分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 91

类型(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4 SHARING READING AND THINKING .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:354595
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:PPT
  • 页数:91
  • 大小:508.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4SHARINGREADING AND THINKING 新教材 2020 2021 中人 英语 选择性 必修 第四 课件
    资源描述:

    1、Unit 4SharingReading and Thinking词汇积淀素养初探.用本单元的单词及汉语提示完成词块1.a _(包裹)from home2.some sweets and _(果酱)3.nice to get _(信件)4.my _(中学的)school5._(陶土)floors6.a _(布满灰尘的)track7.a _(合唱队)8.wear cotton _(制服)parceljammailsecondaryclaydustychorusuniforms9.the test _(管子)10.a _(起皱纹的)forehead11.a _(平台)for Jenny12._(成

    2、熟的)corn13._(拖)ourselves down the mountain tubewrinkledplatformripedragged.根据语境完成句子1.The classrooms _(由制成)bamboo.2.Many of them also have to walk a long way,sometimes for _(达到)two hours.3.Theres no electricity,running water or even textbooks,_(更不用说)laptops,tablets,or other modern devices.4.Im still t

    3、rying to _(适应)these conditions.are made ofup tonot to mentionadapt to5.I doubt whether Im _(有任何影响)to these boys lives at all.6.Everyone seemed to _(与有关)Tombe.7.I noticed a can standing _(上下颠倒)on the grill over the fire.making any differencebe related toupside down阅读精研素养构建.文本整体理解:理清文章架构1.Skim the pas

    4、sage and fill in the blanksVolunteering in the bush2.Read the text quickly and find out the main idea of the passage.The text is written by Jo,a young(1)_ who teaches in a(n)(2)_school in a poor mountainous village.It is about her experience as a(3)_and her first(4)_ to a village which is the home o

    5、f Tombe.Australianbushvolunteervisit.文本细节理解:探寻语篇细节信息Choose the best answer to the passage1.In a chemistry experiment the boys jumped out of the windows because they.A.were frightened by the bubbling mixtureB.couldnt stand the terrible smell of the mixtureC.didnt like doing chemistry experimentD.knew

    6、 chemistry was not relevant to them2.Why does Jo wonder how relevant chemistry is to the kids?A.Because she thinks chemistry is too difficult to learn.B.Because she thinks chemistry may make little difference to the kids life.C.Because the kids there hardly come across anything of chemistry.D.Becaus

    7、e she thinks chemistry useless.3.In what language do you think Jo gave her lessons?A.Pidgin EnglishB.FrenchC.EnglishD.The local language of Papua New Guinea4.Why did Tombe throw out of the tin can?A.Because he hated the leftover food.B.Because he believed any leftover attracted evil spirits.C.Becaus

    8、e he believed the can had no use at all.D.Because this is a way for people in Papua New Guinea to store leftovers.5.How did Jo feel after the visit to Tombes family?A.HappyB.SadC.WorriedD.Upset答案:15.ACCBA.文本素养提升:阅读技能综合运用1.根据课文语境与语句知识细致解构语句(1)There is no equipment and since there isnt even a 分句一 原因状语

    9、从句washroom,if I need water I have to carry it from my 条件状语从句 分句二house in a basin.译文:这里没有任何设备,甚至没有洗手间,_如果我需要水的话我不得不用盆子从我的房子取水。(2)The class became a circus as the boys,who had never 主句 come across anything like this before,started jumping out ofwho引导定语从句 as引导原因状语从句the windows.译文:整个班级成了一个马戏团,_开始从窗户跳出去。

    10、之前从没见过这种状况的男孩子们2.根据课文内容填空 Jo wrote the blog entries to tell us her(1)_(teach)life in a bush school as a volunteer.She described the school whose classrooms(2)_(make)of bamboo and roofs of grass.They had never come across chemistry experiments(3)_ Jo came here.Jo gave a detailed(4)_(describe)of her f

    11、irst visit to a village.After two and a half(5)_(hour)of walking,she arrived at Tombes home(6)_ she could see a low bamboo hut with grass(7)_(stick)out of the roof,which had no windows.Inside the house,she found a newly madeteachingwere madebeforedescriptionhourswherestickingplatformfor Jenny and he

