2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册模块综合检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语人教版必修第二册模块综合检测 WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 英语 人教版 必修 第二 模块 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测.阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIf you were asked to list World Heritage Sites,you would probably think of places connected with ancient art and culture,historical buildings and monuments.And of course,many of these are on the World Heritage List(WHL)(世界遗产名录).But the WHL also contains a lot of si
2、tes that are not so famous.Lets look at a few of them.Robben Island in South AfricaThis island was used as a prison,a hospital and a military base.But its probably most famous as a maximumsecurity prison for political prisoners in the twentieth century.Nelson Mandela was one of its most famous resid
3、ents.The WHL says it represents“the victory of democracy(民主)and freedom over oppression and racism(种族主义)”Borders of France and SpainThis is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations.But it is also an area of small farms.People there still use a typ
4、e of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.The capital city of Brazil,BrasiliaBrasilia is a capital city that was created from nothing in 1956.The WHL calls it“a landmark in the history of town planning”The different a
5、reas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time carefully.Every part of the city shows the ideas of the planner and architect.Simien Mountains National Park,EthiopiaSimien Mountains National Park was one of the first sites to be listed in 1978.It is one of the highes
6、t mountain areas in Africa,and the WHL calls it“one of the most spectacular landscapes in the world”It is also important for its wildlife.The population of some rare animals is getting smaller and smaller.【语篇解读】世界遗产名录包括许多著名的世界遗产保护区,同时也有一些不太知名的地方,本文介绍了4个鲜为人知的世界遗产保护区。1The passage mainly talks about At
7、he remains of ancient cultures on the WHLBthe famous heritage sites on the WHLCsome of the not so famous sites on the WHLDplaces of artistic or cultural importanceC主旨大意题。由第一段中的“But the WHL also contains a lot of sites that are not so famous.”可知,本文主要介绍了世界遗产名录上的一些不太知名的地方。2The WHL has listed Borders of
8、 France and Spain probably because Ait shows us the past European society through the local type of agricultureBthis is an area of great natural beautyCthe mountains there have many interesting geological formationsDpeople there still use a type of agriculture that is common in Europe in modern time
9、sA推理判断题。由第三段中的“But it is also an area of small farms.People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost completely disappeared in modern times.”可知法国和西班牙边境被列入世界遗产名录可能是因为它通过当地的农业类型向我们展示了过去的欧洲社会。3Which of the following sites was listed on t
10、he WHL for its political symbol?ASimien Mountains National Park,Ethiopia.BThe capital city of Brazil,Brasilia.CBorders of France and Spain.DRobben Island in South Africa.D细节理解题。由第二段中的“But its probably most famous as a maximumsecurity prison for political prisoners in the twentieth century.”可知,南非的罗本岛
11、是由于它的政治象征而被列入世界遗产名录的。BAvi Wortis,known simply as Avi,writes historical novels.Historical novels mix historical facts with storytelling skills.These stories took place in the past.The main characters are not always real;they exist only in stories.Avi decided to become a writer when he was a student i
12、n senior high school.This was quite a decision because he did not write well in school.He had a problem called dysgraphia,a writing disability.The problem causes people to spell words wrongly.Avi always enjoyed reading.He read many types of books as a child.Avi believes that reading is the most impo
13、rtant activity for a person who wants to be a writer.Avi also believes that strong characters make strong stories.He creates characters that can help to bring his ideas to life.His books often deal with questions about life. Writing stories lets him explore many sides of a subject.His favorite part
14、is to make improvement in his writing.For him the hardest part is to write the first drafts(草稿).Avis first book was published in 1970.He has written more than 45 books since then.Most of them are for young adult readers.Besides historical novels,he writes comedies(喜剧),short stories about adventures,
15、animals and so on.Fighting Ground,which was published in 1984,is an example of Avis historical novels.This attractive story takes place during the American Revolutionary War.【语篇解读】本文是一篇人物介绍,文章主要介绍了美国作家艾非沃提斯,他以历史小说著称于世,同时也为青少年写了很多作品。4We can learn from Paragraph 2 Awhy Avi liked readingBhow Avi became
16、 a writerChow Avi developed charactersDwhy Avi decided to become a writerB推理判断题。本段主要介绍了Avi是怎样成为作家的,故选B项。5According to Avi,whats the most difficult thing in writing?AWriting the first part of a novel.BFinding an attractive character.CMaking improvement.DWriting the first drafts.D细节理解题。根据第三段最后一句“For h
17、im the hardest part is to write the first drafts(草稿).”可知,Avi认为在写作中最难的事情是写初稿,故选D项。6We learn from the text that Avi Aseldom changes his first drafts when writingBpublished his first story in 1984Cbelieves in the importance of good charactersDthinks reading is not important to writersC细节理解题。根据第三段首句“Avi
18、 also believes that strong characters make strong stories.”可知,Avi认为人物塑造非常重要,故选C项。7What is the authors purpose in writing the text?ATo introduce a writer of historical novels.BTo show how a historical novel is written.CTo describe an important historical novel.DTo discuss how to become a writer.A推理判断
19、题。本文介绍了美国作家艾非沃提斯的经历和作品,由此可以推断作者写此文的目的是介绍一位历史小说家,故选A项。CAs a result of pollution,Lake Erie,on the borders of the USA and Canada,is now without any living things.Pollution in water is not simply a matter of “poisons”killing large numbers of fish overnight.Very often the effects of pollution are not not
