分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019版高考总复习 英语(浙江专用)习题:必修5 1 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398256
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:92.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019版高考总复习 英语浙江专用习题:必修5 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2019 高考 复习 英语 浙江 专用 习题 必修 UNIT1 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
    资源描述:

    1、 阅读理解A(2017浙江卷10月)Its surprising how much simple movements of the body can affect the way we think. Using expansive gestures with open arms makes us feel more powerful, crossing your arms makes you more determined and lying down can bring more insights(领悟)So if moving the body can have these effects

    2、, what about the clothes we wear? Were all well aware of how dressing up in different ways can make us feel more attractive, sporty or professional, depending on the clothes we wear, but can the clothes actually change cognitive(认知的) performance or is it just a feeling?Adam and Galinsky tested the e

    3、ffect of simply wearing a white lab coat on peoples powers of attention. The idea is that white coats are associated with scientists, who are in turn thought to have close attention to detail.What they found was that people wearing white coats performed better than those who werent. Indeed, they mad

    4、e only half as many errors as those wearing their own clothes on the Stroop Test(one way of measuring attention). The researchers call the effect “enclothed cognition,” suggesting that all manner of different clothes probably affect our cognition in many different ways.This opens the way for all sor

    5、ts of clothesbased experiments. Is the writer who wears a fedora more creative? Is the psychologist wearing little round glasses and smoking a cigar more insightful? Does a chefs hat make the resultant food taste better?From now on I will only be editing articles for PsyBlog while wearing a white co

    6、at to help keep the typing error count low. Hopefully you will be doing your part by reading PsyBlog in a cap and gown(学位服)【解题导语】本文讲述了Adam和Galinsky所做的一个关于穿着白大褂人们注意力的实验。实验显示穿白大褂的人表现更为出色,他们的错误率是穿普通衣服的人的一半。得出结论:着装影响人的认知表现。1What is the main idea of the text?ABody movements change the way people think.BH

    7、ow people dress has an influence on their feelings.CWhat people wear can affect their cognitive performance.DPeople doing different jobs should wear different clothes.C 解析:主旨大意题。根据第二段“but can the clothes actually change cognitive(认知的) performance or is it just a feeling”及下文所做的实验可知,本文主要讲述着装对人认知表现的影响。

    8、故选C。2Adam and Galinskys experiment tested the effect of clothes on their wearers _Ainsights BmovementsCattention DappearanceC 解析:细节理解题。根据第三段的“Adam and Galinsky tested the effect of simple wearing a white lab coat on peoples powers of attention.”中的attention及第四段的“Indeed,. on the Stroop Test(one way of

    9、 measuring attention)”的attention可知,Adam和Galinsky的试验是测试着装对人们注意力的影响。insights“洞察力”;movement“移动”;attention“注意力”;appearance“外表”。故选C。3How does the author sound in the last paragraph?AAcademic. BHumorous.CFormal. DHopeful.B 解析:推理判断题。作者全文在讲述着装影响人的认知表现这一理论,最后一段作者说自己以后要穿白大褂上班编辑文章,以减少打字错误。他希望读者也能带上学士帽、穿上学位服阅读P

    10、syBlog的文章。由此可推断出作者是用一种幽默的语气调侃着装认知理论。academic“学士的”; humorous“幽默的”;formal“正式的”; hopeful “有希望的”。故选B。B(2018浙江金、丽、衢十二校高三联考)My Dear Stuart,We are overjoyed at your generously long letter. We have been rather worried about you since your reticent Xmas card from Spain. We thought that your indignation at Fa

    11、scist(Natsi) terrors might have made you join the Spanish Republican army on leaving Oxford. In that case, the world would certainly gain a hero, but we might(O horrible thought!) lose a friend. You can imagine our relief to hear from you again.We shall be here for another four or five months yet, a

    12、nd we shall sail home in September. Not that we have homes to return to! Our houses, spared by the shellfire, have been looted and gutted of all their valuable contents. Our families have taken refuge in mountains. My wife lost her mother, and I myself have no hope of getting jobs in China. However,

    13、 ones lot is with ones own people; I dont mind suffering a bit. The revolution of the Fortunes wheel might bring us up, and, as Goethe(歌德,著名诗人) was fond of saying, abwarten Sie.Yes, Stuart, I have been working entirely on my own. I have tried to read French literature systematically downwards, begin

