分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型Unit 2-1 Reading and Thinking -【帮课堂】2021-2022学年高一英语同步精品讲义(人教版2019必修第一册).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780954
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:502.52KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    帮课堂 Unit 2-1 Reading and Thinking -【帮课堂】2021-2022学年高一英语同步精品讲义人教版2019必修第一册 课堂 2021 2022 学年 英语 同步 精品
    资源描述:

    1、Unit 2 TRAVELLING AROUND 2.1 Reading and Thinking重点单词1 _ (n.) 经济;节约2_ (n.) 视野;景色;看法3_plaI vi& vt申请;请求 vt应用;涂(油漆、乳剂)4_ meIzI adj令人惊奇的;令人惊喜的5_ reIndmnt n安排;筹备6_Ikstrimli adv极其;非常7_ pafl adj强有力的;有权势的;有影响力的8_ fIl adj官方的;正式的;公务的n官员;要员9_reknaIz vt辨别出;承认;认可10_trnspt n交通运输系统 vt运输;运送词性转换1economy (n.) 经济;节约_

    2、(adj.) 经济的;经济学的_ (adj.) 经济的;节约的economist (n.) 经济学家,经济专家2apply vi& vt申请;请求 vt应用;涂(油漆、乳剂)_ n应用;用途;申请_ n申请人;求职人3arrangement n安排;筹备_vt安排4powerful adj强有力的;有权势的;有影响力的_v给提供动力5official adj官方的;正式的;公务的n官员;要员_ n办公室;政府机关;官职6recognise vt辨别出;承认;认可_ n认出;认识7transport n交通运输系统 vt运输;运送_ n运输目标短语1_申请2_ 控制;接管3_对做好准备4_鼓励某

    3、人做某事5. _ 将(东西)装箱打包6. _ 令某人(非常)惊讶的是7. _ 为安排好8._ 被认作/被认9. _ (在旅馆、机场等)登记10. _ (经检查)得到证实,获得证明 11. _不在视野中12. _ 对作出评论13. _ 盼望重点语法现在进行时表示将来【答案】重点单词1economy 2view 3apply 4amazing 5arrangement6extremely 7powerful 8official 9recognise 10transport词性转换1economy (n.) 经济;节约economic (adj.) 经济的;经济学的economical (adj.)

    4、 经济的;节约的economist (n.) 经济学家,经济专家2applyplaI vi& vt申请;请求 vt应用;涂(油漆、乳剂)application n应用;用途;申请applicant n申请人;求职人3arrangementreIndmnt n安排;筹备arrange vt安排4powerfulpafl adj强有力的;有权势的;有影响力的power v给提供动力5officialfIl adj官方的;正式的;公务的n官员;要员office n办公室;政府机关;官职6recognisereknaIz vt辨别出;承认;认可recognition n认出;认识7transportt

    5、rnspt n交通运输系统 vt运输;运送transportation n运输目标短语 1apply for 申请2take control of控制;接管3get ready for对做好准备4encourage sb. to do sth鼓励某人做某事5. pack up 将(东西)装箱打包6.(much) to ones amazement 令某人(非常)惊讶的是7. make arrangements for . 为安排好8.be recognised to be/as 被认作/被认为是9.check in (在旅馆、机场等)登记10.check out (经检查)得到证实,获得证明

    6、11.out of view 不在视野中12.make a comment/comments on/about 对作出评论13. look forward to 盼望1. apply vt.涂(油漆、乳剂), 敷;应用;运用vi.申请;请求;使用 application n. 申请;申请书;适用【拓展】apply sth. to 把运用到apply to 适应于apply (to.) for. (向)申请apply for a visa / passport /job/ scholarship申请签证/护照/工作 /奖学金 【例句】Youcanapply theory to practice.

