分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型2021届全国高三年级普通高等学校招生统一考试(新课标)英语模拟预测卷一 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:611257
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:36.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届全国高三年级普通高等学校招生统一考试新课标英语模拟预测卷一 WORD版含答案 2021 全国 三年级 普通高等学校 招生 统一 考试 新课 英语 模拟 预测 WORD 答案
    资源描述:

    1、【新课标】2021普通高等学校招生统一考试模拟预测卷一英语试题 (考试时间:90分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhat is body surfing?Bodysur

    2、fing is related to riding on a wave with no help from aid tools such as a surfboard. Thats why it is called the “purest” form of surfing. In fact, it is one of very few extreme sportsfree climbing and cliff diving are. othersthat can be practiced using nothing but the human body.How do you do it?To

    3、catch a wave, swim to where the waves break and, as one approaches, start swimming towards the beach. You must try to travel at the same speed as the wave and, if you do it correctly, you will feel the wave lifting you and pushing you forwards. Then try and cut along the surface of the wave.What do

    4、you need?It is more enjoyable and safer if you use flippers (large flat rubber shoes). This is because they enable you to swim faster and surf along them more easily. A wetsuit is also advisable. Another aid is a handboard, a mini-surf board about the size of an iron, held in one hand to speed up al

    5、ong the wave. If you are lucky enough to be surfing in warm water, make sure you have your boardshorts at the ready.Unofficial world championshipBodysurfing is not a professional sport, but in Hawaii there is such a festival called the Pipeline Bodysurfing Classic each year. Local bodysurfers compet

    6、e against athletes from places such as Australia, Brazil, Japan or France. Famous bodyboarder Mike Stewart has won the event no fewer than 12 times, and Kelly Slater, the greatest surfer in history, has also competed.1. How does a bodysurfer surf while in the sea?A. Only using the human body.B. Only

    7、 relying on a surfboard.C. Only following a wave.D. Only swimming along the beach.2. Which can make you surf faster?A. Flippers and a wetsuit.B. A wetsuit and a handboard.C. A handboard and boardshorts.D. A handboard and Flippers.3. What can we know about the Pipeline Body surfing Classic?A. It is f

    8、or local bodysurfers.B. It is held annually in Hawaii.C. All famous bodysurfers favor it.D. Mike Stewart attends it every year.BIm going to be completely honest. I have no idea how I ended up with this opportunity, I have no idea what Im doing, but I am very happy to be here.Last summer a friend tag

    9、ged me in a Facebook post from BBC Earth and encouraged me to apply to the BBC Presenter Search 2018. The assignment was easy and hard, make a video shorter than 60 seconds where you talk about something in science you think is cool. Simple concept, but for me it was challenging as I want to talk ab

    10、out bryophytes(苔藓植物) forever (which is slightly longer than 60 seconds).So I decided to make an attempt. I was going to make a 60 second video about sphagnum(水苔), commonly known as peat moss and uncommonly known as an unsung climate hero. Sphagnum is the plant genus that holds the most carbon in the

    11、 world, it slowly builds up its carbon storage over hundreds of thousands of years and if undisturbed, they never let go of the carbon they gathered.Making a short video on this was hard because I wanted to include everything. And it became even harder as I had no one to hold the camera. I tied my c

    12、amera to the scrawniest little tree, swinging in the wind as a bird tried to chase me away from the mud. This chaos ended up as the video “Why sphagnum is awesome” on my channel. I submitted the video, but didnt dare to write in the description section of the video that it was a submission, because

    13、I never imagined that I could win!But I did.I waited two months before I could tell people that I had won the search, and when the news came out, I received the most attention Ive had in my entire life.No matter your background, whether you want to pass the time or pass an exam, I really hope you en

    14、joy the video!4. What can we infer about the author from paragraph 1?A. She is uncertain about the result.B. She gets used to telling people lies.C. She is unable to achieve the goal.D. She knows much about the ending.5. Which of the following is NOT true about sphagnum?A. It can form its carbon sto

    15、rage in a very slow way.B. It is universally recognized as an unknown climate hero.C. It wont release the carbon without being disturbed.D. It contains a large amount of carbon.6. The underlined word “scrawniest” in Paragraph 4 probably means _.A. weakestB. strongestC. shortestD. most energetic7. Wh

    16、at can we learn from the authors story?A. She shows great interest in filming the video.B. Her knowledge helps overcome all the difficulties.C. Her attitude and hard work pay off eventually.D. She is more than delighted to gain the most attention.CSometimes, you just cant help it. Maybe youre watchi

