江苏省2019-2020学年高一上学期百校联考第三次考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省2019-2020学年高一上学期百校联考第三次考试英语试题 WORD版含解析 江苏省 2019 2020 学年 上学 期百校 联考 第三次 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏百校联考高一年级第三次考试英语试卷考生注意:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.1. What is th
2、e woman?A. A student. B. A secretary. C. A teacher.2. What does the woman say about Tom?A. He studies hard. B. He is clever. C. He is popular.3. What are the speakers talking about?A. When to meet Mr. Jackman.B. Where to meet Mr. Jackman.C. Whether to call Mr. Jackman.4. How will the man get to the
3、airport this time?A. By bus. B. By taxi. C. By subway.5. Where will the woman go tonight?A. To a restaurant. B. To a cinema. C. To the mans house.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有试卷阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。6. What
4、 kind of music does the man like best?A. Rock music. B. Folk music. C. Classical music.7. What does the man think of country music?A. It is noisy. B. It is boring. C. It is interesting.听第7段材料,回答8、9题。8. When does the conversation take place?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.9.
5、 What would the woman like?A. Beer. B. Tofu C. Beef steak.听第8段材料,回答10至12题。10. When did the man buy the watch?A. Two days ago. B. Five days ago. C. Four weeks ago.11. What did the man do yesterday?A. He went shopping. B. he went to the party. C. He went swimming.12. What will the woman do next?A. Fix
6、 the watch. B. Return the watch. C. Call to order another watch.听第9段材料,回答13至16题。13. Whats the probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Classmates. C. Husband and wife.14. What did the man do in Chicago?A. He attended school. B. He visited a company. C. He attended a training cours
7、e. 15. Who is going to be in charge of the whole southern market?A. Martha. B. Jim. C. The woman. 16. What is the woman hoping for?A. Travelling abroad. B. Building another office. C. Rising to a higher position.听第10段材料,回答17至20题。17. Which can best describe the New York subway?A. Old. B. Dirty. C. Sl
8、ow.18. How long has the speaker been riding the subway?A. For about 15 years. B. For about 55 years. C. For about 110 years.19. Why did Rosie Ruiz get on the subway?A. To win a marathon. B. To get home early. C. To see her friend as soon as possible. 20. What do we know about the New York subway?A.
9、It is always dangerous. B. It has been safer since 1960s. C. It runs much faster than a high-speed train.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节 (共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AMy sisters and I have a secret beach of our own. Its our magic beach. We go there most days. Not far from our house,
10、 its just at the end of the path that runs by our house. The sand is smooth and white, and the water is clear and warm. The days are sunny. My sisters and I are the only ones who play there. At our magic beach, we play in the sand for hours, digging and building with buckets and spades, unbeatable c
11、astles and towers. We search in the clear, warm pools, staring at starfish, crabs and tiny fish. Sometimes, we are fearsome pirates(海盗)coming ashore to bury treasure. Sometimes, we pretend that we are lost on a “lonely island”. We dont wait to be rescued. No! We rescue ourselves. Girls are tough! Gi
12、rls are clever!The best thing about our beach is that its magical. Really magical. One night, when both my sisters and I were on the beach, something really special happened. Sparks (火花) flew out from our feet every time we moved. If we stamped hard, then big sparks flew. Blue sparks! Yellow sparks!
13、 This was magic. We knew it! The magic was everywhere. My father said that it was just little, tiny creatures that had been washed ashore. “Its just nature, Jane,” he said. For just a moment I felt disappointed. Then I wondered how such small creatures could give so much beautiful light. “I guess th
14、ats the best kind of magic,” I replied.1. Which of the following words can be used to replace the underlined word in paragraph 2?A. helpedB. reportedC. savedD. recorded2. Which of the following can best describe the author?A. Brave and imaginative.B. Energetic but selfish.C. Strong but distant.D. Ac
15、ademic and clever.3. What can be inferred from this passage?A. The beach is not far so that the author and her sisters go to the beach every day.B. The author felt disappointed because she thought what her father told her might be true.C. The author didnt believe her fathers words at all.D. The beac
16、h is on a lonely island so the author and her sisters wont be disturbed by others【答案】1. C 2. A 3. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述的是作者和姐妹们在一片属于她们自己的秘密海滩玩耍的事情。【1题详解】词义猜测题。根据第二段“Sometimes, we pretend that we are lost on a “lonely island”. No! We rescue ourselves. Girls are tough! Girls are clever!(有时候,我们假装在孤岛上迷路了。不!
