2019高考英语全程备考二轮复习练习:“阅读理解+阅读七选五”组合练(四) WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语全程备考二轮复习练习:“阅读理解阅读七选五”组合练四 WORD版含解析 2 2019 高考 英语 全程 备考 二轮 复习 练习 阅读 理解 七选五 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、“阅读理解阅读七选五”组合练(四)(限时45分钟).阅读理解A(2018山西八校联考)Every November, Time magazine picks out what it calls “The 25 Best Inventions” of the year.Here, Teens has chosen some of the most interesting ones.Ember MugIts hard to always keep coffee at the right temperature, especially in winter.Its too hot to drink a
2、t first, but before we know it, it gets too cold and loses all its taste.The perfect level of warmth for a cup of coffee only lasts for 37 seconds, which makes the Ember Mug a great invention.It keeps your coffee or tea at a certain temperature, anywhere between 45 and 62, once you set it through a
3、smartphone app.Tasty One TopTV cooking shows make cooking look so easy, but its almost impossible to get the recipes to cook the same as how the professionals cook.However, the Tasty One Top DIY cooking companion is here to help.Developed by Buzzfeed, the cooker can be connected to a smartphone app,
4、 which has more than 1,700 recipes and videos.You choose a recipe and the app will let the cooker know what to do.For example, itll tell you when to turn your steak or when to add certain ingredients.JiboSmart speakers from companies like Amazon and Xiaomi have added a lot of fun to our lives, but t
5、heyre still just faceless speakers.However, Jibo, developed by MIT professor Cynthia Breazeal, has brought smart technology to life.Said to be “the worlds first social robot for the home”, Jibo looks like a cartoon character.Inside its “head”, there are various sensors and cameras, which allow it to
6、 recognize faces and speech.It can also set alarms, remind you of important things, tell you the weather and read news or messages from your friends and family.语篇解读:本文是一篇应用文,主要介绍了时代周刊选出的年度25个最佳发明中的三个。1How can Tasty One Top help people?ABy teaching people how to cook.BBy offering people different rec
7、ipes.CBy saving energy while cooking.DBy offering different kinds of cooking apps.解析:选A细节理解题。根据第二个发明介绍中的“For example, itll tell you when to turn your steak or when to add certain ingredients”可知,Tasty One Top可以教人们做饭,故选A项。2What can Jibo probably be?AA cartoon character. BA faceless robot.CA family ass
8、istant. DA smart alarm.解析:选C推理判断题。根据最后一段中的“the worlds first social robot for the home”“It can also set alarms, remind you of important things, tell you the weather and read news or messages from your friends and family”可推断,Jibo可以充当家庭助手。故选C项。3What is the purpose of the passage?ATo advertise hightech
9、products.BTo introduce some new inventions.CTo encourage subscription to Time.DTo tell about some “tasty” products.解析:选B写作意图题。根据本文第一段和下文对三个发明的介绍可知,本文旨在介绍几个新发明。B(2018武汉市武昌区调研)When he looked at me, it was clear my father wasnt sure who I was. And as I looked back at him, I wasnt sure who he was, eithe
10、r.My father had just gone through heart surgery and 6 days in intensive care. Hed returned to the hospital where hed worked for 40 years. It was the hospital where all his children had been born. The doctors said that he may have a long period of confusion after the surgery. And because hes eightysi
11、x, it may be many months before he returns to normal. Its also possible he may never be “normal” again.I sat there in this hospital room, spoonfeeding the man Ive seen as powerful and capable all my life. It felt like the full circle of life had come around us. It felt good to support him, yet part
12、of me wanted to tell him to be “normal” again. I wasnt sure if I was ready to accept the full meaning of it: that my father may never be that powerful and capable person again.Pain and suffering have visited my family, as they will visit all families. And while we hesitate to face pain and suffering
13、, they have great lessons to teach us. Pain and suffering are well outside of the boundaries of our everyday life. When they come, they break these boundaries and turn our world upside down. We become a family with all of the others who have known the pain and suffering. And we have another chance t
14、o consider whats truly important in our lives. This crisis will pass, and well all be changed by it. The healing hands of time will do their work. Im thankful that Ive told my father everything Ive wanted to say to him. And Im thankful to have my family to lean on during this difficult time. Well al
15、l be challenged by this to show more support, care, and love.This is as it should be. Sometimes, it takes a crisis to remind us of why were all here.语篇解读:本文是一篇家庭生活类记叙文。在作者眼里,父亲一向都是强壮能干的,但是现在父亲年事已高,住院动了心脏手术后已经不认识作者了。作者感慨痛苦与苦难会让人变得更坚强,痛苦终将过去,家人是我们的依靠。4What do we know about the writers father from the
16、passage?AHe will recover from his illness soon.BHe has been lying in bed for 40 years.CHe used to be a powerful and capable man.DHe didnt know the author after head surgery.解析:选C细节理解题。根据第三段第一句“I sat there in this hospital room, spoonfeeding the man Ive seen as powerful and capable all my life”中的 pow
17、erful and capable可知,在作者眼里,父亲以前是强壮能干的,所以选C。5How did the author feel when thinking of the pain and suffering his family had?AGrateful. BInspired.CExhausted. DSorrowful.解析:选A细节理解题。根据第四段倒数第二句“And Im thankful to have my family to lean on during this difficult time”及文章最后一段可知,作者感恩困难时期家人的支持,从另外一方面讲,是痛苦和苦难让作
18、者知道了生活的意义,所以选A。6What does the author probably agree with?ALife is more fragile than expected.BSomething nice weights light.CPain and suffering often go hand in hand.DWe should treat the old in an abnormal way.解析:选A推理判断题。文章讲述的是在作者眼里一直强壮能干的父亲,在做了心脏手术之后,认不出作者了。所以,作者可能认同这种观点:生活比预想的更脆弱。所以选A。7What does th
19、e author aim to express in this passage?APain and suffering are bound to pass.BPain and suffering bring us beneficial experiences.CWe cannot always avoid facing pain and suffering.DWe will not eventually be defeated by pain and suffering.解析:选B主旨大意题。文章是记叙文,作者首先讲述了父亲手术之后的情况,在最后两段里,作者感慨痛苦与苦难会让我们汲取教训,会给
20、我们机会去思考生命中真正重要的是什么,并让我们认识到生活的意义。也就是说,痛苦与苦难会给我们一些有益的东西,所以选B。C(2018福州期末考试)A Chinese hightech company is building the worlds first smallsized unmanned cargo ship (货船), showing that China is taking the lead in the unmanned surface vehicle industry.On Wednesday, the Shenzhenbased Oceanalpha Co., Ltd. sig
21、ned a memorandum of understanding with Wuhan University of Technology, China Classification Society (CCS) and the Zhuhai municipal government to start a project that will result in the smallsized unmanned surface vehicle, or USV.“It will be the first USV that is entirely developed with Chinese techn
22、ology and guided by the Beidou navigation system,” said Sun Feng, vicepresident of CCS.The vehicle will be put into commercial operation by 2019.Such unmanned vehicles are expected to lower the number of humanerror incidents at sea, reduce labor costs and cut emissions (排放物) by using batteries inste
23、ad of gas.“Over 70 to 80 percent of incidents that happened in the sea are manmade, and 40 percent of the entire running cost goes to human labor,” said Zhang Yunfei, founder of Oceanalpha.“Using USVs can largely reduce the cost and incidents.Also, the vehicle body is much lighter, which enables it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394390.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