    17、ng a sad movie, or thinking about the friend who moved away. Next thing you know, you feel pressure in your throat, your eyes are watering, and you have tears running down your cheeks.According to Ad Vingerhoets, a professor of psychology at Tilburg University, in the Netherlands, who is one of the

    18、few scientists in the world who have studied crying, there are three types of tears. Basal tears are the first type. They act as a protective barrier between the eye and the rest of the World. Next are reflex tears. They wash your eyes clean when something gets in them. Finally, there are emotional

    19、tears. “These are released in response to emotional states,” explains Vingerhoets.Scientists believe crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other. “Humans are very complex social creatures,” says Lauren Bylsma, a professor at the University of Pittsburgh,

    20、in Pennsylvania. It seems that tears serve to arouse help and support from others,” She says.Vingerhoets agrees, I think that the reason why humans shed tears(流眼泪)has something to do with our childhood, he says. thats the time when we are still dependent on adults for love and protection and care. T

    21、he major advantage of emotional tears is that you can target them at a specific person. Vingerhoets says this ability could have come in handy in prehistoric times, when humans were living among dangerous animals. Tears were a safer way to get attention. In this case, it is better to use a silent si

    22、gnal to ask for help, he says.Vingerhoets and Byhma do frequent studies to better understand why humans cry. According to Byhma, there is still much more to discover. Its surprising, she says, how much we still dont know.”8. In the scientists opinion, crying is _.A. a sign of human evolution B. a re

    23、sult of human kindnessC. a cause of personal growth D. a means of relying on each other9. The underlined phrase this ability in the last paragraph refers to the ability to _.A. seek help wisely B. aim tears at someoneC. cry emotionally D. appeal to other people10. From the text, we learn that Ad Vin

    24、gerhoets and Lauren Bylsma _.A. hold different opinions about the causes of tearsB. think positively of the effects of tearsC. are working together to study tearsD. have learned enough about tears11. What can be a suitable title for the text?A. The types of tears B. The components of tearsC. The sci

    25、ence of tears D. The opinions about tearsDTake a walk through Washington and youll find plenty of marble memorials(纪念碑). But is that what the future of the memorial-rich city holds? If the winners of a new design competition have their way, probably not.The Memorials for the Future design competitio

    26、n invited submissions (意见书) from teams throughout the world. Though, the memorials selected wont actually be built in the city, they were intended to start a discussion about how to think of memorials in a very different future.Climate Chronograph, the winning project by Team Azimuth Land Craft, gre

    27、atly departs from memorials as we know them. The project memorializes the harmful effects of climate change by suggesting a memorial at Hains Point, a spot between the Potomac River and Washington Channel. Just 100 years ago, the man-made island was part of the river. It came into existence after th

    28、e National Park Service decided to turn the confluence(合流点) of the waters into a tidal basin to protect the nearby National Mall from floods.Those floods are expected to come more and more often as the climate changes. Climate Chronograph will memorialize those changes by planting cherry trees as a

    29、kind of tidal gauge(潮位计) that can be used by future visitors to determine just how much water levels have risen.The other winning projects include a project that frees mechanical parrots that fly over the Jefferson Memorial and collect and retell stories about monuments,a podcast (播客) platform that

    30、puts immigrant stories on public transportation, and an interactive memorial that brings national parks to the D. C. Metro. The competition also produced a report that points to ways America can better memorialize the things that matterstrategies that could help cities save money and space.Thats goo

    31、d news, especially given that D. C. s iconic Mall has been closed to new construction. The memorials of the future wont just turn collective memories toward the stories of new phenomena and groups like climate change and immigrants. Rather, it seems that theyll make use of space in new creative ways

    32、no marble needed.12. What is the purpose of the design competition?A. To select the best design team.B. To find new uses for old memorials.C. To design new memorials for Washington.D. To explore new ways of experiencing memorials.13. What can be used to replace the underlined word “departs” in Parag

    33、raph 3?A. DiffersB. BenefitsC. SuffersD. Learns14. What do we know about Climate Chronograph?A. It will be located in a park.B. It will be built after the competition.C. It clearly shows the effects of climate change.D. It uses high-tech equipment to measure climate change.15. What would be the best

    34、 title for the text?A. A memorial to a sad future.B. Marble memorials are out of date.C. Climate Chronograph, memorial for our future.D. What will the memorials of the future look like?第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The world is a colorful landscape of different langu

    35、ages, skin colors, and different cultures. Its important to have a good understanding of different cultures in order to become a well-rounded person16. One way is to read hooks written by authors from a particular culture. Reading works by authors who have a close relationship with a particular cult

    36、ure allows people to gain an authentic glimpse into the food, music, language, religion, and way of a life of a particular group of people.17. Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language.18. A person can choose a language she has always wanted to learn and loc

