2020年高考英语模拟试题二pdf.pdf
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 模拟 试题 pdf
- 资源描述:
-
1、2020 年高考英语模拟试题及答案(二)第一部分阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AThe Best Places To Watch Fireworks This Fourth Of JulyCALIFORNIA:LIGHTS ON THE LAKE(LAKE TAHOE)Launched from boats on the shore of Lake Tahoe,this show is considered one ofthe biggest such disp
2、lays in the West,which means the fireworks are visible all overtown.If you re worried about getting a seat,park your picnic at the El DoradoBeaches before 9:45 p.m.Or you can take the road less traveled and hike to the top ofMount Tallac for an unforgettable and best view of the display.Just remembe
3、r youll have to hike down,so bring a headlight.DELAWARE:REHOBOTH BEACHLaunched from the beach south of Rehoboth Avenue,these fireworks are visibleup and down the boardwalk and beach.So jump on the Jolly Trolley(观光车)early andspend your whole day at the beach.Theres even live music after the fireworks
4、.Note:This years fireworks display is scheduled for July 1,2018.FLORIDA:SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS(PENSACOLA BAY)The Gulf Coast knows how to celebrate the Fourth of July.With vendors,arts andcrafts,kid-friendly activities and live entertainment,this fun-filled day in Old Sevilleculminates(达到高潮)w
5、ith the largest fireworks display in the area.Unfortunately thepony rides and face painting are only for the kids,though.GEORGIA:DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATIONPack up your lawn chairs,blankets and coolers and head about an hour outside ofAtlanta to the University of North Georgia.Its even pet fr
6、iendly just make sureyour dog can take the noise.And if you get to town early enough(11 a.m.),theres aFourth of July parade that aims to put all other Fourth of July parades to shame.1.Where is the best spot to watch the fireworks in Lake Tahoe?A.At the El Dorado Beaches.B.On the top of Mount Tallac
7、.C.Anywhere all over the town.D.On the shore of Lake Tahoe.2.Which display is most suitable for children?A.REHOBOTH BEACH.B.LIGHTS ON THE LAKE.C.SERTOMAS 4TH OF JULY FIREWORKS.D.DAHLONEGAS 4TH OF JULY CELEBRATION.3.What do Georgians think of their parade?A.The best.B.Just so so.C.Not so bad.D.Very t
8、errible.【语篇解读】本文是一篇应用文。七月四日是美国的国庆日,那一天全国各地都会举行烟火晚会。本文介绍了四个观看烟火的最佳之地。1.B【解析】细节理解题。根据第一段中的 Or you can take the road less traveled and hiketo the top of Mount Tallac for an unforgettable and best view of the display.可知,Mount Tallac 的山顶是观赏烟火的最佳地点。2.C【解析】细节理解题。根据第三段中的 kid-friendly activities and live ent
9、ertainment和 Unfortunately the pony rides and face painting are only for the kids,though.可知,塞尔玛的七月四日烟花展最适合孩子。3.A【解析】细节理解题。根据第四段中的 theres a Fourth of July parade that aims toput all other Fourth of July parades to shame 可知,乔治亚州人认为他们的游行是最好的。BAs a first responder,you never know what type of situation yo
10、u might walk into,orwho youll meet along the way.Thats definitely been the case for Jeffrey Lanenberg,a 51-year-old paramedic(急救医务人员)since 1984.Ten years into the job,Lanenberg received a call that reported that a man in hisearly 30s had fallen down in the Mall of America.When Lanenberg and his part
11、nerarrived at the scene,they found the young male face down on the ground.He hadgone unconscious,making weak attempts to breathe.His wife stood beside himholding their small son in horror.They quickly rushed to defibrillate(除颤)and calmthe man to keep him under control.After Lanenberg dropped the pat
12、ient off at theneighboring hospital,he thought about the man and his family for a long time.Lanenberg thought he had experienced everything under the sun until onerandom visit to Office Max three years ago,where he met a man repeatedly walk backand forth while staring at him.As it turned out,the man
13、 was the patient he had saved20 years earlier.You gave me 20 years more than I ever thought Id have,the man said.Hethanked Lanenberg repeatedly and told him he had someone he wanted him to meet.He stepped around the corner and reappeared with a 20-something-year-old man.Lanenberg instantly knew that