    12、r to sleep(8)_.Outside the house,she saw Mukap laid stones on the fire,placed them in(9)_ empty oil drum with kau kau,corn and greens and then(10)_(cover)the vegetables with banana leaves and left them to steam.She felt happy after the visit to Tombes family.onancovered3.阅读主题活动(1)What do you think a

    13、bout the life of Tombe?_(2)When you graduate from the college,do you want to be a volunteer?And why?_His life is rather hard,original and simple,but he and his family are veryfriendly.I want to be a volunteer to help others when I graduate from the college,at thattime,I have equipped with enough kno

    14、wledge,and I am capable of helpingothers.要点精研素养奠基1.uniform n.校服;制服 adj.一致的;统一的*Unlike students in our country,these boys do not wear cotton uniforms.不像我们国家的学生那样,这里的孩子们不穿棉质校服。*(2019浙江高考)School uniforms are traditional in Britain,but some schools are starting to get rid of them.在英国穿校服是个传统,但是有些学校正开始摆脱它

    15、们。*For twenty minutes or so,our train seems to travel at a uniform speed.大约二十分钟的时间里,我们的火车似乎在匀速行驶。【语块积累】in uniform穿制服school uniform校服uniform speed匀速;等速uniform customs统一惯例【即学活用】(1)It is suggested that driving at a _can save much energy.据建议,匀速驾驶可以节省很多能量。(2)Before the ceremony,all the students will gath

    16、er together in _.典礼前,所有的学生将会穿校服聚集在一起,(3)Some boys are playing in the road and among them a boy is _.几个男孩在街上玩耍,其中有个穿着制服。uniform speedschool uniformin uniform2.not to mention 更不用说;且不说*There is no electricity,running water or even textbooks,not to mention laptops,tablets,or other modern devices.那儿没有电,没

    17、有自来水,甚至没有课本,更别提笔记本电脑、平板电脑或者别的现代化设备。*The environment is clean and elegant,not to mention its high-quality dishes as well as its top service.这里环境很干净很优雅,更不用说它高质量的饭菜和顶级的服务了。*Jacks so lazy that he hates going for walks,let alone/much less jogging.杰克很懒惰,所以他讨厌散步,更别说是慢跑了。【语块积累】(1)not to mention.=not to spea

    18、k of.=to say nothing of.更不用说(2)let alone.=much less.更不用说【即学活用】一句多译我喜欢苹果派,更不用说苹果了。(1)I love apple pies,_apples.(2)I love apple pies,_apples.(3)I love apple pies,_apples.(4)I love apple pies,_apples.not to mentionnot to speak ofto say nothing oflet alone3.shade vt.给遮挡(光线);加灯罩;把涂暗n.阴凉处;灯罩;阴影部分*(2020 天津

    19、高考)Before Vinnie could say yes,the President hurried on,a shade of apology in his voice.在维尼说“是的”之前,总统匆忙接着说下去,语气里有些许的歉意。*She raised her hand to shade her eyes from the sun.她抬起手遮在眼睛上方以挡住阳光。*There stand some students in uniform in the shades.阴凉处站着一些穿着校服的学生。【语块积累】(1)a shade of少许,微微shade sb./sth.from sth

    20、.为遮挡;遮住in the shade在阴凉处(2)shadedadj.林荫遮蔽的【即学活用】(1)语法填空The great tree shades passers-by _ the heat of the sun.We would have a walk in the _(shade)street while we lived in the downtown.(2)I can feel _in his voice as to the result of the election.对于选举的结果,我可以从他的语气中感觉到些许的悔意。fromshadeda shade of regret4.r

    21、ipe adj.成熟的;时机成熟的*He then placed the hot stones in an empty oil drum with kau kau(sweet potato),ripe corn,and greens.随后,他把热的石头放在一个装着kau kau(甜马铃薯),熟玉米和绿菜叶的空油桶里。*(2020江苏高考)You can be the one who directs the conversation to fun topics that are ripe for others to add humor.你可以把谈话引向有趣的话题,而这些话题已经成熟,可以为其他人

