2020-2021学年人教版英语选修8阶段综合检测2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修8阶段综合检测2 WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 阶段 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(二)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIdrive 360Looking for things to do in after youve visited Disney World? Families should head for Idrive 360: an 18acre entertainment complex centred around a 400foot tall observation wheelthe CocaCola Orlando eye that offers breathtaking views
2、of Central Florida.There two onsite museums make IDrive 360 stand out.Skeletons: Museum of Osteology features 500 complete animal skeletons that provide remarkable look into the world of wildlife.Sea Life Orlando is an interactive underwater adventure allowing you to observe sea species up close fro
3、m inside a thrilling 360degree ocean tunnel.Lake Eola ParkLocated in the heart of downtown Orlando,Lake Eola Park is continuously rated one of the best things to do in Orlando by both visitor and locals alike.Whether you want a leisurely walk or a heartpumping jog,you can taste the peaceful scenery
4、along the 1.5kilometre pathway that lines the lake.Feeling romantic?Wonder WorksWonder Works was actually built to look as though it was dropped upsidedown on an otherwise ordinary Orlando city block! No,your eyes arent playing tricks on youhere everything is upside down! Kids of all find the 100plu
5、s handson exhibits inside the striking structure just as mindblowing,from the natural disastersthemed displays to a 36foothigh indoor ropes course.College Park NeighborhoodVoted “Orlandos Best Neighborhood,” its here youll find the Dubsdread Golf Course (the only public golf course in the city),and
6、some of the best food Orlando has to offer.In the fall,College Park plays host to a popular Jazz Festival,with as many as 10 bands playing on three stages dotted throughout the neighborhood.【语篇解读】本文属于应用文,该宣传手册介绍了奥兰多市的四处游览胜地。1What makes Idrive 360 most famous?AThe CocaCola Orlando eye.BIts size and i
7、deal location.CIts two onsite museums.DThe 360degree ocean tunnel.C细节理解题。根据第一段There two onsite museums make IDrive 360 stand out.可知,IDrive 360内两个博物馆让这个地方更出名,故C切题。2If you have a mood for a walk,where would you go?A.IDrive 360.BLake Eola Park.CWonder Works.DCollege Park Neighborhood.B细节理解题。根据第二段Whethe
8、r you want a leisurely walk or a heartpumping jog,you can taste the peaceful scenery along the 1.5kilometre pathway that lines the lake.可知,Lake Eola Park可以供游客散步或者慢跑,同时还能欣赏到湖边景色,故B切题。3What can we know about Wonder Works?AIt has earned a lot of money.BMany hands are working there.CNo adult will be adm
9、itted into it.DIt is educational and entertaining.D推理判断题。根据第三段here everything is upside down! Kids of all find the 100plus handson exhibits inside the striking structure just as mindblowing可知,Wonder Works里面所有的东西都是颠倒的,让游客很惊讶,另外孩子还可以在里面发现超过100种需要自己亲自动手操作的展览品,足以让人大开眼界,因此可以推出,该景点让孩子在玩的时候也能学到东西,故D切题。4Wha
10、t do the four attractions have in common?AThey are all Orlandobased.BThey are closely located.CThey all are seaside ones.DThey are all for children.A细节理解题。根据Idrive 360部分an 18acre entertainment complex centred around a 400foot tall observation wheelthe CocaCola Orlando eye that offers breathtaking vi
11、ews of Central Florida.,Lake Eola Park部分中Located in the heart of downtown Orlando,Wonder Works部分中Wonder Works was actually built to look as though it was dropped upsidedown on an otherwise ordinary Orlando city block!以及College Park Neighborhood部分中Voted “Orlandos Best Neighborhood,”可知,这四个景点都在Orlando,
12、故选A。BLooking back on the first twenty years of my life,I feel grateful to have been so healthy and happy.For my happiness,I am grateful to so many people and lucky events,but what have guided me and supported me in my life are my physical health,healthy finances,and my familys happiness.Health comes
13、 first for me,because without health everything else is meaningless.Imagine starting a career without good health.Imagine starting a family without good health.Imagine achieving anything without good health.Clearly,good health is the first necessary for other part of ones life.Good health is not eno
14、ugh to be happy.We still need to have money in todays society.Money obviously pays for basic needs of lifefood,housing,clothingbut it is also necessary for other reason like the quality of our education and medical care.Next comes the most important thing in having a happy lifeour family.It provides