    14、ning with Villon, and already got as far as the midnineteenth century. I have also read the German romantics. I am reading Taines novel. Besides, I have not neglected my English and Chinese studies.Oh, my baby daughter is fat. She already boasts of six teeth(each tooth meaning a week or so of worrie

    15、s and sleeplessness on her part as well as our own). She is very naughty and selfwilled. She will be able to walk a little next month.My wife sends you her best wishes. Write to me at your earliest convenience.Yours ever,Chungshu TchiienPS. My wife wants me to tell you that the baby is really “her f

    16、athers daughter”. She loves nothing so much as booksto tear and nibble at, certainly not to read. She throws away her toys to grab at the books we happen to be reading.【解题导语】本文是一封书信,这封信是钱钟书1938年留学巴黎时写给外国友人司徒亚的,后者是他在牛津大学的同院同学。通过对一些琐事的描述,体现了对友人的关心和友情。4If published, the letter can be found in the colum

    17、n of _Acontinued stories Bcover storyCbook review Danecdotes and lifeD解析:推理判断题,这是朋友间的一封书信,所以如果要是出版的话应该在轶事和生活栏目出版。故选D。5We can infer from the letter that _Athe writers homeland was suffering from a terrible warBthe writer, as well as Stuart, was fond of Chinese literatureCthe writer and his family had

    18、 never planned to leave for homelandDStuart was leaving for China together with the writer and his familyA解析:推理判断题,根据文章第二段的“Not that we have homes to return to! Our houses, spared by the shellfire, have been looted and gutted of all their valuable contents.”我们无家可回,可以推测出作者的家乡正在经历着战争的洗礼。故选A。6The expre

    19、ssion “abwarten Sie” in Paragraph 2 is closest in meaning to _Aignore helplessly Bescape hopelesslyCseek desperately Dwait patientlyD解析:词义猜测题,根据第二段“The revolution of the Fortunes wheel might bring us up, and, as Goethe(歌德,著名诗人) was fond of saying, abwarten Sie.”可知这是著名诗人歌德常说的等待吧,故选D。7The tone of the

    20、writers writing about his daughter is _Acasual BcautiousChumorous DdeterminedC解析:推理判断题,文章最后作者对女儿的描述幽默诙谐,故选C。 完形填空One day, while we were visiting my parents on a farm in late summer, Dad mentioned hed always wanted a Crimson King Maple Tree for the yard.Mom agreed that the trees were _1_Like many oth

    21、er parents, mine were hard to _2_ for, so I figured this was a great opportunity to get them something theyd _3_I also thought two would be even better.I checked the _4_ at work and decided it was a bit more than I could _5_but all of my siblings(兄弟姐妹) agreed to give some money to buy the trees.In n

    22、orthern Ohio,you dont plant maple trees at Christmas, so we decided to _6_ Mom and Dad with a special Christmas in October before the ground _7_We asked my aunt if shed help us with the “_8_”, and she called my parents _9_ to say she was coming for a Sunday visit.Then my sisters and sistersinlaw wen

    23、t into _10_,planning a big holiday turkey dinner.On the _11_ Sunday, we all met at my house and _12_ the trees into a truck.I _13_ as Santa Claus.When we arrived at my parents house,Dad was _14_ something was wrong first.He and Mom were amazed when we told them _15_ we were there.When Christmas _16_

    24、,of course, we couldnt go to our parents house emptyhanded, so Mom and Dad got _17_ presents that year.Almost half a century later, I _18_ drive by the old farm and smile when I see those big, handsome _19_ and remember giving a special _20_ to special people at Christmas in October.【解题导语】本文是一篇记叙文。作

    25、者讲述了自己和亲人们一起用特别的方式给其父母带来惊喜的经历。1A.distinctiveBfragrantCexpensive DprettyD解析:上文提及父亲想要在庭院种植一棵枫树,下文提及“those big, handsome”,故此处应是母亲也欣然同意,认为枫树很漂亮(pretty)。distinctive “与众不同的”;fragrant “芳香的”;expensive“贵的”。2A.shop BrepresentCanswer DcareA解析:根据上文的“Like many other parents,mine were hard to”,下文的“so I figured th

