2020版一轮复习英语译林全国版训练:必修三 UNIT 2 单元话题语篇训练(每单元3练) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版一轮复习英语译林全国版训练:必修三 UNIT 单元话题语篇训练每单元3练 WORD版含解析 2020 一轮 复习 英语 全国 训练 必修 单元 话题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修三 Unit 2 单元话题语篇训练(每单元3练)练(一)阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2019石家庄模拟)International Competitions in 2018The HG.Wells Short Story CompetitionFounded by BBC reporter Reg Turnill and his wife to celebrate the life and works of HG.Wells and encourage creative writing, this competition has the theme of “pea
2、ce” this year.Entries must be in English and must be entirely your own work.Deadline: 23rd July, 2018Who may enter: Open to anyoneEntry fees: Free (21 and under); 10 (over 21)Prizes: The Margaret and Reg Turnill Prize: 1,000 (21 and under); The Grand Prize: 250 (over 21)16th Annual S Photo ContestTh
3、e contest is organized by Smithsonian magazine.It can range from a picture of a family member, to a scene, to a movement at just the right time.There are 6 categories: Natural World; Travel; People; The American Experience; Altered Images; Mobile.Deadline: 30th November, 2018Who may enter: Open to p
4、hotographers who are 18 years old or olderEntry fees: FreePrizes:Grand Prize: 2,500; Readers Choice: 500Embracing Our DifferencesArtists, professionals, amateurs, and students may submit art images on the theme “enriching lives through diversity”. This competition invites you to participate in creat
5、ing a society where diversity is accepted.Your original art may be any size.However, you must create or scan and submit it as a digital file.Deadline: 15th October, 201816th Annual Tom Howard/Margaret Reid Poetry ContestThe contest is organized by Winning Writers.You may submit poems on any theme, u
6、p to 250 lines each.You may submit the same poem at the same time to this contest and to others, and you may submit poems that have been published or won prizes elsewhere.Deadline: 30th September, 2018Who may enter: Open to anyoneEntry fees: 12 per poemWho may enter: Open to anyoneEntry fees: FreePr
7、izes: 1,000 each for “BestinShow Adult” and “BestinShow Student”Prizes:Tom Howard Prize: 1,500 for a poem in any style or genre;Margaret Reid Prize: 1,500 for a poem that rhymes or has a traditional style语篇解读:本文主要介绍了几个国际比赛的相关事宜。1What is required in the storywriting competition?ACreating the story in
8、 English.BHaving the work scanned.CPaying money for the entry.DSubmitting the work by July.解析:选A细节理解题。根据The HG.Wells Short Story Competition部分中的“Entries must be in English and must be entirely your own work”可知,写故事比赛要求参赛者的作品是用英语写的原创作品,故选A。2What is special about “16th Annual S Photo Contest”?AIt gives
9、 a theme.BIt offers a grand prize.CIt has an age limit. DIt has two categories.解析:选C细节理解题。根据16th Annual S Photo Contest部分中的“Who may enter: Open to photographers who are 18 years old or older”并结合其他三个比赛的“Who may enter”的信息可知,这个比赛对参赛者的年龄有一定的限制,故选C。3Who may get Margaret Reid Prize after winning the conte
10、st?AShort story writers. BPhotographers.CArt designers. DPoem writers.解析:选D推理判断题。根据16th Annual Tom Howard/Margaret Reid Poetry Contest部分中的“Margaret Reid Prize: 1,500 for a poem that rhymes or has a traditional style”可知,获得该奖项的要求是诗押韵或具有传统风格,故诗人有可能获得Margaret Reid Prize,故选D。B(2019河北省衡水中学模拟)Whats the mos
11、t important thing in life?Peoples answers vary greatly. For British scientist Robert Edwards,the answer is having a child.“Nothing is more special than a child,” he told the BBC.Edwards, the inventor of the In Vitro Fertilization (IVF)technology more commonly known as “testtube (试管) baby” technology