    22、增添幽默感。*To help these fruits ripen faster,keep them on the counter for 2 to 5 days.为了使这些水果成熟得更快,要把他们放在柜台上2至5天。【语块积累】(1)(be)ripe for 时机成熟,准备就绪ripe time 成熟的时机(2)ripenv.(使)成熟【即学活用】(1)We are waiting for the first crops _.我们正等待着第一批农作物的成熟。(2)The time _heritage buildings to be opened up.向公众开放遗产建筑的时机已经成熟。(3)

    23、It is the _for China to make a breakthrough in high-tech field.中国在高科技领域取得突破的时机已经成熟。to ripenis ripe forripe time5.drag vt.拖;拽 vt.&vi.缓慢而费力地前行*My muscles were aching and my knees shaking as we dragged ourselves down the mountain towards home.当我们拖拽着疲惫的身躯下山回家的时候,我浑身肌肉疼痛,膝盖在颤抖。*The climbers dragged along

    24、 the dried river bed to find a shade.攀爬者沿着干旱的河床慢慢前行寻找阴凉处。*Dont drag behind others,youll make us all late.不要掉队,你会让大家都迟到的。【语块积累】drag along 拖着脚走,慢慢地行走drag away将拉走;将硬拖走drag behind落在后面【熟词生义】Some old thoughts may act as a drag on the development of the society.一些旧思想可能会阻碍了社会的发展。()阻碍【即学活用】用适当的介词或副词填空(1)The

    25、police was ordered to drag _ the protestants around the Congress.(2)In order not to drag _ his classmates,he is determined to work hard.(3)After one days hard work in the field,they could only have strength to drag_.awaybehindalong6.privilege n.优惠待遇;特权*Jo felt it was such a privilege to have spent a

    26、 day with Tombes family.Jo感觉与Tombe一家人度过一天的时间很荣幸。*(2019北京高考)Its such a privilege to be a part of these kids lives.能够成为这些孩子生活中的一部分那也是一种特权。*Our members have the privilege of using the lending service of the library.我们的会员享受这家图书馆借书服务的特权。*Here I feel greatly privileged to introduce to you my favorite onet

    27、he Dragon Boat Festival.在这里,我很荣幸地向你介绍我最喜欢的节日端午节。【语块积累】(1)have the privilege of doing/to do sth.有的特权或荣幸its a/ones privilege to do sth.做是特权或荣幸(2)privilegevt.给予特权,有特权feel privileged to do sth.荣幸地做某事【即学活用】(1)语法填空Ill feel _(privilege)to be your guide during the visit.Itll be our great privilege _(benefit

    28、)from your expertise in health care.(2)_here,sharing this moment with our fellow friends from Germany.我很荣幸在这里与来自德国的朋友们分享这一时刻。privilegedto benefitIts my great privilege to be7.The other day I was showing the boys a chemistry experiment when,before I knew it,the mixture was bubbling out of the test tu

    29、be spilling everywhere.前几天我正给孩子们展示一个化学实验,我还不知道什么情况,这种混合物从试管里冒出泡泡,溅得到处都是。【句式解构】本句是be doing.when.句型。when在句中作并列连词,意为“这时(突然)”,相当于and then,and at that time。*He was doing his homework when the fire alarm began ringing.他正在写作业,这时火警响了。*I was lying awake on my bed when suddenly Sarah came inside and started s

    30、creaming.我正躺在床上还没睡着,这时萨拉突然跑进来,开始大喊大叫。【名师点津】突然发生的“when”when作并列连词,意为“这时(突然)”的句型还有:(1)be about to do/be on the point of doing.when.正要做什么的时候(突然)I was about to leave the room when he came in.我正要离开房间时(突然)他进来了。(2)had done when 刚做完什么的时候(突然)I had just walked out of the kitchen when someone knocked at the doo

    31、r.我刚从厨房出来,(突然)有人敲门。【即学活用】(1)We _he suddenly took his jacket and ran away.我们正聊着呢,突然他就拿着夹克跑开了。(2)He _suddenly he found the answer.当他正准备放弃这个问题时,突然找到了答案。(3)He _he bumped into a large cow and fell down.他还没有走多远就撞上了一头奶牛并摔倒了。were talking whenwas about to give up the question whenhad not gone far when8.Later