    26、is was a great opportunity to get them something”以及接下来介绍的作者兄弟姐妹几人为父母买礼物的内容可知,此处指作者觉得给父母买东西是很难的,故选shop “购物”。3A.deserve BappreciateCadvertise DimagineB解析:根据上文的“Dad mentioned hed always wanted a Crimson King Maple Tree for the yard.”及下文介绍的为父母买礼物的内容可知,此处指作者认为这是一个给父母买他们欣赏的东西的好机会。deserve “值得,应得”;appreciat

    27、e “感激,欣赏”;advertise “为做广告”;imagine“想象”。4A.result BnumberCprice DexpressC解析:根据下文的“but all of my siblings(兄弟姐妹) agreed to give some money to buy the trees”可知,作者在上班时查看了一下枫树的价格(price),认为它的价格比自己能支付得起(afford)的还要高一点。5A.afford BexpectCfancy DhandleA解析:参见上题解析。6A.frighten BassistCsurprise DrewardC解析:从下文作者联合其姑

    28、姑来帮忙实施这个计划以及计划具体实施的内容可知,作者他们想给父母一个惊喜(surprise)。7A.warmed BfrozeCsoftened DdarkenedB解析:根据上下文语境及句中的“In northern Ohio, you dont plant maple trees at Christmas”及“a special Christmas in October before the ground”可知,作者他们决定在土地上冻之前让父母度过一个特别的圣诞节。freeze “结冰”符合语境。8A.trick BpurchaseCchoice DdecorationA解析:根据上下文语

    29、境可知,作者询问姑姑是否可以帮忙实施这个“骗局(trick)”。9A.in advance Bin timeCby accident Don purposeA解析:根据上下文语境可知,作者的姑姑提前(in advance)给作者的父母打电话说她会在周日来拜访。in time “及时”;by accident “意外地”; on purpose“故意地”。10A.service BactionCeffect DproductionB解析:根据下文的“planning a big holiday turkey dinner” 可知,随后,作者的姐妹和嫂子(或弟媳)行动起来。go into acti

    30、on “行动起来”符合语境。go into service “投入使用”;go into effect “生效”;go into production “投入生产”。11A.regular BseparateCgiven DchosenD解析:根据语境可知,作者和亲人们在选定的(chosen)那个周日聚到自己家里。12A.sorted BloadedCtransported DtransplantedB解析:根据下文的“the trees into a truck”可知,作者他们把树装上(loaded)卡车。sort“整理”; transport “运输,运送”;transplant “移植”

    31、。13A.dressed up Bpassed offClooked on Dstarted outA解析:根据下文的“as Santa Claus” 可知,作者把自己装扮(dressed up)成圣诞老人。pass sb./sth.off as.“把冒充为”;look on sb./sth.as. “把当作”;start out as.“以开始,起初是”。14A.delighted BannoyedCdisappointed DconvincedD解析:根据上下文语境及句中的“something was wrong first” 可知,作者的父亲一开始坚信哪里出了问题。convinced “

    32、确信,坚信”符合语境。15A.when BhowCwhy DwhetherC解析:根据语境可知,当我们告诉他们我们为什么(why)会在那里的时候,父母感到很吃惊。16A.came around Bdropped outCturned up Ddrew inA解析:根据下文的内容可知,当又到圣诞节时,作者他们去探望父母。come around “再次出现,再度发生”; drop out “退出”;turn up “出现”;draw in “(白天变得)渐短”。17A.generous BadditionalCdouble DspecialC解析:根据上文的“In northern Ohio, y

