2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:第五单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:第五单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、第五单元测评第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Do you think we should paint our bedroom yellow or light green?M:How about pink?1.What colour does the man prefer?A.Green.B.Pink.C.Yellow.答案BW:I usually walk to work!W
2、hat about you?Do you get to work by bus?M:No,I used to get to work by bus.But now,I ride my bike.I can get more exercise.2.How did the man get to work in the past?A.On foot.B.By bike.C.By bus.答案CM:Why dont you just tell Mr Johnson how you feel?W:Im just so angry that I dont know what I would say to
3、him!3.What is the man doing?A.Asking for help.B.Offering a suggestion.C.Making a complaint.答案BW:Could you tell me how to get to the train station?I hear that its in this direction.M:Yes,it is.You can either take a bus or a taxi heading south,but it is not too far.If I were you,Id walk.4.How does the
4、 man suggest the woman go to the station?A.By bus.B.On foot.C.By taxi.答案BW:Do you know that Jimmy came back from abroad yesterday?M:Really?How about meeting him tomorrow?W:He often goes to visit his mother on Saturday.Wed better choose another day.5.What day is today?A.Saturday.B.Thursday.C.Friday.答
5、案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Whats the hurry?W:Oh,Monday is always very busy.Well,we start with a discussion at ten oclock.Then we have an hour off,to go to the library and catc
6、h up on some reading,and at one oclock we have a lecture on computer drawing.M:No time for lunch,then!W:No,exactly!And we finish the day with a lecture on history.M:Wow!That is a full day.W:Oh,I have to leave now.Its ten minutes to ten.6.How many lectures does the woman have on Monday?A.One.B.Two.C.
7、Three.答案B7.What will the woman probably do next?A.Have a discussion.B.Do some reading.C.Make a drawing.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:How did you enjoy your meal,sir?M:Well,I really liked the chicken.It tasted really good.But.W:Was there anything wrong?M:Well,the steak tasted a bit salty.I didnt really like it
8、.W:Then what about the salad?M:I didnt eat it.I ordered it for my wife.Can I have the check,please?W:Sure.Here you are.Altogether its 43 dollars.M:OK.Here is a 50.Keep the change.W:Thanks.8.What does the man find a bit salty?A.The chicken.B.The salad.C.The steak.答案C9.How much change can the woman ge
9、t?A.3 dollars.B.7 dollars.C.43 dollars.答案B听第8段材料,回答第10至12题。W:Henry,you look like youre on top of the world.Whats up?M:I just heard some good news from our head teacher.W:What was it?Has our school football team won the football match?M:No,it wasnt that.I just got the news that the painting I finishe
10、d last month has been chosen to be exhibited in the Citys Student Art Show.W:Really?Thats great news.M:So do you want to go to the show?W:Sure.When will it be held?M:From 9 am to 4 pm next Monday.I really cant wait to go.W:Neither can I.By the way,have you told your parents the good news?Im sure the
11、yll be happy to hear that.M:I havent told them yet.Ill call and tell them about it now.10.What was the good news about?A.A school.B.A match.C.A painting.答案C11.How long will the show last?A.Six hours.B.Seven hours.C.Eight hours.答案B12.What will the man do next?A.Go to the show.B.Call his parents.C.Mee
12、t the head teacher.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hello!May I speak to John?M:This is John speaking.W:Hi John!Its Mary.Thank you for the message about the meeting.But Im sorry I wont be there this Friday,because I will be away on business then and wont be back until next Monday.Can somebody else go to the me
13、eting instead?M:Yes,I think your assistant Jack can attend the meeting for you.W:OK.But whats the meeting about?Ive got no idea.Is it about the new department manager?Or another new product?M:Eh,not exactly.Its about how to improve our service.W:When and where will the meeting be held?M:The meeting
14、will be in Room 603 at two oclock this Friday afternoon.W:How long will it last?M:For about one hour.W:Who will chair the meeting?M:Mike,the manager of our company.W:Thank you very much.Ill let my assistant know.13.When will the woman be away on business?A.This Friday.B.Next Monday.C.Next Friday.答案A
15、14.What is the meeting about?A.Welcoming a new manager.B.Developing new products.C.Improving service.答案C15.What time will the meeting close?A.At around 1 pm.B.At around 2 pm.C.At around 3 pm.答案C16.Who will chair the meeting?A.Jack.B.Mike.C.John.答案B听第10段材料,回答第17至20题。M:Hello,everyone.Id like to introd
16、uce myself and also share some information about my neighbors.My name is Peter.Im from Edinburgh,and Im a student of law at this famous university.Im staying with my aunt and uncle.We live in a small apartment building.There are four families in this building.Theres a family of three living under us
17、,the Crozier family.Theyre from Glasgow.Mr Crozier is a doctor.Marjorie,his wife,is a librarian.Next door to us is a single lady,Miss Green.Shes from Liverpool.Shes working as a secretary in a telephone company.She has many friends,and they visit her quite often.In the fourth apartment,theres a youn