    7、 你可以把理论用于实践。Im writing to apply for the position as a student volunteer.我写这封信是为了申请学生志愿者的职位。I would be very grateful if you could kindly consider my application.如果你能诚恳地考虑我的申请,我会很感激的。练习单句语法填空Id appreciate it if you can help me fill in the _ (apply) form for a new passport.Im writing to apply _a partti

    8、me job at a foreign company in my city during the summer vacation.【答案】 application for 2.arrangement n安排;筹备 arrange vt. 筹备;安排;整理【课本原句】(教材P25)Actually, Ive just missed the travel arrangements! 事实上,我刚刚错过了旅行安排!【拓展】make arrangements/an arrangement for 为做好安排arrange sth. for sb. 为某人安排某事arrange (for sb.) t

    9、o do sth. 安排(某人)做某事【例句】Im looking forward to being told about your arrangements for the coming vacation.我期待着听到你对即将到来的假期的安排。Its unnecessary for parents to arrange everything for their children.父母没有必要为孩子安排好一切。练习单句语法填空There is no need to worry. I will arrange for a taxi _ (meet) you at the airport.With

    10、 their wedding approaching, they are busy making good _ (arrange) for it.【答案】 application for 3. visa n. 签证To travel abroad, you ll have to get a passport, and youll also need a visa. 要出国旅游,你必须申办护照, 同时还需要有签证。【拓展】apply for a visa 申请签证(P24)tourist /entry/ exit visa 旅游 /入境 / 出境签证4.narrow adj.狭窄的 narrow

    11、ly adv. 勉强地;差点【课本原句】PERU is a country on the Pacific coast of South America with three main areas: narrow, dry, flat land running along the coast, the Andes Mountains, and the Amazon rainforest.(P26)秘鲁是南美洲太平洋沿岸的一个国家,主要有三个地区:狭长的、干燥的、平坦的海岸地带、安第斯山脉和亚马孙雨林。【例句】The only way to their house is along that na

    12、rrow road.只有沿着那条狭窄的路走才能到达他们的房子。【拓展】have a narrow escape 九死一生have a narrow view 有狭隘的观点练习单句语法填空As we set out, I was surprised at how _ (narrowly) the path was.It is said that he was _ (narrow) killed in the traffic accident the other day.【答案】 narrow narrowly5. extremely adv. 极其; 非常 extreme adj. 极端的;非常

    13、的 Jiuzhaigou is an extremely beautiful place. 九寨沟是一个非常美丽的地方。 The earth will experience extreme weather. 地球将会遭受极端天气。6. official adj. 官方的;正式的 n. 官员;要员 officially adv. 官方地;正式地【课本原句】Its for this reason that Spanish is the main official language of Peru.正因为如此,西班牙语才是秘鲁的主要官方语言。(P26)English is used as an of

    14、ficial language in many countries. 英语是许多国家的官方语言。 His grandfather is an officer in the army while his father is an official in the government. 他的爷爷是部队军官,而他的爸爸是政府官员。7.admire vt. 钦佩;赞赏 admiration n. 钦佩;羡慕 admirable adj. 令人钦佩的; 值得赞扬的【课本原句】Stay in a local hotel, visit the museums, admire the architecture

    15、, enjoy the excellent local food, and do shopping at the local markets.(P27)住在当地的酒店,参观当地的博物馆,欣赏当地的建筑,享受当地的美食,在当地市场购物。【例句】During the Midautumn Day, we will admire the moon and enjoy mooncakes.在中秋节,我们会赏月,吃月饼。All those who knew him admired him for his work. 所有认识他的人都敬佩他所做的工作。【拓展】admire sb for (doing) st

    16、h 因(做)某事而钦佩/羡慕某人admiring adj. 赞赏的;钦佩的练习单句语法填空(1)The old teacher _ (admire) for his devotion to his education cause.(2)The moment Jackie Chan appeared, all the fans looked at him with _ (admire).(3)He gave her an _ (admire)glance. 【答案】(1)was admired (2)admiration (3)admiring8.other than除以外【课本原句】Inca

    17、builders cut stones to exact size so that nothing was needed to hold walls together other than the perfect fit of the stones.(P26)印加建筑工把石头切割成精确的尺寸,这样就不需要任何东西来把墙壁固定在一起,完全靠石头的完美契合。【拓展】(1)more than 超过,不止; 非常(2)rather than 而不是(3)or rather 更确切地说(4)would rather 宁愿 【例句】There is nobody here other than the t

    18、eacher. 这里除老师外再无别人。He knows little about English, or rather, nothing at all.他对英语所知甚少,或者更准确点说,一无所知。9. pack vi. & vt. 收拾(行李); vt. 包装 n. (商品的)纸包;纸袋【拓展】pack (sth) up 将(东西)装箱打包a pack of 一包;一盒;一群;一堆【例句】Ishouldpackforthetrip. 我该打包上路了。a pack of cigarettes/gum/ greentea 一盒香烟 / 口香糖/ 绿茶10.contact vt.联络;联系n联系;接

