2022届陕西省西安中学高三第三次模拟考试英语试题(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 陕西省 西安 中学 第三次 模拟考试 英语试题 解析
- 资源描述:
-
1、陕西省西安中学高2022届高三第三次模拟考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the relationship between the two speakers?A. Brother and sister. B. Wife and husband. C. Strangers.2. What is Counter Strike?A
2、. A football. B. A computer game. C. A movie.3. Who will be responsible for the accident according to the woman?A. The other driver. B. Dana. C. The man.4. What did the man do last night?A. He got married to Barbara. B. He took part in a formal dance.C. He proposed to Barbara.5. Which country may be
3、 a new destination for Chinese who want to study abroad?A. America. B. France. C. England.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Which building is a four-story one?A. The gym. B
4、. The library. C. The fast food restaurant.7. Where is the noodle shop?A. Its just behind the American-style fast food restaurant.B. Its across the street from school.C. Its next to the gym.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why does the man look so tired?A. He surfed the Internet in the classroom for a long time.B.
5、 He carried the overhead projector from the basement to the fifth floor.C. He had to go to the classroom on the fifth floor.9 What does the man think has changed education?A. The overhead projector. B. A multimedia classroom.C. Modern advances.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did the woman meet John and Er
6、ic?A. When she did some outdoor activities with some students.B. When she had a meeting in the Mountain Climbing Club.C. When she was at Pizza Hut.11. Who comes from America?A. John. B. Eric. C. The woman.12. What are the two speakers mainly talking about?A. The two guysJohn and Eric. B. Jade Mounta
7、in.C. Eric and the womans date. 听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the womans Plan A?A. Going to travel around some countries like Thailand, Japan and Malaysia.B. Going back to her country to see her parents and old friends.C. Going to the States with some friends.14. When will the woman ask her parents f
8、or the money?A. When she comes back to the States. B. When she is probably ill.C. When it is an emergency.15. Why does the man think they are going to have a wonderful vacation?A. They will get together again including Zhang Hua and Li Ming during their vacation.B. The woman will go to her hometown.
9、C. They will not spend too much money on their vacation.16. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Friends. B. Brother and sister. C. Mother and son.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where does the speech take place?A. On the flight. B. In the waiting hall. C. On the bus.18. Whats the desti
10、nation of this flight?A. China. B. The States. C. Not mentioned.19. How long will the journey be?A. 2 hours and 30 minutes. B. 12 hours and 30 minutes.C 20 hours and 30 minutes.20. Where can the passengers find Dynasty magazine?A. In the seat pocket. B. Near the seat belts. C. By the windows.第二部分 阅读
11、理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。AA special place to stay can make a holiday but also break the bank. We have picked new affordable places across Europe for 150 a room a night or less.Scourie HotelDoubles from 129Opened October 2015This hotel has been a
12、dored by fishing fans for generations. When the Campbell family bought it six years ago, they updated it with gentle, stylish furnishings. Theres a string of spectacular beaches to discover, including the Scourie Bay with golden sand.Ho36 HotelDoubles from 109Opened December 2017This hotel offers th
13、e rarest of things ski accommodation that is both affordable and stylish. Guests can ski or snowboard from the front door. There are two lively bars with live music and regular DJ nights, a restaurant serving hearty Alpine meals and film nights.Conscious HotelDoubles from 120Opened April 2016This fo
14、urth hotel by Dutch sustainable brand Conscious is the first powered entirely by wind. The restaurant is fully organic and the bedrooms simple with contemporary elements. The hotel overlooks the Westerpark, one of Amsterdams biggest green spaces.Dock HotelDoubles from 150Opened May 2014This large ho
