has lived alone since my father_4_20 years ago. Right after his death,I_5_2,500 miles away to California and started my own life and career. When I moved back nea

    7、r my hometown six years ago,I promised myself that I would spend more time with my mom. But with the_6_of my job and three kids,I never got around to seeing her much_7_family gettogethers and holidays.Mom was_8_and suspicious when I called and suggested the two of us go out to dinner and a movie.We

    8、didnt go anywhere _9_,just a neighboring place where we could talk._10_her eyes now see only large shapes and shadows,I had to read the menu for her.“I used to be the_11_when you were little,” she said.“Then it is time for you to relax and let me_12_the favor,” I said.We had a nice talk_13_dinner,ju

    9、st catching up on each others lives. We talked for so long that we_14_the movie.“_15_was your date?my wife asked when I got home that evening.”“Nice.nicer than I thought it would be,” I said.Mom and I get out for_16_a couple of times a month. Sometimes we take in a movie,but_17_we talk. Through the

    10、talks,I know what it was like for her to work in a factory during the Second World War. I know how she met my father there,and know how they_18_the difficult times. I cant get enough of these stories. They are_19_to me,a part of my history.Peggy was right. Dating another woman has_20_my marriage.【语篇

    11、解读】22年的婚姻之后,作者发现了维系夫妇二人良好关系的秘诀,那就是与另外一个女人约会,这个女人不是别人,正是自己的母亲。1. A. easy BdifficultCshort Dhard解析根据1空后面的内容可知,作者的妻子认为人生太“短暂”。答案C2 A. closer Blonger Chappier Deasier解析此处与第一段中的relationship相呼应,意思是这样做能让我们之间的关系“更加亲密”。答案A3A. date Bplease Cmeet Dconsult解析根据第一段后半部分中的dating可知,作者的妻子鼓励作者与之“约会”的对象是作者的母亲。答案A4A. pa

    12、ssed out Bpassed byCpassed down Dpassed away解析根据4空前面的widow可知,作者的母亲是一位寡妇,由此可知她自从丈夫在20年前“去世”后就一直独居。另外,5空前面的death是线索提示。答案D5A. went Bdrove Cmoved Dremoved解析就在父亲去世后,作者“搬”到了2 500英里之外的加利福尼亚,开始了自己的生活和事业。此外,下一句开头部分的内容也是线索提示。答案C6A. pressure BdevelopmentCdemand Dloss解析虽然作者自我承诺多花时间陪母亲,但是由于工作和三个孩子的“需要”,除了家庭团聚和假期

    13、之外,作者从未能履行自己的诺言。答案C7A. beyondBwith Cduring Don解析参见上题解析。此处beyond表示“除之外”。答案A8A. excitedBannoyed CdelightedDsurprised解析作者此前很少陪伴母亲,如今突然给母亲打电话并建议两人一同外出就餐和看电影,她显然很“惊讶”。本句中的suspicious也是线索提示。答案D9A. ordinaryBfancy Cplain Dcommon解析作者和母亲并没有去任何“豪华的”地方,仅仅去了一个附近的可以说话的地方。答案B10. ASince BUntil CIf DUnless解析“因为”她的视力不

    14、佳,作者不得不将菜单读给母亲听。答案A11A. worker Bwaitress Creader Downer解析此处与上一段中的read相呼应,意思是当作者小的时候,作者的母亲经常是“读者”。答案C12A. award Breturn Cturn Danswer解析如今作者的母亲年事已高,是作者“回报”恩惠的时候了。答案B13A. over Bwith Con Dacross解析作者和母亲在晚饭期间交谈甚欢,此处over表示“在期间”。答案A14A. forgot Brefused Cmissed Dabandoned解析作者和母亲交谈的时间很长,以至于“错过”了那部电影。答案C15A. W

    15、hat BWho CWhere DHow解析根据下一段中的内容可知,作者的妻子询问的是这次约会“如何”。答案D16A .talkBmovie Cwalk Ddinner解析根据第8空后面的“go out to dinner”可知作者和母亲每个月都要出去吃几次“晚饭”。答案D17A. finallyBmerely Cmostly Despecially解析上文提到作者和母亲长时间交谈,以至于错过了电影,由此可知,两人在一起的时候“主要”是交谈。答案C18A. went through Bgot throughClooked throughDsaw through解析通过交谈,作者知道了母亲如何与

    16、父亲相识和他们如何“渡过”那些困难时光。答案A19A. friendly BkindCloyal Dimportant解析根据上下文内容可知,这些故事对作者而言很“重要”。答案D20A. ruined Bdamaged Chelped Daffected解析根据第一段第一句的内容可知,与母亲约会对作者的婚姻有“帮助”。答案C。阅读理解【1】Forget Twitter and Facebook, Google and the Kindle. Television is still the most influential medium around. Indeed ,for many of t

    17、he poorest regions(地区)of the world, it remains the next big thingfinally becomes globally available. And that is a good thing, because the TV revolution is changing lives for the better.Across the developing world, around 45% of families had a TV in 1995; by 2005 the number had climbed above 60%. Th