    19、触【课本原句】For more brochures about other package tours around Peru, contact at tourinfotravelperu.org.(教材P27)要了解更多关于秘鲁其他旅行团的小册子,请访问tourinfotravelperu.org。【拓展】in contact with接触;与有联系(表状态)keep/stay in contact with 与保持联系lose contact with 与失去联系【例句】Keep eye contact in conversation to build trust.谈话中保持目光接触以建立

    20、信任。For more information, please contact John Smith. 了解更多信息,请与约翰史密斯联系。练习单句写作(1)The Internet helps me to_. 互联网帮助我和我的朋友保持联系。(2)I _ for three years. 我与她失去联系已有三年。【答案】(1)keep in contact with my friends.(2)have been out of contact with her11.take control of 控制;接管【课本原句】Spain took control of Peru in the 16th

    21、 century and ruled until 1821. 16世纪西班牙控制了秘鲁并统治到1821年。(P26)Idecidedtotakecontrolofmylife. 我决定控制自己的人生。12. accommodation n. 住处;停留处;膳宿【课本原句】From there, youll spend one day travelling by boatto your accommodation in the middle of the forest. 从那里,你将花一天的时间乘船前往森林中央的住处。(P26)More and more travelers are lookin

    22、g for accommodations in private homes.愈来愈多的旅行者在寻找由私人住户提供的膳宿服务。一、单句语法填空1.More young people are encouraged to apply jobs in Artificial Intelligence(人工智能).2.She has always viewed him with _(admire). 3.China is wealthier and more (power) than ever before.4.It is really (amaze) to see such a beautiful su

    23、nrise.5.Clubs are a way of (contact) people with similar interests from all over the world.6.He likes to go (hike) over the weekend and takes pictures along the way.7._ (accommodate) will be provided for all new students.8. As a matter of fact, illness and age changed him beyond (recognize).9. What

    24、(amaze) me was that he gave all his money to the hope project.10. We could make an (arrange) to meet at the school gate at 10 am next Tuesday.11. I failed in an English exam, feeling (extreme) disappointed.12. This is a bridge (connect) our village and the town.13. I like learning English than maths

    25、.二、短语语境填空根据汉语提示写出适当的短语1.I do _ (期盼)receiving your reply letter as soon as possible.2.He took two weeks off in August _ (因为)his sons sickness.3.I know she has brown hair, but _ (除以外)that I dont remember much about her.4.She is used to _ (浏览)her notes before the examination.5.Our company _(控制) six fac

    26、tories throughout China.6.The mountain village I visited last week _(由组成) 30 families belonging to five nationalities.7.Anyway, I _(对感到惊讶) the progress youve made.8.This is one of the most important events _ (在的历史上)mankind. 9.He _(结账离开) and went to the airport by taxi.参考答案一、单句语法填空1.for 2.admiration

    27、3.powerful 4.amazing 5.contacting6.hiking 7.Accommodations 8. recognition 9. amazed 10.arrangement 11. extremely 12. connecting 13. other 二、短语语境填空根据汉语提示写出适当的短语1.look forward to 2.because /due to 3.other than 4.looking through5.takes control of 6. is made up of 7.am amazed at /by 8.in the history of9

    28、.checked out一、完形填空 Two years ago, my whole family went to Vietnam, the country of my ancestors. The feeling of 1 still exists in me whenever I think about the visit.When I first 2 of the plane into the burning hot weather, I thought the trip would be long, 3 and hot. I didnt 4 my grandparents and un

    29、cle because I had never seen them before. However, the longer I was there, the more I 5 the stay. I became very 6 of my grandmother, and also loved talking about what my parents did when they were 7 . The more time I spent with them, the more I knew I would 8 them when it came time for me to go back

    30、 to the United States. Besides my grandparents, I also loved to spend time with my 9 . Because they were close to my age, they knew 10 where to take me for fun. We went on boat rides, mountain climbing and to many parks and gardens.I had a great time, and also realized how 11 I am to live in a devel

    31、oped country. Although the country itself is 12 , there are many poor and homeless people. The most 13 thing was that there were many disabled people, especially children 14 for food or money. Looking through these peoples eyes made me 15 what I took for granted. I had many 16 , but was not putting