    37、ate learning programs to help her master the language. Besides, one can enroll in a foreign language class in order to learn in a more formal setting. One can also try to visit areas of the city to establish social connection with native speakers of the language.19. Seek out restaurants that feature

    38、 authentic food from a variety of countries. Food is an important part of different cultures and allows people to gain deep understanding into a particular cultural groups way of life.Communicating with people from other countries through email or snail mail is another useful way to become familiar

    39、with different cultures.20. Various websites offer pen pal services, offering to connect individuals with pen friends around the world.A. Stories based on a local culture expose one to a different culture.B. Trying authentic food from a specific cultural group is also a great idea.C. There are sever

    40、al ways to become knowledgeable about different cultures.D. A variety of language-learning books, software, and audio programs is available,E. The Internet has made it possible to communicate with others from different countries.F. Making contact with native speakers of the language allows one to ga

    41、in firsthand knowledge.G. One way to develop this appreciation is to try to team about other cultures around the world.第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was growing up, there was a pizza shop right down the street from me, The pizza

    42、shop was 21 by a Chinese woman who opened the place around 11:00 a. m. and closed it around midnight every day. The food was good, and its 22 were a right size. As far as I knew, the menu never 23 . The woman would take a(n) 24 and then return to the kitchen and make it while the customer stood 25 a

    43、t the counter.One day the woman 26 the pizza shop to a man. The man 27 on running the pizza shop with his wife. I was around fifteen and one day I went inside the pizza shop and began talking with the new owners. Within minutes of my starting the 28 , the man and his wife offered me a(n) 29 Theyd pr

    44、inted many paper menus and they wanted me to hang them on the doors in the area.I enjoyed the work as it was fun. As I did this with them one Sunday afternoon, they told me about how 30 the Chinese woman had been. They told me she used too expensive cheese. They were planning to stop 31 chicken beca

    45、use chicken was expensive and pizza was really 32 to make. They were 33 the business was going to be a cash cow for them.As I listened to all this, I decided these people must be very smart. 34 , within several months, they were out of 35 completely, and the pizza place sat there vacant for over a y

    46、ear 36 it was turned into flooring store. The new owners thought only about how the business could 37 them, and how they could reduce 38 to fatten their own wallets. This is why they ended up 39 . After all, everyone loves people and businesses that are more 40 with serving others than themselves.21

    47、. A. purchasedB. expandedC. operatedD. frequented22. A. populationsB. portionsC. measuresD. surroundings23. A. improvedB. extendedC. worsenedD. altered24. A. orderB. chanceC. walkD. dish25. A. restingB. admiringC. waitingD. observing26. A. transferredB. soldC. referredD. donated27. A. focusedB. went

    48、C. insistedD. planned28. A. tradeB. argumentC. discussionD. deal29. A. recommendationB. jobC. assignmentD. reward30. A. stupidB. intelligentC. awkwardD. hardworking31. A. preparingB. buyingC. servingD. consuming32. A. swiftB. cheapC. interestingD. convenient33. A. worriedB. luckyC. hopefulD. sure34.

    49、 A. InsteadB. AdditionallyC. HoweverD. Consequently35. A. businessB. sightC. placeD. control36. A. UnfortunatelyB. InstantlyC. SuddenlyD. Eventually37. A. influenceB. benefitC. promoteD. involve38. A. costsB. billsC. pricesD. ingredients39. A. decliningB. quittingC. failingD. compromising40. A. sati

    50、sfiedB. concernedC. patientD. familiar第二节(共10小题;每小题l5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。If you always hate certain vegetables, you may be more than a picky eater. Instead, you might be a “super-taster”, a person 41. bitter genes (苦味基因). Those people who have the “bitter genes” are 2.6 times mor

    51、e likely to eat 42. (few) vegetables than others, according to a new study 43. (present) at the annual meeting of the American Heart Association.“We dont get the taste of food equally,” said professor Duffy, an expert in the study of food taste. “It could explain some of the differences in our food

    52、44. (prefer).”About half of us can taste bitter and sweet, so we are not especially sensitive to bitter food. Another 25% are called “non-tasters”, to 45. bitter food might actually be a bit sweeter. The rest of us are 46. (extreme) sensitive to the bitterness that some 47. (plant) develop to keep a

    53、nimals from eating them.Food scientists are trying to develop ways 48. (reduce) the bitterness in veggies, in the hope that we can keep super-tasters from rejecting vegetables. In fact, some vegetables we grow today 49. (be) much sweeter than before.We might also try to use various cooking methods,

    54、either by adding some fat, sweetness, strong flavors like garlic 50. roasting them, to improve the taste of the vegetables.第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线