    18、at is some way behind the U.S. , where are more TVs than people, and where people now easily get access to the Internet. Five million more families in sub-Saharan Africa will get a TV over the next five years. In 2005 , after the fall of the Taliban(塔利班),which had outlawed TV, 1 in 5 Afghans had one

    19、. The global total is another 150 million by 2013pushing the numbers to well beyond two thirds of families.Televisions most powerful effect will be on the lives of women. In India, researchers Robert Jensen and Emily Oster found that when TVs reached villages, women were more likely to go to the mar

    20、ket without their husbands approval and less likely to want a boy rather than a girl. They were more likely to make decisions over child health care. TV is also a powerful medium for adult education. In the Indian state of Gujarat, Chitrageet is a popular show that plays Bollywood songs with words i

    21、n Gujarati on the screen. Within six months, viewers had made a small but significant(有意义的) improvement in their reading skills.Too much TV has been associated with violence, overweight and loneliness. However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide. KS*5U.C( ) 1. The u

    22、nderlined word “outlawed” in paragraph 2 probably means “ ”.A. allowed B. banned C. offered D. refused( ) 2.Which of the following is TRUE according to the passage?A. Americans used to get access to the Internet easily.B. The worlds TV sets will total 150 million by 2013.C.45% of families in the dev

    23、eloping countries had a TV in 2005.D. Over two thirds of families in the world will have a TV by 2013.( ) 3. The author intends to .A. stress the advantages of TV to peoples lives B. persuade women to become more independent C. encourage people to improve their reading skills D. introduce the reader

    24、s some websites such as Google ( ) 4. What would be the best title for the passage? KS*5U.C#O%A.TV Will Rule the World B.TV Will Disturb the World C.TV Will Better the World D.TV Will Remain in World【语篇解读】本篇文章为议论文。本文围绕着电视仍然是世界上最有影响力的媒体说起,并用事实进一步证明了电视的存在会让我们的生活越来越好1.答案B。【解析】词义猜测题。由本句中the Taliban及1 in

    25、 5 Afghans had one可以猜测出,塔利班在政期间是对电视持反对态度,因此是禁止的。故选项B符合题意。KS*5U.C2.答案D。【解析】细节理解题。根据第二段最后一句中“pushing the numbers to well beyond two thirds of families”可知,到2013年,世界上三分之二的家庭都将会有一台电视。因此选D项。3.答案A。KS*5U.C【解析】推理判断题。根据最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide”可以推断出

    26、,作者主要强调电视对人类生活积极的方面。故选A项4.答案C。【解析】主旨大意题。由第一段第二句“Television is still the most influential medium”及第三段第一句“Televisions most powerful effect will be on the lives of women”及文章最后一段第二句“However, TV is having a positive influence on the lives of billions worldwide.”可知,本文主要讲的是电视将会让人们生活越来越好。由此可知应选C项。 KS*5U.C#O

    27、%阅读理解【2】When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, the very last thing I ever thought about doi

    28、ng was taking a typing course, she recalls. The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn, I dont know how to use a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, Aft

    29、er All, her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. I felt there was a need for a book lik

    30、e this, she says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received

    31、 two pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p -again-and take contro

    32、l of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into

    33、self-pity. Everybody on earth can ask, why me? about something or other, she insists. It doesnt do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second t

    34、ime. I want to speak out and be as helpful as I can be.( ) 1. Why did Mary feel regretful? A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother.C. She didnt complete her high school.D. She didnt follow her mothers advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books p

    35、ublished B. received many career awardsC. knew how to use a computer D. supported the JDRF by writing ( ) 3. Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A. living with diabetes B. successful show businessC. service for an organization D. remembrance of her mother ( ) 4. When Mary receive

    36、d the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a balanced diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself. B. Mary has recovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as po

    37、ssible.D. Mary determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争。1. 答案D。考点:细节理解题。解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,I dont know how to use a computer, she admits.”可判断选D项。2. 答案B。考点:细节理解题。解析:根据第二段“The show busine

    38、ss thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断选B项。3. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可判断选A项。4. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to

    39、 a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up againand take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。5. 答案C。考点:推理判断题。解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as

    40、 helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。短文改错此题要求改正所给短文中的错误,对标有题号的每一题做出判断:如无错误,在该行右边横线上划对号:如有错误(每行只有一个错误),则按下面情况改正: 此行多一词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一词:在错词的下面划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原文没有错误不要改。To everyone in the world, money was a sensitive topic.1_ No

    41、t one can live without money in modern society. People 2_has different opinions on it. Some people think one should 3_live to make money, when others make money to live. 4_In my opinion, the latter should reasonable. 5_We should not be the slave of money. Although money 6_means a lot in our life, bu

    42、t it does not mean everything . 7_We cant exchange it for friendship or love. Money indeed could 8_make a person enjoying his life for a while but not all his life. 9_On a word, money is something but not everything. 10_【参考答案】1, was改为is 2Not改为No 3has改为have 4when改为while 5should后加be 6slave后加s 7but去掉 8.9.enjoying改为enjoy 10On改为In

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:南京市2015高考英语二轮基础选练(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391941.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1