2021-2022年新教材高中英语 Unit 1 RELATIONSHIPS 单元质量检测(含解析)北师大版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 Unit RELATIONSHIPS 单元质量检测含解析北师大版选择性必修第一册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 质量 检测 解析 北师大 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(一)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What are the speakers talking about?A.The mans weekend activities.B.The womans favorite sport.C.The city they live in.2.What does the man do?A.Hes a busi
2、nessman.B.Hes a doctor.C.Hes a student.3.When did the speakers start talking?A.At 2:50. B.At 3:00. C.At 3:10.4.What does the woman want to do?A.Borrow money from the man.B.Go to the bank.C.Start up a business.5.What is the mans research field?A.Education. B.Insects. C.Finance.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.
3、5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What kind of job did the woman take after graduation?A.Teaching. B.Marketing. C.Volunteering.7.What does the woman think the man should do?A.Take his job immediat
4、ely.B.Not worry about the money.C.Make a decision and stick to it.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where does the woman advise the man to apply for a job?A.In a newspaper office.B.In a travel agency.C.In a car factory.9.What does the man ask the woman about the job?A.The pay.B.The experience.C.The working condition
5、s.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why didnt the man realize his childhood dream?A.His parents didnt support him.B.He was offered another good job.C.He lost interest in it later.11.What did the woman want to be when she was a little girl?A.A pilot. B.A scientist. C.A teacher.12.What languages is the woman good a
6、t?A.English and French.B.English and Italian.C.French and Italian.听第9段材料,回答第13至16题。13.Who is Jenny?A.The mans wife.B.The mans sister.C.The womans colleague.14.How long has it been since the speakers graduation?A.Three years.B.Ten years.C.Thirteen years.15.What do we know about the man?A.He continued
7、 his studies after graduation.B.He once worked at a law firm.C.He is working in a trade company.16.When will the speakers meet each other again?A.This Saturday.B.This Sunday.C.Next Saturday.听第10段材料,回答第17至20题。17.What is Bill Gates famous for according to the speaker?A.His family background.B.His posi
8、tion in society.C.His educational background.18.What did Bill Gates do in 1975?A.He went to Harvard University.B.He began to develop new software.C.He sold his inventions to MITS.19.When did Bill Gates leave Microsoft?A.In 2000. B.In 2008.C.In 2014.20.Which of the following is TRUE according to the
9、talk?A.Bill Gates grew up in Washington.B.Bill Gates mother worked as a lawyer.C.IBM partnered with Microsoft for a short time.答案:15ACBCB610BCABA1115BCABC1620ABCBC听力原文(Text 1)W:What do you like to do during the weekend?M:I love cycling. On Saturday morning I usually ride around the city for two hour
10、s.(Text 2)W:What kind of college are you going to apply for?M:My father wants me to go into business but my mother wants me to go to medical school.(Text 3)M:How much time has passed since we started talking?W:Its been only 10 minutes.M:So right now it should be 3:10 pm.W:Correct.(Text 4)W:Where did
11、 you get the money to start your restaurant?M:I have been saving my money for years.W:Is there any other way to get money to start up a small business?M:Yes, you can borrow some from a bank.(Text 5)W:Did you want to become a scientist when you were young?M:No. I became interested in insects only aft
12、er I entered university.W:Are you happy with the working conditions in this university?M:Yes. It provides me excellent equipment and enough funding to do my work.(Text 6)M:What did you do after graduation?W:Id planned to be a teacher, but then I was offered a good job doing marketing, so I changed m
13、y mind.M:Sounds like youre happy with your decision.W:I am. I enjoy my job very much. By the way, have you not had any job offers yet?M:I had one, but I didnt like the job very much. Id also really wanted to attend graduate school, but I was afraid I couldnt pay that much money.W:I think you need to
14、 make a decision, stick to it and dont be afraid of difficulties.(Text 7)W:Look, Jack! Heres a job that might interest you.M:Are you sure? The last job interview you sent me to was really a disaster.W:Well, look! Its a big company. You might get to travel.M:What kind of company is it, though?W:Um, l