    55、,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。As it we all know, do exercise is good for our health. I join in a school sports meeting at the beginning of this term. There were many activity that we could do, such as running, relay race or so on. All the students and teachers took par

    56、t all kinds of sports competitions. I joined in the boys 100-meter relay race of Senior 3 with an other three boys from our class. We won the first prize with your efforts. I felt very happily not only because we won but also because we enjoy doing sports, where helped us to be stronger and healthie

    57、r.第二节书面表达(满分25分)假定你是李华,得知美国外教Peter最近经常头痛,西医疗效不佳。请你给他写一封电子邮件,推荐中医治疗,简要介绍中医的优点(如副作用小,价格低等),并期待他早日康复。注意:1.词数100左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Peter,_Yours sincerely,Li Hua答案解析第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项非专业的运动人体冲浪。1. A【解析】细节理解题。根据文章第一段Bodysurfing is re

    58、lated to riding on a wave with no help from aid tools such as a surfboard.和that can be practiced using nothing but the human body.可知,人体冲浪是在没有冲浪板等辅助工具帮助的情况下在海浪上冲浪。故选A。2. D【解析】细节理解题。根据文章第三段It is more enjoyable and safer if you use flippers (large flat rubber shoes). 如果你使用脚蹼会更舒适、更安全,和Another aid is a h

    59、andboard, a mini-surf board about the size of an iron, held in one hand to speed up along the wave. 一只手拿着冲浪板可以加速冲浪。故选D。3.B 【解析】细节理解题。根据文章最后一段Bodysurfing is not a professional sport, but in Hawaii there is such a festival called the Pipeline Bodysurfing Classic each year. 在夏威夷每年都会有一个名为管道人体冲浪经典的节日。故选B

    60、。B【语篇解读】这是一篇记叙文。作者讲述了自己敢于突破,不畏困难参加短视频大赛,制作关于水苔的短视频,并在充分准备但不期待最好结果的前提下,最终赢得比赛的经历。4. A【解析】推理判断题。由第一段I have no idea how I ended up with this opportunity, I have no idea what Im doing, but I am very happy to be here可知,作者不知道自己在这样的机会下,是怎么做到的,也不知道自己在做什么,但很开心可以出现在这里。从作者的描述中可以看到作者对结果不确定。故选A。5. B【解析】细节理解题。由第三

    61、段sphagnum(水苔), commonly known as peat moss and uncommonly known as an unsung climate hero可知水苔通常被当成泥煤苔(peat moss),而很少被当成被埋没的气候英雄。B选项意为水苔作为气候英雄被知晓,与文章的表达相反。故选B。6. A【解析】词义猜测题。由I tied my camera to the scrawniest little tree, swinging in the wind可知作者把摄像机系到一棵随风摇动的树上,说明这课树并不高大,而是弱小的。故选A。7. C【解析】主旨大意题。文中作者知

    62、道拍摄30秒的视频很难,但依然认真拍摄且投稿,并最终获奖,说明作者态度和努力工作最终得到了回报。故选C。C【语篇解读】这是一篇科普说明类文章。文章从科学的角度分析了哭的类型和哭的原因等内容。8. D 【解析】细节理解题。由第三段中的“Scientists believe crying has something to do with how humans developed and learned to depend on each other”可知,科学家们认为哭与人类如何发展和学习彼此依靠有关系。故可知哭是人们互相依靠的一种方法。D选项正确。9. B 【解析】词义猜测题。由第四段中的“Th

    63、e major advantage of emotional tears is that you can target them at a specific person.” Vingerhoets says this ability could have come in handy in prehistoric times, when humans were living among dangerous animals. Tears were a safer way to get attention.”可知,Vingerhoets认为泪水的主要优势就是你可以将泪水指向一个特定的目标。这种能力

    64、在史前发挥了作用,当时人们生活在危险的动物中。泪水是获得注意的一种更安全的方式。由此可知,this ability指将泪水指向一个特定的目标的能力,故B选项正确。10. B 【解析】推理判断题。由第三段和第四段中的“Lauren Bylsma, a professor at the University of Pittsburgh, in Pennsylvania. It seems that tears serve to arouse help and support from others,” She says. Vingerhoets agrees”可知,Lauren Bylsma和Vi

    65、ngerhoets都认为泪水可以唤起别人的帮助和支持。结合选项可知,他们都认可泪水的积极作用。故B选项正确。11. C 【解析】标题归纳题。文章从科学的角度,分析了哭的种类,哭的原因等内容,故C选项适合做该文标题。D【语篇解读】这是一篇说明文。主要介绍了一项设计未来纪念碑的比赛中获胜者为一个名为Climate Chronograph的项目,可以清楚地显示气候变化的影响。竞赛还产生了一份报告,指出了美国可以更好地纪念那些重要事物的方式帮助城市节省资金和空间的策略。未来的纪念碑会以新的创造性方式利用空间。12. D【解析】细节理解题。根据第二段中Though, the memorials sele