14、 it was the son he had seen standing by his mother allthose years ago.That day changed my life,Lanenberg said.Before that,everything was aboutwork When I talk to my beginner-training class,I tell them you never know theimpact you can have on someones life.4.What did Lanenberg do with the young man?A
15、.He gave the man the first aid.B.He cured the man at thescene.C.He only sent the man to hospital.D.He took care of the mans wife and son.5.What did Lanenberg think of the encounter with the man?A.It was unbelievable.B.It was a common routine.C.It was a matter of course.D.Itwasadangeroussituation.6.W
16、hy was the man thankful to Lanenberg?A.Lanenberg helped bring up his little son.B.Lanenberg donated to support his family.C.Lanenberg gave him the present happy life.D.Lanenberg taught his son to be a new doctor.7.How did the meeting change Lanenbergs life?A.He changed his attitude to his job.B.He w
17、as rewarded with much money.C.He got a promotion to be a team leader.D.He took up teaching work to train newcomers.【语篇解读】本文是一篇记叙文。急救医务人员 Lanenberg 与其 20 多年前救助的病人在办公室偶然重逢,病人的感激使他对自己的工作有了新的认识。4.A【解析】细节理解题。根据第二段可知,Lanenberg 给那个年轻人做了急救措施并将其送入附近医院。5.A【解析】观点态度题。根据第三段中的 Lanenberg thought he had experienced
18、everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago可知,在办公室偶遇以前救助过的病人令 Lanenberg 难以置信。6.C【解析】细节理解题。根据第四段中的 You gave me 20 years more than I ever thoughtId have 可知,那人认为现在的生活是 Lanenberg 给予他的。7.A【解析】细节理解题。根据最后一段中的 Before that,everything was about worktheimpact you can have on s
19、omeones life.可知,这件事改变了 Lanenberg 对工作的态度。CWhile the start of a new school year is always exciting,this year was even more sofor some elementary school students in Auckland,New Zealand.They became theworlds first kids to be taught by a digital teacher.Before you start imagining ahuman-like robot walki
20、ng around the classroom,Will is just an avatar that appears onthe students desktop,or smartphone screen,when ordered to come.The autonomous animation platform has been modeled after the human brainand nervous system,allowing it to show human-like behavior.The digital teacher isassigned to teach Vect
21、ors Be sustainable with energy a free program forAuckland elementary schools.Just like the humans it replaced,Will is able to instantly react to the studentsresponses to the topic.Thanks to a webcam and microphone,the avatar not onlyresponds to questions the kids may have,but also picks up non-verba
22、l cues.Forinstance,if a student smiles at Will,he responds by smiling back.This two-wayinteraction not only helps attract the students attention,but also allows theprograms developers to monitor their engagement,and make changes if needed.Nikhil Ravishankar believes that Will-like avatars could be a
23、 novel way to catch theattention of the next generation.He says,I have a lot of hope in this technology asa means to deliver cost-effective,rich,educational experience in the future.The program,in place since August 2018,has been a great success thus far.Ravishankar says,What was fascinating to me w
24、as the reaction of the children toWill.The way they look at the world is so creative and different,and Will reallycaptured their attention.However,regardless of how popular it becomes,Will isunlikely to replace human educators any time soon.8.What was special for some elementary school students in A
25、uckland?A.A digital teacher taught them.B.They first saw somethingdigital.C.This was the start of a new school year.D.They could get close tosmartphone screen.9.What is the benefit of this two-way interaction?A.It can smile back.B.It can use microphone.C.It can change if necessary.D.It can talk any
26、topic for free.10.Whats Ravishankars attitude to Wills replacing Human educators soon?A.Optimistic.B.Doubtful.C.Unclear.D.Disapproving.11.What might be the best title for the passage?A.New High-tech Contributes to EducationB.New Zealand Will Replace Teachers in ClassroomsC.The Worlds First Digital T
27、eacher,a Help to StudentsD.The Worlds First Digital Teacher Appears in Classrooms【语篇解读】本文为说明文。一款智能机器人走进小学课堂,为孩子们讲授能源可持续发展。8.A【解析】细节理解题。根据第一段中的 They became the worlds first kids to be taught by a digital teacher.可知,特殊之处在于机器人老师教他们。9.C【解析】细节理解题。根据第三段中的 This two-way interaction not only helps attractthe