15、tel on the Baltic coast is made from shipping containers. The industrial theme continues inside,with concrete walls, exposed pipes, and more containers. The hotel is 12 minutes walk from the beach.1. Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A. Scourie Hotel.B. Ho36 Hotel.C. Cons
16、cious Hotel.D. Dock Hotel.2. What is special about Conscious Hotel?A. It is old-fashioned.B. It has the longest history.C. It is environment-friendly.D. It offers the biggest green space.3. What can the guests of Scourie Hotel and Dock Hotel do?A. Update the furniture.B. Walk on the beach.C. Appreci
17、ate architecture.D. Visit industrial fairs.【13题答案】【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章是一篇广告,介绍了欧洲四个廉价旅馆。【1题详解】细节理解题。根据Ho36 Hotel部分的“There are two lively bars with live music and regular DJ nights, a restaurant serving hearty Alpine meals and film nights.(这里有两个热闹的酒吧,有现场音乐和定期的DJ之夜,还有一家餐厅提供丰盛的阿尔卑斯美食和电影
18、之夜)”可知,Ho36 Hotel有两间热闹的酒吧,还有供应美食和电影的餐厅,所以它适合那些喜欢活跃社交生活的人,故选B。【2题详解】细节理解题。根据Conscious Hotel部分的“This fourth hotel by Dutch sustainable brand Conscious is the first powered entirely by wind.(这家由荷兰可持续品牌意识设计的第四家酒店是第一家完全由风力驱动的酒店)”可知,Conscious Hotel的特殊之处是,它第一个完全由风力驱动的酒店,即环境友好型的酒店,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Scourie
19、Hotel部分的“Theres a string of spectacular beaches to discover, including the Scourie Bay with golden sand.(这里有一系列壮观的海滩等着你去发现,包括有金色沙滩的斯科瑞湾)”以及Dock Hotel部分的“The hotel is 12 minutes walk from the beach.(酒店距离海滩步行12分钟)”可知,这两个酒店的游客都可去沙滩上走走。故选B。BDuring my years teaching communication courses at East Carolina
20、 University and College of Charleston, I got to hear many incredible true-life stories through students presentations. Stories that stick out in my mind include a young mans sharing his experience of being falsely diagnosed with a fatal illness, another who failed repeatedly to try out for the baseb
21、all team before getting into a game he enjoys much more - golf, and so on. So many unforgettable stories; so much wisdom.But one story really stands out in my mind to illustrate our incredible power. Heres what happened to this young girl, Suzy.One Christmas Suzy had her heart set on getting a new B
22、arbie. But not just any Barbie, it was one where she could cut her hair. At least the doll came with scissors. It was the last gift that little seven-year-old Suzy opened, and she felt pure delight. Barbies hair went from hip length, to waist length, to long layers to irregular, to shoulder length,
23、to pixie (小精灵) short. finally ending with a total buzz cut (圆寸).Everythings ready and the logical thing to do next was of course for Suzy to cut her own hair. She cut layers and more layers and couldnt wait to show her parents and class.Little Suzy had a hard time understanding why her mother wanted
24、 to take her to a beauty salon to “fix” her hair style. But Suzy firmly believed everyone at school would be so envious of her design concept and skill. Her friends would turn green with envy. Absolutely, her complete and unquestioned confidence in her appearance caused other people to see her beaut
25、y.That story was told 12 years after the fact and Suzy still has pictures of that haircut. She would never cut her hair again, but she cherishes that memory of boundless self-value.Confidence is like a muscle that you exercise. You decide to be more confident, to choose the positive performance, to
26、take care of yourself, and the feeling of confidence comes to you after that. We all have had that level of confidence at times, but where is it when you need it?4. Whats the purpose of the first paragraph?A. To introduce the authors background.B. To tell some incredible stories.C. To summarize the
27、main idea of the article.D. To pave the way for the following.5. The reason why Suzy wants the Barbie is thatA. she will make a comparisonB. she would like to practice hair cuttingC. she feel like showing off her collectionD. she wants to give her classmates a surprise6. Which of the following words
28、 best describes Suzy?A. Determined.B. Absurd.C. Sympathetic.D. Aggressive.7. What is the best title for the passage?A. Lifelong WisdomB. Confident ScissorsC. Unforgettable StoriesD. Barbies Encouragement【47题答案】【答案】4. D 5. B 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。通过一位老师的口吻讲述了学生Suzy不顾他人看法自己剪头发的故事,传递了自信的重要性。【4题详解】推理