    66、cted wont actually be built in the city, they were intended to start a discussion about how to think of memorials in a very different future.(尽管如此,所选的纪念碑实际上并不是建在这座城市里的,它们是为了在一个非常不同的未来如何看待纪念碑而设计的。)可知设计比赛的目的是探索纪念碑体验的新方式。故选D。13.A 【解析】词义猜测题。结合后文The project memorializes the harmful effects of climate cha

    67、nge by suggesting a memorial at Hains Point, a spot between the Potomac River and Washington Channel.可知该项目通过在Hains Point(位于Potomac河和华盛顿海峡之间)建造一座纪念碑来纪念气候变化的有害影响。这与人们通常理解意义上的纪念碑有很大不同,故划线单词意思为“不同于”。故选A。14. C【解析】细节理解题。根据第三段中The project memorializes the harmful effects of climate change by suggesting a m

    68、emorial at Hains Point(该项目通过在Hains Point建立纪念碑来纪念气候变化的有害影响)可知Climate Chronograph清楚地显示了气候变化的影响。故选C。15. D【解析】主旨大意题。根据第二段中Though, the memorials selected wont actually be built in the city, they were intended to start a discussion about how to think of memorials in a very different future.(尽管如此,所选的纪念碑实际上

    69、并不是建在这座城市里的,它们是为了在一个非常不同的未来如何看待纪念碑而设计的。)以及结合文章主要内容可知主要为以Climate Chronograph为例来说明未来的纪念碑可能出现的方式,故D选项“未来的纪念碑会是什么样子?”符合文章标题。故选D。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)【语篇解读】这是一篇说明文。我们生活的这个世界是多姿多彩的,由不同的语言、肤色和文化。文章告诉了几种更利于我们学会欣赏这样多姿多彩的世界的方法。16.C 根据下文One way is to read hooks written by authors from a particular culture.(一种

    70、方法是阅读来自特定文化的作者写的书。)中可推断前句说的是“有几种方法可以让你了解不同的文化。”故选C。17. A根据下文Another way to learn about different cultures is to try to learn a foreign language.(学习不同文化的另一个方法是学习一门外语。)中different culture可对应到A选项Stories based on a local culture expose one to a different culture.(以当地文化为基础的故事能让人接触到不同的文化。)代入符合语境。故选A。18.D 根

    71、据下文A person can choose a language she has always wanted to learn and locate learning programs to help her master the language. Besides, one can enroll in a foreign language class in order to learn in a more formal setting. One can also try to visit areas of the city to establish social connection wi

    72、th native speakers of the language.(一个人可以选择一门她一直想学的语言,并设置学习程序来帮助她掌握这门语言。此外,一个人可以报名参加外语班,以便在一个更正式的环境中学习。你也可以尝试访问城市的各个地区,与当地的母语者建立社会联系。)可知是在描述学习另一门语言的方式,故D选项“有各种各样的语言学习书籍、软件和音频程序。”符合语境。故选D。19.B 根据下文Seek out restaurants that feature authentic food from a variety of countries.(寻找那些以来自不同国家的正宗食物为特色的餐厅。)可知

    73、是建议通过尝试来自特定文化群体的正宗食物来帮助学习外语。故选B。20. E根据下文Various websites offer pen pal services, offering to connect individuals with pen friends around the world.(各种各样的网站都提供笔友服务,提供个人与世界各地笔友的联系。)可知建议通过互联网和来自不同国家的人交流。故选E。第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【语篇解读】本文为记叙文。本文讲述了一个中国女士经营一家披萨,之后卖给一对夫妇。这对夫妇最

    74、初嘲笑之前的店主太傻使用贵的奶酪,这对夫妇通过降低食材成本而获利,但是几个月后店铺倒闭了。通过这家披萨店的倒闭说明一个道理:做生意不要总想着赢利,也需要为客户提供优质产品和服务。21. C考查动词词义辨析。句意:这家披萨店是由一名中国女子经营的,她在上午11点左右开张,每天午夜左右关门。A. purchased购买;B. expanded扩展;C. operated经营,操作;D. frequented常去。根据“who opened the place around 11:00 a. m. and closed it around midnight every day”每天上午11点左右开门