    32、,I noticed a can standing upside down on the grill over the fire.后来,我注意到一个罐子倒置在火上方的烤架上。【句式解构】本句是一个简单句。句中含有一个感官动词的复合结构,standing upside down on the grill over the fire为现在分词短语作宾语补足语;常用于本结构的感官动词有notice,see,hear,feel,find等。*We were so happy that we didnt notice the water rising.我们如此高兴以至于没注意到水位在上升。*I look

    33、ed over my shoulder and saw the lady holding the quilt tightly.我越过肩头看到那个女士正紧紧地抱着棉被。*Suddenly,I found myself facing a difficult situation.突然,我发现我自己正面临着一个困难的处境。【即学活用】(1)From inside the store,I could _.从商店里面,我可以看到外面的人们正匆匆走过。(2)I _there alone in the room at that time.那时我注意到他正独自坐在房间里。(3)The driver _in a

    34、big morass.司机发现自己被困在一个巨大的泥潭里。see the people outside rushing bynoticed him sittingfound himself trapped【一语闻天下】1.By 2025,the agency plans on launching the worlds first orbiting junk collector to drag the space rubbish out of orbit.该机构计划到2025年发射世界上第一个轨道垃圾收集器,用来把太空垃圾拖离轨道。2.Since January 21,2020,the NHC

    35、has provided daily updates on nationwide cases on its official website and social media platform,and provincial health departments have done the same on local cases.自2020年1月21日起,国家卫生健康委每日在官方网站、社交媒体平台发布前一天全国疫情信息,各省级卫生健康部门也每日统一发布前一天本省份疫情信息。3.Unlike mass-produced products,most alpaca dolls in Peru are

    36、handmade goods manufactured by local artisans in their family workshops,without uniform design requirement,said Bedregal,adding that it was hard to find partners as making 1,000 identical alpaca dolls meant enormous work for local artisans.贝德雷格尔说,与批量生产的产品不同,秘鲁大多数羊驼玩偶都是由当地工匠在家庭作坊手工制作的,没有统一的设计要求。他还说,很

    37、难找到合作伙伴,因为制作1 000个一模一样的羊驼玩偶意味着当地工匠的工作量很大。4.“We continue working to open the door to new destinations,demonstrating that our food meets the highest quality standards,privileging functionality and safety,with qualities that are increasingly essential for Asian consumers,”he added.他补充说:“我们将继续努力,为新目的地打开

    38、大门,证明我们的食品符合最高质量标准,强调功能性和安全性,这些品质对亚洲消费者来说越来越重要。”课时检测素养达标.语段填词1.The other day I received a _(包裹)and a _(信件)from my nephew,who lives in the remote mountain area and studies in a _(中学)school.He especially presented me a picture,in which he wears a brandly new _(校服).2.In the _(小房子)once lived an old farm

    39、er,who had a sharp _(下巴),and many_(皱纹)on his face.In his house,there is a deserted _(壁炉).A _(水壶)and a _(平底锅)lay on the table covered with _(灰尘).parcelmailsecondaryuniformhutjaw wrinklesfireplacekettlepandust3.We helped the farmers clean up _(杂草),pick _(熟的)apples.Although it was rather hot,the big ap

    40、ple trees could provide _(阴凉)for us.After awhole days hard work,we felt very happy and _(费力前行)ourselves along the path to school.weedsripeshadedragged.单句语法填空1.Many pavilions have been built to shade the walkers _ the sunlight.2.He _(cycle)in the countryside when it started to rain heavily.3.We feel

    41、at ease _ our school uniforms every day.4.I feel greatly _(privilege)to take part in an activity called“Save the Earth”.5.I think it is ripe _ me to try the new and challenging work.fromwas cyclinginprivilegedof6.We can watch the dragon dance and attend the temple fair,not_(mention)the delicious sna

    42、cks we may taste in streets.7.I saw many dancers _(dance)on the square happily.8.Those black men who were protesting on the street _(drag)away by the police.to mentiondancingwere dragged.结合课文主题,使用本单元词汇与句型写一篇50词左右的短文1.我曾经在一个偏远的中学支教。那儿的学生生活很穷苦,没有校服,更别提现代化的教学设备。2.尽管条件很糟糕,但我仍然致力于教授他们更多的知识。课后,我会帮助当地人清理杂草

