2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 5 SECTION B LESSON 2 .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 5SECTION BLESSON 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、UNIT 5EDUCATIONSection BLESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.He is a man of great (洞察力).答案insight2.Shes one of the most (聪颖的) girls I ever knew.答案brilliant3.What is the main o of this studying?答案objective4.In my eyes the question is not what to teach,but how to e.答案educate5.Our world is but a sma
2、ll part of the u.答案universe6.We cant judge what he did until we know all the (境况).答案circumstances7.She has (追求) the goal of perfection in her art.答案pursued8.Weve always regarded him as a man of (正直).答案integrity9.She used the dialogue to (促进) free conversation among her pupils.答案stimulate10.The man g
3、 a lot in the business,but he lost the respect of his friends.答案gained.单句语法填空1.The company was in deep (finance) difficulties.答案financial2.The (acquire) of wealth is his only purpose.答案acquisition3.From the top of the hill you can see all the (surround) countryside.答案surrounding4.He takes full (resp
4、onsible) for what happened.答案responsibility5.His actions were based on a false (assume).答案assumption6.You should rely on your own (judge).答案judgement7.Its taken a long time to break out of my own (convention) training.答案conventional8.It can be (benefit) to share your feelings with someone you trust.
5、答案beneficial9.Over the years Ive come to the (conclude) that shes a very great musician.答案conclusion10.Local people are questioning the (wise) of spending so much money on a new road.答案wisdom.用适当的介词或副词填空1.We will continue to give high priority education.答案to2.A successful ending is not the only thin
6、g worthy a celebration.答案of3.The house was surrounded trees.答案with/by4.To what degree can parents be held responsible a childs behaviour?答案for5.We hope everyone will contribute the discussion.答案to6.His success does not owe luck but ability.答案to7.Im exposed the thoughts of some of the worlds best wri
7、ters.答案to8.The judge put her prison before she had had time to explain.答案into9. conclusion,its not suitable to include English words in a Chinese dictionary.答案In10.Our club is open to everyone regardless age,sex or educational background.答案of.短语填空put forward,in other words,to start with,go against,f
8、eel like,urge.to do.,make an assumption,fight for,be beneficial to,go beyond1.I dont want to your will.答案go against2.Your progress will us work hard.答案urge;to3.,keep your brain busy and working.答案In other words4.Sometimes I Im losing my mind.答案feel like5.The club had only six members .答案to start wit
9、h6.If hes not here in five minutes,well that he isnt coming.答案make an assumption7.He was not allowed to the limits of the city.答案go beyond8.She some reasons for abandoning the plan.答案put forward9.I take delight in helping others,which others as well as myself.答案is beneficial to10.A hero is brave eno
10、ugh to his country.答案fight for.完成句子1.小男孩站在那里,脸上带着惊恐的表情。(with复合结构)The little boy stood there, .答案with a frightened expression on his face2.他给了我许多帮助,我非常感激他。(owe.to)He gave me a lot of help.I .答案owed much to him3.显而易见,你生活中所有的不同部分都是紧密相连的。(it作形式主语) all the different parts of your life are deeply connecte
11、d.答案It seems obvious that4.综上所述,散步是一种廉价、安全而有趣的运动方式。(in conclusion,doing sth作主语) , ,safe and enjoyable form of exercise.答案In conclusion;walking is a cheap5.无论支付能力如何,他们都有权得到良好的医疗服务。(regardless of)They all have the right to good medical care to pay.答案regardless of their ability关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与社会语篇类
12、型:应用文We work with Cambridge County Councils Participation Team to create opportunities for young people to visit the University and learn more about it.The following events are scheduled for the coming academic year.SuperStar workshops12 workshops are planned for young people aged 7 to 11.These half
13、-day visits will be held throughout the year,at times when young people are not at school.If participants complete 8 of the 12 workshops,they will be awarded the nationally recognised SuperStar Crest Award.Please note,workshops will only run if we have a sufficient number of attendees (usually aroun
14、d 3+participants).Explore University DaysExplore University Days are for young people aged 12 to 15.Participants visit the University for two days and take part in a variety of university-related workshops,and other fun activities.Previous participants have engaged with the following:Visited the Spo
15、rts CentreTook part in a Neuroscience WorkshopEnjoyed a two-course meal at a University CollegeDates will be confirmed in early December,and a schedule for events will follow in the New Year.Events for post-16 studentsIf you are studying for your post-16 qualifications and are considering applying f
