2024年高考英语一轮复习(新人教版) 第3部分 写作速成 第2章 读后续写 第4节 强化训练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2024年高考英语一轮复习新人教版 第3部分 写作速成 第2章 读后续写第4节强化训练 2024 年高 英语 一轮 复习 新人 部分 写作 速成 后续 强化 训练
- 资源描述:
-
1、第4节强化训练1阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。On a particularly tough day last December,Flores came up with the idea of having her twins send letters to Santa by balloon.She told them that Santa would grab the balloons while he flew through the air on his sled.The twins were excited.Flores helped the
2、m compose their letters,writing down all the things they dreamed Santa might bring them,and then put the notes into festive red balloons.On a chilly,windy morning,she dressed the girls in identical pink sweatshirts,put beautiful bows in their hair,and then took them outside to release their wishes t
3、o the universe.Several days later,when Alvin Bamburg,66,was deep in the woods in Grand Cane,Louisiana,something caught his eyes.Hanging in a fallen tree,it looked like litter.But Bamburg felt he must pick it up.“God just told me,” he says.As Bamburg approached,he saw that the object was a broken bal
4、loon.Attached was a piece of paper decorated with shiny star stickers.It was a childs Christmas wish list.“Dear Santa,” the handwritten note read.“ My name is Luna.I am four years old,and I live in Liberal,Kansas.This year I have been nice.I would like candy,SpiderMan ball,and Frozen doll.With love,
5、Luna.”Bamburgs heart hammered in his chest.Ever since he was a child,he had dreamed of this.“Years ago,” he says,“classes at school released balloons with notes.Ive always wanted to find one.”He believed this was his childhood wish coming true.And he knew he was going to make Lunas wish come true,to
6、o.He just wasnt sure how.It is over 650 miles from Grand Cane,Louisiana to Liberal Kansas.But Bamburgs wife,Lee Ann Bamburg,was not frightened by the distance.An enthusiastic Facebook user,she had seen other people find all sorts of connections through the site and thought it might help her husband
7、find Luna.注意:续写词数应为150左右。So Alvin posted a photo of the balloon and the Christmas list on his Facebook page._Having received so much generosity,Flores and her girls were deeply moved._参考范文So Alvin posted a photo of the balloon and the Christmas list on his Facebook page. Fortunately,the post found i
8、ts way to Flores.It amazed her to learn that a stranger coincidentally spotting the balloon would fulfill her daughters Christmas wishes.Greatly touched,she called Alvin.When told how much it would mean to him to satisfy the girls wishes,she shared her address.No sooner had he hung up than he headed
9、 to purchase tasty candies,fancy dolls,and balls of various types.He then had them packed and mailed them with a note signed “Alvin”Having received so much generosity,Flores and her girls were deeply moved.To express appreciation for Alvins kindness,the twins wrote a thankyou letter to him.It dawned
10、 on them that a kind act would make a world of difference.Inspired by Alvins kindness,they planned to give away their toys,shoes and clothes to the poor children at Christmas.They shared the idea with Mom,who gave them a thumbsup.Flores felt pleased that an invaluable lesson was engraved on her girl
11、s mind that the best way to pay back is to pay it forward.2阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。We went to Darjelling during the summer holidays and booked a cottage(农舍) for our stay.Our cook Gopi came with us because we could not do without homecooked meals.Usually all the shopping was done by our
12、home helpBharat,who had accompanied(陪伴) us to our holiday destination.However,one early evening,my mother decided to do all the vegetable shopping by herself.She believed that Bharat did not wait to check the really fresh items and instead,bought randomly in a hurry.As a result,the vegetables he bro
13、ught back were not fresh.After getting ready,she took her favorite purse with quite an amount of money,thinking she could go to other shops too after finishing at the vegetable market.My mother asked Bharat to get a rickshaw for her and on reaching the market,she asked the rickshaw wallah(人力车车夫) to
14、wait for her.She took a helper and did her shopping happily,choosing some of the freshest green vegetables available there.At last,her shopping was done.She returned to the rickshaw and sat on it while the helper put all the things my mother had bought onto the rickshaw.On reaching home,Bharat took
15、all the packets of vegetables inside and my mother quickly paid the rickshaw wallah and got off,forgetting to collect her purse from the seat of the rickshaw.The rickshaw wallah left soon after saying goodbye to my mother.All of us greeted my mother and asked her about her evening of shopping with m
16、uch delight.Then we began to help my mother prepare our dinner.My father came to help chop the meat;I helped wash the vegetables;we were talking and laughing.When dinner was about to be announced,it was late in the evening,almost 9 pm.注意:续写词数应为150左右。Then my mom realized her purse was missing._We wer
17、e just about to begin eating when the door bell rang._ _参考范文Then my mom realized her purse was missing.She looked everywhere for it and suddenly remembered that after paying the rickshaw wallah,she kept the purse on the seat before getting off.She had forgotten to pick up her purse which contained a
18、 lot of money.When my father came to know about this,he said that it was too late to look for the rickshaw wallah.We all decided that it was better to forget it.Mom felt sad and worried while sitting for dinner.We were just about to begin eating when the door bell rang.Bharat opened the door and cal
19、led my mother to see who it was.To our surprise,it was the poor rickshaw wallah standing at our entrance with a big smile on his weatherbeaten face.He had the purse in his hand.He explained that he had returned to the market before he realized what had happened.When my mother opened her purse,she fo
20、und all the cash in it.We wanted to reward the lovely man but he smiled and said,“Madam,Im poor but not a thief” and went away quickly.3阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Jenny stared at the store window longingly.There was nothing in this world that she wanted more than a Happy Hannah doll and al
21、l that currently separated her from the hottest doll of the holiday season was a thin piece of glass and $29.95 plus tax.Unfortunately,Jenny didnt even have the 95 cents,so she let out a deep sigh and continued walking home.Suddenly,a pink rectangle(矩形) in the snow caught her eye.Jenny walked over a
22、nd realized it was a leather wallet.She removed it from the snow,and opened the wallet to find a thick pile of folded green bills and two plastic cards.One was a credit card and the other an ID.Jenny stared at the old woman in her ID photo.The woman had a beautiful smile that reminded Jenny of her g
23、randma.Jenny sighed and then she put the wallet into her purse.She turned around and walked in the direction from which she came.Jennys heart beat quickly as she entered the store.She had long dreamed about this moment,but something didnt feel right about it.As she approached a neat pile of Happy Ha
24、nnah dolls,she pushed away her feelings.She grasped one Happy Hannah dolly.As Jenny approached the register,the Happy Hannah Show theme song began playing.It was her mobile phone.It was her grandma.In one hand she held the Happy Hannah doll and in the other she held the phone on which her grandma wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-767598.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022五年级英语上册 Module 10(Sekf Check)习题课件 外研版(三起).ppt