15、ets see. Its a newspaper office. They say the pay is really good. And oh, look! They give you a car to travel around. Thats not bad, is it?M:Do they say anything about needing to have experience of a journalist?W:No, they want someone young and energetic. Oh, yes, they want a university graduate, so
16、 thats OK. Youve been to university. The only thing is that you have to travel, but then thats what the company car is for.M:Perhaps Ill have a closer look at it.(Text 8)W:John, when you were little, what did you dream youd grow up to be?M:Oh, I dreamed that Id be a pilot when I grew up.W:So what ha
17、ppened? Did you just lose interest in being a pilot?M:No. My parents said it was too dangerous, and they wanted me to find a safer job. How about you? What did you dream of becoming when you were a little girl?W:When I was a little girl, I dreamed of being a great scientist, but now, as you can see,
18、 Im just a common office clerk.M:So what are your dreams now?W:Well, I really want to be a translator some day, so Im working hard to learn English.M:Youre so good at language learning. Your French and Italian are already fluent. Well, I hope you succeed in that dream some day!W:Thanks.(Text 9)W:Hi,
19、 Bob! I am so glad that you came.M:Of course Id come. I couldnt think of a better chance to see all my old friends.W:Its hard to believe that its been ten years since graduation.M:How time flies! How are things going with you?W:Its only recently that Ive been able to start settling down. How about y
20、ou? Are you still with Jenny?M:Yeah, Jenny and I got married right after graduation. It was hard for the first three years I was supporting us both while she continued her studies but now things are getting better. I work as a manager in a trade company and shes working at a law firm. Its all starte
21、d to come together and were finally able to make a life for ourselves.W:Oh, that sounds wonderful. I have always known you two would make it. I hope I can keep in better contact with you.M:Definitely! Actually, we just moved into a new place. Theres a housewarming party this Saturday, if you are fre
22、e? I know Jenny would love to see you again and it should be a good party.W:Sounds great! I am free this weekend and Ill be there.(Text 10)Bill Gates, an American inventor, computer programmer and businessman, is reportedly worth nearly $80 billion, making him one of the wealthiest people in the cou
23、ntry today. He founded and was head of Microsoft for years.Gates was born into a rich family in the state of Washington. His father was a lawyer; his mother was a banker. He is famous for being taken as the father of the modern computer. He studied at Harvard University but did not graduate because
24、of his desire to develop new software.As a 13yearold student, Gates was introduced to computer programming. In 1975, Gates spoke to a company called Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS). He convinced the owner of the company that he had written a program that would work well and make b
25、ig money. The owner bought into Gates inventions, and the two men reached an agreement to develop software for the company. Then the Microsoft Company was born. Gates went on to develop the Windows operating system with then partner IBM. The two companies had differences though, and their partnershi
26、p ended quickly. Gates worked as CEO until 2000. He remained active with the company for several years before leaving the company in 2008. In 2014, Bill Gates became the technical advisor of the firm.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVolunteering Opportuniti
27、es for TeensL.A.WorksRiver Centre and Gardens570 W.Ave.26, Ste.400 Los Angeles, CA 90 065From arts and crafts, walking dogs to singing to babies, this organisation offers many opportunities in Los Angeles from one day to longterm projects.Volunteers must first attend a course.Some activities are des
28、igned only for adults, so be sure to ask if theyre teen friendly.Volunteers of America3600 Wilshire Blvd.Ste.1 500 Los Angeles, CA 90 010National nonprofit organisation with volunteer opportunities in programmes for children, the developmentally disabled, families, emergency services, the homeless a