17、我们自己可以拯救自己。女孩是坚韧的!女孩是聪明的!)”可知,作者与她的姐妹们会假装玩“失落荒岛”这样的游戏,他们不会等待别人的获救。故rescued的意思为“援救,拯救”,故选C项。【2题详解】推理判断题。根据第二段“ Sometimes, we are fearsome pirates(海盗)coming ashore to bury treasure. Sometimes, we pretend that we are lost on a “lonely island”. 有时,我们是上岸埋藏财宝的可怕海盗。有时候,我们假装在孤岛上迷路了。由此可知,作者很有想象力。”根据第三段“ If w
18、e stamped hard, then big sparks flew. Blue sparks! Yellow sparks! This was magic. (如果我们使劲跺脚,就会溅出大的闪光。蓝色的闪光!黄色的闪光!这是魔法。)”可知作者是勇敢且富有想象力的人,故选A项。【3题详解】推理判断题。根据第三段“ My father said that it was just little, tiny creatures that had been washed ashore.Its just nature, Jane,” he said. For just a moment I felt
19、 disappointed. Then I wondered how such small creatures could give so much beautiful light. “I guess thats the best kind of magic,” I replied.(“我父亲说,只是一些很小很小的生物被冲上了岸。这就是大自然,简,”他说。有那么一瞬间,我感到很失望。然后我想知道这么小的生物怎么能发出这么美丽的光。“我想这是最好的魔法了。”我回答。)”由此判断出作者感到失望,因为她认为父亲告诉她的话可能是真的。故选B项。BA man in London has become t
20、he second known HIV-positive adult to be cleared of the virus that causes the disease AIDS. The man received a stem cell transplant three years ago. He was treated with anti-retroviral drugs until about 18 months ago. Now, tests show he was no sign of the HIV virus in his blood.“There is no virus th
21、ere that we can measure. We cant detect anything,” said Ravindra Gupta, a professor and HIV scientist who played a leading role in treating the man. The patients name, nationality or age is not public. He is called “the London patient” because he was treated in the British capital. A similar identif
22、ication was given to the first known person cleared of HIV infection over ten years ago, the “Berlin patient”. Both men experienced a similar treatment. But there was something unusual about the person who gave the London patient stem cells. The giver or donor had a natural resistance to HIV. In oth
23、er words, something about this persons body made it impossible for him or her to become infected with the HIV virus. As a result, when the London patient received the stem cells, his immune system changed and he developed a natural resistance to HIV, too. Ravindra Gupta notes that the donors unusual
24、 resistance to HIV may not be the only reason the treatment cleared the London patients infection. He notes that the Berlin patient and the London patient had similar side effects after the treatment. In both cases, the donors stem cells immediately began to attack the patients immune cells. This in
25、teraction may have helped destroy some of the HIV infection in the patients, Gupta says. Experts who study AIDS say the success of the Berlin patient and the London patient is very important. Their experiences show that scientists will one day be able to end AIDS. But they also warn that a cure has
26、not been found. The blood treatments the Berlin and London patients had have failed in other patients. The treatments are also too dangerous, expensive and risky to do for the large number of people who already have the virus that causes AIDS.4. According to the example of the two patients, we can l
27、earn that HIV virus _.A. shows no sign in peoples bloodB. is certain to lead to the disease AIDSC. is mainly treated in the British capitalD. can be cleared with a stem cell transplant5. What was special in the London patient case?A. His immune system totally broke downB. No side effects appeared in
28、 his treatment.C. He would not be infected with HIV again.D. His treatment was the first case in the world.6. Where does this text probably come from?A. A biology textbook.B. A news report.C. A fashion magazine.D. A science fiction.【答案】4. D 5. C 6. B【解析】这是一篇新闻报道。文章说明了伦敦一名男子成为已知的第二名被清除艾滋病病毒的成年人,这名男子三
29、年前接受了干细胞移植。现在检测显示他的血液中没有HIV病毒的迹象。与他相似的还有十多年的“柏林病人”。但不同的是“伦敦病人”产生了对HIV的自然抵抗力,不会再次感染HIV病毒了,对此科学家给出了解释以及这一研究发现对于艾滋病治疗的重要意义。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“The man received a stem cell transplant three years ago. He was treated with anti-retroviral drugs until about 18 months ago. Now, tests show he was no sign of t
