2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语人教选修7课后习题:UNIT 3SECTION GRAMMAR WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 选修 课后 习题 UNIT SECTION WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家SectionGrammar课后篇巩固提升一、单句填空1.(1)Dont forget (take)your umbrella when you go out.(2)I will never forget (take)by my parents to visit the Great Wall when I was young.答案(1)to take(2)being taken2.(1)(expose)to the strong sunlight,your skin will be harmed.(2)(expose)to this tech culture a
2、llowed me to realise at an early age the impact of innovation.答案(1)Exposed(2)Being exposed3.(1)After dinner I sit behind the motel by myself,(watch) the sun drop behind the bluffs.(2)(watch)your teacher carefully and you will know how to do the experiment.答案(1)watching(2)Watch二、翻译句子1.I heard this so
3、ng being sung in English then.答案那时,我听过有人在用英语唱这首歌。2.The area is being flooded because of the continuous heavy rain.答案由于持续的强降雨,那一地区正被洪水围困。3.他受不了别人那样开他的玩笑。答案He could not bear being made fun of like that.4.正在施工的大楼是一座新的购物中心。答案The large building being built is a new shopping mall.5.他的迟到使老师非常生气。答案His being
4、 late made his teacher very angry.6.他成为我们足球队的带队者让我们很高兴。答案His having been made leader of our football team was a pleasure to us.三、阅读理解AIt was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful:warm air and a calm,inviting sea touching the shore gently.M
5、y father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with him.I was only 14 and fishing had never been my thing,but I decided to go all the same.Im so glad I did.On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself was in
6、fairly good shape.After all,it was protected by the arms of a bay that had only one tiny channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance.On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldnt believe itthere arent any whales along the coast here.
7、The storm must have driven them across the ocean into the bay,in which the still water was so badly polluted that nothing could survive.The little baby whaleactually as big as our boatwas obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlpools(漩
8、涡)and waves.“Shes trying to help her baby,but on the wrong side,” my father said.At this point,my father moved our boat in a semicircle to the other side and,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under water.T
9、hen it swam up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Slowly,they let us lead them,sometimes rising from the water right beside
10、 us to breatheand to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their first part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.In the excitement it had felt like only a few minutes,but we had been with those wond
11、erful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of the day.Nearly four decades later,I still look back fondly to that golden day at sea.1.The author says “Im so glad I did.” (in Para.2) because .A.he witnessed the whole process of fishingB.he enjoyed the beauty of
12、the calm seaC.he experienced the rescue of the whalesD.he spent the weekend with his family答案C解析推理判断题。根据下文内容可知,作者说“我很高兴自己跟父亲一起去钓鱼了”,是因为他有机会经历拯救鲸鱼的过程,对于作者来说这是一段十分美好的回忆。2.The harbour survived the storm owing to .A.the shape of the harbourB.the arms of the bayC.the still water in the channelD.the long
13、coastline答案B解析细节理解题。根据第三段第二句可知,作者去钓鱼的港口没有受到暴风雨的袭击是因为有狭长的海湾保护着。3.The mother whale failed to help her baby because .A.she had stayed in the polluted water for too longB.the whirlpools she had made were not big enoughC.she had no other whales around to turn to for helpD.the waves pushed her baby in the
14、 wrong direction答案D解析细节理解题。根据第五段第三句,也就是父亲说的那句话可知,鲸鱼妈妈掀起的波浪把她的孩子推向了错误的方向,所以没能帮助自己的孩子摆脱困境。4.What is the theme of the story?A.Saving lives brings people a sense of happiness.B.Fishing provides excitement for children.C.Its necessary to live in harmony with animals.D.Its vital to protect the environment
15、.答案A解析主旨大意题。文章用大量篇幅描述了作者与父亲一起拯救鲸鱼的过程。根据最后一段可判断,作者认为挽救生命能带给人一种快乐的感觉。BBlue whales are the largest animals ever known to have existed on the planet,and they can grow to a length of 100 feet and weigh more than 330,000 pounds.But recently researchers have found that these whales are on the move and they
16、 have migrated from California waters to areas off Canada and Alaska for the first time since commercial whaling ended in 1965.The researchers identified 15 blue whales that have appeared off the coast of British Columbia and the Gulf of Alaska since 1997.Four of these whales were recognised as ones
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-420837.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