29、判断题。根据第一段“I got to hear many incredible true-life stories through students presentations.(通过学生的呈现,我了解了许多难以置信的真实故事)”和第二段第一句“But one story really stands out in my mind to illustrate our incredible power. (但是其中一个故事在我的大脑中特别深刻去解释我们的难以置信的力量)”可知,第一段作者列举了其教学生涯中遇到的不同学生身上的故事是为了引出令他印象最深刻的本文主人公Suzy。为下文做铺垫。故选D。【
30、5题详解】推理判断题。根据文章第三段中“ But not just any Barbie, it was one where you could cut her hair. At least the doll came with scissors. (但不仅仅是巴比娃娃,这是一个你能够剪她的头发的地方。至少用剪刀玩玩具) ”和第四段中“Everythings ready and the logical thing to do next was of course for Suzy to cut her own hair. (一切准备就绪,接下的的事情当然就是让Suzy给自己剪头发)”可知,Su
31、zy想通过给芭比娃娃剪头发得到练习,最后给自己剪头发。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段“Absolutely, her complete and unquestioned confidence in her appearance caused other people to see her beauty. (在她脸上表现出的完全的和不容置疑的自信促使其他人来看她的美丽)”可以了解到Suzy想要芭比并且坚定地练习,给自己剪了头发后不顾旁人看法非常自信,所以Suzy是一个内心坚决的女孩。A. Determined.坚决的;B. Absurd.荒谬的;C. Sympathetic.同情
32、的;D. Aggressive.好斗的。A符合语境,故选A。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段“Confidence is like a muscle that you exercise. You decide to be more confident, to choose the positive performance, to take care of yourself, and the feeling of confidence comes to you after that. (自信就像肌肉,需要你去锻炼。你决定要更自信,就选择积极的表现,照顾好自己,自信就会随之而来)”可知,本文通
33、过女孩Suzy自己给自己剪头发的故事展现出自信的重要性。故选B。CWith a few minor exceptions, there are really only two ways to say “tea” in the world. One is like the English termt in Spanish and tee in Afrikaans are two examples. The other is some variation of cha, like chay in Hindi.Both forms come from China. How they spread a
34、round the world offers a clear picture of how globalization worked. The words that sound like “cha” spread across land, along the Silk Road. The “tea”like phrasings spread over water, by Dutch traders bringing the novel leaves back to Europe.The term cha is Sinitic (汉语语系), meaning it is common to ma
35、ny varieties of Chinese. It began in China and made its way through central Asia, eventually becoming “chay” in Persian. That is no doubt due to the trade routes of the Silk Road, along which, according to a Cha discovery, tea was traded over 2,000 years ago. The Japanese and Korean terms for tea ar
36、e also based on the Chinese cha, though those languages likely adopted the word even before its westward spread into Persia.But that doesnt account for “tea.” The Chinese character for tea, is pronounced differently by different varieties of Chinese, though it is written the same in them all. But in
37、 the Minnan variety of Chinese, spoken in the coastal province of Fujian, the character is pronounced “te”. The key word here is “coastal.”The “te” form used in coastal-Chinese languages spread to Europe via the Dutch, who became the primary traders of tea between Europe and Asia in the 17th century
38、. The main Dutch ports in east Asia were in Fujian and Taiwan, both places where people used the “te” pronunciation. The Dutch East India Companys expansive tea importation into Europe gave us the French “th”, the German “Tee”, and the English “tea”.Yet the Dutch were not the first to Asia. That hon
39、or belongs to the Portuguese. And the Portuguese traded not through Fujian but Macao, where “ch” is used. Thats why Portugal is a pink dot in a sea of blue.8. Which statement about the term of “cha” is correct according to the passage?A. It is a variation of t in Spanish.B. It is used in coastal-Chi
40、nese languages.C. It is based on the Japanese and Korean terms for teaD. The spread of the version is an example of globalization.9. The “te” form spread to Europe by _.A. the GermanB. the BritishC. the DutchD. the Portuguese10. How does the author mainly develop the text?A. By giving examples.B. By
41、 rising questions.C. By drawing conclusions.D. By presenting research findings.11. Where is the passage probably from?A. A guide book.B. A novel.C. A magazine.D. A book review.【811题答案】【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】【导语】本文是一篇说明文,主要讲的“茶”这个字在不同的国家的不同叫法。【8题详解】细节理解题。根据第二段的“Both forms come from China. How t
42、hey spread around the world offers a clear picture of how globalization worked.(这两种形式都来自中国。它们在世界各地的传播方式,为全球化如何运作提供了一幅清晰的画面)”可知,“cha”这个版本的传播是全球化的一个例子。故选D。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“The “te” form used in coastal-Chinese languages spread to Europe via the Dutch, who became the primary traders of tea between