    43、,收获成熟的庄稼。3.我离开后,有一天当我正在办公室上班时我收到一封信。信里我教过的那些学生表达了对我的感谢。I once volunteered to teach in a remote secondary school.The students there lived a poor life and didnt wear uniforms,not to mention modern teaching equipment.Despite the terrible conditions,I was devoted to teaching them more knowledge.After cl

    44、ass,I would help the locals clean up the weeds,and harvested the ripe crops.One day after I left the school for two years,I was working in my office when I received a mail,in which the students I once taught there thanked me.课时素养评价十 Unit 4Reading and Thinking【语用训练】.单词拼写1.Tu Youyou,a great _(药剂师)and

    45、scientist,devoted most of her time to finding the cure for malaria.2.(2019全国卷)I wanted to be a fireman,whose _(制服)looked so cool.3.It would be great to set up a _(平台)where students from both countries can make friends and exchange thoughts and ideas.chemistuniformplatform4.We intend to wrap them in

    46、a big _(包裹)and post it to your school.5.I wiped the _(尘土)off all the furniture,and then I swept and mopped the floors.6.Last week,our school held a _(合唱团)competition,the“12.9 Chorus”.7.He just patted her back lovingly,kissed her _(眉头),and rushed for his office.8.If they always follow others choices,

    47、they are bound to live a boring and_(死板的)life.parceldustchorusforeheadrigid9.They want to make room for _(住房)or offices during urban construction.10.It is suggested that all primary and _(中级的)schools should offer elective courses related to artificial intelligence.housingsecondary.单句语法填空1.He said th

    48、at he was driving along the road _he lost control of his car.2.I really like having a walk along _(shade)road with my friends after school.3.I feel greatly _(privilege)to have the chance to present my invention.4.The unexpected illness dragged him _other students in class.5.Its ripe _him to try out

    49、for an international team after so many years of hard training.6.He was noticed _(wander)along the street at that time.whenshadedprivilegedbehindforwandering.完成句子1.Youll save the miles to the theater and restaurant _.您可以省掉去剧院和餐馆的路更不用提钱了。2._broke out when the politician was speaking.当这个政客发表演讲的时候爆发出一片

    50、抗议声。3.I _when the light turned off.我正在复习笔记时突然灯灭了。not to mention the moneyA chorus of protestwas reviewing my notes4.I _me in the dark.我注意到有人正在黑暗里跟踪我。5._to show you around our campus.我很荣幸带你们参观我们的校园。noticed someone followingIts my privilege【主题阅读】.阅读理解(2021青岛高二检测)Two British teachers have broken the wo

    51、rld record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles.Richard Sears and Nick Gough traveled 37,500 kilometers around the world and passed through 37 countries.They did this to support grassroots education project in Africa,Asia and South America.The pair,wh

    52、o set off from London,thought their expedition was over when the vehicle started to fail.When the tuk-tuk broke,they were only 70 kilometers from their destination.They decided to pull it the rest of the way.The tuk-tuk,which weighs 800 kilograms,was pulled in turns by Richard and Nick over three da

    53、ys.On arrival in Chepen,Peru,they discovered a mechanic who specialized in tuk-tuks and managed to fix it.The pair were back on the road and aiming for their next goal.Along their journey they had to tackle deserts and jungles.They also survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana

    54、 and an accident in Malaysia.The greatest hardship on the tuk-tuk was the mountain ranges lying in their path,including the Alps,the Himalayas and the Andes.Nick and Richard uncovered some inspirational projects across Africa,Asia and South America.They witnessed firsthand the educational challenges

    55、 facing these areas today.They joined street children in the slums of Cairo,Khartoum,Kampala,Mumbai and Phnom Penh.They visited Congolese refugees(难民)in camps in Eastern Burundi.They witnessed how education could free sex-workers in Delhi and victims of human trafficking in Nepal.The pair establishe

    56、d the Tuk-Tuk Educational Trust,a U.K.registered charity.Talking about their motivation,Richard said:“The worlds leaders have made a commitment to achieving universal primary education but in spite of this pledge(誓言,承诺),over 57 million primary-aged children worldwide are still out of school;many mor

    57、e are in school,though still cannot access quality learning opportunities.”【文章大意】文章主要讲述了两位英国老师为了支持非洲、亚洲和南美洲的基层教育项目,历经千辛万苦环游世界的故事。1.Why did the two teachers travel the world?A.To support an education project.B.To create a new world record.C.To entertain themselves.D.To challenge themselves.【解析】选A。细节理