12、 passed away on April 10,2013 at the age of 87.“Edwards changed the lives of millions of ordinary people who now rejoice (高兴) in the gift of their own child,” said Peter Braude, a professor at Kings College London.“He leaves the world a much better place.”Edwards started his experiments as early as
13、the 1950s,when he had just finished his PhD in genetics.At that time,much of the public viewed testtube babies as “scary”, according to Mark Sauer, a professor at Columbia University, US.Edwards and his colleague Patrick Steptoe faced opposition from churches, governments and media, not to mention a
14、ttacks from many of their fellow scientists.“People said that we should not play God and we should not interfere with nature,” Edwards once told Times. He said that he felt “quite alone” at the time.“But Edwards was a fighter, and he believed in what he was doing,” said Sauer. Without support from t
15、he government,the two struggled to raise funds to carry on.And in 1968 they finally developed a method to successfully fertilize human eggs outside the body.The first testtube baby was born on July 25,1978.Her name was Louise Brown.Despite peoples safety concerns,Brown was just as healthy as other c
16、hildren.“IVF had moved from vision to reality and a new era in medicine had begun,” BBC commented.Ever since then, public opinion has evolved considerably.Couples who were unable to have babies began thronging (涌向) to Edwards clinic.Nowadays, Reuters reports, some 4.3 million other “testtube”childre
17、n exist. Edwards received a Nobel Prize in 2010 and was knighted (封为爵士) by Queen Elizabeth the following year.Before his death, Edwards was still in touch with Louise.“He is like a granddad to me,” she said in an interview with the Daily Mail.He is a granddad to millions, in fact.语篇解读:本文介绍了IVF技术的发明者
18、Edwards。4Whats the article mainly about?AThe first testtube baby.BA new era in medicine.CThe inventor of IVF technology.DThe changes IVF technology has brought.解析:选C主旨大意题。根据第三段的内容及下文内容可知文章主要讲的是IVF技术的发明者。故选C。5The writer quoted Peter Braude to _.Ashow how difficult it was for Edwards to do his workBde
19、scribe what kind of person Edwards was Cexplain why he is loved by all childrenDcomment on his achievement解析:选D推理判断题。根据文章第四段 Peter Braude 所说的话可知,Edwards改变了数百万普通人的生活,这些人因拥有了自己的孩子而高兴不已,他让这个世界更美好。根据句意可知引用的话是对Edwards成就的高度评价。故选D。6The underlined word “opposition” in Paragraph 6 is closest in meaning to “_
20、”Aattack BsupportCtest Dinfluence解析:选A词义猜测题。根据第六段第一句以及下文提到了同事的攻击(attacks),说明opposition的意思和“攻击”(attack)是相似的。故选A。7What is the correct order of events in Edwards life?aHe received a Nobel Prize.bHe struggled to raise funds.cThe first testtube baby was born.dHe was knighted by Queen Elizabeth .eHe succe
21、eded in fertilizing human eggs outside body.fHe started his experiments on IVF technology.Afebcad BfbecdaCfbecad Dfedacb解析:选C细节理解题。根据短文的时间线索可知先是f开始实验,然后b筹集资金,然后e成功,然后c第一个试管婴儿出现,然后a得到诺贝尔奖,最后d受嘉奖,故选C。C(2019河北五校联考)Imagine this scene: its blowing outside, and you snuggle (蜷伏) up on the sofa under a warm
22、 quilt, chatting and recalling with your closest friends.That content, cosy feeling, has a name in Danish hygge. And, as Denmark recently won the title of “the happiest country in the world”, the concept of hygge is known to more and more people interested in finding ways to understand this concept.