16、or Cambridge or would like to find out more about a specific subject,the following events might be for you:University and College Open DaysSubject MasterclassesCambridge Science Festival【语篇导读】本文是一篇应用文,介绍了剑桥大学的几项参观活动,从而为年轻人提供了参观剑桥大学和更多地了解剑桥大学的机会。1.What can the participants do in SuperStar workshops?A
17、.Stay only half a day.B.Get a gift.C.Enjoy a free meal.D.Visit the Sports Centre.答案A解析细节理解题。根据SuperStar workshops部分中的“These half-day visits will be held throughout the year”可知,参观SuperStar workshops是为期半天的参观活动,因此可以在那里待半天的时间。2.Which event is specially for applicants of Cambridge?A.SuperStar workshops.B
18、.The Neuroscience Workshop.C.Explore University Days.D.Events for post-16 students.答案D解析细节理解题。根据Events for post-16 students部分中的“are considering applying for Cambridge or would like to find out more about a specific subject”可知,Events for post-16 students是专门为申请剑桥大学的人准备的。3.The events in the passage mos
19、t probably aim to .A.introduce some coursesB.advertise Cambridge UniversityC.enrich students spare time lifeD.promote childrens interest in touring答案B解析推理判断题。根据第一段中的“to create opportunities for young people to visit the University and learn more about it”可知,这些活动的目的是为年轻人提供参观剑桥大学和更多地了解剑桥大学的机会,也就是说文章中活
20、动的目的是为剑桥大学做广告,吸引更多的学生。B主题语境:人与社会语篇类型:记叙文David Unaipon was an inventor and writer.He was the first Aboriginal (土著的) Australian to write published books.He also worked hard to make life better for Aboriginal people.David Unaipon was born in South Australia,in 1872.As a young man,he loved to read and w
21、as interested in science and music.He thought a lot about new ways to fix engineering problems.Between the years 1909 and 1944,Unaipon made nine important inventions.He also made drawings for a helicopter design.He got the idea from the Australian boomerang (回旋镖) and the way it moved through the air
22、.This happened in 1914,before we had helicopters.Unaipon lived most of his life in Adelaide and worked for the Aborigines Friends Association.He worked and travelled around southeastern Australia for fifty years.Sometimes,while travelling from town to town,he was told he couldnt stay in a hotel beca
23、use he was black,so he understood the problems of racism (种族主义).In 1925,Unaipon became the first Aboriginal writer to be published.His first published writing was an article in Sydneys Daily Telegraph newspaper.The article had the title:“Aboriginals:Their Traditions and Customs”.He wrote many other
24、articles for newspapers and magazines,getting publicity about the rights of Aboriginal people.He also wrote about the need for white and black people to work together and the need for equal rights for both black and white Australians.He was well educated in both cultures,and in 1929 he helped with a
25、 government survey of Aboriginal health and interests.David Unaipon died in 1967 at the age of 95,in the same year that Aboriginal people were first counted as part of Australias population.In 1995,David Unaipons picture was put on the Australian fifty-dollar note,with a drawing of one of his invent
26、ions.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了澳大利亚土著作家及发明家戴维乌奈庞。他为报纸和杂志写了许多文章,宣传土著人的权利等。4.Which of the following can describe David Unaipon when he was young? A.He was calm.B.He was brave.C.He was patient.D.He was creative.答案D解析推理判断题。根据第二段中的“As a young man,he loved to read and was interested in science and music.Betwe
27、en the years 1909 and 1944,Unaipon made nine important inventions.”可知,年轻时期的戴维乌奈庞非常富有创造性。5.What can we learn about David Unaipons helicopter design?A.It was the model for modern helicopters.B.It was a copy of another helicopter.C.It was based on a local tool.D.It was done in his 30s.答案C解析细节理解题。根据第二段中
28、的“He got the idea from the Australian boomerang”可知,戴维乌奈庞的直升机构想是以澳大利亚当地的一种工具回旋镖为参考依据的。6.What do we know about David Unaipon as a writer?A.He was the first Aboriginal writer.B.He was concerned about racial inequality.C.He finished most of his writings while travelling.D.He had his writings published m
29、ainly in newspapers.答案B解析推理判断题。根据第三段中的“while travelling from town to town,he was told he couldnt stay in a hotel because he was black,so he understood the problems of racism”及倒数第二段中的“He wrote many other articles for newspapers and magazines.and the need for equal rights for both black and white Aust
30、ralians.”可知,戴维乌奈庞很关心种族不平等问题。7.What can be inferred from the last paragraph?A.David Unaipon died an unexpected death.B.David Unaipon was proud of his inventions.C.David Unaipons contributions were recognised.D.David Unaipons drawing abilities were appreciated.答案C解析推理判断题。最后一段中提到五十澳元纸币上印有戴维乌奈庞的头像,由此可知,
31、他的贡献得到了认可。C主题语境:人与社会语篇类型:记叙文Stephen Wamukota,a nine-year-old from Mukwa village in Western Kenya,is making the headlines worldwide for his creative hand washing machine.The young boy came up with the idea after watching villagers,who do not have easy access to running water and struggle to find an e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605723.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