    32、them to use properly.Finally the last day in Vietnam arrived, and we had to 17 from our relatives. Though there were tears and 18 , we all knew that one day we will 19 and have more opportunities to discover each other. Two years have passed, and I still remember this 20 like it was yesterday.1Asuff

    33、eringBexcitementCregretDhesitation2Astepped outBlooked outCkept outDran out3ArelaxingBboringCmeaningfulDdangerous4AadmireBserveCrecognizeDdescribe5AexpectedBdislikedCignoredDenjoyed6AfondBashamedCafraidDtired7ApoorByoungChealthyDhappy8AmissBblameCconsultDunderstand9AclassmatesBparentsCcolleaguesDcou

    34、sins10AdifferentlyBformallyCexactlyDcuriously11AanxiousBfrightenedCluckyDpleased12AremoteBcontroversialCsplendidDtraditional13AextraordinaryBsignificantCexcellentDheartbreaking14AaccountingBbeggingCapologizingDcharging15ArealizeBdesignCscheduleDimagine16ArelativesBassignmentsCappointmentsDopportunit

    35、ies17ApartBhearCrecoverDbenefit18AsuccessBsadnessCdisastersDtrouble19AappearBremainCchangeDreunite20AincidentBadventureCtripDcelebration二、语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Moving to a new country is very difficult but coming back to my own land is 21 (great)exciting. In five hours or so I 22 (arri

    36、ve)at the railway station in London. I cant wait to share with you just a few things 23 I love about living in France.I have made some new friends from all over the world. They are great and 24 (help). I have also learnt a lot more about French culture and discovered some beautiful places. My favori

    37、te place so far has been a town 25 (call)Ville franche, which is a beautiful town in the valleys of the Rhone region with winding(蜿蜒的)streets.More importantly, I was very fond 26 seeing the enthusiasm(热情)of my pupils when they learnt something new in English and when they were excited about my cultu

    38、re. By 27 (learn)a new language you gain so many possibilities, whether it is reading a book in another language, 28 being lucky enough to work abroad like 29 (I). I feel lucky to have had the opportunity 30 (work)in France.三、阅读理解A If you are planning on travelling, there are a few simple rules abou

    39、t how to make life easier both before and after your journey.First of all, always check and doublecheck departure (启程) time. It is amazing how few people really do this carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten, my secretary had got the ticket for me and I thought she had said

    40、 that the plane left at 10:50. When I arrived at the airport, the clerk at the departure desk told me that my flight was closed. Therefore, I had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.The second rule is to remember that even in this age of credit cards, it is still imp

    41、ortant to have some local cash with you when you arrive in a country. Once I arrived at a place at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel was by taxi and because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money!” the driv

    42、er said angrily. Luckily I was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel, but it was embarrassing.The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoa

    43、ts in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day.31According to the passage, the driver was angry because the writer _.Adid not give him the local money Bgave him false moneyCoffered

    44、 to pay by credit card Dhad no enough change32Generally, in May the weather in London is _.Awarm and dry Bcold and dry Chot and wet Dcool and rainy33The writer mainly tells us _.Ahow to plan our tripBhow to enjoy ourselves on tripChow to make life easierDhow to be well prepared for a tripBI have dre

    45、amt of taking a trip to Hawaii since I graduated but the best thing always needs waiting. I took a trip with my friends to Haleakala National Park which lies in Hawaii.When we arrived at Haleakala National Park we were suggested to watch the early morning sunrise. I was lost in the sightseeing that

    46、afternoon so I could hardly wait to meet the sunrise. In the next morning we all jumped out of the bed very early at 3 oclock and walked to the rocks by the seaside. In the first half an hour we imagined how wonderful it would be when the first light came out through the thick clouds and how soft it

    47、 would be when the light touched our skin so we waited and waited. However another half an hour later I gradually lost my patience since there was nothing but the chilly darkness and I felt that I was frozen to death. But my friends were still extremely cheerful.Nearly another one hour later “Amazin

    48、g!” a word burst out from Judy and we all shouted to welcome the light orange greatness which is really unbelievable. Until today I dare say that it is the most impressive(印象深刻的)sunrise in my life. However waiting in the morning darkness is also the one I can not wipe out forever.Waiting sometimes i

    49、s really a hard thing for most of us as it needs patience and strong-willed determination but what about the result after that? It might turn out to be pleasingly unbelievable and satisfied. So it is really worthwhile to wait for the best.34When did they see the first light of the sunrise?AAbout 3 o

    50、clock. BAbout 4 oclock. CNearly 5 oclock. DNearly 6 oclock.35Whats the meaning of the underlined word “chilly” in paragraph two?ATotal. BCold. CTerrible. DInteresting.36Whats the authors attitude towards waiting for the sunrise?AExcited all the time.BAfraid all the time.CFirstly excited then afraid.

