分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(7) 及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398500
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:81KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练7 及答案 四川 攀枝花市 2015 高考 英语 阅读 七选五 训练 答案
    资源描述:

    1、四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(7) 及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从3655各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。My father enjoys bike riding. Ever since I was little, Ive always loved going biking with my dad. 36 _ , as I became a teenager, other things began to 37 my attention. It was important to do things with friends

    2、38 . I saw my dad every evening at home. Why did I have to 39 my Sundays to all-day bike trips with him, 40 ? If my indifference (冷漠) 41 him, my father kept silent, but he 42 always let me know when he was planning a bike trip 43 I wanted to come.It was a Sunday morning, and I was in low _44_ . Two

    3、of my friends had gone to the 45 without inviting me. Just then my father entered my room. “Its a beautiful day. Want to go for a ride today, Beck?” “Leave me alone!” I impatiently 46 . Those were the last words I said to him 47 he left the house that morning.Several hours later, the 48 called us in

    4、forming us that Dad had a traffic accident. My fathers injuries were serious. It took several days before he could _49 speak. Beside his bed I held his hand gently, 50_ of hurting him.“Daddy I am sorry ”“Its okay, sweetheart. Ill be okay.”“No,” I said, “I 51 what I said to you that day. You know, th

    5、at morning?”“Sweetheart, I dont 52 anything about that day, not before, during or after the accident: I remember kissing you goodnight the night before, though.” He 53 a weak smile.I felt regretful for my thoughtless remark for I never wanted him to leave me alone. My teacher once told me that 54 _

    6、have immeasurable power. They can hurt or they can heal (治愈). And we all have the 55_ to choose our words. I intend to do that very carefully from now on.36.A. BesidesB. Instead C. ThereforeD. However【答案】D【解析】考查副词及上下文的呼应。besides并且; instead反而; therefore因此;however可是。根据后面的other things可知,这里表示转折关系。可是当我十几

    7、岁时,其他的事情又开始引起我的注意,故选D。37.A.pay B. fixC. draw D. call【答案】C 【解析】考查动词及上下文的呼应。pay ones attention注意;fix ones attention注意;draw ones attention引起注意;call ones attention使某人注意。可是当我十几岁时,其他的事情又 开始引起我的注意,根据句意故选C。38.A. in time B. once againC. all of a suddenD. on one hand【答案】C【解析】考查短语及上下文的呼应。in time及时; once again又

    8、一次; all of a sudden突然地; on one hand一方面。突然感觉和朋友做一些事情是重要的,故选C。39. A . devote B. saveC. startD. waste【答案】A【解析】考查动词及上下文的呼应。devote致力于; save挽救; start开始;waste浪费。devoteto是固定搭配,意思是“投入做某事”,即我为什么也要花费整个星期日和他骑车啊。故选A。40. A. too B. eitherC. alsoD. as well【答案】A【解析】考查副词及上下文的呼应。too也,用在肯定句或疑问句中,通常位于句末; either也,用在否定句,放

    9、在句末,之前加逗号; also也,用在肯定句,句中; as well一般不用否定句,通常放在句末,强调时可放在句中。这里是疑问句,故选A。41. A. wounded B. harmedC injuredD. hurt【答案】D【解析】考查动词及上下文的呼应。wound用作动词时,意思是“使受伤,伤害”。可指身体上的伤害,也可表示感情上的伤痛,是及物动词,接名词或代词作宾语,可用于被动结构。指枪伤、刀伤、刺伤等皮肉之伤,是出血的、严重的伤,尤其指用武器有意造成的伤口、伤疤或战场上受伤。harm表示人的心理、健康、权力或事业上的损害,程度较轻; injure比hurt正式,主要指意外事故中损害健

    10、康、容貌等,强调功能的损失。hurt为普通用语,既可指肉体上的伤害(可被badly, slightly, seriously等修饰),也可指精神上、感情上的伤害(被very muchratherdeeply修饰),多指伤痛。这里指心理上的伤害,如果我的沉默伤害了他,他就保持沉默,故选D。 42.A. couldB. wouldC. mightD. must【答案】B【解析】考查情态动词及上下文的呼应。could能;would过去常常,将要; might也许;must必须。根据always可知这里表示过去常常,但是他总是想让我知道他什么时候进行自行车旅行,故选B。43. A. unless B.