15、 the love,joy and support that everybody needs.I love my family with all my heart.I get pleasure from their pleasure.I suffer when they suffer.My family helped me get through the hard times of entrance exams.They comforted and advised me when I had misunderstanding with my friends.More importantly,t
16、hey have been there to share in my successes in the past twenty years.In summary,all these are what I need and want in this world.As long as I stay healthy,earn enough money,and share both good times and bad times with my family,I will always be the happiest girl in the world.【语篇解读】本文叙述了作者回顾过去的前20年做
17、了一下总结,其中有三个因素在人生中是非常重要的。一是身体健康,她认为健康比人生中的其他任何方面都重要。二是必须要有钱,它是维持和改善生活的保障。三是家庭,它是人处于困境中的避风港,同时又给人带来快乐。5The writer mentions her entrance exams to prove that Aopportunities go to those with strong beliefsBour quality of life can be improved with moneyCnothing can be achieved without a healthy bodyDfamil
18、y provides the support that everybody needsD推理判断题。根据最后一段中的Next comes the most important thing in having a happy lifeour family.It provides the love,joy and support that everybody needs.可知,作者认为家庭是拥有幸福生活中最重要的事情,它提供每个人都需要的爱、欢乐和支持。作者在这一段中提到自己的家人帮助她度过了入学考试的艰难时期,是为了证明家庭提供每个人都需要的支持。故D选项正确。6What is the main
19、 purpose of this passage?ATo argue about the importance of money.BTo explain what are the keys to happiness.CTo discuss ways of dealing with difficulties.DTo show peoples different attitudes to happiness.B推理判断题。文章第一段是主题段,第一段中的For my happiness,I am grateful to so many people and lucky events,but what
20、 have guided me and supported me in my life are my physical health,healthy finances,and my familys happiness.及下文对三个因素的介绍可知,作者写这篇文章的目的是解释什么是幸福的关键。故B选项正确。7How is the passage organized?AIntroductionExplanationSummaryBExamplesArgumentSummaryCArgumentTopicConclusionDTopicExamplesConclusionA文章结构题。通读全文可知,第
21、一段属于主题段,指明人生中是非常重要的三个因素;第二、三、四段分别解释了身体健康、健康的财务状况和家庭幸福对个人幸福的作用,最后一段中的In summary,all these are what I need and want in this world.As long as I stay healthy,earn enough money,and share both good times and bad times with my family,I will always be the happiest girl in the world.是对文章的总结。由此可知,A选项正确。CWhen
22、we look at a lovely baby,a puppy or a really cute kitten,many of us want to squeeze it.Why is that?According to a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience, its a typical experience of “cute aggression”The experience results from the fight between the brains “emotion system
23、”,which impels (驱使) people to squeeze cute things,and its “reward system” which deals with feelings of “wanting”In the study,54 participants between the ages of 18 and 40 were presented with four groups of photos.Two of the groups of photos were of cute human babies and animals and the other two wer
24、e of less adorable adult humans and animals.As the participants looked at the photos,there researchers watched their brain activities.According to the researchers,the participants reward systems were found to be active as they looked at the cute babies,and they seemed to be overwhelmed(征服的)By contra
25、st,the reward systems of the people looking at the less cute adults were found to be inactive,and they seemed to be less impelled by their reward systems.This suggests that cute things activate their emotion systems in such a way that people are overwhelmed by the experience of cuteness.But reward s
26、ystems work against these emotions by creating the desire to protect cute things.As Katherine Stavropoulos,the leading researcher of this study at the University of California in the US told Science Alert,“The cute aggression is the brains way of bringing us back down by balancing our feelings of be
27、ing overwhelmed.”Stavropoulos compared this process of balancing to evolutionary adaptation.Such adaptation may have taken place to ensure that people are able to continue taking care of creatures they consider particularly cute.So,although cute babies and adorable animals may look completely helple
28、ss,their vulnerable(易受伤害的)appearance may in fact help them to survive.【语篇解读】本文是一篇科普类说明文。作者用相关研究成果解释了萌系侵略性这一现象产生的原因以及影响。8According to the text,“cute aggression” refers to Athe emotion of wanting to protect cute thingsBthe task of emotion system and reward systemCthe adaptation of consistently taking