    75、,午夜左右关门,可判断披萨店由她经营管理,故选C项。22.B 考查名词词义辨析。句意:食物很好,分量也恰到好处。 A. populations人口;B. portions定额;C. measures措施;D. surroundings周围环境。根据“The food was good”,此处用并列连词and,可判断在介绍店里的食品质量好同时份量也合适,故选B项。23. D考查动词词义辨析。句意:就我所知,菜单从未更改过。A. improved提高,改进;B. extended延长,扩大;C. worsened恶化;D. altered改变。根据前一句“The food was good,and

    76、 its portions were a right size.”店里的食品质量好同时份量也合适,可知,食品没有偷工减料,可判断她家的菜单从未改变过,故选D项。24. A考查名词词义辨析。句意:这位女士会拿着一份订单,然后回到厨房,让顾客站在柜台前等着。 A. order订购;B. chance机会;C. walk散步;D. dish菜肴,餐具。根据“then return to the kitchen and make it”然后回到厨房去制作,可判断此处指顾客点的餐,故选A项。25. C考查动词词义辨析。句意:这位女士会拿着一份订单,然后回到厨房,让顾客站在柜台前等着。A. resting

    77、休息;B. admiring崇拜,欣赏;C. waiting等待;D. observing观察。根据“return to the kitchen and make it”然后回到厨房去制作,制作需要时间,可判断此处指顾客站在柜台前等着,故选C项。26. B考查动词词义辨析。句意:一天,这个女人把披萨饼店卖给了一个男人。A. transferred转移,转让;B. sold售卖;C. referred涉及,查阅;D. donated捐献。根据下一句“one day I went inside the pizza shop and began talking with the new owners

    78、.”有一天,我走进披萨店,开始与新老板聊天,这句里的“the new owners”指新老板,可推断这个女士把披萨店卖给这个人,故选B。27.D 考查动词词义辨析。句意:这个人打算和他的妻子一起经营比萨饼店。A. focused集中;B. went去;C. insisted坚持;D. planned计划。根据前一句“One day the woman _ the pizza shop to a man.”一天,这个女人把比萨饼店卖给了一个男人,可知下一步这个人打算和他的妻子一起经营比萨饼店,固定搭配plan on doing sth.计划做某事符合文意,故选D项。28. C考查名词词义辨析。句

    79、意:在我开始讨论的几分钟后,那对夫妇就给了我一份工作。A. trade交易;B. argument争论;C. discussion讨论;D. deal交易。根据“talking with the new owners” 与新老板交谈的,可判断是商讨,discussion商讨;讨论,故选C项。29. B考查名词词义辨析。句意:在我开始讨论的几分钟后,那对夫妇就给了我一份工作。A. recommendation建议;B. job工作;C. assignment任务;D. reward回报。根据第三段第一句“I enjoyed the work as it was fun. ”我喜欢这项工作,因为它

    80、很有趣,可判断这是一份工作,故选B项。30. A考查形容词词义辨析。句意:他们告诉我那个中国女人是多么愚蠢。A. stupid愚蠢的;B. intelligent智慧的;C. awkward尴尬的;D. hardworking勤奋的。根据下文“They told me she used too expensive cheese. They were planning to stop chicken because chicken was expensive and pizza was really to make”他们告诉我她用的奶酪太贵了。他们计划停止提供鸡肉,因为鸡肉很贵,披萨饼便宜和最后

    81、一段第一句“As I listened to all this, I decided these people must be very smart”当我听了他们说完这些,我觉得这对夫妇一定很聪明, 可知中国女士用的材料成本高,披萨饼便宜,所以赚的钱少,而这对新主人压缩成本,利润高,作者认为新店主精明,可判断新店主认为之前店主的经营方式很愚蠢,这里的“stupid”对应后文的“smart”,故选A项。31. C考查动词词义辨析。句意:他们计划停止供应鸡肉,因为鸡肉很贵,披萨很便宜。A. preparing做准备;B. buying购买;C. serving服务,提供;D. consuming消

    82、费;消耗。根据“ because chicken was expensive and pizza was really _ to make.” 因为鸡肉很贵,披萨饼卖价很低,可以推断为了节约成本,新店主计划停止供应鸡肉,故选C项。32.B 考查形容词词义辨析。句意: 他们计划停止供应鸡肉,因为鸡肉很贵,披萨很便宜。A. swift敏捷的;B. cheap便宜的;C. interesting有趣的;D. convenient方便的。根据“They were planning to stop _ chicken because chicken was expensive and pizza was

    83、 really _ to make. They were _ the business was going to be a cash cow for them.”他们计划停止供应鸡肉,因为鸡肉很贵,披萨饼很便宜。他们认为这笔生意将成为他们的摇钱树,可知,因为鸡肉贵,店主停止提供鸡肉,要压缩成本才能赚钱,说明披萨饼卖价低,故选B项。33. D考查形容词词义辨析。句意: 他们确信这个店会成为他们的摇钱树。A. worried担忧的;B. lucky幸运的;C. hopeful有希望的;D. sure肯定的。根据第三段“.they told me about how _ the Chinese wo