    11、 in caseC. so thatD. as if【答案】B【解析】考查连词及上下文的呼应。unless除非; in case万一; so that以便;as if好像。in case意思是“以防(万一)”。当他计划自行车旅行的时候总会让我知道,万一我也想去。故选B。44. A. spirits B. conditionsC. emotionsD. hopes【答案】A【解析】考查名词及上下文的呼应。spirits精神; conditions条件; emotions情感;hopes希望。in low spirits是固定短语,意思是“情绪低落”。由空后 “我的两个朋友去看电影却没叫我” 可知

    12、答案。故选A。45. A. supper B. moviesC. schoolD. office【答案】B【解析】考查名词及上下文的呼应。supper 晚饭; movies电影; school学校;office办公室。我的两个朋友去看电影(movies)却没叫我,故选B。46. A. whisperedB. shouted C. warnedD. announce【答案】B【解析】考查动词及上下文的呼应。whispered低语; shouted大叫; warned警告;announce宣布。我不耐烦地大叫(shouted)到,“让我一个人呆着。”故选B。47.A. until B. whenC

    13、. beforeD. after【答案】C【解析】考查连词及上下文的呼应。until直到; when什么时候; before在以前;after在之后。在他那天早晨离开我的房间之前(before)那是我给他说的最后的话,故选C。48.A. teacher B. friendC. passer-byD. police【答案】D【解析】考查名词及上下文的呼应。teacher教师; friend朋友;passer-by过路人;police警察。几个小时之后警察(police)打电话通知我们,说父亲出了交通事故。故选D。49. A. generallyB. broadlyC. strictlyD. fi

    14、nally【答案】D【解析】考查副词及上下文的呼应。generally通常地; broadly明显地; strictly严格地;finally最后。几天后父亲才最终(finally)开口说话,故选D。50. A. tired B. afraidC. awareD. sorry【答案】B 【解析】考查形容词及上下文的呼应。tired累的; afraid害怕的; aware意识到的;sorry遗憾的是。我轻轻地抓住父亲的手,害怕(afraid)弄疼他。故选B。51. A. think B. discuss C. mean D. care【答案】C【解析】考查动词及上下文的呼应。think想,认为;

    15、 discuss讨论; mean意思是,指的是; care关怀。作者向父亲解释自己对父亲说“对不起”的原因。这句话的意思是:我指的是我那天(早上)对你说的话。故选C。52 A. remember B. hate C. like D. forget【答案】A【解析】考查动词及上下文的呼应。remember记得; hate恨; like喜欢; forget忘记。我不记得(remember)那天(早上)的事情了,故选A。53.A. managed B. wore C. smiledD. showed【答案】A【解析】考查动词及上下文的呼应。managed管理; wore 穿; smiled微笑; s

    16、howed展示。manage a smile的意思是“强作微笑”,他强作微笑,故选A。54. A. promisesB. apologies C. smilesD. words【答案】D【解析】考查动词及上下文的呼应。promises承诺; apologies道歉; smiles微笑;words话语。语言(words) 有不可估量的力量。由下文to choose our words可知故选D。55. A. powerB. honorC. desireD. experience【答案】A 【解析】考查名词及上下文的呼应。power权利; honor荣誉; desire欲望;experience体

    17、验。即每个人都有权(power)选择自己要说的话 (作者打算以后更加注意自己说的话)。阅读理解。In business, theres a speed difference:Its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive(竞争的) strategy(策略) and how fast the company actually moves. The difference is important regardless of industry and company

    18、size. Companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed. In our study of 343 businesses, the companies that chose to go, go, go to try to gain an edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key m

    19、oments to make sure they were on the right track. Whats more, the firms that“slowed down to speed up” improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period. How did they disobey the laws of business physics, taking more time than co

    20、mpetitors yet performing better? They thought differently about what“slower” and“faster” mean. Firms sometimes fail to understand the difference between operational speed(moving quickly)and strategic speed(reducing the time it takes to deliver value). Simply increasing the speed of production, for e

    21、xample, may be one way to try to reduce the speed difference. But that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services. In our study, higher-performing companies with strategic speed always made changes when necessary. They became more open to ideas and dis

    22、cussion. They encouraged new ways of thinking. And they allowed time to look back and learn. By contrast(相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didnt develop team spirit among their employees, and h

    23、ad little time thinking about changes. Strategic speed serves as a kind of leadership. Teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore, are more successful in meeting their business goals. That kind of strategy must come from the top. 1. What does the underline

    24、d part “gain an edge” in Paragraph 2 mean? A. Increase the speed.B. Get an advantage.C. Reach the limit.D. Set a goal.2. The underlined part “the laws of business physics” in Paragraph 3 means.A. spending more time and performing worseB. spending more time and performing betterC. spending less time

    25、and performing worseD. spending less time and performing better3. What can we learn from the text? A. How fast a firm moves depends on how big it is.B. How competitive a firm is depends on what it produces.C. Firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.D. Firms guided by oper

    26、ational speed take time to develop necessary team spirit.4. Which could be the best title for the text? A. Improve quality? Serve better. B. Deliver value? Plough ahead. C. Reduce time? Move faster. D. Need speed? Slow down.【参考答案】71.1-4 BDCD 阅读理解【2014山东省济南市高考模拟】To win an Oscar is an achievement at a