29、nd more.Childrens Hospital of Los Angeles4650 W.Sunset Blvd.Los Angeles, CA 90 027 Teens aged 15 and older can volunteer here after completing a threehour course.Only those aged 18 and older can have direct contact with the patients.Teens younger than 18 can still help out by greeting and recording
30、patients and their families at the front desk.The hospital asks for a minimum (最少) of a six month period plus 100 hours of service.Teens work at least two to four hours a week, depending on the department, and can choose their schedule.Food on Foot1 625 N.Schrader Hollywood, CA 90 028This is a nonpr
31、ofit organisation that needs volunteers on Saturdays at 3:30 pm in Venice and Sundays at 3:30 pm in Hollywood.Volunteers will distribute clothing and food to the homeless and poor.Teens must be interviewed before volunteering.After service is completed, the organisation will write a letter to give s
32、tudents either high school or college credit.Librarys Volunteer Corp.7 400 E.Imperial Hwy.Downey, CA 90 242Theres no age limit and no experience required for teens interested in volunteering at the library.Volunteers are needed at all branches.All minors must present written parental agreement.Time
33、varies with each task.Teens can shelve books, create displays, tell stories, show films, write reports and more.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了适合青少年的一些志愿活动,涉及志愿活动的具体内容、地点和联系方式等。21.What can a volunteer aged 16 do at Childrens Hospital? A.Serve the patients directly.B.Look after the patients families.C.Do some of
34、fice work for patients.D.Keep records of patients and their families at the front desk.解析:选D细节理解题。根据文章第三部分中的“Teens younger than 18 can still help out by greeting and recording patients and their families at the front desk.”可知,18岁以下的青少年可以在前台迎接或者记录病人及其家属等,故选D。22.Which activity will offer volunteers sc
35、hool credit?A.L.A.Works.B.Food on Foot.C.Volunteers of America.D.Librarys Volunteer Corp.解析:选B细节理解题。根据第四部分中的“After service is completed, the organisation will write a letter to give students either high school or college credit.”可知,参加Food on Foot这个项目,可以得到学分。23.What is special about Librarys Voluntee
36、r Corp.? A.Some tasks arent teen friendly.B.Teens aged 15 and older can volunteer here.C.Teens need training before volunteering.D.The volunteering time is different for each task.解析:选D细节理解题。根据最后一部分中的“Time varies with each task.”可知,该志愿活动的特殊之处是每个志愿活动的时间根据任务的不同而不同。BWe hung about in the secondhand book
37、store, just my husband, our two daughters, and me.This was a valuable time for us.We would be splitting up as a family in a couple of days.It had been a tough eight months since my husband Louie had retired from the Navy.The only job available for Louie was in a city six and a half hours away from t
38、he mountains of Southwest Virginia where we lived.My asthma (哮喘) had gotten so bad that it was impossible for me to stay with Louie in the city.We had finally settled for a temporary separation.So there we were, delaying our departure by passing time in a secondhand bookstore before the girls and I
39、headed back to Southwest Virginia.We were so penniless that we had very little to spend in the store, just five dollars each.Jenny suddenly remembered that she had twentyfive dollars that she had squirrelled away.We could divide it up, she decided.“Come on, Jenny,” Louie said with a laugh.“Ill drive
40、 you to the ATM.” Then we did another round of hugging and kissing, not wanting to be apart for even a few minutes.It must have been a curious sight, this emotional family scene, but we were unaware of what others might think.Only a well dressed woman was in the bookstore.I noticed her expensive clo
41、thes, shoes, and handbag.We were having so much fun, however, that I quickly forgot the woman.Finally, I spied my perfect book! But it was too expensive! “Oh, I wish I were rich,” I murmured, as my eyes locked with the womans.“It looks to me as though you already are,” she said, with a smile.There w
42、as a long pause, and then my heart filled with understanding.I was rich.Very rich.Ive had plenty of time to wonder about that day, when a woman gave me the rich message of love and encouragement when I so desperately needed it.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者一家通过在书店里闲逛来推迟分别的时刻,一家人虽然穷但是其乐融融。作者因为一本昂贵的书而感叹说希望自己很富有,一位陌