29、care of cute creaturesDthe behavior of squeezing a cute baby or animal when seeing itD细节理解题。根据第一段第一句“When we look at a lovely baby,a puppy or a really cute kitten,many of us want to squeeze it.”以及第二段第一句“According to a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience,its a typical
30、experience ofcute aggression”可知,萌系侵略性就是指人们一看到可爱的婴儿或小狗、小猫时就会想捏捏它们的这种行为。故选D。9In nature,“cute aggression” is caused by Athe need of the brain to balance all feelingsBthe photos of cute human babies and animalsCthe vulnerable appearance of babies or animalsDthe conflict between emotion system and reward
31、 systemD细节理解题。根据第二段第二句“The experience results from the fight between the brainsemotion system,which impels(驱动) people to squeeze cute things,and itsreward systemwhich deals with feelings ofwanting”可知,萌系侵略性的起因是情感系统和反馈系统之间的冲突,选项D中conflict与原文中fight对应。故选D。10Which of the following statements about the st
32、udy is TRUE?AFacial expressions of the participants were observed.BKatherine Stavropoulos conducted this study on her own.CCute babies and animals affected brain activities of all the participants.DThe participants were divided into two groups in order to make a comparison.C推理判断题。根据第四段第一句“According
33、to the researchers,the participants reward systems were found to be active as they looked at the cute babies,and they seemed to be overwhelmed(征服的)”可知,可爱的婴儿和小动物影响了参与者的大脑活动。故选C。11What is the authors purpose in writing this text?ATo persuade readers to protect cute animals.BTo stress the significance
34、of cute aggression.CTo present research findings on cute aggression.DTo share an interesting phenomenon with readers.C主旨大意题。根据全文可知,作者用a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience这个研究解释了萌系侵略性这一现象产生的原因以及影响。故选C。DA new study has shown how computers and robots powered by artifici
35、al intelligence can read human eye movements to “read” human personalities.The eyes,they say,are the windows to the soul.And if that is true,computers and robots powered by complex artificial intelligence algorithms(算法) may soon have the ability to peer into your soul.That is the result of a new stu
36、dy on the connection between eye movements and personality,conducted by neuroscience researchers based at the University of South Australia and published in the scientific Journal Frontiers in Neuroscience.“Eye movements during an everyday task predict aspects of our personality,” wrote the research
37、ers,led by University of South Australia neuroscientist Tobias Loetscher,whose team follows 42 study subjects around the university campus recording their eye movements,then determines their personality traits(特点) with “wellestablished questionnaires” for determining personality type,according to a
38、summary of the study published by the site Science Daily.The researchers fed the data into their Al algorithms and found that computers running the algorithms were able to record human eye movements and immediately determine a persons major personality traits,such as “neuroticism,agreeableness,consc
39、ientiousness,as well as perceptual(感知的) curiosity”,the scientists wrote.“The new findings could improve the way human beings interact with their computers and other hightech devices,even robots,allowing for more natural and realistic social interactions with machines,” Loetscher said.“People are alw
40、ays looking for improved,personalized services.Todays robots and computers are not socially aware so they cannot adapt to nonverbal information,” Loetscher said in a statement quoted by Indian Express.This research provides opportunities to develop robots and computers so that they can become more n
41、atural,and better at interpreting human social signals.The study revealed previously undiscovered relations between specific personality characteristics and specific eye movement tendencies,according to a summary in Britains Daily Mail newspaper.【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲了一项新的研究表明,由人工智能驱动的计算机和机器人可以通过阅读人类的眼
42、球运动来“解读”人类的性格。12What do the underlined words “peer into” in Paragraph 2 probably mean?AStare at.BUnderstand.CSearch for. DConcern about.B词义猜测题。由第二段中的The eyes,they say,are the windows to the soul.可知,划线词组所在句的句意为“如果这是真的,由复杂的人工智能算法驱动的计算机和机器人可能很快就能探究你的灵魂。” “peer into”意思是获悉,故选B。13How did the researchers c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