18、g couple from China.Mr Wu is working hard on his doctors degree at Oxford University,and Mrs Wu is teaching in a primary school.All the people in my apartment building are very friendly.They are all very good neighbors.17.Where is the speaker from?A.Glasgow.B.Edinburgh.C.Liverpool.答案B18.What is Mrs
19、Crozier?A.A librarian.B.A doctor.C.A secretary.答案A19.Who lives next door to the speaker?A.Mr Crozier.B.Mr Wu.C.Miss Green.答案C20.What do we know about Mrs Wu?A.She is very popular.B.She is a school teacher.C.She has a doctors degree.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个
20、选项中选出最佳选项。AAs one of our talented remote editors,youll have the ability to work from home while choosing the types of tasks that interest you.You will receive free training through online talks and our company newsletters.You will have job security and be paid on time.Working with Scribendi Inc.requ
21、ires a middle level of computer and Internet knowledge.Standard qualifications:A university degree in a related fieldAt least three years of experience in editing,writing,document production or language teachingA native speaker of the English languageExcellent reading comprehension skills and the ab
22、ility to follow written instructions and work independentlyAn average editing or proofreading (校对) speed of 1,000-1,500 words per hourThe ability to accept payments in your own account in US dollars using PayPal(please review PayPals international payment network for more details)Preferred qualifica
23、tions:Access to additional word processing/document production software (e.g.OpenOffice,WordPerfect,LaTeX,Adobe Acrobat,Swift Publisher,PageMaker)In-depth knowledge of one or more style guides (e.g.Chicago Manual of Style,Turabian,APA)Please note that applications for this position are NOT accepted
24、by email.Please do not call or email for more information about a position or to discuss an application.Please note that only applicants selected for evaluation will be contacted.Please visit our website for application.Be careful about meeting deadlines.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了远程编辑的工作特点、申请要求及申请方式。21.
25、What will the remote editor do?A.Study the knowledge of typesetting.B.Receive training that needs to be paid for.C.Accept his payments by using PayPal.D.Rest on weekends and have good pay.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“You will receive free training through.”可知B项错误;根据Standard qualifications中的“The ability to acc
26、ept payments in your own account in US dollars using PayPal”可知,远程编辑要能使用PayPal获得薪酬,故选C项。文中未提及A、D两项。22.Who will probably be one of the remote editors?A.An American with a university degree,who worked 3 years for a newspaper.B.A Chinese with a university degree,who worked 5 years for a translation comp
27、any.C.An Englishman with a high school degree,who worked 3 years for a newspaper.D.A Frenchman with a university degree,who has a high level of computer knowledge.答案A解析推理判断题。根据Standard qualifications中的“A university degree in a related field”,“At least three years of experience in editing,writing,doc
28、ument production or language teaching”和“A native speaker of the English language”可知,相关专业大学毕业,至少有三年相关行业工作经验且母语是英语的人可能会成为一名远程编辑,所以A项符合要求。23.Which of the following is reasonable according to the passage?A.Those applying for the job will be given a job interview.B.One can apply for the job throughout th
29、e year.C.Communication is very important for one to get the job.D.One can apply for the job through the website.答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“Please note that only applicants selected for evaluation will be contacted.”可知,只有审核合格的申请者才能参加面试,所以A项错误;根据最后一段中的“Be careful about meeting deadlines.”可知,这项工作是有申请期限的,而不是全年
30、都可以申请,所以B项错误;C项文章未提及。根据最后一段中的“Please visit our website for application.”可知,求职者可以在网站上申请远程编辑这一职位,故选D项。BPearl Fryar knew he wanted to do something unique with the farmland he bought in South Carolina.He wanted to win the local garden clubs “Yard of the Month” award.Fryar didnt have the money to purchas
31、e new trees,so he began by using bushes and shrubs that a local nursery had thrown awayplants that looked dead to most people.Because he worked days at a factory,Fryar often tended his garden at night.Neighbors got used to seeing him stand on the ladder,cutting up his steadily growing bushes.The shr
32、ubs began to take on different shapes.As the years went by,the creations became more delicate.Fryar began planting trees and using zip ties,coat hangers,PVC pipe,and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted.“He has a way of handling plants to do things he wants them to by training
33、,bending,wiring and clipping.” said a neighbor.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish.Some plants which wouldnt survive in the South thrived under his care.Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero.He was the firs
34、t African American to win “Yard of the Month” from the local garden club.Fryars garden now includes about 400 species of plants and 150 different plant sculptures.A box for donations can be found on the property,but giving is optional.Fryar welcomes people who cant afford to pay.He understands.Hes b