30、he HIV virus in his blood.( 这名男子三年前接受了干细胞移植。直到18个月前,他一直在接受抗逆转录病毒药物的治疗。现在检测显示他的血液中没有HIV病毒的迹象)以及第二段中“A similar identification was given to the first known person cleared of HIV infection over ten years ago, the Berlin patient. Both men experienced a similar treatment.(十多年前,第一个已知的清除艾滋病毒感染的人柏林病人也得到了类似的鉴
31、定。两人都经历了类似的治疗)”故根据这两个病人的例子,我们可以了解到通过干细胞移植可以清除HIV病毒。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段“But there was something unusual about the person who gave the London patient stem cells. The giver or donor had a natural resistance to HIV. In other words, something about this persons body made it impossible for him or her to
32、 become infected with the HIV virus. As a result, when the London patient received the stem cells, his immune system changed and he developed a natural resistance to HIV, too.(但是给伦敦病人捐赠了干细胞的那个人有些不寻常。捐献者对HIV病毒有天然的抵抗力。换句话说,这个人身体上的某些东西使他或她不可能感染HIV病毒。结果,当这位伦敦病人接受了干细胞后,他的免疫系统发生了变化,他也产生了对HIV的自然抵抗力)”可知,这位伦
33、敦病人的特别之处在于他不会再次感染HIV病毒。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第一段中“A man in London has become the second known HIV-positive adult to be cleared of the virus that causes the disease AIDS.(伦敦一名男子成为已知的第二名被清除艾滋病病毒的艾滋病毒阳性成年人)”结合文章说明了伦敦一名男子成为已知的第二名被清除艾滋病病毒的成年人,这名男子三年前接受了干细胞移植。现在检测显示他的血液中没有HIV病毒的迹象。与他相似的还有十多年的“柏林病人”。但不同的是“伦敦病人
34、”产生了对HIV的自然抵抗力,不会再次感染HIV病毒了,对此科学家给出了解释以及这一研究发现对于艾滋病治疗的重要意义。结合选项可推知,文章可能选自新闻报道。故选B。CToo much saltand not enough whole grains, fruits and vegetablesmay be shaving years off our lives, a new study suggests. In a study published Wednesday in the Lancet, researchers looked at peoples eating habits across
35、 195 countries to estimate how much poor diets contribute to mortality. What are their findings? One of them is that 11 million people die each other around the world because of certain foods or at least the lack of certain foods, according to the study. Lead author Ashkan Afshin, an epidemiologist
36、at the University of Washington, said the researchers estimated that overall, poor diets are responsible for more deaths around the world than any other risk factor, including cigarette smoking, known to be one of the greatest threats to public health. The problem, he said, is not only what people a
37、re eating; but its also what theyre not eating. The study estimated that globally, 3 million deaths were caused by too much sodiumbut another 3 million deaths were attributed to too little whole grains and another 2 million deaths to too little fruit. Experts say it confirms what health professional
38、s have been teaching for yearsa balanced diet is important for a long, healthy life. But is a poor diet really responsible for more deaths than even cigarette smoking? Nestle, a professor at New York University, suggested that it makes sense that dietary risks are higher because everyone eatsbut not
39、 everyone smokes. So, she said that “diet is a risk factor for everybody.”7. Whats the possible meaning of the underlined part in the first paragraph?A. Increase our lifespan.B. Shorten our lifespan.C. Cut our beard. D. Make us less energetic8. Which of the following may be a risk to deaths?A. Takin
40、g in small amount of salt.B. Having a balanced diet.C. Having enough whole grains, fruits and vegetables.D. Smoking too many cigarettes.9. Which of the following statements may Nestle agree with?A. People can choose whatever they like to eat.B. Dietary risks are lower than smoking.C. Its necessary f
41、or people to have a healthy diet.D. Smoking is responsible for more deaths than a poor diet.10. What can we learn from the passage?A. Both what people eat and what people dont eat count.B. Smoking is not a serious problem.C. Poor diets are responsible for all kinds of diseases.D. Health professional
42、s enjoy teaching people how to stay fit.【答案】7. B 8. D 9. C 10. A【解析】这是一篇说明文。有研究表明,吃太多盐,而谷物、水果和蔬菜吃得太少可能会缩短人们的寿命。研究的作者指出,不良饮食是全球死亡人数最多的原因,甚至超过了包括吸烟在内的任何其他风险因素。这项研究证实了健康专家多年来一直以来对人们的告诫均衡的饮食对健康长寿很重要。【7题详解】词句猜测题。根据倒数第三段中“The study estimated that globally, 3 million deaths were caused by too much sodiumbu