    58、解题。根据第一段中“They did this to support grassroots education project in Africa,Asia and South America.”可知,他们环游世界是为了支持非洲、亚洲和南美洲的基层教育项目。故选A。2.How far did the two teachers pull the tuk-tuk each day on average?A.A little more than 23 kilometers.B.About 14 miles.C.43 miles.D.70 kilometers.【解析】选B。推理判断题。根据第一段.a

    59、fter pulling their failing vehicle for 43 miles 和第二段后半部分The tuk-tuk,which weighs 800 kilograms,was pulled in turns by Richard and Nick over three days.拖了43英里,用了3天,所以每天平均14英里。故选B。3.What is the third paragraph mainly about?A.How they realized their next goal.B.Their exciting experience on the road.C.T

    60、he beautiful scenery of famous mountains.D.The difficulties and dangers they faced in the journey.【解析】选D。段落大意题。根据第三段中的关键词“tackle deserts and jungles;survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia;the mountain ranges lying in their path.”可知,在二人的旅途中,他们穿越沙漠和

    61、丛林、与大象亲密接触过、出了一次事故、还要穿越沿途的山脉。故此段主要讲述了他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,故选D。4.Which of the following best describes the two teachers?A.Curious and brave.B.Humorous and generous.C.Courageous and responsible.D.Efficient and honest.【解析】选C。推理判断题。根据第一段可知,两位英国教师为了支持非洲、亚洲和南美洲的基层教育项目,在将他们的故障车辆拖行43英里后,打破了在一辆三轮摩的上完成最长旅途的世界纪录。

    62、由此判断,他们是有责任感的;根据第三段中的内容,得知他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,可知他们是非常勇敢的。故选C。B(2021威海高二检测)Throughout history,humanity has existed side-by-side with viruses and bacteria.From the bubonic plague to smallpox,humanity has evolved to resist these bacteria and viruses.However,there are now new ways for them to infect us.Cl

    63、imate change is melting permafrost(冻土)areas that have been frozen for thousands of years.As the permafrost melts,so to the ancient bacteria and viruses that have been frozen.These ancient bacteria and viruses,which previously lay inactive in the ice,may spring back to life as the earths climate warm

    64、s.In August 2016,a 12-year-old boy in the Arctic Circle died and at least twenty people there were hospitalized after having been infected by anthrax(炭疽).Experts studied and concluded that over 75 years ago,a reindeer infected with anthrax died and its body was frozen and trapped under a layer of pe

    65、rmafrost.It stayed there,with the disease inactive,until a heatwave in the summer of 2016.The heatwave melted the permafrost and exposed the reindeer body,which then released the infectious pathogen(病原体)into the nearby water and soil,and then into the food supply.More than 2,000 reindeer feeding nea

    66、r the body became infected,which then led to a small number of human cases.While you may think the incident is isolated to that area,the fact that long-inactive viruses and bacteria might wake up soon due to climate change will affect us all.Pathogenic viruses might be preserved in old permafrost la

    67、yers,including some that have caused global epidemics in the past.With climate change,who knows what deadly viruses and bacteria hidden beneath permafrost areas are threatening us.Perhaps it is time for everyone to do their part to stop global warming.【文章大意】文章讲述了全球变暖导致疫情蔓延,呼吁人类阻止全球变暖。5.What does the

    68、 underlined“new ways”refer to?A.Ancient bacteria and viruses came back to life.B.Bacteria and viruses have evolved into new types.C.Bacteria and viruses become more resistant to medicine.D.Ancient bacteria and viruses remain active in frozen permafrost.【解析】选A。指代猜测题。根据“These ancient bacteria and viru

    69、ses,which previously lay inactive in the ice,may spring back to life as the earths climate warms.”可知,之前被冰封的古细菌和病菌,随着地球气候的变暖会再度活过来,所以new ways是指古细菌和病菌复活,故选A。6.Which is the right order of the case of anthrax in 2016?A 12-year-old boy died and many others were infected.Over 2,000 reindeer feeding near t