35、een there.“You can be somebody,” he tells students who visit the garden.“Show me anyone who works at anything with a passion and has patience,and theyre going to be successful.Be strong enough not to let the barriers in life stop you.”【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了弗莱尔为了使他的花园与众不同,把植物做成不同的形状,并通过自己的创新和激情把花园变成艺
36、术的故事。24.How did Fryar make his garden unique?A.He made the plants into different shapes.B.He bought new trees from a local nursery.C.He used his professional knowledge.D.He asked his neighbors to cut up his bushes.答案A解析细节理解题。根据第三段中的“The shrubs began to take on different shapes.As the years went by,t
37、he creations became more delicate.”可知,为了使他的花园与众不同,他把这些植物做成不同的形状。故选A项。25.What does the underlined word “thrived” in Paragraph 4 mean? A.Died away.B.Became weak.C.Faded slowly.D.Grew strong.答案D解析词义猜测题。根据第四段中的“Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish.”可知,许多专业园丁对弗
38、莱尔的成就感到惊讶;再根据画线词所在句中的“wouldnt survive in the South”可知,画线词意思应与survive相近,意为“茁壮成长”。故选D项。26.What made Fryar win the award?A.Passion and innovation.B.Patience and generosity.C.Ambition and sympathy.D.Willingness and honesty.答案A解析推理判断题。根据第三段中的“As the years went by,the creations became more delicate.”、第五段和
39、最后一段中的“Show me anyone who works at anything with a passion and has patience,and theyre going to be successful.”可知,正是激情与创新让弗莱尔获奖的。故选A项。27.What is the best title for the text?A.Making a Man into a HeroB.The Hard Life of Pearl FryarC.Transforming a Garden into ArtD.The First Man of “Yard of the Month”答
40、案C解析主旨大意题。根据全文内容,尤其是第二段中的“he began by using bushes and shrubs that a local nursery had thrown away”和第三段中的“As the years went by,the creations became more delicate.Fryar began planting trees and using zip ties,coat hangers,PVC pipe,and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted.”可知,本文
41、讲述了弗莱尔通过自己的创新和激情把花园变成艺术的故事。故选C项。C(2020全国,B)Some parents will buy any high-tech toy if they think it will help their child,but researchers said puzzles help children with math-related skills.Psychologist Susan Levine,an expert on mathematics development in young children at the University of Chicago,
42、found children who play with puzzles between ages 2 and 4 later develop better spatial skills.Puzzle play was found to be a significant predictor of cognition(认知) after controlling for differences in parents income,education and the amount of parent talk,Levine said.The researchers analyzed video re
43、cordings of 53 child-parent pairs during everyday activities at home and found children who play with puzzles between 26 and 46 months of age have better spatial skills when assessed at 54 months of age.“The children who played with puzzles performed better than those who did not,on tasks that asses
44、sed their ability to rotate(旋转) and translate shapes.”Levine said in a statement.The parents were asked to interact with their children as they normally would,and about half of the children in the study played with puzzles at one time.Higher-income parents tended to have children play with puzzles m
45、ore frequently,and both boys and girls who played with puzzles had better spatial skills.However,boys tended to play with more complex puzzles than girls,and the parents of boys provided more spatial language and were more active during puzzle play than the parents of girls.The findings were publish
46、ed in the journal Developmental Science.【语篇导读】本文是一篇说明文。研究人员发现,玩拼图游戏能帮助孩子们掌握与数学相关的技能,尤其是空间想象技能。28.In which aspect do children benefit from puzzle play?A.Building confidence.B.Developing spatial skills.C.Learning self-control.D.Gaining high-tech knowledge.答案B解析细节理解题。根据第二段第一句内容可知,两岁到四岁之间的孩子玩拼图,能够发展更好的空
47、间技能。故选B项。29.What did Levine take into consideration when designing her experiment?A.Parents age.B.Childrens imagination.C.Parents education.D.Child-parent relationship.答案C解析细节理解题。根据第二段的最后一句可知,设计实验时,Levine考虑到了父母的收入以及受教育的程度。故选C项。30.How do boys differ from girls in puzzle play?A.They play with puzzles
48、more often.B.They tend to talk less during the game.C.They prefer to use more spatial language.D.They are likely to play with tougher puzzles.答案D解析细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,男孩们倾向于玩更复杂一些的拼图。故选D项。31.What is the text mainly about?A.A mathematical method.B.A scientific study.C.A woman psychologist.D.A teachin
49、g program.答案B解析主旨大意题。文章主要介绍了有关玩拼图的研究发现,再结合最后一段内容不难推断出文章主旨。故选B项。DBritains got talentbut were still wasting it.Thats the main finding of a new report by researchers from Oxford University.Children of similar cognitive(认知的) ability have very different chances of educational success;it still depends on
50、their parents economic,sociocultural and educational resources.This contradicts a commonly held view that our education system has developed enough to give everyone a fighting chance.The researchers looked at the data from groups of children born in three decades:1950s,1970s and 1990s.They found sig
51、nificant evidence of a wastage of talent.Individuals with high levels of cognitive ability but with disadvantages in their social origins are unable to translate their ability into educational achievement to the same extent as their more advantaged counterparts(对照组).The research,funded by the Nuffie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605728.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