43、生女士的话给了作者鼓励。24.What made the writers family separate soon? A.The writers health.B.Louies receiving a job offer.C.Louies retirement from the Navy.D.Their daughters need to go to school.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“My asthma(哮喘) had gotten so bad that it was impossible for me to stay with Louie in the city.”可知,
44、作者患有严重的哮喘,不能和Louie一起在城市里生活。25.Why were the writers family in the secondhand bookstore? A.To choose books for their daughters.B.To find valuable old books.C.To put off the departing time.D.To kill their free time.解析:选C细节理解题。结合第三段中的“So there we were, delaying our departure by passing time in a secondh
45、and bookstore before the girls and I headed back to Southwest Virginia.”可知,他们在书店里闲逛,目的是推迟分别的时刻。26.What does the underlined phrase “squirrelled away” mean? A.Left.B.Stored.C.Calculated. D.Wasted.解析:选B词义猜测题。根据第四段画线短语前面的“Jenny suddenly remembered that she had twentyfive dollars that”和后面的“We could divid
46、e it up, she decided.”可知,Jenny突然想起了自己存的25美元,可以和家人分享。27.Why did the woman think the writer was rich? A.She got a lot from reading books.B.She had a good knowledge of history.C.She had good ability to understand.D.She had a family full of love.解析:选D推理判断题。结合第四段中的“Then we did another round of hugging an
47、d kissing .what others might think.”和第五段中的“We were having so much fun, however, that I quickly forgot the woman.”可知,这位妇女看到了他们一家人之间的爱,故认为作者已经非常富有了。CChoosing to forget something might take more mental effort than trying to remember it, researchers at The University of Texas discovered.Their findings s
48、uggest that in order to forget an unwanted experience, more attention should be focused on it.“Decades of research has shown that we have the ability to forget something out of our own free will, but how our brains do that is still being questioned.Once we can figure out how memories are weakened an
49、d come up with ways to control this, we can design treatment to help people rid themselves of unwanted memories.” said Jarrod LewisPeacock, the studys senior author.Memories are energetic constructions of the brain that regularly get updated, adjusted and reorganised through experience.The brain is
50、constantly remembering and forgetting information and much of this happens automatically during sleep.Their findings not only confirmed that humans have the ability to control what they forget, but that successful intentional forgetting requires more activity than what is required to remember.“A pro
51、per level of brain activity is important to this forgetting mechanism (机制).Too strong, it will strengthen the memory; too weak, you wont change it,” said Tracy Wang, lead author of the study.“Importantly, its the intention to forget that increases the activation of the memory, and when this activati
52、on (激活) hits the proper level sweet spot, thats when it leads to later forgetting of that experience.”The researchers also found that participants were more likely to forget scenes than faces.“Were learning how these mechanisms in our brain respond to different types of information, and it will take
53、 a lot of further research before we understand how to use our ability to forget,” said LewisPeacock.“Hopefully we can find out how we process and get rid of those really strong memories, which can have a powerful effect on our health and wellbeing.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了一项惊人的发现遗忘需要更多的脑力投入,以及这背后的大脑运行机理
54、和医疗价值。28.What remains a puzzle to researchers?A.How our memories can be strengthened.B.How our brains voluntarily forget something.C.What effect unwanted memories have on our brains.D.Whether our brains can voluntarily forget something.解析:选B细节理解题。根据第二段“Decades of research has shown that we have the
55、ability to forget something out of our own free will, but how our brains do that is still being questioned.”可知,几十年的研究表明我们有能力自动忘记某事,但是我们的大脑是如何做到的仍然是一个谜团。故选B项。29.Which of the following words can best describe memories?A.Casual. B.Unpredictable.C.Active. D.Permanent.解析:选C推理判断题。根据第三段第一句“Memories are ene
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-606384.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省高密市康成中学高一语文必修一课件:《再别康桥》.ppt