43、Europe and Asia in the 17th century.(沿海汉语中使用的“te”形式通过荷兰人传到欧洲,荷兰人成为17世纪欧亚之间主要的茶叶商人)”可知,“te”的形式是荷兰人传到欧洲的。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第一段的“One is like the English termt in Spanish and tee in Afrikaans are two examples. The other is some variation of cha, like chay in Hindi.(其中一个类似于西班牙语中的英语术语“t”,南非荷兰语中的“t”就是两个例子
44、。另一个是cha的一些变体,比如印地语中的chay)”,第三段的“The term cha is Sinitic(汉语语系), meaning it is common to many varieties of Chinese. It began in China and made its way through central Asia, eventually becoming “chay” in Persian. (cha这个词是中国的,意思是它在中国的许多种类中都很常见。它起源于中国,穿过中亚,最终成为波斯语中的“chay”)”和倒数第二段的“The “te” form used in
45、coastal-Chinese languages spread to Europe via the Dutch, who became the primary traders of tea between Europe and Asia in the 17th century.(沿海汉语中使用的“te”形式通过荷兰人传到欧洲,荷兰人成为17世纪欧亚之间主要的茶叶商人)可知,本文是通过举例来展开的,故选A。【11题详解】推理判断题。通读全文,尤其是第一段的“With a few minor exceptions, there are really only two ways to say “t
46、ea” in the world. One is like the English termt in Spanish and tee in Afrikaans are two examples. The other is some variation of cha, like chay in Hindi.(除了少数少数的例外,世界上真的只有两种表达“茶”的方式。一个是像英语term-t在西班牙语和tee在南非荷兰语是两个例子。另一种是cha的变体,比如印地语中的chay)”可知,本文主要讲的是“茶”这个字在不同的国家的不同叫法,因此推知该文最有可能来源于杂志,故选C。DHumans are n
47、ot the only ones that like gold. Australian scientists have discovered a new fungus (真菌) that decorates its long, thread-like tendrils (卷须) with gold collected from the soil. The experts desperately hope the “gold digger” will provide information on the locations of gold deposits (沉淀物) and make sear
48、ching for the precious metal easier, and more environmentally friendly.The gold-loving fungus was discovered accidentally by a team of researchers led by Dr. Tsing Bohu, a scientist at Australia national science agency, CSIRO, when they were examining the microbes (微生物) in the soil at Boddington, a
49、tiny town home to Australias largest gold mine.A closer analysis suggested that the fungus uses chemical interactions with underground minerals to accumulate gold from its surroundings. Though fungi often interact with other things in nature, the reaction with gold was unexpected. “Fungi are well-kn
50、own for playing an important role in the recycling of organic material, such as leaves and bark, as well as for the cycling of other metals,” Dr. Bohu explained. “But gold is so chemically inactive that this interaction is both unusual and surprising.”The fungi are not wearing the gold for beauty. “
51、There is a biological benefit from this reaction.” Dr. Bohu said, “Gold-loving fungi can grow faster and bigger relative to other fungi that dont work with gold.”The researchers still need to conduct further analysis to understand the relationship between the fungi and the precious metal. More impor
52、tantly, they need to determine if its presence is a sure sign of the existence of large deposits of the metal underground. The scientists also believe the fungi could be used to detect the presence of gold in waste products and man-made electronics.However, those hoping to get free gold from the fun
53、gi are in for a disappointment, for the delicate fungus is hard to see. Also, its gold can only be seen under a microscope.12. What are the experts starved of?A. Investigating the sites.B. Excavating the gold mines.C. Getting further informed.D. Unearthing gold deposits.13. What could be learned acc
54、ording to Dr. Bohu?A. Fungis interaction with gold is unexpected but beneficial.B. Golds classification is biologically identified by fungi.C. Fungis formation with gold is fairly natural and frequent.D. Gold is chemically accumulated by fungis evolution.14. How does the author find the finding?A. I
55、t excites the gold diggers motivation.B. It has a long way to go before confirmation.C. It lays the foundation of geological studies.D. It ensures the search of gold sites.15. What can be the suitable title for the text?A. Beauty-loving Fungi Wrapped by GoldB. Gold-loving Fungi Discovered in Austral
56、iaC. Boddington, Austrias Largest Gold MineD. New Discovery of Gold with Fungi【1215题答案】【答案】12. C 13. A 14. B 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。科学家发现了“喜欢”金子的真菌。本文介绍了其发现经过、生物习性及相应的科学展望。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“The experts desperately hope the “gold digger” will provide information on the locations of gold deposits (沉淀
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
