分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2020-2021新教材英语北师大版必修第二册课后巩固提升训练:UNIT 5 SECTION A TOPIC TALK .docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:583850
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:35.46KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021新教材英语北师大版必修第二册课后巩固提升训练:UNIT 5SECTION ATOPIC TALK 2020 2021 新教
    资源描述:

    1、UNIT5HUMANSANDNATURE主题语境人与自然环境保护SectionATOPICTALK&LESSON1课后篇巩固提升基础夯实.单词拼写1.I cant forget that (可怕的) experience.答案frightening2.I went to a (讲座) he gave at the African Institute.答案lecture3.It (使震惊) us when the bad news came.答案shocked4.Everyone was (好奇的) as to why Mark was leaving.答案curious5.It is said

    2、 that the damage was over one (百万) dollars.答案million6.Joan (评论) that it was a better play than usual,and I agreed.答案commented7.I dont know how you manage to (幸存) on such little money.答案survive8.Hundreds of thousands of people have (挤进) into the town hall.答案crowded9.There is an (相同的) of boys and girl

    3、s in the class.答案equal10.The government itself has little information on the (程度) of industrial pollution.答案extent .单句语法填空1.His only chance of (survive) is an operation.答案survival2.Have you any comment to make the cause of the disaster?答案on3.The robbery occurred in broad daylight,in a (crowd) street

    4、.答案crowded4.The letter wasnt addressed to me but I opened it out of (curious).答案curiosity5. (bury) under the ruins,the young man is rather (frighten).答案Buried;frightened6.Workers built shelters for (survive) whose homes had been destroyed.答案survivors7.Anyone,whether he is an official or a bus driver

    5、,should be (equal) respected.答案equally8.Most information was collected by direct (observe) of the animals behaviour.答案observation9.The old couple often take a walk after supper in the park with their pet dog (follow) them.答案following10. my college years coming to an end,I have to decide what I want

    6、to do after I graduate.答案With.完成句子1.我觉得我无法对他们的决定作出评论。I dont feel I can their decision.答案comment on2.古老的小镇广场上挤满了人。The old town square people.答案was crowded with3.听到他的死讯,我们都感到震惊。We were all the news of his death.答案shocked at4.昨天我本应去听讲座,但身体不好没有去。I should have yesterday,but I was not fit.答案attended the l

    7、ecture5.有人担心,这些鸟活不过冬天。There is concern that the birds may not .答案survive the winter6.在这样恐怖的情形中无人求助,她感到很绝望。With no one to turn to in such ,she felt very holpless.答案a frightening situation7.他们对住在楼上的人感到很好奇。They the people who lived upstairs.答案were very curious about8.我们输了比赛在一定程度上是我的错。it was my fault th

    8、at we lost the game.答案To a certain extent9.他们使国家濒临灾难。They had brought the country to disaster.答案the edge of10.玛丽拒绝了汤姆的邀请。MaryToms invitation.答案turned her backs on .用合适的关系词完成下列句子1.Sales director is a position communication ability is just as important as sales skills.答案where2.By 16:30, was almost clo

    9、sing time,nearly all the paintings had been sold.答案which3.We live in an age more information is available with greater ease than ever before.答案when4.Between the two parts of the concert is a break, the audience can buy ice-cream.答案when5.A bank is the place they lend you an umbrella in fair weather a

    10、nd ask for it back when it begins to rain.答案where6.The days are gone physical strength was all you needed to make a living.答案when7.I walked up to the top of the hill with my friend, we enjoyed a splendid view of the lake.答案where8.The scientist believes that the earth is unlikely to be the only plane

    11、t life has developed gradually.答案where9.This is the museum we saw an exhibition the other day.答案where10.As a child,Jack studied in a village school, is named after his grandfather.答案which11.The reason he didnt come to class was that he was ill.答案why12.Can you believe I had to pay 30 dollars for a ha

    12、ircut?You should try the barbers I go.Its only 15.答案where13.The museum will open in the spring with an exhibition and a viewing platform visitors can watch the big glasshouses being built.答案where14.Nowadays people are more concerned about the environment they live.答案where15.He wrote a letter he expl

    13、ained what had happened in the accident.答案where 素养提升.阅读理解A主题语境:人与自然语篇类型:记叙文When I was in medical college,I went camping with some of my friends.The season was summer;therefore,we chose to go to the seaside.After arriving there,we rented a room and left our luggage there.We finished lunch and then de

    14、cided to rent a boat because the sea and the weather were beautiful.We started to row,but about one mile out,the weather suddenly changed.Although the weather was not good,we didnt want to give up.But finally my friends and I agreed that we should go back.We tried to change the boats direction,but a