    51、DFirstly excited then impatient.37What does the author want to tell us by this passage?ASometimes it is worthwhile to wait for the best.BHawaii is a good place to enjoy the sunrise.CI enjoyed the most flaming sunrise in my life.DMy friends and I took a trip to Hawaii.CGoing on vacation can be challe

    52、nging for people with physical disabilities. Hotels arent always clear about how accessible (可进入)they are and the adaptive equipment needed to participate in certain activities can be expensive or difficult to obtain.This is where the online travel marketplace Wheel the World comes in. The website c

    53、onnects physically disabled people with special tour packages, depending on the persons needs.Today Wheel the World offers over 30 accessible destinations in the U.S. and abroad. Theyve served almost 900 disabled people, their family, and friends. Travelers can sign up for trips to destinations such

    54、 as New York, Hawaii, Paris, London, and Kruger National Park in South Africa. Trip packages can include adaptive equipment such as wheelchairs, which can be used on the beach and in the ocean, and kayaks (皮艇),which can help those disabled to kayak. The team also checks the accessibility of destinat

    55、ions themselves, evaluating things such as door widths, bed heights, bathrooms accessibility and if lifts are functioning.Silberstein, the companys founder, says there are some trips that are suitable for blind people, though Wheel the World focuses on people with mobility issues. And in the future,

    56、 they plan to include trips for people with hearing loss, and people with emotional disabilities. “One of the biggest barriers for travelers with physical disabilities is finding information about accessible trips, which is a gap Wheel the World aims to close,” says Silberstein.Wheel the World is wo

    57、rking to enlarge tours in Europe-currently their website lists London and Paris as the only destinations on the continent, but their eventual goal is much higher. “We want to allow millions of disabled people to travel to thousands of destinations,” Silberstein says.38. What is the function of the f

    58、irst paragraph?A. To show the great success Wheel the World has gained.B. To tell us the difficulties the disabled face in life.C. To introduce the background of Wheel the World.D. To remind us of the problems with hotel service.39. What does Wheel the World focus on?ACollecting travel information f

    59、or tourists.BIncreasing the online sales of wheelchairs.CExtending travel business to the whole world.DProviding proper travel services for the disabled.40What does the text mainly tell us?ASilberstein has made significant contributions to global tourism.BWheel the World helps people with disabiliti

    60、es enjoy their vacations.CAdvanced equipment is enabling the disabled to travel around the world.DTour packages intended for blind and deaf tourists have won wide recognition.41Which of the following can best describe Silberstein?AThoughtful and full-hearted.BDetermined and humorous.CFlexible but ai

    61、mless.DCreative but hesitant.参考答案 一、完形填空1-5 BABCD6-10 ABADC11-15 CCDBA16-20 DABDC【分析】这是一篇记叙文。文章回忆了作者回自己的祖籍国越南的一次美好的探亲之旅。1考查名词词义辨析。根据下文的描述可知,文章介绍了作者在越南美好的旅行,故B选项符合文章感情色彩。2考查动词短语辨析。A. stepped out离开,退出;B. looked out当心;C. kept out使不进来;D. ran out用完。根据后面的“into the burning hot weather”可知,作者从飞机里面出来,故A选项正确。3

    62、考查形容词词义辨析。该空和long,hot并列,感情色彩一致,故B选项正确。作者认为自己的旅途会很长,很热,令人厌烦。4考查动词词义辨析。根据后面的“because I had never seen them before”可知,因为我以前没见过祖父母和叔叔,所以我没有认出他们来。故C选项正确。5考查动词词义辨析。上文提到,作者原以为这次旅行会非常漫长,炎热,令人厌烦。根据However可知,该句和上文之间是转折关系,由此可以推知,作者待的时间越长,就越喜欢待在那儿。D选项正确。6考查形容词词义辨析。根据上文提到的the longer I was there, the more I _5_ t