    27、ny age.To do so at 22,like Jennifer Lawrence,is just amazing.Recently,the American star won Best Actress at this years Academy Awards for her role in the film Silver Linings Playbook.According to Time magazines Richard Corliss,Lawrence is a rare young actress who lends mature intelligence to any rol

    28、e.Though Lawrence has found great success through her big screen work,she wasnt sure what she really liked doing before the age of 14.She thought shed go to college and maybe find a career as a doctor or a travel agent.Lawrences two brothers were star athletes and one of them was a straightA student

    29、.Unlike them,she suffered through school,never finding where she belonged.However,during a trip to New York,Lawrence suddenly realized that she wanted to be an actress.When she was enjoying the beautiful city,a model seeker asked if he could take her picture,and the next day he called her in for an

    30、audition (试镜)“I read the script and it was the first time I had that feeling like I understand this,” Lawrence said.“Within 20 minutes in the cab ride from the hotel,I decided I didnt want to be a model.In fact,I wanted to be an actress.”Having appreciated this young ladys performance,the agency was

    31、 so impresed with her reading that they signed her on the spot.But she insisted on finishing high school so she could pay her full attention to her acting career.Lawrence burst onto the Hollywood scene last year with The Hunger Games,which established her as the highestgrossing (票房最高的) female action

    32、 hero of all time.Rolling Stone called her “the most talented young actress in America”1Which of the following is true of Jennifer Lawrence?AShe achieved her dream by chance.BShe used to be a wellknown model.CShe was awarded by the Academy Awards.DShe wanted to be an actress at an early age.2What ca

    33、n we know about Jennifer Lawrence from Paragraph 3?AHer parents were really strict with her.BShe seemed not to fit in with her school life well.CHer school performance made her todays fame.DHer two brothers were doing well in all school subjects.3Lawrence made up her mind to be an actress because of

    34、_.Aa model interviewBher brothers examplesCthe taxi ride to her hotelDthe beautiful scenery of New York4From the text we can know that Lawrence is an actress of great_.Aconfidence BambitionCindependence Dtalent5What is the best title of the text?AChoosing Right BActing WiselyCWinning Young DFollowin

    35、g Dreams语篇解读本文主要讲述了好莱坞明星詹妮弗劳伦斯凭借自己的才能和努力飞向梦想的殿堂的故事。1解析:细节理解题。根据第一段的第三句“Recently,the American star won Best Actress at this years Academy Awards for her role in the film Silver Linings Playbook.”可知应选C。答案:C2解析:细节理解题。根据第三段的第二句“Unlike them,she suffered through school,never finding where she belonged.”可知

    36、她不是很适应学校生活,所以选B。答案:B3解析:细节理解题。根据第三段的内容可知,劳伦斯想成为一名演员的想法来源于一次模特面试,所以选A。答案:A4解析:细节理解题。根据第一段最后一句中的“a rare young actress who lends mature intelligence to any role”和最后一段的第二句“Rolling Stone called her the most talented young actress in America”可知应选D。答案:D5解析:主旨大意题。通读全文可知,Jennifer Lawrence年轻时凭借自己的才能和努力取得了成功。故

    37、最佳标题为Winning Young。答案:C信息匹配。 (2014哈尔滨模拟)1People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their enemies. Sometimes they were looking for gold or silver in order to become rich. On other occasions they were searching for rich farmland. This is not to say that no one ever travele

    38、d just for fun. Even in ancient times, some pleasure travel occurred. During a typical season, 700, 000 tourists would crowd into the ancient city of Rome, where animals performed and magicians entertained them. 23International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994 and are fo

    39、recast to rise to 937 million in 2010, according to the World Trade Organization. 4Probably the most common reason for traveling is related to our physical well-being. Actually, traveling to sports events is one of the fastest growing types of travel. In our fast developing society where stress has

    40、become part of peoples life, people can rest and relax by having a change of environment and activities. 5No one seems to doubt that travel broadens the mind. In 18th century Europe, young men would go on a Grand Tour to various countries in order to complete their education. Today the desire to tra

    41、vel to different countries is encouraged by modern mass media. People who travel to other countries can at the same time learn more about their own country and culture. A. But why do people like traveling so much? B. Throughout history, most travel was not for pleasure. C. So they travel to a lake f

    42、or a swim or a park for a bike. D. The improvement in transportation has also encouraged people to travel. E. Wealthy Romans made trips to Greece to take part in the Olympic Games. F. The growth of tourism has become a modern phenomenon experienced by all countries in the world. G. Another important

    43、 reason for traveling is to satisfy our curiosity about different places and cultures. 【文章大意】本文主要解释了旅游的发展过程。首先从旅游开始的时候是人们获取食物的方法, 到人们旅游为了乐趣。同时也解释了人们喜欢旅游的原因。1. 【解析】选B。上下文逻辑联系题。根据空格后面的People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their enemies. 可知人们旅游是为了寻找食物、住处和逃离敌人, 这与B中的most