    84、man had been. They told me she used too expensive cheese. They were planning to stop _ chicken. ”他们告诉我那个中国女人有多愚蠢,她用的奶酪太贵了。他们打算停止供应鸡肉。新店主认为之前店主经营方式很愚蠢,他们的经营很精明,可判断他们非常肯定他们会成功,故选D项。34. C考查副词词义辨析。句意:然而,不出几个月,他们就彻底破产了。A. Instead相反地;B. Additionally而且;C. However然而;D. Consequently因此。根据空格前一句“I decided these

    85、 people must be very smart” 我觉得这些人一定很聪明和下文“within several months, they were out of _ completely, and the pizza place sat there vacant for over a year” 几个月内,他们就彻底破产了,披萨饼店在那里空置了一年多,可判断有转折关系,作者猜想他们一定很会做生意,然而他们却倒闭了,故选C项。35. A考查名词词义辨析。句意: 然而,不出几个月,他们就彻底破产了。A. business生意;B. sight景色;C. place地方;D. control控制

    86、。根据下一句“the pizza place sat there vacant for over a year” 披萨店在那里空置了一年多,可判断此处指他们生意倒闭了,固定搭配out of business生意倒闭,故选A项。36.D 考查副词词义辨析。句意:披萨店空置了一年多,最后变成了地板店。A. Unfortunately不幸地;B. Instantly立即地;C. Suddenly突然地;D. Eventually终于。根据空前“the pizza place sat there vacant for over a year”披萨店在那里空置了一年多和下一句“it was turned

    87、 into flooring store”它变成地板店,根据句意可判断这里有个承接,Eventually意为最终,故选D项。37. B考查动词词义辨析。句意:新店主只想着如何让自己受益。A. influence影响;B. benefit有助于;C. promote提升;D. involve包含。根据下文“fatten their own wallets ” 养肥自己的钱包,可判断新店主让自己多赚钱获利,故选 B 项。38. A考查名词词义辨析。句意:他们如何降低成本来养肥自己的钱包。A. costs费用;B. bills账单;C. prices价钱; D. ingredients原料。根据第三

    88、段倒数第二句“They were planning to stop _ chicken because chicken was expensive” 他们计划停止供应鸡肉,因为鸡肉很贵,可判断他们减少成本,故选A项。39. C考查动词词义辨析。句意: 这就是他们失败的原因。A. declining下降;B. quitting放弃;C. failing失败;D. compromising妥协。根据第四段第一句 “.within several months, they were out of _ completely”不出几个月,他们就彻底破产了,可判断此处指他们生意失败,故选 C 项。40.B

    89、 考查形容词词义辨析。句意:毕竟,每个人都喜欢那些关心为他人服务而不是为自己服务的人和企业。 A. satisfied满意的;B. concerned关心的;C. patient有耐心的;D. familiar熟悉的。根据第三段第三句“.she used too expensive cheese.”中国女店主用贵的奶酪和最后一段“The new owners thought only about how the business could _ them, and how they could reduce _ to fatten their own wallets. This is why

    90、they ended up _ .” 新店主只想着如何让自己受益,如何降低成本来养肥自己的钱包,这就是他们失败的原因,可知作者对比两个店主的经营方式来说明:更关心提供优质产品服务的店家才会得到顾客的青睐,故选B项。第二节(共10小题;每小题l5分,满分15分)【语篇解读】这是一篇说明文,作者主要介绍了科学家关于人类味觉的新研究成果:有的人有“苦味基因”,有的人则没有,这些人对食物的感觉不尽相同。现代人们通过多种方法使蔬菜食物更为可口。41. with【解析】考查介词用法,句意:你或许是个超级品味师,一个有着“苦味”基因的人。with在此处表示“有着、带着”的意思,故填with。42. fewe

    91、r【解析】考查形容词的比较级,该空后有提示词than,故此处应将few改为其比较级,故填fewer。43. presented【解析】考查非谓语动词,本句 present 处及其后内容作定语,修饰前面的a new study。present属于非谓语动词,且表被动含义(研究成果在年会上被展示、介绍),故填presented。44. preference【解析】考查名词,our后面用名词或名词短语,此处表示“我们的食物喜好”,故填preference。45. whom【解析】考查定语从句,句意:对于这些人来说,苦味食物可能确实会有点甜(没那么苦)。分析句子结构可知,这是一个非限制性定语从句,先行