    63、he stay可以推知,作者对祖母的态度发生变化,由原来的不熟悉转变为喜欢。故A选项正确。7考查形容词词义辨析。作者和祖母待在一起,那么谈论的应该是自己父母年轻时的事情。故B选项正确。8考查动词词义辨析。作者越来越喜欢自己的祖父母,所以,作者认为当自己回到美国后,会越来越思念他们。A选项正确。9考查名词词义辨析。根据后面的Because they were close to my age可以推知,作者在祖父母家和堂兄弟们一起玩耍。故D选项正确。10考查副词词义辨析。因为堂兄(弟)和我年龄相仿,所以他们确切地知道带我去哪儿玩。C选项正确。11考查形容词词义辨析。根据and可知,前后两句感情色彩一

    64、致,故可知我过得很开心,同时意识到自己生活在发达国家是多么的幸运。C选项正确。12考查形容词词义辨析。there are many poor and homeless people和逗号前的句子是转折关系,故可推知,尽管国家本身很好,但是有很多穷人和无家可归的人们。C选项正确。13考查形容词词义辨析。A. extraordinary非凡的;B. significant意义重大的;C. excellent卓越的,杰出的;D. heartbreaking令人心碎的。有很多残疾人,尤其是儿童乞讨,这是令人心碎的事情,故D选项正确。14考查动词词义辨析。A. accounting把视作,认为;B. b

    65、egging乞讨,恳求;C. apologizing道歉;D. charging索价,收费。有很多残疾人,尤其是儿童乞讨,故B选项正确。15考查动词词义辨析。透过这些人的眼睛使我意识到了一些我认为理所当然的东西。A选项正确。16考查名词词义辨析。和那些残疾人相比,作者意识到自己有很多的机会,但是并没有好好地利用这些机会。故D选项正确。17考查动词词义辨析。根据the last day可知,作者要离开越南,要和亲戚们分开了。A选项正确。18考查名词词义辨析。该空和tears并列,感情色彩一致,故B选项正确:分离使人难过。19考查动词词义辨析。根据后面的“have more opportuniti

    66、es to discover each other”可知,有一天,我们会重聚,有更多的机会发现彼此。D选项正确。20考查名词词义辨析。两年过去了,但我仍然记得去越南的那次旅行。第二段中的I thought the trip would be long亦是提示。故C选项正确。二、语法填空【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一些使得作者喜欢在法国生活的事情。21考查副词。分析句子结构及提示“great”可知,设空处作状语修饰exciting。故填greatly。22考查时态。由“In five hours or so”可知,arrive表示将来的动作,应用一般将来时或现在进行时表将来。故填wi

    67、ll arrive/am arriving。23考查定语从句关系代词。分析句子结构可知,设空处引导限制性定语从句修饰things,且在从句中作love的宾语。故填that/which。24考查形容词。分析句子结构及提示“help”可知,设空处作表语,为形容词。故填helpful。25考查非谓语动词。分析句子结构及提示“call”可知,call与town之间是逻辑上的动宾关系,因此用过去分词作定语。故填called。26考查短语。be fond of意为“喜爱,喜欢”。故填of。27考查非谓语动词。分析句子结构及提示“learn”可知,设空处作介词by的宾语,用动名词。故填learning。28

    68、考查固定搭配。分析句子结构可知,whether.or.意为“无论还是”。故填or。29考查代词。分析句子结构及提示“I”可知,设空处作like的宾语。故填me。30考查非谓语动词。分析句子结构及提示“work”可知,因I与work之间是逻辑上的主谓关系,因此opportunity后跟带to的不定式作定语。故填to work。三、阅读理解A【答案】31-33 ADD【分析】这是一篇说明文。文章从三个方面介绍了在旅行前需要做哪些准备。31推理判断题。根据第三段“The second rule is to remember that even in this age of credit cards,

    69、 it is still important to have some local cash with you when you arrive in a country.”和“The only way to get to my hotel was by taxi and because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money!” the driver said angrily. Luckily I was able to borrow a few dollars

    70、from a clerk at the hotel, but it was embarrassing.”可推知司机很生气是因为作者没有给他当地的钱。故选A。32推理判断题。根据最后一段“I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginnin

    71、g to get quite warm during the day.”可推知五月伦敦的天气一般凉爽多雨。故选D。33主旨大意题。第一段“If you are planning on travelling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey.”是全文的主题句,结合下文从三个方面介绍了在旅行前需要做哪些准备,可知这篇文章主要讲了如何做好旅行准备。故选D。B【答案】34-37 CBDA【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和朋友们去夏威夷的Ha