20、iced for many months or years because the first organisms(生物体)to be affected are either plants or plankton.But these organisms are the food of fish and birds and other creatures.When this food disappears,the fish and birds die too.In this way a whole food chain can be wiped out,and its not until dea
21、d fish and water birds are seen at the rivers edge or on the seashore that people realize what is happening.Where do the substances which pollute the water come from?There are two main sources of sewage(污水)and industrial waste.As more detergent(洗涤剂)is used in the home,so more of it is finally put in
22、to our rivers,lakes and seas.Detergents harm water birds,dissolving the natural substances which keep their feathers waterproof.Sewage itself,if not properly treated,makes the water dirty and prevents all forms of life in rivers and the sea from receiving the oxygen they need.Industrial waste is eve
23、n more harmful as there are many highly poisonous things in it,such as copper and lead(铅).So,if we want to stop this pollution,the answer is simple:sewage and industrial waste must be made clear before flowing into the water.It may already be too late to save some rivers and lakes,but others can sti
24、ll be saved if the correct action is taken at once.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章分析了水污染问题的严重性和水污染问题产生的原因,以及如何有效防止水污染问题。8Pollution of water is noticed Awhen the first organisms are affectedBwhen a good many fish and birds dieCwhen poisonous things are poured into waterDas soon as the balance of nature is destroye
25、dB细节理解题。根据第二段最后一句“In this way a whole food chain can be wiped out,and its not until dead fish and water birds are seen at the rivers edge or on the seashore that people realize what is happening”可知只有当死鱼和死鸟被发现的时候,人们才意识到水污染问题,故B项正确。9The living things die because there is no in the lakes or rivers.Awat
26、erBwasteCpoison DoxygenD细节理解题。根据第三段第五句“Sewage itself, if not properly treated,makes the water dirty and prevents all forms of life in rivers and the sea from receiving the oxygen they need.”可知如果污水没有被恰当处理,它会让水变脏,阻止水生物吸收氧气,最终导致水生物死亡,故D项正确。10Which of the following is harmful according to the passage?AO
27、rganisms.BPlants and plankton in the water.CWaste water from cities.DIndustrial waste made clear before flowing into the water.C推理判断题。根据第三段中的“There are two main sources of sewage and industrial waste. As more detergent(洗涤剂) is used in the home,so more of it is finally put into our rivers,lakes and s
28、eas.”可知水污染的来源物主要是污水和工业污染物,这两类物质在城市的污水里都存在,故C项正确。11The way to stop water pollution is to Arealize the serious situation clearlyBput oxygen into the waterCmake the waste harmless before it flows into the waterDmake special room in the sea for our rubbishC细节理解题。根据最后一段第一句“So,if we want to stop this poll
29、ution,the answer is simple:sewage and industrial waste must be made clear before flowing into the water.”可知,在排放之前要净化污水和工业污染物,这样做可以有效地防止水污染,故C项正确。DMore and more consumers across the country are using cashless payment methods.The rapid development of thirdparty mobile payment tools is helping to encou
30、rage cashless payments across the country,said Dong Ximiao,a researcher at the Renmin University of China.Although there were 3.4 billion thirdparty payment accounts in total in China in 2016.China is not the first country to seek a cashless society.Developed states like Sweden, Denmark and Singapor
31、e are also seeing that increase.However,the rapid development of cashless payments does not mean there are no challenges and criticisms.Alibabas Hema store has come into the spotlight recently.Media reports said that consumers cant buy goods with cash there,which would be considered illegal.Alipay a
32、nd WeChat Pay,the nations two major thirdparty mobile payment tools,also launched campaigns this month to encourage more people to use cashless payment methods,which caused concern over whether cash will soon disappear.“Some offline sellers refuse to accept cash,which influences the natural circulat
33、ion(流通)of cash,”said Dong.He stressed that a cashless society would not mean that cash would completely disappear.Also its important to remember that nearly half of Chinas population live in the countries,unable to enjoy innovation(革新)brought by the Internet,Dong said.And when it comes to Chinas sen
34、ior citizens most of them prefer to use cash in their daily lives,he added.“Its ridiculous(荒谬的)to question digital payment tools contribution to financial development.In the long term,various payment methods will be used by consumers,and merchants should respect consumers payment habits.”Dong noted.
35、【语篇解读】本文为说明文。说明了中国无现金支付的现状和趋势。12What does the underlined word“that”in Paragraph 2 probably refer to?AEconomic activity.BA large amount of payment.CDevelopment of economy.DCashless payment.D词义理解题。由第二段内容可知,2016年中国共有3.4亿第三方支付账户,但中国不是第一个寻求无现金社会的国家。瑞典、丹麦和新加坡等发达国家也在增长。由此可推知that指代的是“无现金支付”,故选D项。13Why has A
36、libabas Hema store become a focus?AIt fights against illegal activities.BCustomers are not permitted to use cash there.CIt provides comprehensive services.DIt starts campaigns to encourage mobile payment.B细节理解题。由第三段第三句话“Media reports said that consumers cant buy goods with cash there,which would be
37、considered illegal.”可知阿里巴巴的盒马店成为关注的焦点,是因为消费者不能用现金购买产品,故选B项。14What is Dong Ximiaos attitude towards the payment in future?ACashless payment should be limited in the countryside.B.The innovation from payment is ridiculous in fact.CVarious payment methods should be encouraged.DDigital payment should re
38、place cash completely.C推理判断题。由最后一段“In the long term,various payment methods will be used by consumers,and merchants should respect consumers payment habits.”可知选C项。15What is the best title of the passage?AInnovation on the InternetBCash or Cashless?CPayment online should replace cashDIs the circulati
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440357.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