    92、词是non-tasters,因而引导词为who/whom,介词to之后应接whom,指代non-tasters,在从句中作宾语,故填whom。46. extremely【解析】考查词类转换,副词修饰形容词,构成extremely sensitive,表示程度,故填extremely。47. plants【解析】考查名词单复数形式,plant在some之后应改为复数,故为plants。48. to reduce【解析】考查非谓语动词,本句已有谓语动词are trying,故reduce为非谓语动词,此处表示目的,故填to reduce。49. are【解析】考查主谓一致和句子结构分析,本句主语部

    93、分含定语从句we grow today,修饰先行词vegetables,分析句子结构时应将定语从句整体隐去,可看出主语为some vegetables,谓语动词be用复数/现在时形式,故填are。50. or【解析】考查连词,本句中eitheror(或者或者)为固定搭配,表示roasting.与adding.两者二选一的选择关系,故填or。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)1. 去掉we前的it2. dodoing3. joinjoined4. activityactivities5. orand6. 在all前加in7. anthe8. y

    94、ourour9. happilyhappy10. wherewhich【解析】本文是一篇夹叙夹议的短文。主要讲了作者参加学校运动会的经历和感受。1.考查固定句式。句意:众所周知,做运动对我们的健康有好处。as we all know是一个固定句式,意为“众所周知”,it多余。故去掉we前的it。2. 考查动名词作主语。句意:众所周知,做运动对我们的健康有好处。分析可知is之前是句子的主语,故此处应用动名词充当。故将do改为doing。3. 考查时态。句意:我在这学期初参加了学校的运动会。根据下文“There were”的时态可知此处也要用一般过去时,描述过去的事情。故将join改为joined

    95、。4. 考查名词单复数。句意:有很多我们能做的运动,例如跑步、接力赛等等。由句中的many可知,此处要用名词的复数形式,故将activity改为activities。5. 考查固定短语。句意:有很多我们能做的运动,例如跑步、接力赛等等。and so on是一个固定短语,意为“等等;诸如此类”。故将or改为and。6. 考查固定短语。句意:所有的学生和老师都参加了各种体育比赛。take part in是一个固定短语,意为“参加”。故在all前加in。7. 考查固定短语。句意:我和我们班的其他三个男孩参加了高三的男子100米接力赛。the other是一个固定短语,单独使用时,意为“其他的;其余的

    96、”,常作定语修饰名词。故将an改为the。8. 考查人称代词。句意:我们通过努力获得了一等奖。根据句子的主语We可知此处是通过我们的努力获得了一等奖,人称指代要一致。故将your改为our。9考查形容词。句意:我感到非常高兴,不仅因为我们赢了,而且因为我们喜欢做运动,它帮助我们变得更强壮和健康。句中的感官动词felt后要加形容词作表语。故将happily改为happy。10. 考查非限制性定语从句。句意:我感到非常高兴,不仅因为我们赢了,而且因为我们喜欢做运动,它帮助我们变得更强壮和健康。分析可知逗号后是一个非限制性定语从句,先行词doing sports,指物,从句缺少主语,应用关系代词,t

    97、hat不能引导非限。故将where改为which。第二节书面表达(满分25分)Dear Peter,Im sorry to learn that you have been suffering from headaches, which prevent you from performing well in your work. Worse still, you havent got better after taking medicine.From my perspective, Chinese medicine producing fewer side effects is superio

    98、r to western medicine to some extent. If time permits, patients can recover completely. In addition, Chinese medicine is less expensive, so you dont need to worry about your budget. I believe the treatment appeals greatly to you.I hope you will recover soon. If there is anything you need me to do, d

    99、ont hesitate to ask.Yours sincerely,Li Hua【解析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给最近经常头痛、但用西医治疗却没治好的美国外教Peter写封邮件,向他推荐中医治疗,简要介绍中医的优点(如副作用小,价格低等),并期待他早日康复。第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时,少量的现在完成时、现在完成进行时和一般将来时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 推荐中医治疗;2. 简要介绍中医的优点(如副作用小,价格低等);3. 期待他早日康复。第二步:列提纲(重点词组)be sorry

    100、 to do sth.; suffer from; prevent sb. from doing sth.; side effects; be superior to sth.; to some extent; worry about; hesitate to do sth.第三步:连词成句1. Im sorry to learn that you have been suffering from headaches, which prevent you from performing well in your work.2. From my perspective, Chinese medi

    101、cine producing fewer side effects is superior to western medicine to some extent.3. In addition, Chinese medicine is less expensive, so you dont need to worry about your budget.4. If there is anything you need me to do, dont hesitate to ask.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:In addition2.表因果关系:so连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届全国高三年级普通高等学校招生统一考试(新课标)英语模拟预测卷一 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-611257.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1