23、Hygge originally from a Norwegian word meaning wellbeing doesnt have an exact equivalent (对应物) in English. Its often translated as coziness, or as blogger Anna West told the BBC, “coziness of the soul”. But, professor Maren Spark explains, “Hygge_was_never_meant_to_be_translated._It_was_meant_to_be_
24、felt.”Basically, hygge involves creating a warm, cosy atmosphere and enjoying it with your loved ones. Danish winters are long and dark, so achieving hygge is particularly relevant during this season. A typical hygge activity during winter could be enjoying delicious homemade food and lighthearted c
25、onversation with friends preferably in the warm glow of candlelight, or maybe sipping a glass of wine in the hot tub after a day spent skiing.However, hygge isnt only limited to the cold winter months it can also describe that warm, fuzzy feeling you get after a walk through a forest with friends on
26、 a summers day or a family barbecue in the park. Hygge is meant to be shared.语篇解读:每年,丹麦人都会经历漫长而阴沉的冬日,可是丹麦却被认为是世界上最幸福的国家。文章向我们介绍了丹麦人是如何通过创造舒适的环境来提高幸福指数的。8The author asks the readers to imagine the scene in the first paragraph to _.Ahelp the readers to calm downBintroduce the topic of the passageCpres
27、ent the main idea of the passageDremind the readers of their past memories解析:选B推理判断题。由文章第一段和第二段可知,作者让读者想象这个情景是为了引出文章所要介绍的话题“hygge”。9What do the underlined sentences by Maren Spark mean?AThe translation of the word “hygge” is not good enough.BOnly Danish speakers know what “hygge” means.C“Hygge” is e
28、asy to translate but hard to feel.DWe can get the true meaning of “hygge” by feeling it.解析:选D句意理解题。根据第三段可知,“hygge”这个词常被解释为“coziness”,下文由“But”引出Maren Spark教授的观点“hygge不应该被翻译,而应用来感受”。由此可知,我们只有通过感受才能理解“hygge”的真正内涵。 10Which of the following can be best described as a “hygge” activity?ASkiing in the cold
29、winter months.BLiving through long dark winters.CTaking afternoon tea with friends.DWalking alone in the forest.解析:选C推理判断题。由倒数第二段的第一句可知,“hygge”与创造一个温暖舒适的氛围并与你爱的人一起分享有关,故选C项。11The author writes this passage to_.Aexplain BpersuadeCcomment Dadvertise解析:选A写作目的题。纵观全文可以看出,文章采用情景介绍、概念介绍、举例说明的方式向我们介绍了一种通过创造
30、舒适的环境来提高幸福指数的生活方式:hygge。故选A项。D(2019广州调研)Petrol and diesel cars may still dominate our roads, but their days are numbered. A recent university study found that current electric cars could be used for 87 per cent of daily car journeys in the US. That figure could rise to 98 per cent by 2020.One hurdle
31、 to the widespread adoption of electric cars has been “range anxiety” drivers concerns about running out of juice on a journey. While petrol stations are conveniently located across national road systems, the necessary network of electric charging stations is still being developed. That said, chargi
32、ng points are becoming increasingly common throughout the USA. Attitudes towards electric vehicles have changed quite considerably over the last few years. Not that long ago, electric cars were met with distrust, and their large price tags drove customers away. Thanks to improvements in battery capa
33、city, recharging times, performance and price, the current generation of electric cars is starting to persuade critics. Plugin cars will soon give internal combustion engine models a run for their money.As well as advancements on the road, electric vehicles are taking to the seas and skies. Electric
34、 boats are among the oldest methods of electric travel, having enjoyed several decades of popularity from the late 19th to the early 20th century before petrolpowered outboard motors took over. Now, the global drive for renewable energy sources is bringing electric boats back. Steps towards electric
35、 air travel are also being made, with Airbus and NASA among the organizations developing and testing battery powered planes. The experiments could soon make commercial electric flight a reality.Electric vehicles do not produce any emissions. Were the US to act on the studys findings and replace 87 p
36、er cent of its cars with electric vehicles, it would reduce the national demand for petrol by 61 per cent. However, because of the production processes and the generation of electricity required to charge these vehicles, they cannot claim to be completely emissionfree. That said, as many countries c
37、ontinue to increase their use of renewable energy sources, electric vehicles will become even cleaner.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了汽油和柴油车将逐步被电动汽车代替以及电动交通工具在未来的发展。12Which is the best title for this passage?AMy Dream CarBHistory of Electric CarsCProblems with Petrol CarsDDriving into the Future解析:选D标题归纳题。通读全文可知
38、,本文介绍了汽油和柴油车将逐步被电动汽车代替以及电动交通工具在未来的发展。D项“驶向未来”形象地概括了文章的主旨,故选D项。13As used in Paragraph 2, the underlined word “hurdle” means “_”AaimBbarrierCconsequence Dstep解析:选B词义猜测题。根据第二段中的“drivers concerns about running out of juice on a journey”可知,司机担心在路上没电的问题。因此,这是电动汽车普及的一个障碍,故选B项。14In the past, why did many pe
39、ople refuse to buy the electric cars?AThey were not good value.BThey were very poorly made.CThey were not widely promoted.DThey couldnt travel at a high speed.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“their large price tags drove customers away”可知,人们是被当时这种电动汽车的价格吓跑的;根据该段中的“Thanks to improvements in .is starting to persuad
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393716.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件-9.那一定会很好|人教(部编版) (共13张PPT).pptx
