2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Getting along with others Section C Extended readingProjectAssessment & Further study课后巩固提升 牛津译林版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Getting along with others Section Extended readingProjectAssessment
- 资源描述:
-
1、Unit 3Getting along with othersSection CExtended reading,Project,Assessment & Further study课后篇巩固提升必备知识基础练.用所给词的适当形式填空1.After long (reflect) we decided to buy that house.答案reflection2.A stay in the country will be (benefit) to his health.答案beneficial3.In warm weather,you should wear clothing that is
2、cool and (comfort).答案comfortable4.Lets sing some songs to celebrate this (joy) occasion.答案joyful5.However,no matter what I do,my efforts to lose weight always end in (fail).答案failure6.Being recognized in public has brought her much trouble,so she is always wearing dark glasses to avoid (recognize).答
3、案recognition/being recognized7.Outdoor air pollution leads to more than 3 million premature (die) each year.答案deaths8.I shall be pleased to go,if you (accompany) me.答案accompany9.Perhaps he repeated these (admire)letters to various friends.答案admirable10.The teacher who offered to teach the kids for f
4、ree was very (respect).答案respectable.完成句子1.他不可能见过我, 因为我不在那里。He could not have seen me, .答案for I was not there2.我发现解出这道题很容易。我自己能做出来。I found the problem.I can do it by myself.答案it easy to work out3.即使你也许不会喜欢那些答案,也要问她那些问题。Ask her questions, .答案even if you might not like the answers4.我理解起来有困难。I have it.
5、答案trouble understanding5.别让她在外面的雨中等候。Dont leave her in the rain.答案waiting outside关键能力提升练.阅读理解Life affects (影响) friendships.As we grow,marry,fight in wars,move across the country or change jobs,old friendships fall away and new ones form.As long as we live,the things around us change,and as long as t
6、hings change,friendships are affected.When we were children,we had best friends.No matter what happened we were still friends.We live our lives,however,and do what life calls for us to do,and as we get older,memories fade,faces blur,and even friends names from childhood are forgotten.Do you have a q
7、uestion about friendship?Do you wonder what to do with a friend who is no longer friendly?Perhaps you will say that you cant control others.If someone wants to be your friend,it is their choice.All you can do is treat them well and do the best for them when you are with them.Then you wish them well
8、when they leave.You can talk to old timers (老前辈) and they will tell you that life is full of joy and sorrow,and that what bothers you today will one day become a memory and the pain will be gone.Seniors might tell you that you will learn more as you get older.They will tell you that friendships come
9、 and friendships go.Sometimes when they go,it will hurt,but you will be okay with it.Its the way life works,after all.【语篇解读】本文是一篇议论文。主要讲了随着时间的推移,友谊也会受到影响。想要维持好友谊就需要善待你的朋友。但是友谊来了,友谊去了,是时间规律使然,这就是生活。1.What doe the text tell us about friendship?A.It may change with time.B.It affects our life deeply.C.I
10、t is easy to build a friendship.D.It is wrong to forget a friend.答案A解析细节理解题。根据文章第一段的“As long as we live,the things around us change,and as long as things change,friendships are affected.”以及最后一段的“Seniors might tell you that you will learn more as you get older.They will tell you that friendships come
11、 and friendships go.”可知,友谊可能随着时间而改变。故选A项。2.What does the underlined word “blur” in Paragraph 2 probably mean?A.Get recognized more easily.B.Become less clear.C.Turn less attractive.D.Grow more beautiful.答案B解析词义猜测题。根据第二段的“We live our lives,however,and do what life calls for us to do,and as we get old
12、er,memories fade,faces blur,and even friends names from childhood are forgotten.”可知,“memories fade,faces blur”都是由主谓结构构成的简单句,再结合“even friends names from childhood are forgotten”可知,随着年龄的增长,记忆消失,面孔模糊,blur和前文fade语义相关,故这里的blur意为“使模糊不清”,相当于become less clear,故选B项。3.What may be the authors advice on friends
13、hip?A.Make good choices about friends.B.Stop old friends from leaving.C.Learn to accept new friends.D.Take good care of friends.答案D解析推理判断题。根据第三段的“All you can do is treat them well and do the best for them when you are with them.Then you wish them well when they leave.”可见,作者对友谊的建议是照顾好朋友。故选D项。4.What d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392593.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