    15、s soon as we changed it,the oarlock(桨架) broke.Therefore,we were unable to turn back.We had to wait for help because we couldnt do anything.After seeing the change of weather,we shouldnt have continued to row,but it was too late.We regretted it.The sea changed a lot,the waves got very high,and the bo

    16、at began to shake like a cradle.One of my friends started to cry;another started to vomit.Three hours passed,but nobody came to help us.We were just praying.Fortunately,after five long hours of waiting,two big boats came to rescue us and we escaped.If they hadnt come to get us,we would have crossed

    17、the border between Turkey and Greece because the border was very close.This story is the most exciting story of my life because we could have died,but luck was with us and we escaped.【语篇解读】本文是记叙文,主要记叙了作者在海上获救的一次经历。1.Whatdoestheauthormainlytellinthispassage?A.Ascaryexperienceatsea.B.Anexcitingexperie

    18、ncewhenswimming.C.Thechangeableweatherattheseaside.D.Itisdangeroustoboatatsea.答案A解析全文讲述了作者“海上划船天气突变桨架断裂等待救援”的过程,主要讲的是作者在海上的一次可怕经历。2.Theywerenotabletoturnbackbecause.A.theweatherwasbadforthemtodosoB.theycouldntchangetheboatsdirectionC.theycouldntrowtheboatD.theydidntknowwhichwaytogo答案C解析根据第二段中的“butas

    19、soonaswechangedit,theoarlockbroke”可知,他们的桨架断了,致使他们无法划船,这正是他们无法返回的原因。3.Whattheyregrettedwasthatwhentheweatherchanged.A.theywentcampingattheseasideB.theywentonrowingC.thewavesgotveryhighD.theystartedtoolate答案B解析根据第三段首句中的“Afterseeingthechangeofweather,weshouldnthavecontinuedtorow”可知,在看到变天后,他们不应该再继续划船,其中

    20、后半个分句是虚拟语气,“should(not)+have+done”表示“本来(不)应该做某事”,因此作者认为当时不应该继续划船。B主题语境:人与自然语篇类型:说明文Every year there are hundreds of earthquakes in different parts of the world.In September,1923,Tokyo and Yokohama were both destroyed by an earthquake and the fires that followed it.They had to be completely rebuilt.O

    21、ne of the most serious earthquakes was in Chinas Shaanxi Province in 1556.It killed almost one million people.We measure an earthquakes strength on the Richter scale (里氏地震强度表).The Richter scale was introduced in 1935 in Southern California in the USA.It measures earthquakes on a scale of one to ten.

    22、Any earthquake measuring five or more is usually serious.The earths crust (地壳) is made up of rock called plates.As these plates move,they sometimes crash against each other,causing the crust to quake.In cities such as Tokyo,where small quakes happen quite often,many modern buildings are designed to

    23、be flexible (柔韧的) so when the plate moves,they move with it.Earthquakes can also break gas and oil pipes.This can cause fires,which can do as much damage as the earthquake itself.Another effect of earthquakes is tsunamis.These are huge waves created by earthquakes beneath the sea.They can be many me

    24、ters high and cause great damage to coastal towns and cities.China,Japan,Russia and the USA have the highest occurrence (发生) of earthquakes in the world.【语篇解读】本文是说明文,说明了地震的危害、震级以及发生的原理。4.Thepassageismainlyabout.A.scientistswhostudyearthquakesB.thewayofmeasuringearthquakesC.ausualnaturaldisasterearth

    25、quakesD.whatpeopleshoulddointheearthquake答案C解析根据文章第一段内容可知本文主要讲述了大自然中的一种很常见的灾难地震。故C项正确。5.WhichofthefollowingstatementsisNOTtrue?A.TheearthquakeinShaanxiProvincehappenedin1556.B.TheearthquakeinShaanxiProvincekilledalmostonemillionpeople.C.TheearthquakeinShaanxiProvincecausedalotofdamage.D.Theearthquak

    26、einShaanxiProvincewastheonlyearthquakeinChina.答案D解析根据第一段最后两句“OneofthemostseriousearthquakeswasinChinasShaanxiProvincein1556.Itkilledalmostonemillionpeople.”可知A、B、C三项都是正确的,只有D项描述错误。故选D项。6.Accordingtothepassageweknowthattsunamis.A.cancauseearthquakesB.arecausedbyearthquakesC.onlyhappenonlandD.areawayo

    27、fmeasuringearthquakes答案B解析根据文章最后一段倒数第三句“Thesearehugewavescreatedbyearthquakesbeneaththesea.”说明海啸是由海底发生的地震所导致的,故B项正确。.七选五主题语境:人与社会语篇类型:说明文In China,safety education is becoming more and more important now.The last Monday in March is for students to learn it at school.1 What are the accidents at school

