Unit 3 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练(牛津译林版2020).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit 读后续写练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第三册单元重难点易错题精练牛津译林版2020 后续 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 第三 单元 难点 易错题 精练
- 资源描述:
-
1、Unit 3单元话题读后续写专项练习(名校最新真题)1(2022江苏金沙中学高二阶段练习)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Jose was a devoted teacher for a local high school in California. Unfortunately, with the money he earned, he couldnt support his family and extended family in Mexico and rent an apartment in California at the same tim
2、e. Therefore, having failed to afford the rental of even a shoebox apartment, he had no choice but to live in his old car occasionally to make ends meet until he could find another place to live. To make matters worse, he found himself living this unfortunate lifestyle after Covid-19 swept the world
3、 when California schools closed their doors following the outbreak. This left Jose with little means for making money. So at age 77, Jose ended up living inside of his car. For about two years he was homeless. Home was his car, and his car sat in a grocery store parking lot. During daytime he drove
4、to different locations, looking for job opportunities while he spent most of his nights at the same parking lot, which gave him a sense of belonging. At day time, he would lean his seat all the way back, so no one would see him because he knew he wasnt supposed to be there and worried the manager of
5、 the grocery store would drive him away. He was a man of self-respect and didnt want to turn to charity. When Maggie, the manager of the grocery store did see Jose, she felt he looked familiar because she used to be in his class many years ago. She could still remember how Jose encouraged her to fin
6、ish her education when she was struggling with her learning. She noticed Jose spent a considerable amount of time in his car, she suspected her teacher had fallen on hard times. She became determined to help her former teacher in his time of need. So, the former student decided to repay the favor an
7、d help her homeless teacher. 注意:1续写词数应为150左右。2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。One morning, Maggie knocked at the window of the car. _Seeing Jose refused the money, Maggie wanted to help him without hurting his feeling. _【答案】One morning, Maggie knocked at the window of the car. Jose wound down the window and apolo
8、gized to the lady standing by his car. He said he would drive away soon to make room for other customers. Tears in eyes, Maggie asked him whether he still remembered her. Jose was puzzled at first but soon recognized her. Embarrassed, he told Maggie about his situation. Maggie took out an envelope a
9、nd handed it to Jose. To his surprise, there were $2000 in it. However, the teacher didnt accept it.Seeing Jose refused the money, Maggie wanted to help him without hurting his feeling. She decided to offer him a job in her store, saying that all he needed to do was to check the temperature of custo
10、mers at the gate of the parking lot. Jose agreed and worked really hard. With his salary, not only could he afford his food but he also managed to rent a little flat. It was small, but he was no longer homeless. Kindness and dedication will pay off one day.【分析】本文是以人物为线索展开,讲述Jose是一名教师,家里的经济情况很不好,他无法负
11、担起租一个公寓,所以只能睡到车里。由于新冠疫情的影响,他失业了,使他拮据的生活更是雪上加霜。他的车一直停在一个杂货店旁边的停车场上,这个杂货店的经理玛吉是Jose的学生,她看到她曾经的老师遇到困难,决定帮帮他。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“一天早上,玛吉敲了敲车窗。”可知,第一段要写玛吉如何让Jose认出她而且直接给了老师钱,想要帮助他。由第二段首句内容“看到Jose拒绝了这笔钱,玛吉想在不伤害他的感情的情况下帮助他。”可知,在老师没有接受钱的情况下,玛吉想了其它的不伤害老师自尊心的办法来帮助老师。2.续写线索:老师认出她给老师钱老师拒绝给老师提供工作经济情况得到改善感悟。3.词汇激
12、活行为类:向某人道歉:apologize to sb. /give sb. an apology递给某人某物:hand sth. to sb./pass sth. to sb.决定做某事:decide to do sth./be determined to do sth.情绪类尴尬的:embarrassed/awkward令某人惊讶的是:to ones surprise/to ones amazement【点睛】【高分句型1】Tears in eyes, Maggie asked him whether he still remembered her. (由whether引导的宾语从句)【高分
13、句型2】She decided to offer him a job in her store, saying that all he needed to do was to check the temperature of customers at the gate of the parking lot. (运用了现在分词做伴随状语,that引导的宾语从句和省略关系代词引导的限制性定语从句)2(2022江苏南通高二期末)Peter woke up early in the morning. He went downstairs in a hurry and started to have h
14、is breakfast as quickly as possible.“Why are you in such a hurry, early bird?” Mum asked him. “We will have an English spelling test today, Mum,” Peter said. “Mr. White promised to offer prizes to those who get 100 scores. Ive been studying the word list since last week. Although the words are diffi
15、cult, I am well prepared for them.”Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school. At last, it was time for the students to have a test. “Responsibility,” Mr. White started. Peter wrote it on his test paper quickly and confidently.“The second word: contribu
16、tion,” Mr. White said.“So easy,” Peter thought. He quickly wrote the word down.Thirty words later, the test papers were collected by Mr. White. “I am to mark your papers now,” he told the class. After marking the test papers, Mr. White said, “three of you won a prize today for excellent test scores.