    72、leakala国家公园看日出的经历。告诉我们美好的事物是值得我们去付出耐心和毅力来等待的。34细节理解题。第二段提到“In the next morning we all jumped out of the bed very early at 3 oclock a”我们早上三点就起床了,“In the first half an hour we imagined”后来兴奋地等了半个小时,“However another half an hour later I gradually lost my patience”然后又等了半个小时,逐渐失去耐心。“Nearly another one hou

    73、r later “Amazing!” a word burst out”最后又等了一个小时之后,太阳终于出来了。所以三点起床后,我们共等了两个小时太阳才出来。故选C项。35词义猜测题。由第二段最后“However another half an hour later I gradually lost my patience since there was nothing but the chilly darkness and I felt that I was frozen to death. But my friends were still extremely cheerful.”可由wa

    74、s frozen to death可知,那天夜晚天气非常冷。故划线词的意思是“寒冷”。故选B项。36细节理解题。由第二段“In the first half an hour we imagined how wonderful it would be”可知,刚开始的半小时我们在想象日出有多美,当时感到很兴奋。后来“However another half an hour later I gradually lost my patience since”又过了半个小时之后,在黑暗和寒冷侵袭之下,我开始失去耐心。所以我等日出的过程首先是兴奋然后变得不耐烦。故选D项。37推理判断题。文章最后一段作者告

    75、诉我们“Waiting sometimes is really a hard thing for most of us as it needs patience and strong-willed determination but what about the result after that? It might turn out to be pleasingly unbelievable and satisfied. So it is really worthwhile to wait for the best.”。这正是文章想告诉我们的道理。故选A项。C38-41 CDBA【分析】本文

    76、是一篇说明文,介绍了一个名为Wheel the World的网站,该网站根据残疾人的需要,为残疾人提供适合的旅游服务。38推理判断题。根据第一段“Going on vacation can be.are and the adaptive equipment needed to participate in certain activities can be expensive or difficult to obtain.”可知度假对于残疾人来说很难,接着第二段第一句“This is where the online travel marketplace Wheel the World com

    77、es in. ”表明这就是在线旅游市场网站Wheel the World起作用的地方。由此推断第一段就是为了介绍创办Wheel the World网站的背景。故选C项。39细节理解题。根据第二段中的“The website connects physically disabled people with special tour packages, depending on the persons needs.”可知该网站是为残疾人提供合适的旅游服务。故选D项。40主旨大意题。结合第1小题可知作者通过第一段介绍了Wheel the World网站出现的背景,第三段详细介绍了该网站是如何为残疾人

    78、提供旅游服务的,第四段围绕网站创始人阐述了网站的关注重点和未来计划,最后一段描述了该网站的努力方向。整篇文章都是围绕着Wheel the World这个为残疾人提供旅游服务的网站在写,故选B项。41推理判断题。根据第四段中的“ they plan to include trips for people with hearing loss, and people with emotional disabilities. One of the biggest barriers for travelers with physical disabilities is finding informati

    79、on about accessible trips, which is a gap Wheel the World aims to close,” says Silberstein.”可知西尔伯斯坦是个体贴(thoughtful)又全心全意为残疾人着想(full-hearted)的人。故选A项。1. 【2019全国卷III】We were first greeted with the barking by a pack 63 dogs,seven to be exact.2. 【2014全国卷I】 While there are _(amaze) stories of instant tran

    80、sformation,for most of us the changes are gradual and require a lot of effort and work, like cleaning up a polluted river. 3. 【2016全国卷I】The title will be _ (official) given to me at a ceremony in London.1. 答案及解析: of 考查介词。 a pack of dogs一群狗。2.答案及解析:amazing 句意:尽管有惊人的关于快速改变的故事,但对于我们大多数人来说,变化是逐渐的,并且需要很多努力和工作,就像清理被污染的河流一样。修饰后面的名词stories ,表示“令人惊讶的”, 用amazing。3.答案:officially 句意:在伦敦举行的一个仪式上,这个头衔将正式授予给我。修饰动词用副词形式。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2-1 Reading and Thinking -【帮课堂】2021-2022学年高一英语同步精品讲义(人教版2019必修第一册).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780954.html
    相关资源 更多
  • 八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx
  • 八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx
  • 八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1