28、 students attention,but also allows the programs developers to monitortheir engagement,and make changes if needed.可知,其优势在于需要时,它可以做出变化。10.D【解析】观点态度题。根据最后一段中的 However,regardless of how popular itbecomes,Will is unlikely to replace human educators any time soon.可 知,Ravishankar 认为它不会在短期内代替人类教育工作者。11.D【解
29、析】标题归纳题。文章第一段说:从新学年开始,新西兰奥克兰的小学生将成为世界上第一批被机器人老师教的孩子。之后文章就此展开,可知 D 项适合作本文的标题。DIn January 1958,Rachel Carson received a letter from her friend Olga OwensHuckins.Huckins lived in an area of Massachusetts where the state was trying to getrid of mosquitoes.They had used planes to spray(喷)a mixture of fue
30、l oil and DDT(apesticide,which can kill pests such as insects,weeds and rodents)all over the areaaround Huckins home.DDT was supposedly harmless but,the morning after thespraying,Huckins found several of her favorite birds dead outside her house.And thespraying did not even kill all of the mosquitoe
31、s;in fact,that summer there were moreof them than ever before.Huckins asked Carson if she knew someone in Washingtonthat could help prevent future spraying.Carson had been hearing about DDT since a Swiss chemist discovered it could beused to kill insects in 1939.To many people,DDT seemed like a mira
32、cle substance.Farmers were excited about saving their crops from pests.Doctors and others wereexcited about saving peoples lives by killing disease-carrying insects.But to Carson,DDT appeared to be dangerous to all living creatures.The more Carson found out about DDT and other pesticides,the more sh
33、e realizedthat she needed to help stop future spraying.Carson decided to write a book aboutpesticides.She said,There would be no future peace for me if I kept silent.Shecalled her book Silent Spring.Carson had spent her life studying,observing,and writing about nature.She was atrained biologist anda
34、 talented writer who knew how topresent scientificinformation in compelling stories.Before Silent Spring,she had written other booksfrom the perspective of fish,birds,islands,and oceans.Carson knew that all things innature exist in a delicately(微妙地)balanced ecosystem.In Silent Spring,Carson wrotetha
35、t although the ecosystem can adjust to changes,it needs time.Carson believedthat people in the 1950s were using pesticides carelessly.Nature didnt have time toadjust,wrote Carson,because so many pesticides had been used in such largequantities in such a short time.12.Why did Huckins write a letter t
36、o Rachel Carson?A.To tell her some bad news.B.To turn to her for help.C.To advise her to write a book.D.To ask her some questions.13.Which of the effects the spraying of the mixture in Massachusetts had is right?A.It killed pests such as insects,weeds and rodents around Huckins home.B.It killed all
37、of the mosquitoes.C.It had bad effects on ecosystem.D.There were more birds than ever before.14.Who would not be happy with DDT?A.Gardeners.B.Farmers.C.Doctors.D.Biologists.15.Whats the best title of the passage?A.Rachel Carsons research on natureB.Rachel Carsons lifeC.Rachel Carsons Silent SpringD.
38、DDTs bad effects on ecosystem【语篇解读】本文介绍了美国生物学家 Rachel Carson 关注农药对环境的影响,写了寂静的春天及其他书籍。12.B【解析】细节理解题。根据文章第一段中的Huckins asked Carson if she knewsomeone in Washington that could help prevent future spraying.可知,Huckins 写信给 Rachel Carson 是为了求助。13.C【解析】推理判断题。根据DDT(a pesticide,which can kill pests such as in
39、sects,weeds and rodents)可知 A 项错误;根据第一段中的 the morning after thespraying,Huckins found several of her favorite birds dead outside her house.And the spraying did not even kill all of the mosquitoes;in fact,that summerthere were more of them than ever before.可知,DDT 对生态有着恶劣的影响,B、D 错误。故选 C。14.D【解析】推理判断题。根
40、据第一段中的(a pesticide,which can kill pests such asinsects,weeds and rodents)可知 DDT 可以用来除掉杂草,园丁会对它满意;根据第二段中的Farmers were excited about saving their crops from pests.Doctorsand others were excited about saving peoples lives by killing disease-carryinginsects.可知,农民和医生会对 DDT 满意;根据第二段中的But to Carson,DDTappe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