    28、?2Stampedes (踩踏),earthquakes and fires are the main accidents at school.A stampede always happens in crowded places.3 If you fall down in the crowd,move to one side and protect your head with your hands around.When earthquakes happen,you can get under a desk quickly and hold on.4 If you are outdoors

    29、,find a place away from buildings,trees,and power lines.When theres a fire,leave the classroom quickly.Its better to put something wet over your mouth and nose.In this way,you wont breathe in smoke.5 It makes them cough and they cant breathe.Thats very dangerous!So when you want to get out,you shoul

    30、d make yourself close to the floor.Then you can breathe some fresh air.A.Here is an example.B.It helps students learn more about what they should do to keep themselves safe.C.When students around you begin to push,just stand there and try to hold onto something.D.Many people die in a fire,not becaus

    31、e of the fire but smoke.E.It is not fire but smoke that is dangerous.F.Take a look.G.Itll protect you from falling things.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。说明了学校可能存在的安全隐患以及应对措施。1.B本句承接上文的“ThelastMondayinMarchisforstudentstolearnitatschool.”,3月的最后一个星期一是学校安全日,它能让学生学会保护自己。2.F上文“Whataretheaccidentsatschool?”是在提问,学校有哪些事故呢?下文是列举可能会出现的安全隐患。所以此处要填的句子起承上启下的作用。结合语境选F项。3.C这一段描述的是踩踏事件,只有C项符合这个语境。4.G本选项中的It代指上文的“youcangetunderadeskquicklyandholdon”。5.D本段谈论的是火灾,因此D项最合适。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021新教材英语北师大版必修第二册课后巩固提升训练:UNIT 5 SECTION A TOPIC TALK .docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583850.html
    相关资源 更多
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题四 14~18世纪西方文明的勃兴5a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题四 14~18世纪西方文明的勃兴5a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国13a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国13a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国12a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题七 二战后的世界与中国12a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题一 先秦及秦汉时期中华文明奠基发展与古代西方文明2a.docx【金版教程】(全国通用)2022高考历史二轮专题复习热点聚焦 重组检测专题一 先秦及秦汉时期中华文明奠基发展与古代西方文明2a.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习高效提能训练 第一部分 方法与技能 专题一 高考四大能力要求.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习高效提能训练 第一部分 方法与技能 专题一 高考四大能力要求.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标3.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标3.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标2.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习热身练习 综合类模板及其应用 探究目标2.docx
  • 【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习实战演练 第二部分 专题与热点 专题四 区域地理与区域可持续发展4.docx【金版教程】(全国通用)2022届高考地理大二轮复习实战演练 第二部分 专题与热点 专题四 区域地理与区域可持续发展4.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-4-3变异、育种与与进化 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-4-3变异、育种与与进化 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-2细胞的分化、衰老、凋亡和癌变 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-2细胞的分化、衰老、凋亡和癌变 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-1细胞分裂和受精作用 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-3-1细胞分裂和受精作用 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-1-1细胞的分子组成 新人教版.docx【金版教程】2022届高考生物二轮复习 适考素能特训 2-1-1细胞的分子组成 新人教版.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1节(含解析) 新人教版必修1.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1节(含解析) 新人教版必修1.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1、2节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第6章 第1、2节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第3节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第3节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节(含解析) 新人教版必修1.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节(含解析) 新人教版必修1.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第2、3节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第1节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第5章 第1节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第4章 第1、2节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第4章 第1、2节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第2、3、4节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第2、3、4节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1节 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1节 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1、2、3节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第3章 第1、2、3节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第4节 新人教版必修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第4节 新人教版必修3.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第2、3节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第2章 第2、3节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第2节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第2节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第1节(含解析) 新人教版必修2.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 第1章 第1节(含解析) 新人教版必修2.docx
  • 【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 专题4 新人教版选修3.docx【金版教程】2022届高考生物一轮复习 限时规范特训 专题4 新人教版选修3.docx
  • 【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第六单元 苏联社会主义建设和资本主义经济政策的调整总结提升 新人教版必修2.docx【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第六单元 苏联社会主义建设和资本主义经济政策的调整总结提升 新人教版必修2.docx
  • 【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第二单元 古代中国的科学技术与文学艺术 第2课时 古代中国的文学艺术 新人教版必修3.docx【金版学案】(广东专用)2022届高考历史总复习 第二单元 古代中国的科学技术与文学艺术 第2课时 古代中国的文学艺术 新人教版必修3.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1