43、t another 3 million deaths were attributed to too little whole grains and another 2 million deaths to too little fruit. (该研究估计,在全球范围内,有300万例死亡是由过多的钠造成的但另有300万例死亡归因于谷物吃得太少,另有200万例死亡归因于水果吃得太少)”以及划线词上文“Too much saltand not enough whole grains, fruits and vegetablesmay be”可知最新研究表明,吃太多盐,而谷物、水果和蔬菜吃得太少可能会缩
44、短人们的寿命,划线短语意思为“缩短我们的寿命”。故选B。【8题详解】推理判断题。根据第三段“Lead author Ashkan Afshin, an epidemiologist at the University of Washington, said the researchers estimated that overall, poor diets are responsible for more deaths around the world than any other risk factor, including cigarette smoking, known to be on
45、e of the greatest threats to public health.(该研究的主要作者、华盛顿大学的流行病学家Ashkan Afshin说,研究人员估计,总体而言,不良饮食是全球死亡人数最多的原因,超过了包括吸烟在内的任何其他风险因素,吸烟已被认为是对公众健康的最大威胁之一)”以及最后一段中“But is a poor diet really responsible for more deaths than even cigarette smoking?(但是,不良饮食真的比吸烟导致更多的死亡吗?)”可推知,吸烟太多可能会导致死亡。故选D。【9题详解】推理判断题。根据最后一段
46、中“Nestle, a professor at New York University, suggested that it makes sense that dietary risks are higher because everyone eatsbut not everyone smokes. So, she said that diet is a risk factor for everybody.(Nestle是纽约大学的一名教授,他认为饮食风险较高是有道理的,因为每个人都要进食,但不是每个人都吸烟。所以,她说饮食对每个人来说都是一个风险因素。)”可知,C选项“人们有一个健康的饮食
47、是必要的”是Nestle可能会同意的观点。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段“The problem, he said, is not only what people are eating; but its also what theyre not eating. The study estimated that globally, 3 million deaths were caused by too much sodiumbut another 3 million deaths were attributed to too little whole grains and ano
48、ther 2 million deaths to too little fruit.(他说,问题不仅在于人们在吃什么,还在于他们没有吃什么。该研究估计,在全球范围内,有300万例死亡是由过多的钠造成的但另有300万例死亡归因于谷物吃得太少,另有200万例死亡归因于水果吃得太少)”可知,文章告诉我们人们吃什么和不吃什么都对自身寿命有影响。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Setting goals is importantWhy is setting goals important? Becaus
49、e goals can help you do, be, and experience everything you want in life. _11_. Successful people imagine how their life should be and set lots of goals. By setting goals you are taking control of your life. Its like having a map to show you where you want to go. Think of it this way. There are two d
50、rivers. One has a destination in mind (her goal) which can be found on a way. She can drive straight there without any wasted time or wrong turns. _12_ She starts off at the same time from the same place as the first driver, but she drives aimlessly around, never getting anywhere, just using up gas.
51、 Which driver do you want to be?_13_ They decided what they want in life and then get there by making plans and setting goals. Unsuccessful people just let life happen by accident. Goals arent difficult to set-and they arent difficult to reach. Its up to you to find out what your goals really are. _
52、14_. Research tells us that when we write a goal down we are more likely to achieve it. _15_ Like a contract with yourself, they are harder to neglect or forget. Also when you write your goals in a particular way, you are able to make yourself continuously aware of situations that will bring you nea
53、rer to your goals.A. Success depends more on goals than everything else.B. The other driver has no goal or destination or map.C. Instead of just letting life happen to you, goals allow you to make your life happen.D. Winners in life set goals and follow through on them.E. Written goals can be review
54、ed regularly, and have more power.F. Writing goals down takes you little time and energy.G. You are the one who must decide what to achieve and in what direction to aim your life.【答案】11. C 12. B 13. D 14. G 15. E【解析】本文是说明文。文章介绍了设定目标的重要性及我们应该怎样设定目标。【11题详解】上文“Why is setting goals important? Because go
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553817.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