    33、ou dont plant maple trees at Christmas, so we decided to.with a special Christmas in October” 可知,作者他们在十月份的时候已经为父母送上了一份特别的圣诞节礼物,而在真正的圣诞节到来的时候,他们又不能空手去拜访自己的父母,故作者的父母那年是收到了双份的(double)圣诞节礼物。18A.even BjustConce DstillD解析:根据上下文语境可知,时隔几乎半个世纪之后,当作者看到那些高大、漂亮的枫树(trees)时依然(still)会面带微笑地驶过那个农场。19A.farms BtreesCtrucks DyardsB解析:参见上题解析。20A.congratulation BgiftCdonation DgreetingB解析:作者看着那些枫树时,会想起自己多年前在圣诞节送给父母特别的礼物(gift)。上文中的“presents that year”亦是关键提示。congratulation“祝贺”; donation “捐赠物”;greeting “问候”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019版高考总复习 英语(浙江专用)习题:必修5 1 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398256.html
    相关资源 更多
  • 人教版高中英语必修二课件:Unit1 Warming up and Reading(共43张PPT).ppt人教版高中英语必修二课件:Unit1 Warming up and Reading(共43张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二课件:Unit1 Learning about language(共36张PPT).ppt人教版高中英语必修二课件:Unit1 Learning about language(共36张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二第五单元 Music using language课件 (共26张PPT).ppt人教版高中英语必修二第五单元 Music using language课件 (共26张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二单元二语法:一般将来时的被动语态(共10张PPT).ppt人教版高中英语必修二单元二语法:一般将来时的被动语态(共10张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二单元二Book2Unit4 知识点学习(共21张PPT).ppt人教版高中英语必修二单元二Book2Unit4 知识点学习(共21张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二单元二Book2Unit4 Reading上课课件(共12张PPT).ppt人教版高中英语必修二单元二Book2Unit4 Reading上课课件(共12张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二单元三Book2 Unit 3 Computers 知识点上课课件(共14张PPT).ppt人教版高中英语必修二单元三Book2 Unit 3 Computers 知识点上课课件(共14张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二单元三 语法:现在完成时的被动语态(共17张PPT).ppt人教版高中英语必修二单元三 语法:现在完成时的被动语态(共17张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二unit1 Reading 课件(共37张PPT).ppt人教版高中英语必修二unit1 Reading 课件(共37张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修二U5 MUSIC P3 GRAMMAR 课件(共23张) .ppt人教版高中英语必修二U5 MUSIC P3 GRAMMAR 课件(共23张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U4 WILDLIFE PROTECTION P2 READING课件 (共42张) .ppt人教版高中英语必修二U4 WILDLIFE PROTECTION P2 READING课件 (共42张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U4 WILDLIFE PROTECTION P1 WARMING UP课件 (共47张) .ppt人教版高中英语必修二U4 WILDLIFE PROTECTION P1 WARMING UP课件 (共47张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U3 COMPUTERS P3 GRAMMAR课件 (共29张) .ppt人教版高中英语必修二U3 COMPUTERS P3 GRAMMAR课件 (共29张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U2THE OLYMPIC GAMES P3 GRAMMAR 课件(共27张) .ppt人教版高中英语必修二U2THE OLYMPIC GAMES P3 GRAMMAR 课件(共27张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U2THE OLYMPIC GAMES P2 READING 课件(共31张) .ppt人教版高中英语必修二U2THE OLYMPIC GAMES P2 READING 课件(共31张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U1CULTURAL RELICS P3 GRAMMAR课件 (共40张) .ppt人教版高中英语必修二U1CULTURAL RELICS P3 GRAMMAR课件 (共40张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二U1CULTURAL RELICS P2 READING 课件(共38张) .ppt人教版高中英语必修二U1CULTURAL RELICS P2 READING 课件(共38张) .ppt
  • 人教版高中英语必修二B2U5 warming up(共21张PPT).ppt人教版高中英语必修二B2U5 warming up(共21张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit5Nelson Mandela a modern hero 课件 (共66张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit5Nelson Mandela a modern hero 课件 (共66张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit5Nelson Mandela a modern hero课件 (共13张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit5Nelson Mandela a modern hero课件 (共13张PPT).ppt
  • 云南省昆明市第三中学、滇池中学2015届九年级英语上学期期末考试试题.doc云南省昆明市第三中学、滇池中学2015届九年级英语上学期期末考试试题.doc
  • 人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakes language points 课件 (共35张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakes language points 课件 (共35张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakes Reading 课件(共79张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakes Reading 课件(共79张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakes languages points课件 (共38张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakes languages points课件 (共38张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakeslanguage points 课件(共46张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4 Earthquakeslanguage points 课件(共46张PPT).ppt
  • 云南省昆明市第三中学、滇池中学2014-2015学年八年级英语上学期期末考试试题.doc云南省昆明市第三中学、滇池中学2014-2015学年八年级英语上学期期末考试试题.doc
  • 人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakes复习课件 (共26张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakes复习课件 (共26张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakesreading 课件 (共31张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit4Earthquakesreading 课件 (共31张PPT).ppt
  • 人教版高中英语必修1-Unit3 Travel journal阅读 课件 (共21张PPT).ppt人教版高中英语必修1-Unit3 Travel journal阅读 课件 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1