    70、he body became infected.The bacteria went into the nearby water,soil,and then food supply.The permafrost melted and the bacteria in the dead reindeer woke up.A.B.C.D.【解析】选A。细节理解题。根据第四段可知,七十五年前一头鹿感染了炭疽,鹿死了,身体被冰封,病毒休眠,直到2016年的夏季酷热期苏醒,这些苏醒的病原体进入到附近的水、土地然后进入食物中,感染了超过2 000头鹿,然后感染了人类,根据第三段可知,在2016年一个12岁的男

    71、孩感染炭疽并死去,并感染了其他人。所以顺序为 ,故选A。7.Why does the writer write this text?A.To introduce an ancient virus,anthrax.B.To call on people to stop global warming.C.To encourage people to study ancient viruses.D.To warn of the danger of melting permafrost.【解析】选B。推理判断题。根据“Perhaps it is time for everyone to do thei

    72、r part to stop global warming.”作者认为是时候号召大家一起来阻止全球变暖了。可推断,作者写此文的目的是号召人们阻止全球变暖。故选B。8.In which section can we most possibly read this text on a website?A.Geography.B.Environment.C.Education.D.Medicine.【解析】选B。推理判断题。本文主要是讲全球变暖导致疫情的蔓延,所以属于环境类,故选B。.阅读填句 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I finished t

    73、raining as a nurse in Auckland and I was expecting to get a job in a small hospital somewhere.But then a friend told me about Volunteer Now.Id always wanted to go to an African country and use my nursing skills to help people.And here was a chance to do that,so I decided to apply.1.I got one hospita

    74、l to sponsor me and then I borrowed some money from the bank.So I went to Madagascar and joined a team of people working with a local supervisor(主管人).2.By going round villages,we taught basic ways to improve hygiene(卫生)and to avoid catching diseases.For example,we gave instruction about how to avoid

    75、 catching malaria(疟疾)and distributed mosquito nets to some of the homes.I think we did some good.I hope so anyway.3.I was suddenly in a completely different culture,teaching people who had such a different lifestyle from my own.It made a big difference to the way I see the world.And I also made some

    76、 very good friends out there,both local people and the other volunteers.4.After I came back,I got accepted straight away for a job at the university hospital.5.Im sure I wouldnt have managed to do that if I hadnt worked in Madagascar and got this practical experience.A.We set up a program there.B.I

    77、also got a lot from this program.C.It is one of the best hospitals in Auckland.D.So Id recommend Volunteer Now to anyone.E.I failed to take the opportunity though I could.F.I had to raise$500 before I went,but that was quite easy.G.We had such good times together and weve kept in touch since then.【文

    78、章大意】文章记叙了作者去非洲国家做志愿者,用自己的护理技能去帮助人们的经历。1.【解析】选F。根据后文I got one hospital to sponsor me and then I borrowed some money from the bank.可知我得到一家医院的资助,然后我从银行借了些钱。由此可知,本句是在说明作者需要筹钱,后文则讲了作者是如何筹钱的。故选F。2.【解析】选A。根据上文So I went to Madagascar and joined a team of people working with a local supervisor.可知我去了马达加斯加,加入了

    79、一个当地人主管的团队。以及下一段中By going round villages,we taught basic ways to improve hygiene and to avoid catching diseases.可知通过在村子里四处走动,我们教授了当地人改善卫生和避免感染疾病的基本方法。由此可知,本句承接上文说明作者加入团队之后的事情,他们在村子里设立了项目,教授改善卫生和避免感染疾病的基本方法。故选A。3.【解析】选B。根据后文可知我突然置身于一个完全不同的文化背景中,教那些生活方式与我完全不同的人。这对我看世界的方式有很大的影响。我还在那里交了一些很好的朋友,包括当地人和其他志

    80、愿者。由此可知,后文主要在描述作者从这个项目中受到的影响和学到的东西。故选B。4.【解析】选G。根据上文And I also made some very good friends out there,both local people and the other volunteers.可知我还在那里交了一些很好的朋友,包括当地人和其他志愿者。由此可知,本句承接上文说明作者和那些朋友在一起的情况。故选G。5.【解析】选C。根据上文After I came back,I got accepted straight away for a job at the university hospital.可知我回来后,马上就被大学医院录取了。由此可知,本句承接上文说明这所医院的情况。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 4 SHARING READING AND THINKING .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354595.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt
  • 仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1