    44、 travel was not for pleasure“大部分旅游不是为了快乐”一致。2. 【解析】选E。上下文逻辑联系题。根据空格前面的some pleasure travel occurred知有人是通过旅游来获得乐趣的, 与E中的富裕的罗马人参加奥运会获得乐趣一致。3. 【解析】选F。上下文逻辑联系题。根据空格后面的International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994 and are forecast to rise to 937 million in 2010可知国际旅游人数在增加, 与F中的The growth of tourism意义一致。4. 【解析】选A。上下文逻辑联系题。根据空格后面的Probably the most common reason for traveling可知这是解释旅游受喜欢的原因, 说明了前面应该是一个问题, 根据前后的因果关系, 可知选A。5. 【解析】选G。上下文逻辑联系题。倒数第二段解释了一个原因, 这里最后一段应是解释另外一个原因, 与G中的Another important reason for traveling意义一致。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(7) 及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398500.html
    相关资源 更多
  • 云南省曲靖市宣威市第九中学2020届高三上学期10月月考试英语试卷 WORD版缺答案.doc云南省曲靖市宣威市第九中学2020届高三上学期10月月考试英语试卷 WORD版缺答案.doc
  • 人教英语七年级下册Unit5Section A Grammar focus (共48张PPT).ppt人教英语七年级下册Unit5Section A Grammar focus (共48张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册预备篇 Review of26 letters (共14张PPT).ppt人教英语七年级上册预备篇 Review of26 letters (共14张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit6Section B 1a—1e(共51张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit6Section B 1a—1e(共51张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit6Section B 1a—1e(共26张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit6Section B 1a—1e(共26张PPT).ppt
  • 云南省曲靖市宣威市第九中学2019_2020学年高二英语上学期第三次月考试题201912230372.doc云南省曲靖市宣威市第九中学2019_2020学年高二英语上学期第三次月考试题201912230372.doc
  • 人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—2d(共22张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—2d(共22张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—2d(共15张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—2d(共15张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—1c(共17张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit6Section A 1a—1c(共17张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit5Section B 2a—3c Self check(共20张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section B 2a—3c Self check(共20张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit5Section B 2a-2c(共17张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section B 2a-2c(共17张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit5Section A(1a-2d)(共17张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section A(1a-2d)(共17张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit5Section A(1a-2c)(共50张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section A(1a-2c)(共50张PPT).ppt
  • 云南省曲靖市宣威市第九中学2019_2020学年高一英语上学期第二次月考试题201912230380.doc云南省曲靖市宣威市第九中学2019_2020学年高一英语上学期第二次月考试题201912230380.doc
  • 人教英语七年级上册Unit5Section A Grammar focus (共28张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section A Grammar focus (共28张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册Unit5Section A 3a—3c(共28张PPT).ppt人教英语七年级上册Unit5Section A 3a—3c(共28张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册starter unit1Period 3(3a-3d) (共29张PPT).ppt人教英语七年级上册starter unit1Period 3(3a-3d) (共29张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册starter unit1 Period3(3a-3d) (共18张PPT).ppt人教英语七年级上册starter unit1 Period3(3a-3d) (共18张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册starter unit13a-3d(共12张PPT).ppt人教英语七年级上册starter unit13a-3d(共12张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册starter unit 4a – 4d(共22张PPT).ppt人教英语七年级上册starter unit 4a – 4d(共22张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册 unit2 The first period(1a—1c) (共16张PPT).ppt人教英语七年级上册 unit2 The first period(1a—1c) (共16张PPT).ppt
  • 人教英语七年级上册 starter unit1 3a--3d 课件 (共26张PPT).ppt人教英语七年级上册 starter unit1 3a--3d 课件 (共26张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit3 Section A Grammar focus 3a—3c(共31张PPT).ppt人教英语七上Unit3 Section A Grammar focus 3a—3c(共31张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit2Section A 1a—2d (共31张PPT).ppt人教英语七上Unit2Section A 1a—2d (共31张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit1 Section B 2a—3b Self check(共39张PPT).ppt人教英语七上Unit1 Section B 2a—3b Self check(共39张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit1 Section A Grammar focus 3a—3c(共34张PPT).ppt人教英语七上Unit1 Section A Grammar focus 3a—3c(共34张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit 2Section B 1a—1d(共17张PPT).ppt人教英语七上Unit 2Section B 1a—1d(共17张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit 2Section A Grammar focus 3a—3c a (共27张PPT).ppt人教英语七上Unit 2Section A Grammar focus 3a—3c a (共27张PPT).ppt
  • 人教英语七上Unit 2 Section B 1a—1d(共28张PPT).ppt人教英语七上Unit 2 Section B 1a—1d(共28张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1