17、 Peter, David and Mary got 100 percent on the spelling test!”Mr. White praised them. Meanwhile, he gave the three students each a dictionary. Peters was an English-Chinese dictionarythe one he liked best. Peter was so excited that he held it high when his classmates cheered. “This is my happiest mom
18、ent,” Peter thought.After Mr. White gave the test paper back, Peter had a look at the words, feeling proud of his spelling. All of a sudden, the word “contribution” confused him. It didnt seem right. Peter began to compare them after taking out the word list. “C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,” he whispered.
19、 He had spelled it wrong.“What am I to do?” Peter said to himself. “I expect my classmates to think Im a master in spelling. If I tell Mr. White one of my spelling words is wrong Ill have to give my prize back, or I will become an example for telling a lie”.Staring at the red sign“100%” which was wr
20、itten at his test paper, Peter was lost in thought. After a while, he remembered a lesson Mum used to teach him, “We ought to be an honest person.”Paragraph 1: Slowly, Peter raised his hand. _Paragraph 2: Peter looked around and found many of his classmates were smiling at him._【答案】Paragraph 1:Slowl
21、y, Peter raise his hand. “Mr. White, I didnt get 100 percent on the test. I missed a word.” He stood up and handed his teacher the dictionary he liked best and his test paper. “I spelled contribution with s-i instead of t-i. Peter could feel his classmates looking at him with surprise as he walked b
22、ack to his desk. Mr. White held up Peters test paper. “Class,” he said, “Peter did something even more important than spelling every word correctly on a test. “Mr. White smiled at Peter. “He taught us all a lesson on being honest.”Paragraph 2: Peter looked around. He found many of his classmates wer
23、e smiling at him. “Peter, I want you to have this dictionary because you set a good example for all of us.” Mr. White said. Peter took the dictionary from his teacher and expressed his thanks to Mr. White. Meanwhile, he couldnt wait to show it to Mum and tell her one of his best days ever.【分析】本文以人物为
24、线索展开,讲述了彼得(和其他两位同学)在英语拼写测试中得了一百分,老师奖给他一本他最喜欢的英汉词典,他很高兴,但老师把试卷还给他后,他发现自己拼错了单词,自己没资格得奖,他陷入了是否说出真相的两难境地,最后他想起了妈妈的话:“我们应该做一个诚实的人。”【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“彼得慢慢地举起手来。”可知,第一段可描写彼得向老师讲明自己拼错了单词,没资格得奖,他递给老师他最喜欢的字典和试卷,还可描述老师和同学们的反应。由第二段首句内容“彼得环顾四周。”可知,第二段可描写老师因彼得的诚实表扬了彼得,并把字典奖励给他,彼得很感激,高兴地回家告诉妈妈今天发生的事情。2.续写线索:举起手承
25、认错误人群反应老师欣慰奖励彼得彼得感激3.词汇激活行为类站起来:stand up / come to ones feet持有:have / own表达:express / convey情绪类惊讶地:with surprise / with amazement感谢:thanks /gratitudes【点睛】高分句型1. He stood up and handed his teacher the dictionary he liked best and his test paper.(省略关系代词that/which引导的定语从句)高分句型2. He found many of his cla
26、ssmates were smiling at him. (省略关系代词that引导的宾语从句)3(2022江苏姜堰中学高二开学考试)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Navratri was almost here! Deepa couldnt wait for the party in the dance hall. Shed wear her special two-piece dress with tiny bells on it. Shed jump and skip just to hear those bells jingle.I thin
27、k you should try it on, Mom said, handing Deepa the skirt. Youve grown a lot this year. It may not fit.Deepa stepped into her skirt and tried pulling it up. Mom made a worried expression and said, Its too small. Try the blouse. But that was small, too.Deepas throat tightened. Last year, Deepa and Mo
28、m had flown to India to visit Deepas aunt, or Masi, for Navratri. Masi had taken Deepa shopping for a holiday dress. Deepa had loved the way the bells on Masis anklets jingled as they walked through the market. When Deepa found a dress that jingled, too, she cried, That one!For nine nights, she and
29、her aunt had laughed and danced in the village with their skirts. And now the dress no longer fit.Can we have it changed? Deepa asked. We can try, said Mom. But when the tailor looked at the dress, he shook his head. He said it could only be made smaller. That afternoon, Deepa and her mom went to an
30、 Indian store in the mall and picked out a dress covered with little mirrors. It didnt feel special. But it fit. Deepa tried getting into the holiday spirit as they drove to the Navratri party. But her dress was too quiet.In the parking lot, Mom opened the car trunk to put away her bag. Deepa notice
31、d a familiar bag. Is that my dress? she asked. I forgot to put it away, Mom said, closing the trunk. No one would ever see it again, Deepa thought sadly.As they neared the dance hall, Deepa heard drums beating and people laughing. Inside, hundreds of dancers clacked colorful sticks together in a cir
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781524.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4 SHARING 综合素养提升 .ppt
